Přejít na obsah

BIKE [2007-2020]

Doporučené příspěvky

Odesláno

Hecnout to proč ne jako, ale taky myslim, že ty 2 dny optimal s ja jako milovnik prirody a vseho mimo mesto bych to dal urcite na 3;-))

Odesláno

Pánové díky za rady, 34 z. mi bylo také doporučeno z jiného zdroje a faktem je, že to chce vyzkoušet. Zdvihy 100/100 pro mě ideální. Na značce nelpím, už vůbec ne na Spešlu, to byla jen startovací idea ... toho Canyona (LUX) zkusím projet a uvidíme.

Odesláno

Pánové díky za rady, 34 z. mi bylo také doporučeno z jiného zdroje a faktem je, že to chce vyzkoušet. Zdvihy 100/100 pro mě ideální. Na značce nelpím, už vůbec ne na Spešlu, to byla jen startovací idea ... toho Canyona (LUX) zkusím projet a uvidíme.

problém je, že toho Canyona moc neprojedes... Mají přímý prodej totiž
Odesláno

problém je, že toho Canyona moc neprojedes... Mají přímý prodej totiž

tak tos moc nepotěšíl ... no ale což, projedu Epica, ta geometrie LUXu se dramaticky nemění. A poslední kolo sem si stavěl tenkrát sám, extra rám a taky se se modlil, ikdyž to bylo cenově úplně někde jinde.

Odesláno

Nějak si nemůžu pomoct ale koukám na ty Canyony a nepřijde mi, že by byly levnější než konkurence. A i když jsem vybíral kolo 14 dnů zpět tak mi přišlo, že téměř všichni výrobci nabízejí ve srovnatelné cenové relaci srovnatelnou výbavu. Spíš mi přijde, že je to dnes o sympatiích ke značce. Já jsem tedy koukal jen na Canyon, Trek, Cannondale a Ghost, ale tam opravdu byly rozdíly pouze kosmetické...

Odesláno

Jen dotaz, proc kdyz koukate po novem kole cca stredni tridy, jdete po znackach jako Trek, Spesl, Scott, Canon atd, kde je na nic pomer cena/vykon, zaplatite za znacku (cinskou :) ) a jste osizeni na osazeni ?

Odesláno

Je to tím, že známá značka vzbuzuje důvěru. Pokud má nějaká značka dobře zvládnutý marketing, dokáže prodat stejný produkt s vyšším ziskem. Jedním z největších motivů při výběru je zákaznická zkušenost. A pokud člověk vidí, že spousta lidí jezdí třeba na Spešlu a jsou spokojení tak raději koupí tuto značku, než nějaký no-name. 

Prostě značka prodává, co tě na tom tak překvapuje ? :D  

Odesláno (upraveno)

Kdyz jsem kupoval celopero, sel jsem do Scotta taky kvuli tomu, ze jejich hlinikove celopero stredni kategorie vazi o dve kila mene nez konkurence. Maji ten ram proste vymakanej. Jejich hlinikovej genius nevazi ani 13 kilo, tam se kolikrat nedostane od nektere konkurence ani karbon. Takze za me proto ;-)

A nutno rict ze na nem delam uz tri roky psi kusy a vsechno drzi jak ma..

Jo a taky ze me dali 20% slevu a Scott se me jako znacka libi :-)))

Upraveno uživatelem varjag
Odesláno (upraveno)

S osazeni se nekdy dela velka mantra, ale hobík jako ja to proste skoro nepozna. Stejne tak vidle Foxina, Reba, apod. na polnačce a cyklostezce fakt takovy rozdil neni, Sram X7 nebo X9 nebo SLX nebo XT proste neni tak velkej rozdil. U brzd to samé, proste na rovince nebo v lese to brzdi plus minus stejne. Predstavec, kliky, apod. vubec laik nerozezna. Taky náboje, střed. Mel jsem celopero karbon Scott Spark, ale rozdil oproti predchozimu zakladnimu hartailu co jsem mel proste nebyl nijak vyraznej. Opakuji, ze slo o moje jezdeni a muj styl jizdy. Tedy hlavne kratsi vyjizdky po praci a o vikendu. Takze tak.

Upraveno uživatelem Frantik
Odesláno (upraveno)

Tomas, prekvapuje to, ze kdyz nekdo hleda kolo v relaci cca 80k, tak uz tomu asi trosku rozumi, trosku jezdi a necha se oblbnout tema kecama :)

Varjag, Scott se me taky celkem libi, asi nej z tech ,,proflaklejch´´ znacek.

Frantik, chapu a rozumim. Veci co pises je spotrebak, udelam cca 3 raminka za rok, tak taky radsi beru slx misto xt nebo nizsi sram nez gx... myslim spis kokpity, rafky, kliky atd :)

Upraveno uživatelem TLD
Odesláno

Jasně, kámoš si takto taky koupil Scotta, nejdříve jen projižďka a když ho šel vrátit, zrovna měnili cenovky a bylo rozhodnuto.

Za mě je jedno, jestli to bude osazený na LX nebo XT, jde mi především o to, jak sedne geometrie vč. funkce zadního odpružení. Do dneška sem jezdil na hardtailu, vpředu 80mm, s váhou 11,5 kg (jasně žádná sláva) a samozřejmě si umím představit, že v dané cenové relaci půjdu s kilem nahoru a opět je mi jedno, jestli to bude hliník nebo karbon. Spíš jde o to, že jsem zvyklej na delší rám, vyhovuje mi ten posez a tím směrem chci i vybírat fulla.

Epic mi padnul do oka, prostě se mi líbí (nový Canyon LUX je velice podobný), osazení tlumiče pod horní rámovou trubkou atd.

Tím, že do kol nevidím posledních cca 10 let, nejsem zatíženej a nemám vysněnou značku či model ...

A beztak je to o nohách, osobně mám co dohánět a v kopci je mi úplně jedno do jaký nálepky je zasunuta sedlová trubka :-)

Odesláno

To TLD: a po jakých značkách by ses díval ty? Myslím, že třeba takovej Canyon má poměr cena/výkon v pohodě. Kvalitu geometrie rámu nedokážu posoudit, ale předpokládám, že když na jejich kolech jezdí profici na silnici i v terénu, tak geometrii budou mít zvládnutou. No a pokud jde o osazení, tak (pokud se nebavíme o nějakém výprodeji) vlastně neznám výrobce, kterej by prodával za výrazně nižší ceny. 

Odesláno (upraveno)

Step, hele, to ze na tom jezdej profici, neznamena, ze pro Tebe je geo OK. To je strasne individualni. Canyon se me nelibi, ale dela slusny kola a ta fylosofie prodeje je dobra podle me. Vic se me libi YT, nemci, stejnej obchodni model. Vubec bych se nebal toho Ghosta. Ale kdyz uz mam cca 80 tis na kolo, sel bych uz do neceho poradnyho. Ted me hrozne bavej ocelaky od Cotic, dlouhej ram, hodne sjezdova geo a ta ocel me je sympaticka. Ale ja na silnici skoro nevyjedu, vse jen tezkej teren, takze mam jine priority. Z tech ,,obyc´´ kol, pokud bych chtel jedno kolo na vse, tzn, s rodinou na vylet k rybniku, s kamaradama na 80km svih a s druhou partou do hor drtit traily bych si vybral Giant Trance. Jako hotove kolo. Ale za me bych to resil peknou ramovou sadou a slusnejma rafkama, zbytek dle budgetu a postupne bych upgradoval na lepsi.

A jeste k te vaze, ja mam pevnaka i fulla nekde mezi 12-13kg a uplne v pohode :) Neresim :)

Upraveno uživatelem TLD
Odesláno

Když to je hodně individuální. Já jsem třeba kolo vybíral tak, aby upgrade v nejbližší době nebyl potřeba. Svůj čas považuji za cenný (ať už ekonomicky či emocionálně) a tak u mě postupný upgrade nepřicházel v úvahu. Už jen vybírám toho kola jsem zazdil tolik produktivních hodin, že mi spadl kámen ze srdce když jsem si ho konečně koupil :D 

A takhle to má podle mě spousta lidí, co si kupuje hotová kola, domy na klíč, dovolenou s cestovkou apod. Všechny ty věci by s vynaložením určitého času a úsilí šly vyřešit kvalitněji a možná i levněji, ale čas, čas je to, čeho má většina lidí málo. 

Odesláno

Tomas, jasne to chapu, ale pokud trosku jezdis, tak veci kolem řazení, brzd proste menis, protoze to za rok ojedes, i nekolikrat. A pokud nejezdis, vydrzi Ti to treba 3 roky, pak je zbytecne mit kolo za vosm petek. A ani to nekoresponduje s tim cos psal

Odesláno

No u Canyonu je hlavně 3x ročně výprodej a pak se dá dostat na dobrou cenu na kterou u konkurence nenarazíš. Navíc vše máš na jednom místě a nemusíš prohlížet x obchodů kde maj co a za kolik.

Já třebas koupil levnější setup, protože mám raději RS Rebu než foxe. A stejně dost veci jsem vymenil riditka podle sebe, nove obutí atd... teď mám neurona 2017 a váha i s pedálama 12,7kg což mi přijde super.

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...