Micey Odesláno 20. ledna 2021 Nahlásit Odesláno 20. ledna 2021 Moty přesně, bez deep carry to nejde.. jinak ty nože jsou krásný.
Návštěvník Mate Odesláno 20. ledna 2021 Nahlásit Odesláno 20. ledna 2021 (upraveno) před 23 minutami, Moty napsal: Martine, myslím, že jsi to na Knifu už vysvětloval, ale proč neuděláš deep pocket clip, je to jediný důvod proč nemám nůž od Tebe a nový Fenix je luxusní záležitost, ten bych bral díky klip....tolikrát řešené téma (myšleno v dobrém). Věc se má tak. Je tady několik problému na sobě závislých. První je to, že zrovna klip na Mates IX je v oblouku, kopíruje jeden ze šroubů střenky, proto ono tvarové ohnutí. Na tohle neumím vyrobit mačkací matrici, přípravek chceš li. Prostě mít nějaký rozvin a ten pak přesně ohnout tak, aby vyšel jak má vyjít...Všimni si, že všechny (ber s reservou) klipy tohoto typu, jsou rovné. Nemají tvar "hokejky" . Takže ona to asi není prdel ani pro velké firmy. Druhý problém je šroubek. Abych prošel skrz klip hlavičkou, musím mít díru 5,8mm, jen tu díru pro prostup. Plus ale materiál kolem, aby to něco udrželo. Bylo by to velký hovado a překáželo by v ruce. Když bych šel cestou "křidýlek" tedy 2 šroubky z boku klipu, tak k šíři klipu musíš připočíst 2x 6mm...a to by bylo celkem problém kotvit na střenku jako takovou, protože materiál střenky je v průřezu zaoblený a opět je problém s ohnutím "hokejky" . Používat jiný šroubek než M3 nelze, vzhledem k technologickému postupu při výrobě. Díry předpaluje laser (nutnost opakovatelnosti a zaměnitelnosti dílů) díra předpalu je 2mm (menší nelze, vzhledem k závislosti na tl. materiálu a tím pádem je tu limit min průměru) k tomu je tady problém, že touto cestou sice získám přesný díl, ale s tím, že všechny hrany kde jel laser, jsou přikalené do hloubky cca 0,2 - 0,3mm . Což se pak řeší převrtáváním speciálním videákem o průměru 2,5mm (pro závit M3) .....takže chápu že pár lidí touží po tomto klipu, ale z mé strany viz můj příspěvek to není moc schůdné. Ještě doplním, ber to tak, že každá značka má na svém produktu nějak řešený klip. Buď vyhovuje, nebo ne. Bohužel, tak to je. Chápu připomínku, ale. Upraveno 20. ledna 2021 uživatelem Mate
Moty Odesláno 20. ledna 2021 Nahlásit Odesláno 20. ledna 2021 Díky za detailní vysvětlení (nemáš to už někde uložené nebo to po každý píšeš) Každopádně je to pro mě veliká škoda, no Fenixe bych i díky tvaru čepele fakt chtěl
Návštěvník Mate Odesláno 20. ledna 2021 Nahlásit Odesláno 20. ledna 2021 píšu to pokaždé znovu... Jinak ano, chápu to, ale viz co jsem napsal. Deep cary klip (nebo jak je to správně anglicky) byl u mě na jediném modelu. Mates I. A to jen proto, že měl rovnou ručku a šrouby v jedné ose. Tam to šlo. Ale montáž klipu byla zevnitř nože, což taky nebylo úplně to ono.
Lion Odesláno 20. ledna 2021 Nahlásit Odesláno 20. ledna 2021 Mate a co kolík pro otevření? Když sem čuměl na inzerát tak sem měl svrbění, ale to otevírání by mě štvalo.
Návštěvník Mate Odesláno 20. ledna 2021 Nahlásit Odesláno 20. ledna 2021 před 4 minutami, Lion napsal: Mate a co kolík pro otevření? Když sem čuměl na inzerát tak sem měl svrbění, ale to otevírání by mě štvalo. To bylo stejně dlouho probírané téma (v dobrém) Kolík se mi nelíbí, a jako tvůrce nože mám tu výhodu, že to může být dle mě. Mimo jiné, vzhledem k chování systému, to nikdy nebylo nutný. viz video. Jinak kolík je celkem problém za hranicemi, všeobecně, ale hlavně západ. Systém otvírání je stejný jak Axis tak Matax video je trochu nasraný, ale byla to nějaká zvláštní doba, kde mě s tím kolíčkem honil kde kdo a nějak už nebyli buňky
dawe009 Odesláno 20. ledna 2021 Nahlásit Odesláno 20. ledna 2021 To video se mi moc líbí. Dal bych mu podnadpis: eště jednou přede mnou někdo řekne kolík a strčím mu tu kudlu do řiti! Náhodou u mě máš palec nahoru za to, že máš svůj styl, důvod a přesvědčení a toho se držíš Naštěstí nemáš důvod dělat ušatý prdele a přeju, ať nikdy nemusíš.
walter10 Odesláno 20. ledna 2021 Nahlásit Odesláno 20. ledna 2021 Právě ta absence kolíčku mně přijde vynikající. Nekazí vzhled čepele, prosté elegantní řešení.
bandicoot Odesláno 20. ledna 2021 Nahlásit Odesláno 20. ledna 2021 @chloupek co za kudlu má takový lesk čepele?
dawe009 Odesláno 20. ledna 2021 Nahlásit Odesláno 20. ledna 2021 před 1 minutou, bandicoot napsal: @chloupek co za kudlu má takový lesk čepele? Sorry že odpovídám já.. Ale kterákoliv, kde si tu čepel necháš vyleštit do zrcadla
Prochy68 Odesláno 20. ledna 2021 Nahlásit Odesláno 20. ledna 2021 [mention=53232]chloupek[/mention] co za kudlu má takový lesk čepele?Doufám že se nepletu, ale před pár dny to tu probehloOdesláno z mého Lenovo TB3-850F pomocí Tapatalk
bandicoot Odesláno 20. ledna 2021 Nahlásit Odesláno 20. ledna 2021 Jo díky oběma, už jsem to našel, je to DIY úprava. Já myslel že by to mohl být nějaký poor mans Rockstead.
chloupek Odesláno 20. ledna 2021 Nahlásit Odesláno 20. ledna 2021 (upraveno) v zásadě je to pravda a když je navíc čepel delší a širší, je to masakr při focení ano, bylo to tady, je to WITHAMOUR STONE'S, na straně 89 vlákna čínské nože na knife jsou nějaké informace a fotky. Charakterem a kvalitou je to podobný nůž jako CS Code4, jen je znatelně větší a obouruční, na svou velikost a váhu (10 cm čepel a 150 g) je až neuvěřitelně skladný, při tloušťce střenek pod 9 mm zase docela pohodlný. Hodně mě zaujal. Upraveno 20. ledna 2021 uživatelem chloupek
prischera Odesláno 20. ledna 2021 Nahlásit Odesláno 20. ledna 2021 To bylo stejně dlouho probírané téma (v dobrém) Kolík se mi nelíbí, a jako tvůrce nože mám tu výhodu, že to může být dle mě. Mimo jiné, vzhledem k chování systému, to nikdy nebylo nutný. viz video. Jinak kolík je celkem problém za hranicemi, všeobecně, ale hlavně západ. Systém otvírání je stejný jak Axis tak Matax video je trochu nasraný, ale byla to nějaká zvláštní doba, kde mě s tím kolíčkem honil kde kdo a nějak už nebyli buňky To video je skvělý o důvod víc se těšit na Matese
emef Odesláno 20. ledna 2021 Nahlásit Odesláno 20. ledna 2021 před 1 hodinou, prischera napsal: To video je skvělý o důvod víc se těšit na Matese Ty už zase nakupuješ? (jinak to video teda nahlodalo i mě dal jsem si aspoň odběr)
Honza.manta Odesláno 20. ledna 2021 Nahlásit Odesláno 20. ledna 2021 Před hodinou, prischera napsal: pssst
undertaker Odesláno 21. ledna 2021 Nahlásit Odesláno 21. ledna 2021 Ja tiež na jeden kúsok od Martina čakám
Návštěvník Mate Odesláno 21. ledna 2021 Nahlásit Odesláno 21. ledna 2021 (upraveno) Ono je vás víc, ale zatím týden čekám, zda se konečně pohne pošta, a doručí potřebnou ocel... Upraveno 21. ledna 2021 uživatelem Mate
Moty Odesláno 21. ledna 2021 Nahlásit Odesláno 21. ledna 2021 už to jede:-D Thank you very much for your order. Now your order is on the way
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se