BUBÁK Odesláno 16. ledna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. ledna 2009 Omlouvám se za nevzhlednou náplsat. Sekla mě kočka, ale fest. Ten nůž, je od Maďariče? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
BUBÁK Odesláno 16. ledna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. ledna 2009 (upraveno) Tak se taky pochlubim. Myslim ze kvalitou je Victorinox proste spicka spolecne s Lathermanem, desing me oslovuje spis Victorinox. Tenhle jsem si pral jako darek v roce tusim 2004. Delam s nim vse, nesetrim ho, nuz ostrim cca jednou za pul roku a krom cerveneho napisu kterej v kapse odreli klice baterka apod. je v perfektni kondici. S nuzkama si cely ty roky striham vsechny nehty, jeste jsem je nebrousil a porad jsou A1. Jednou jsem se sebezaprenim musel jerabu na sve zahrade klestema prestrihnout na dvou mistech plot, bal jsem se, ale dopadlo to v poho, zadne poskozeni. Je to jeden z darku ktery nemuze urazit nikoho a klidne prezije majitele. Poškození, se nemusíš obávat, Victorinox ma doživotní záruku, takže, pokud by jsi zlomil u mulťáku nějaký nástroj, nebo čelist kleští, tak Ti to opraví zdarma. Leatherman, má záruku ,,jen" 25 let, ale je to dostačující, opravy a výměny pošk. nástrojů, komplet zdarma. Upraveno 16. ledna 2009 uživatelem BUBÁK Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
BUBÁK Odesláno 16. ledna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. ledna 2009 a co takhle graviťáček ..? Gravitační nůž, ano, ale nesmí to bejt šmejdská, čínská napodobenina, kterou máš na fotce. Příkládám foto originálu, LL 80 Fallschirmjager Messer od fy. Carl Eickhorn, Solingen. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PhoeniX Odesláno 16. ledna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. ledna 2009 Ten nůž, je od Maďariče? Ano. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cali Odesláno 16. ledna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. ledna 2009 ani ten LL80 nie je povodny (cim netvrdim ze nie je kvalitny)... original gravitak je vacsi (10cm)... toto ma len 8cm inak mam novodoby original (rozumej umelohmotny BW, nie dreveny) a myslim ze ten noz je sice cool ale to je z jeho strany tak vsetko pri praci sa vnutro zapatle od vsetkeho co s nim rezete, ak spadne do piesku/blata tak uz sa nevysuva,.... uzamykaci mechanizmus nie je nic moc, na originaloch sa lame a na LL80 zase ohyba... myslim ze uz ich ani nevyrabaju (alebo aspon v case ked som sa ja ho snazil zohnat neslo to) ak by som musel uviaznut na pustom ostrove len s nejakym zatvaracim nozom tento by som si nevybral Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
budo Odesláno 16. ledna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. ledna 2009 (upraveno) Přítelkyně nechala v létě vyrobit k našemu zasnoubení u Hejkala - www.nozesovinec.cz - zásnubní dýky do páru. Strávili jsme přímo na hradě úžasný víkend s Hejkalem a jeho přáteli, vyzkoušel jsem si kování - vykoval jsem Kačence náramek, jezdili jsme na koních v nedaleké jízdárně, no bylo to prostě úžasný! Teď jsem se rozhejbal a pokusil se o pár fotek. Předem se omlouvám za jejich kvalitu, nejsem na kvalitní focení zařízený. Nože jsou vykovány z uhlíkaté oceli, uložené v naprosto precizne ušitých a vytvarovaných pouzdrech ze silné kůže s poutkem pro zavěšení na opasek. Z pouzdra jdou vyndat lehce, přesto v něm dobře sedí a nevypadávají. Na hřbetě čepele je vybroušen římskými číslicemi rok vyrobení, na boku čepele je vyražena nožířova značka - ozdobné H. Špička má velmi praktický tvar, nůž je velmi ostrý, hladce nabroušený, ostří je krátké a dobře drží. Větší, pánský nůž, je zasazen do kosti z jelena, dámský nůž pak do kosti z laně. K nožům jsme od Hejkala dostali velmi příjemný osobní dopis, ve kterém mimo jiné popisuje vztah mezi nožem a jeho nositelem, zmiňuje způsob údržby, použití, ke kterému nůž je a není určen, broušení a k doživotní záruce se vyjadřuje slovy: "na nože Vám můžu dát záruku pouze do konce života svého, nikoliv Vašeho". Nejsou to nože na běžné denní nošení po kapsách, svými rozměry patří do kategorie jiné. Jejich hlavní význam tkví jinde, což je evidentní z výše zmíněného. A několik fotek, za jejichž kvalitu jsem se už předem omluvil je zde: Upraveno 16. ledna 2009 uživatelem budo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
BUBÁK Odesláno 16. ledna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. ledna 2009 (upraveno) ani ten LL80 nie je povodny (cim netvrdim ze nie je kvalitny)... original gravitak je vacsi (10cm)... toto ma len 8cm inak mam novodoby original (rozumej umelohmotny BW, nie dreveny) a myslim ze ten noz je sice cool ale to je z jeho strany tak vsetko pri praci sa vnutro zapatle od vsetkeho co s nim rezete, ak spadne do piesku/blata tak uz sa nevysuva,.... uzamykaci mechanizmus nie je nic moc, na originaloch sa lame a na LL80 zase ohyba... myslim ze uz ich ani nevyrabaju (alebo aspon v case ked som sa ja ho snazil zohnat neslo to) ak by som musel uviaznut na pustom ostrove len s nejakym zatvaracim nozom tento by som si nevybral Trochu se to pokusím upřesnit, originál= používaný v Bundeswehru. LL80(nahoře na fotce)- takzvaný typ V. FKm( Fliege-Kappmesser)je originál, vyráběný od r. 1979 do konce 90. tých let, délka čepele 84 mm, atd.. Ty vlastníš, jeho předchůdce, originál, typ IV. FKm, vyráběný od r. 1961 do r.1975( značený na střence BUND), od r.1975 do r. 1979(značený na střence Bw), střenky zelený plast, rozplétač lan černěný- délka 93 mm, délka čepele 100 mm, celková délka otevřeného nože( bez záv. oka) 256mm, váha 280 gramů. K Tvému používání nože, nechápu, při práci se vnitřní část od ničeho nešpiní, čepel doléhá těsně, ke střence, nečistoty se tam nedostanou, když je nůž zasunutý, tak ho nenechávám padat, do písku ani do bláta, a pokud by se to stalo, a nečistota se nedala prostě vyklepat, tak není problém nůž, během pár vteřin rozebrat a vyčistit a opět složit, vždy prostě záleží na uživateli, že? Uzamykací mechanismus, je bezkonkurenční, bez změny vyráběný od r. 1937. Za války ho, dokonce okopírovali Angláni. S prasklou častí pojistky , jsem se setkal u nože z 2. války, jinak ne , ani s ohýbáním, v armádě by, častou poruchovost , netrpěli. Atd.................... Upraveno 16. ledna 2009 uživatelem BUBÁK Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lomo135 Odesláno 16. ledna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. ledna 2009 Zaměstnavatel nám kdysi koupil Leatherman SuperTool 200. Nádherná věcička. Vydržel neskutečně mnoho. Jak jsem z firmy odcházel, musel jsem ho bohužel vrátit. Škoda. Mému nástupci, co ho po mě zdědil, přinesl dost ošklivý úraz. Při sundávání izolace z kabelu takovým tím zubatým (vlnkovaným) ostřím se mu to nějak sesmeklo a přeřízlo šlachy v dlani. Je to kvalitní nůž, říkal ten můj nástupce. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
1Lachtan Odesláno 16. ledna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. ledna 2009 Leatherman SuperTool vlastním a poměrně intenzivně používám asi 10 let a kromě toho, že se mi "podařilo" zkrátit ten nejslabší šroubovák o 1-2 mm, tak na něj mám pouze slova chvály. Nemohu jej srovnávat s jiným nástrojovým nožem, neb žádný jiný jsem nevlastnil a k zapůjčeným (Victorinox, Gerber atd.) je přeci jenom člověk poněkud šetrnější, ale já jsem naprosto spokojen. Přesně vyhovuje mým potřebám Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Qvido Odesláno 16. ledna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. ledna 2009 Gravitační nůž, ano, ale nesmí to bejt šmejdská, čínská napodobenina, kterou máš na fotce. Příkládám foto originálu, LL 80 Fallschirmjager Messer od fy. Carl Eickhorn, Solingen. musíš bejt bubáku na nože opravdu velkej odborník Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
BUBÁK Odesláno 16. ledna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. ledna 2009 musíš bejt bubáku na nože opravdu velkej odborník Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Traveller Odesláno 17. ledna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. ledna 2009 Budo: krásný páreček! David Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cody Odesláno 18. ledna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. ledna 2009 (upraveno) Přítelkyně nechala v létě vyrobit k našemu zasnoubení u Hejkala... Super napad, super noze. Tva pritelkyne se mi jevi sympaticky Upraveno 18. ledna 2009 uživatelem cody Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
romanm Odesláno 22. ledna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. ledna 2009 Maďarič+B Colt.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cali Odesláno 22. ledna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. ledna 2009 Trochu se to pokusím upřesnit, originál= používaný v Bundeswehru. LL80(nahoře na fotce)- takzvaný typ V. FKm( Fliege-Kappmesser)je originál, vyráběný od r. 1979 do konce 90. tých let, délka čepele 84 mm, atd.. Ty vlastníš, jeho předchůdce, originál, typ IV. FKm, vyráběný od r. 1961 do r.1975( značený na střence BUND), od r.1975 do r. 1979(značený na střence Bw), střenky zelený plast, rozplétač lan černěný- délka 93 mm, délka čepele 100 mm, celková délka otevřeného nože( bez záv. oka) 256mm, váha 280 gramů. K Tvému používání nože, nechápu, při práci se vnitřní část od ničeho nešpiní, čepel doléhá těsně, ke střence, nečistoty se tam nedostanou, když je nůž zasunutý, tak ho nenechávám padat, do písku ani do bláta, a pokud by se to stalo, a nečistota se nedala prostě vyklepat, tak není problém nůž, během pár vteřin rozebrat a vyčistit a opět složit, vždy prostě záleží na uživateli, že? Uzamykací mechanismus, je bezkonkurenční, bez změny vyráběný od r. 1937. Za války ho, dokonce okopírovali Angláni. S prasklou častí pojistky , jsem se setkal u nože z 2. války, jinak ne , ani s ohýbáním, v armádě by, častou poruchovost , netrpěli. Atd.................... Netvrdim ze je to uplny smejd, len je to zlozitejsie nez by sa na noz patrilo.... dobry one-hand zatvarak to predci po kazdej stranke,.... pevnostou v otvorenom stave, toleranciou k nzecisteniu, jednoduchostou otvarania, cenou... proste vsetkym. Do zbierky ano, ale na nosenie existuju za ten peniaz rozhodne lepsie kudliky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
budo Odesláno 22. ledna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. ledna 2009 Traveller a cody: díky, vyřídím ;-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
BUBÁK Odesláno 22. ledna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. ledna 2009 To: Cali, jasně ,že na běžný nošení to není, 30 deka v kapse je už, vcelku znát, na EDC je podle mě, naprosto dostačující Victorinox, z onehandů,RAT-1, Spyderco Endura, Police, nějaký CRKT apod. někdo zase preferuje kukri, , katanu, mačetu atd..., záleží, jak kdo chce. V Anglii a v Německu, už to mají vyřešený, žádný nošení, výše uvedených nožů, v Německu leda malej zavírák bez pojistky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Qvido Odesláno 22. ledna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. ledna 2009 Myslel jsem to tak, že poznat podle fotky zrovna čínskou ( to možná ) ale šmejdskou napodobeninu to umí opravdovej znalec. Mimochodem jsi jedinej kdo něco takového tvrdí, tuhle kopii vlastní opravdu dost fandů nožů ( já se za odborníka nepovažuju ) a všichni byli velmi příjemě překvapeni kvalitou materialu/provedení. Samozřejmě uměrné ceně této šmejdské kopie. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
chose Odesláno 22. ledna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. ledna 2009 (upraveno) .. v Německu leda malej zavírák bez pojistky. Zavírák s čepelí 12 cm mi nepřipadá jako neškodná rybička, a pojistku Waffengesetz neřeší vůbec. Edit: hrubka. Upraveno 22. ledna 2009 uživatelem chose Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Conrad Odesláno 22. ledna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. ledna 2009 (upraveno) Přítelkyně nechala v létě vyrobit k našemu zasnoubení u Hejkala - www.nozesovinec.cz - zásnubní dýky do páru. Strávili jsme přímo na hradě úžasný víkend s Hejkalem a jeho přáteli, vyzkoušel jsem si kování - vykoval jsem Kačence náramek, jezdili jsme na koních v nedaleké jízdárně, no bylo to prostě úžasný!Teď jsem se rozhejbal a pokusil se o pár fotek. Předem se omlouvám za jejich kvalitu, nejsem na kvalitní focení zařízený. Nože jsou vykovány z uhlíkaté oceli, uložené v naprosto precizne ušitých a vytvarovaných pouzdrech ze silné kůže s poutkem pro zavěšení na opasek. Z pouzdra jdou vyndat lehce, přesto v něm dobře sedí a nevypadávají. Na hřbetě čepele je vybroušen římskými číslicemi rok vyrobení, na boku čepele je vyražena nožířova značka - ozdobné H. Špička má velmi praktický tvar, nůž je velmi ostrý, hladce nabroušený, ostří je krátké a dobře drží. Větší, pánský nůž, je zasazen do kosti z jelena, dámský nůž pak do kosti z laně. K nožům jsme od Hejkala dostali velmi příjemný osobní dopis, ve kterém mimo jiné popisuje vztah mezi nožem a jeho nositelem, zmiňuje způsob údržby, použití, ke kterému nůž je a není určen, broušení a k doživotní záruce se vyjadřuje slovy: "na nože Vám můžu dát záruku pouze do konce života svého, nikoliv Vašeho". Nejsou to nože na běžné denní nošení po kapsách, svými rozměry patří do kategorie jiné.Jejich hlavní význam tkví jinde, což je evidentní z výše zmíněného. A několik fotek, za jejichž kvalitu jsem se už předem omluvil je zde: /quote] výtečný vkus , jsounádherné znám Hejkala von Sovinec z výstav jen malý detail nejsou to dýky ,ale nože,dýka má oboustranný výbrus Upraveno 22. ledna 2009 uživatelem Conrad Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se