Přejít na obsah

Nože


Doporučené příspěvky

Jsem sice těžká amatér, ale používám nože Kasumi (cca tři roky). Konkrétně mám klasický desetipalcový "chef's", velké a malé santoku a malý loupací. Vlastně mám ještě jeden malý keramický, tím ale jenom semtam krájím zeleninu.

 

Nevím, co přesně by Tě zajímalo, tak to vezmu stručně: nabrousit se dají hodně jedovatě. Nechávám je lehce vzít nožířem cca jednou za rok, jinak dva tahy po ocílce a je spousta parády.

Zpracování čepele perfektní. Drží se dobře, jenom nýtky ve střence jsou taková správně kovářská práce, takže jsou v dlani cítit. Ale nepříjemné to není. I když já tedy nekrájím v kuse víc než hodinu :-) Přechod od čepele ke střence je hladký, dají se držet prakticky všemi možnými úchopy a nedělá to problém. Používám je víceméně denně tři roky a neobjevil se jediný problém. A zatím se mi ani nepodařilo říznout :-)

Tož tak. Zvažoval jsem tenkrát Wusthof vs. Japonsko a vyhrálo to Kasumi - a jsem celkem rád...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dakujem pekne.Tiez som rozmyslal nad Kasumi.Asi do nich pojdem:Dnes idem do obchodu ich skusit.ONo zas moje Victorinox su celkom dobre,ale strasne rychlo dole ostrie. Tak preto chcem skusit nieco ine.Este celkom dobra kvalita je http://www.noze.cz/ celkom dobre recenzie su ohladom tejto znacky.Ale myslim stale osobne,ze Japonci su o nieco vpred :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

takze Janponske : Global,Tojiro Senkou Knives,I.O.SHEN Knives,SAN Kyoto Tamahagane Knives a je tam este vela znaciek ale moj favorit KASUMI knives

 

Nemecke **** Wusthof.neviem preco ale nenapise mi tu znacku tak aspon takto D.I.C.K a to je bez bodiek

a swiss victorinox a ine.len potrebujem radu aspon ktorym smerom sa vydat.

 

Od Japek máme doma Santoku a Boning v tomto provedení:

http://japanesechefsknife.com/RyusenBlazenSeries.html

Nože jdou perfektně vybrousit, drží ostří a velice sednou do ruky. Obecně u Iwaharů snad nejde při výběru kuchyňských nožů udělat chybu. :death:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Cawko.Nebudem zakladat uplne nove vlakno tak pisem tu.Potrebujem radu ohladom nozov.Nejedna sa sice o radu Survival,ale skor pre gastronomiu.Som profesionalny kuchar a potrebujem uz zmenu.Teraz pouzivam Victorinox,ale potrebujem postupit niekde inde.Su to skvele noze,ale zmena musi byt :D

 

Takze ma niekto skusenosti pisem moje znacky co rozmyslam

 

takze Janponske : Global,Tojiro Senkou Knives,I.O.SHEN Knives,SAN Kyoto Tamahagane Knives a je tam este vela znaciek ale moj favorit KASUMI knives

 

Nemecke **** Wusthof.neviem preco ale nenapise mi tu znacku tak aspon takto D.I.C.K a to je bez bodiek

a swiss victorinox a ine.len potrebujem radu aspon ktorym smerom sa vydat.

 

Mám super zkušenost s nožema Global. Kvalitní japonská výroba :) Řežou a krájí perfektně, kdybych měl něco zkritizovat, tak možná netradiční rukojeť (působí lehce klouzavě). Ale v praxi jsem problém neměl.

Kdysi jsem četl docela dobrej test zde - http://www.cookingfo...s-Knives-Rated.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Chodím na Knife.cz a dost kladných ohlasů na nože do kuchyně má například pan Pok.

http://www.pok.cz/

Pak je v ČR celá řada nožířů, kteří by si se zadáním zcela jistě poradili.

Zde je možno čerpat informace.

http://knife.cz/Default.aspx?tabid=53&g=posts&t=841

Obecně je to o materiálech, zpracování a kolik za to člověk chce utratit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Objevil jsem zajímavou kudlu.

 

V kategorii nožů do tisícovky fandím tomuhle kabaru.

S tím SW mám dva subjektivní problémy. Zaprvé nemám moc rád hliníkovou rukojeť, působí to na mě děsně lacině, lehce, křehce a studeně.

Zadruhé mě tahle značka dobré nože prostě neevokuje. Působí to na mě jako obrandovaný výrobek z Asie "abysme měli širší portfolio".

 

Na druhou stranu za ty peníze to bude rozumný nůž rozumných kvalit. Poměr cena (na úrovni tržnice) /výkon (značka jistou kvalitu garantuje) je tady velmi příznivý.

Co jsem měl v ruce na tchajvanu vyráběný nože, tak byly velmi slušný, lepší než čína.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem ztratil Enduru :wallbash: a potřebuji něco do kapsy na každodenní boj o život.

 

Rýsuje se mi několik málo jednodušších náhradníků (cena okolo tisíce, kvalitni ocel, vysoký výbrus, žádný vojenský bodák, spíš širší drop point čepel, placatý do kapsy, zavřený kolem 12cm, aby se dobře držel):

Ontario RAT 1 - levný osvědčený dříč, AUS 8.

Spyderco Resilience - levnější endura, korozi odolnejsi 8Cr13MoV.

Kershaw Junkyyard II - zatím vede z hlediska ocele i designu, Sandvik 13C26.

Ontario Utilitac II jsem shlédl a vyřadil, přesto je to pěkný nůž.

Všechny jsem měl v ruce a ted se rozhoduji.

 

Který byste mi doporučili? Který další by bylo vhodné posoudit?

 

Edit: Než jsem to napsal, tak se tu něco objevilo. Kabar jsem měl v ruce, ale neoslovil. Boker by chtěl vyzkoušet.

Upraveno uživatelem martini
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...