Přejít na obsah

BIKE [2007-2020]

Návštěvník milosklikar

Doporučené příspěvky

Mám od Cannondejla a je výborná, perfektně sedí, vše funguje, hlavně zipy i po pěti letech užívání. Pumpičku ale do ní nedáš, tu si dej na kolo kam patří, třeba pod flašku :-)

https://www.hupnakolo.cz/cannondale-brasna-podsedlova-speedster-2-medium-cerna-2017?gclid=EAIaIQobChMIzKGk2sT51QIVwZkbCh1j9QWUEAQYBCABEgK9FPD_BwE

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dekuji TLD za komentare k memu dotazu, ale co jsem tak prochazel mapy.cz, tak je to vsechno defakto po silnicich, coz se mi nechce. Existuje neco jako mapa cyklotras (myslim, tech opravdu dedikovanych)? Jedna vede treba z Podebrad.

Je mi naprosto jasny, ze dam tezko 100 km na cyklo trasach, ale bylo by fajn jet aspon polovicku trasy mimo silnici, kde se budu bat, ze me nekdo sejme.

Jinak to co psal TLD je jasny, osobne mi nevadi, kdyz nekde prespim. Jinak super napad, dat to po turistickejch trasach. Otazka je, jestli to vubec zvladnu na kole a abych to kolo nemusel pul cesty vest.

Cilem je dojet jednoznacne od domu k domu, tak jsem si to za mlada vysnil. Pivko si dam urcite a kolo uz jsem si zosklivil davno, kdyz me ma draha polovicka vytahla na rande na kolo s tim, ze pojedeme na Karlstejn. Jenze jsem netusil, ze se tam da jet jinak nez podel vody. A jeji tempo na jeji drahe silnicce jsem na horaku nedaval. Kdyz jsem si dal konecne zaslouzenou svickovou a tri kousky, tak chtela, abych jel zpatky jeste na kole! Tim jsem s cyklistikou defakto nadobrou skoncoval. Sem tam si pouze od tchana zapujcim starej bajk s pridavnym benzinovym motorkem Honda. To je ta prava cyklistika. :) Kazdopadne ten Tabor chci dat jako hec, proste neco dokazat. Je mi jasny, ze si hrabnu na dno.

Jinak at to nezapadne: opravdu uvitam cyklomapy cyklo stezek, ktere nevedou po silnici (ted ne kvuli ceste do Tabora, ale celkem bych si dal nejakou delsi trasu pro radost. Urcite neco takoveho musi existovat.

Odkaz ke komentáři

uff: Rozveď trochu pojem "dedikovaná cyklotrasa". Jestli myslíš to, co vede z Poděbrad podle Labe na obě strany, tak to je spíš výjimka. Jsou to nespojité úseky většinou podél řek (viz např HK - Kuks, tebou zmiňované okolí Poděbrad, Pardubice - Kunětická hora, ...). Cyklotrasy jsou většinou vedeny po silnicích x-té třídy, kde je provoz fakt v pohodě a spíš budeš mít problém s tím, aby ses dokázal vyhnout všem dírám. Pokud nechceš jet po silnici, tak už pak zbývá plánovat po normálních turistických značkách, ale to už byl hardcore.

Odkaz ke komentáři

Dnes před krátkou 41km vyjížďkou jsem si opět zahrál hru "Najdi díru". Na obou kolech. Miluju Schwalbe!! :)

Nevím co u Schwalbe dělají, ale tohle je fakt mazec. Někdo absolutně v poho a další defekt za defektem. Žena má taky Schwalbe a 2000 km bez problému. Asi vadný série co pustili do oběhu.

Odkaz ke komentáři

Nevím co u Schwalbe dělají, ale tohle je fakt mazec. Někdo absolutně v poho a další defekt za defektem. Žena má taky Schwalbe a 2000 km bez problému. Asi vadný série co pustili do oběhu.

Jn taky tomu nerozumim. Do velke miry ale asi i nahoda. Ja sem po koupi kola lepil prvnich 200 km asi 6x, a potom dalsich snad 1500 kilaku nic. Navic porad s tema zaplatovanyma dusama :D

@z.paul: mas pumpu s manometrem? Zkus si zkontrolovat i spravnej tlak, nad/podhusteni na ty casty defekty muze mit taky vliv

Odesláno z mého SHIELD Tablet K1 pomocí Tapatalk

Odkaz ke komentáři

Tak to se pridam na stranu tech nasr*nych;-). Rocket Ron, co 200 kilaku defekt, dohromady asi sest nebo sedm, finale rozrizly plast, nebp spis praskly, protoze to bylo na absolutne cistym asfaltu a uplne na boku plaste. Pak jsem prezul Specialized a od te doby nejakych 700km bez defektu. Tak nevim kde udelali soudruzi chybu... Na druhou stranu Noby Nick v na prednim drzi..

Upraveno uživatelem varjag
Odkaz ke komentáři

myslím že mapy.cz to umí, dá se tam vybrat silniční nebo horské kolo a zvolit mimo silnice (1. tř. určitě, 2 a 3 nevím z mobilu), zkus si trošku pohrát s možnostmi

Nedávno to zjednodušovali a už tam jde ve výchozím stavu vybrat jen silniční nebo horský kolo, dřív těch možností bylo víc, teď se holt musí víc tahat tak, aby to vyhovovalo

Diky, Duke. Uz to vidim! Parada.

Pawe: jj, myslim presne tohle. To asi nenajdu na zadne mape, vid?

Nenajdeš, tyhle úseky jsou spíš výjimka, na tvý plánovaný trase jich bude naprostý minimum, spíš to budou asfaltky nebo lesní cesty. Jak psal Duke, hledej fialový tečky. Plus se mně osvědčilo občas zapnout Panoramu a mrknout jak ta silnice vypadá v reálu.

Odkaz ke komentáři

Ještě doplním že fialová tečkovaná je značená cyklotrasa, v praxi to je silnice 2. nebo 3. třídy nebo lesní cesta,
účelová či jiná komunikace, polní cesta, sdílený chodník pro pěší a cyklisty atd.,

ale souvislá fialová je dedikovaná cyklostezka, většinou takový ten luxusní asfalt s dělící čárou uprostřed
a většinou i zákazem vjezdu pro motorová vozidla.

Upraveno uživatelem tommas4
Odkaz ke komentáři

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...