Hasňa Odesláno 5. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. dubna 2017 V 5. 4. 2017 v 13:30, Bobisek napsal: Já měl Commutera 7.0 asi rok, než mi ho ukradli, tak se klidně ptej :-)To kolo se mi vždycky moc líbilo. Jaký na tobě zanechalo celkový dojem? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marfael Odesláno 5. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. dubna 2017 V 5. 4. 2017 v 4:56, Jarett napsal: Toto je přesně "skládačka" pro laika, který vidí XT a myslí, že je to super výbava. Ve výsledku máš rám v hodnotě 50Euro, vidlici za 3tisíce, ostatní doplňky (řidítka, sedlo, sedlovka) v podprůměrné kvalitě. Všechno Shimano je z starších sad, většina se k sobě normálně nemontuje, takže výsledkem je pekelný kočkopes. .... a dát třípřevodník 44-34-2 na 29" kolo je velká prasárna. Řekl bych, že i za těch 18tis. je to sakra drahý. Ale je jesný, že se sem tam někdo chytne. Na jeho obranu musím říct, že není sám, kdo takové mixle v pixle nabízí ... No jo, to je to, že neznalý, jako třeba já, uvidí solidní výbavu a to, co nezná, si automaticky myslí, že když je solidní přehazka, tak tomu budou odpovídat i ostatní komponenty. to abych tak aspoň měsíc studoval komponenty, než budu mít alespoň malý přehled:-). Každopádně díky za info. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jarett Odesláno 5. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. dubna 2017 V 5. 4. 2017 v 18:33, Marfael napsal: No jo, to je to, že neznalý, jako třeba já, uvidí solidní výbavu a to, co nezná, si automaticky myslí, že když je solidní přehazka, tak tomu budou odpovídat i ostatní komponenty. to abych tak aspoň měsíc studoval komponenty, než budu mít alespoň malý přehled:-). Každopádně díky za info.Není zač Já mám asi už desátý Specialized a neměnil bych Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
roura74 Odesláno 5. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. dubna 2017 Jardo, ta pila vzadu je 46 nebo ještě víc? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bobisek Odesláno 5. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. dubna 2017 V 5. 4. 2017 v 14:33, Hasňa napsal: To kolo se mi vždycky moc líbilo. Jaký na tobě zanechalo celkový dojem? Pozitiva: víc hipsterský kolo neexistuje, každý to očumoval jak Apollo 11; nemusí se člověk starat o příslušenství, parádní světla či blatníky pořád s sebou; pohon řemenem neničí a nemaže kalhoty; jezdí fakt slušně, kolo je ve městě obratný a není problém na tom vyvinout i o něco větší rychlost Negativa: i když má být kolo absolutně neslyšené, ani mechanici u Jaretta nedokázali nastavit přehazku tak, aby právě ten nejpoužívanější převod trochu nešustil; představec bez zarážky vypadá skvěle a je prý dobrý na let kupředu, bo si nenarazíš koule, ale nedá se díky tomu za něj kolo vést, vždycky si skřípneš ruku a to bolí skoro jako ty koule... Result: po ukradení jsem vyinkasoval škodu od pojišťovny a koupil silničku; hlavním problémem toho kola je totiž využitelnost - kdybych jezdil každodenně 2* 15 km do práce, dává smysl, ale na občasné pojížďky na fotbal či do Lidlu jde o overkill (o obavě z krádeže nemluvě) a na delší sportovní vyjížďky je silnička příhodnější Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jarett Odesláno 5. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. dubna 2017 V 5. 4. 2017 v 18:52, roura74 napsal: Jardo, ta pila vzadu je 46 nebo ještě víc?Ano 46 ... ale zítra mi příjde 49, tak ji hned postnu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marfael Odesláno 5. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. dubna 2017 V 5. 4. 2017 v 18:47, Jarett napsal: Není zač Já mám asi už desátý Specialized a neměnil bych Pěkný kousek:-). Už to budu muset rozlousknout...Jednak už mě to nebaví se v tom hrabat a hlavně lesy už čekají:-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 6. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. dubna 2017 K čemu je v zadu dobrá pila o velikosti 49zubu? To jezdíš nahoru po zdi? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mikymik Odesláno 6. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. dubna 2017 Aby měl lehký převod jako na 3x10 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 6. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. dubna 2017 No právě, to bych radši hodil 2 placku, když 1x11 nezvladam...uz ta 46 zuba pila vypadá na bajku hrozně ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
roura74 Odesláno 6. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. dubna 2017 Ono to je spíš o tom co jezdí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 6. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. dubna 2017 No já mám 32z převodník a kazetu 10-42 a je to naprosto dostačující... A dat tam 30z převodník, tak si myslím, že do kopce kmitam jako blazen Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mikymik Odesláno 6. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. dubna 2017 Kola s 3tácem každopádně začínají vypadat jako dinosauři... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
roura74 Odesláno 6. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. dubna 2017 Já mám vepředu dvojplacku 36-26 a nejlehčí převod 26-42 pravidelně používám. Jsou to úseky který bych bez tohohle převodu nevyjel. Jsem zvyklej šlapat vyšší kadencí a ne moc silově. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mikymik Odesláno 6. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. dubna 2017 Mnohdy s 22/36 mačkám řadicí páčku, že bych si dal lehčí převod Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jiřina Odesláno 6. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. dubna 2017 No jako ja uz nych na 2x neco nesel. 1x 11 mi prijde super. Jednoduche, ciste, smadna udrzba. A prave proto treba tech 46 zubu zejmena u Shimana je potreba, aby se dalo dopredu dat treba 34 zubu, aby to jelo i po rovine nebo z kopce . Jinak mne chlapci stvete. Tady se toho moc najezdit neda :/ Sent from my iPhone using Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kupko Odesláno 6. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. dubna 2017 V 6. 4. 2017 v 7:19, Gustaf napsal: No právě, to bych radši hodil 2 placku, když 1x11 nezvladam...uz ta 46 zuba pila vypadá na bajku hrozně ...Dvě placky jsou už mrtve nepotřebuješ přesmyk řazení :-) a nestane se ti to co mi v Itálii že jsem ukopl přesmyk :-) Odesláno z mého GT-I9195I pomocí Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jarett Odesláno 6. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. dubna 2017 1x11 je v pohodě a k převodníku 34z tu 46, nebo i větší, užiješ. Dnes jsem jel cca 1,5km dlouhý kopec 15%-22% (dle garminu) a byl jsem rád, že tak ta velká placka je. A to si myslím, že jsem na kole dobrej Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rorda Odesláno 6. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. dubna 2017 V 5. 4. 2017 v 18:47, Jarett napsal: Není zač Já mám asi už desátý Specialized a neměnil bych IMG_3619.jpgTak to jsme dva se slabostí pro Specialy... ;o) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 6. dubna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. dubna 2017 (upraveno) To je nějaká blbost, že Spešlu dělá rámy Merida, anebo? Upraveno 6. dubna 2017 uživatelem African Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky