Přejít na obsah

BIKE [2007-2020]

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Vsechno mozny a prevazne teren les, polni cesty, hory atd, asi podobne jak ty, jen nejezdim zavody...takze vyuziti bych mel stopro, beru kolo vsade.;) lectora bych si nechal urco, po 4 letech celkem vyzivnyho jezdeni uz nebude mit uplne smysl to prodavat.

tak v tom případě směle do toho ;) já taky nejezdím závody... Letos jen dva takový rodinný na pohodu... Upraveno uživatelem Gustaf
Odesláno

Dalsi super day na bike, tohle pocasi zkratka super, na sazave 22 skoro azuroo. Pecka

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno (upraveno)

Pánové, chtěl bych požádat o radu s výběrem novýho biku.

Letos jsem po hodně dlouhé době začal jezdit na kole, strašně mě to zase chytlo a protože starý bike už dosluhuje a nemá smysl do něj dát ani kačku, budu řešit něco nového. Z čistě zdravotního důvodu (sem tam problémy se zádama) jsem se rozhodl že to bude full. Na druhou stranu jezdím převážně XC, sem tam se stane, že 50% cesty se vracím i po asfaltkách nebo prostě asfalt jedu primárně (nemaje silničku). Proto bych rád, kdyby tomu odpovídala geometrie rámu + rozumné řízení zadního tlumiče. Popravdě, líbí se mi minimalizace bowdenů na řidítkách (proto i 1x11) a byl mi doporučen Specialized Epic v.2018, nejpíše v hliníku (omezený rozpočet).

https://www.cyklo69.cz/horske-kolo-specialized-epic-comp-29-2018-satin-slatered

Tak jsem se chtěl zeptat zda ho tu někdo jezdí, zkušenosti, případně alternativu u jiné značky.

Samozřejmě až bude chvilka, zkusím si Epica na den/dva půjčit.

Netrvám na inteligentním řízení tlumiče, dovedu si představit, že si ho zamknu ručně sám, ikdyž Brain 2.0 toho zvládne asi víc a člověk se může koncentrovat na cestu či kochat po krajině ...

předem, díky.

Upraveno uživatelem Lukyn77
Odesláno

Pánové, chtěl bych požádat o radu s výběrem novýho biku.

Letos jsem po hodně dlouhé době začal jezdit na kole, strašně mě to zase chytlo a protože starý bike už dosluhuje a nemá smysl do něj dát ani kačku, budu řešit něco nového. Z čistě zdravotního důvodu (sem tam problémy se zádama) jsem se rozhodl že to bude full. Na druhou stranu jezdím převážně XC, sem tam se stane, že 50% cesty se vracím i po asfaltkách nebo prostě asfalt jedu primárně (nemaje silničku). Proto bych rád, kdyby tomu odpovídala geometrie rámu + rozumné řízení zadního tlumiče. Popravdě, líbí se mi minimalizace bowdenů na řidítkách (proto i 1x11) a byl mi doporučen Specialized Epic v.2018, nejpíše v hliníku (omezený rozpočet).

https://www.cyklo69.cz/horske-kolo-specialized-epic-comp-29-2018-satin-slatered

Tak jsem se chtěl zeptat zda ho tu někdo jezdí, zkušenosti, případně alternativu u jiné značky.

Samozřejmě až bude chvilka, zkusím si Epica na den/dva půjčit.

Netrvám na inteligentním řízení tlumiče, dovedu si představit, že si ho zamknu ručně sám, ikdyž Brain 2.0 toho zvládne asi víc a člověk se může koncentrovat na cestu či kochat po krajině ...

předem, díky.

Jestli máš převodník 30z tak se na rovinkach ušlapeš. A za 69kkč zkus mrknout na canyon, jsou to super kola v hodně dobré výbavě za lepší peníze

https://www.canyon.com/cs/mtb/lux/lux-cf-sl-6-0-pro-race.html

Odesláno

Jestli máš převodník 30z tak se na rovinkach ušlapeš. A za 69kkč zkus mrknout na canyon, jsou to super kola v hodně dobré výbavě za lepší peníze

https://www.canyon.com/cs/mtb/lux/lux-cf-sl-6-0-pro-race.html

díky, na Canyon mrknu ... faktem je že kamarád má od nich silničku a je max.spokojenej (jezdí 200 km trasy).

K tomu převodu, můžeš doporučit vhodný rozsah, abych měl představu, pokud se bavíme o tom, že bych nerad už přesmyk ?  Koukám že nové modely budou mít 1x12, a kazety 10-50z.

Odesláno

Ten novej Canyon Lux je fakt luxusní, kdybych měl opět řešit XC full se zdvihy 100/100, tak by to byl můj horký favorit. Poměr cena/hodnota (měřeno optikou machr-index osazených komponent) se Spešl fakt nechytá.

Opravdu, ale opravdu jsem jim chtěl dát peníze za Camber FSR Comp Carbon 2017, fakt se mi to kolo líbilo, ale ani po slevě ze 100 na 67 jsem nerozdýchal některé komponenty...

Odesláno

Ten novej Canyon Lux je fakt luxusní, kdybych měl opět řešit XC full se zdvihy 100/100, tak by to byl můj horký favorit. Poměr cena/hodnota (měřeno optikou machr-index osazených komponent) se Spešl fakt nechytá.

Opravdu, ale opravdu jsem jim chtěl dát peníze za Camber FSR Comp Carbon 2017, fakt se mi to kolo líbilo, ale ani po slevě ze 100 na 67 jsem nerozdýchal některé komponenty...

V tomhle je canyon nepřekonatelný, filozofií přímého prodeje utíkají konkurenci, ty kola jsou pěkná, funkční a výborně osazená....za canyon člověku není líto vyhodit peníze, protože člověk nemá pocit, že ho ?škubou?
Odesláno (upraveno)

díky, na Canyon mrknu ... faktem je že kamarád má od nich silničku a je max.spokojenej (jezdí 200 km trasy).

K tomu převodu, můžeš doporučit vhodný rozsah, abych měl představu, pokud se bavíme o tom, že bych nerad už přesmyk ? Koukám že nové modely budou mít 1x12, a kazety 10-50z.

Mě byl Gustavem doporučen převodník 34z, tak ti ve středu řeknu jaké to je při 1x11. Jinak obecně to nejde rict, protože kazdej má jiné nohy a fyzičku. Na fórech se traduje že 32z a méně jsou spíše na výjezdy kopců a členitý terén, na rovinkach se člověk ?nedošlape?. Ale jak říkám, zkušenosti s tím nemám, jen co jsem nacetl. Ale místní bikeri ti určitě k tomu napíšou praxi.

Ale jestli chceš dat 70 litru za kolo tak jedině 1x12 SRAM EAGLE. Specialized jsou mimo co se tyče poměr cena/výbava, nejdražší tam je ta nálepka ?Specialized? sorryjako

Upraveno uživatelem moco
Odesláno

Tak bohuzel cerveny sipky na stromech jsem nenasel. Ale z Bedrichova jsem vlit do lesa a vyjel skoro primo u pivovarku Vendelin... Asi instinkt Pivko moc dobry...8b1c4c98154191554937561320456422.jpg

Mira Tapatalk

Odesláno

trenér na spinnigu to jel loni za 2 dny a naopak říká, že to za 3, protože tam je krásně a je škoda to projet rychle

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...