Přejít na obsah

BIKE [2007-2020]

Doporučené příspěvky

Odesláno

Myslím že kolem desítky jde sehnat solidní kolo, pokud děcka jezdí rekreačně a radši lozí po stromech :-) Pokud by kluk začal jezdit nějak vážně, nebo i do budoucna závodně, tak ho rád podpoříme jako ve všem, ale dvacku za kolo na blbnutí kolem baráku si myslím že je zbytečné. Ale zase když jsou prachy tak každého věc :-)

post-364-0-11228600-1586621342_thumb.jpg

Odesláno

Třetí den v kuse na OPEN U.P. a jako začínam bejt slušně vyklepanej, je to tvrdý jako hovado a v terénu je to celkem maso... uvidíme co bude po tejdnu :flex:

post-53606-0-14194500-1586624635_thumb.jpeg

post-53606-0-86571500-1586624647_thumb.jpeg

post-53606-0-42819400-1586624671_thumb.jpeg

Odesláno

Jen do vedlejsi vesnice pro mysi. Porad premyslim o gravelu, kdysi jsem zacinal na silnicce a bavilo me to. Jen se obavam, ze jsem uz zpohodlnel a to houpani by mi chybelo :)

post-4402-0-01702100-1586628242_thumb.jpg

Odesláno

Tak já na gravel koukám poslední dva tejdny prakticky denně. Původně jsem měl v hlavě silničku, ale od toho jsem nakonec upustil. Gravel bude praktičtější. Tak teď se jen rozhoupat, než zas podlehnu něčemu hodinkovýmu.

Odesláno

Já nad gravelem premyslim cca 2 roky, letos sem zacal testovat a uvidim, zda do toho pujdu. Ted jezdim 27.5 a myslim, ze s 29? to bude lepsi jezdeni, ale uvidime. Jako druhy, treti kolo jako asi jo, ale jako hlavni bike urcite za me neee.

Odesláno

Já bohužel se svou vejškou nemám moc možností vyzkoušení, tak si spíš říkám, že to risknu online a v krajním případě to vrátím, pokud po sestavení uvidím, že se na to nenaskládám. Ale to snad nehrozí. Ono kola jsou moje druhá závislost vedle hodinek a tohle je typ, kterej jsem zatím nikdy neměl. Jinak jsem zkusil snad už všechno. Jak ses vůbec dopracoval k tomu OPEN-UPu? To není zrovna masovka, kterou by si koupil jen tak někdo z nudy myslím...

Odesláno
Odesláno

Tak to bych si osobně bez vyzkouseni neliznul;-) taky sem nikdy nejezdil na cyklocross kole nebo dnes teda gravelu, tak sem to chtel zkusit uz dlouho. OPEN mam pujcenej na test, kamarad ma zastoupeni pro CR, je to moc dobre postavenej bike. A lehkej, cely s pedalama asi 10.2kg. A taky celkem za raketu... ale bohuzel ted nebyl k dispozici ram xl a 29?, takze mam Lko a 27.5. Pristi tejden budu zkoset ale taky obyc Rock Machine Gravel, tak jsem zvedavej na rozdily, asi budou;-)

Odesláno

Jak jsem tady viděl ty nadšené ohlasy na gravel, tak jsem měl cukání, že to zkusím..

ale jak tady už zaznělo - uměl bych si to představit jako druhé nebo třetí kolo, ale jako hlavní stroj pro "kdykoli kamkoli" ne-e

Momentálně si hraju s myšlenkou přechodu z bio-full na e-hardtail v horizontu jednoho dvou let...

post-166-0-58928900-1586630960_thumb.jpeg

Odesláno

Presne, je to moc drahy, jen ram je cca 80 kolíku... ale je to nadherny kolo se super geo a designem, to se musi nechat. Ale za tu cenu poridis v klidu fulla a stred gravela. 

Odesláno

gravel má výhodu, že na něj můžeš obout silniční pláště (a nevypadá to tak blbě jako když dáváš silniční plášť na 29" hardtail)

na silničce tě do gravel pláště většinou nepustí rám.

ale u mě cesta ke gravelu byla proto, že se změnil způsob a cíl ježdění na kole - potencíál MTB jsem za posledních deset let vůbec nevyužil... dole kopcom už vůbec nejezdím... a na gravelu jsem zatím vyšlapal vše co bylo potřeba

Odesláno

Kupuju klukovi nove kolo. 24?. Zatim vitezi Decathlon: https://www.decathlon.cz/detske-horske-kolo-24-st920-id_8529457.html

Mate nekdo konkretni tip ne neco jineho v dane kategorii, co by melo vetsi smysl?

Ahoj,

já hledal 20" kolo pro dceru. Sám mám Superior, tak jsem hledal u tohoto výrobce. Koupil jsem kolo cca o 2 kg lehčí, než nabízela konkurence, což u 6ti letýho dítěte si myslím, že jsou 2 kila dost poznat.

No, takže jsem se díval a pokud netrváš na vidlici, tak mají 24" kolo s hmotností 8,9 kg. Vidlice bude v této cenové relaci kolo plus 3kila nahoru a to je podle mě hodně.

Joe

post-67441-0-20367900-1586632216_thumb.png

Odesláno

Jestli pro mě něco není, tak je to právě MTB, v tom už mám dávno jasno. A sjezdy už vůbec ne. V tom gravelu si zachovávám pořád možnost v budoucnu to změnit víc do silničky, což by opačně šlo mnohem hůř. Vyšší hmotnost je snad zkousnutelný kompromis.

Odesláno (upraveno)

K těm kolům pro děti, máme doma 2 GT, 24 a 26 děti jsou nadšený, jednoplacka, pružinová vidlice, vyjedou na tom vše a i v terénu ok. A to větší bylo v akci za 7,5 .....

Upraveno uživatelem Petr R
Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...