Přejít na obsah

BIKE [2007-2020]

Návštěvník milosklikar

Doporučené příspěvky

Taky jsem se dival na to mega vlakno na bike foru

https://www.bike-forum.cz/forum/elektrokolo-je-zhouba-cyklistiky

a popravde tu az nenavist nechapu. Co tak vadi ne-ebikerum na tom, ze fyzicky slabsi jedinec vyjede kam on? Ze jako je slabsi, starsi ci nemocny a proto nema nekde kopci co delat? Co ze si to jako vubec dovoluje tam jezdit?

Podle me je fakt tato zast zcela mimo a verim, ze do budoucna vymizi. Chapu, ze mene lidi kdekoliv je lepe, na druhou stranu jednou budeme mit ty e-kola taky...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky jsem se dival na to mega vlakno na bike foru

https://www.bike-forum.cz/forum/elektrokolo-je-zhouba-cyklistiky

a popravde tu az nenavist nechapu. Co tak vadi ne-ebikerum na tom, ze fyzicky slabsi jedinec vyjede kam on? Ze jako je slabsi, starsi ci nemocny a proto nema nekde kopci co delat? Co ze si to jako vubec dovoluje tam jezdit?

Podle me je fakt tato zast zcela mimo a verim, ze do budoucna vymizi. Chapu, ze mene lidi kdekoliv je lepe, na druhou stranu jednou budeme mit ty e-kola taky...

Mě to třeba vadí dost. Jako když jsem byl v Egyptě a lezli jsme na Sinaj. Německý a Ruský turisty tam táhli místní  "šerpové". Na vrcholu pak lidí jako namrdáno že jsi si neměl kam dřepnout.

Stejně tak si myslím, že není dobrý že každej blbeček teď leze na Everest. 

Nemám na to abych vylezl na Everest ? No tak tam nelezu. Takhle už jenom zbývá aby na Everest udělali kabinovou lanovku aby si každý vořežprut mohl na vrcholu udělat selfíčko.

Co mám zkušenost, tak analogoví bikeři se v lese a na cestách chovají slušně, vyšlápnou si vrchol, vydejchaj se, daj si polívku a pivo a jedou domů. "Zpovykaní" elektrikáři všude dělají bordel a řvou jak lesy. Prostě takoví Homolkovi na kolech co by normálně do kopce v životě nejeli ... 

EDIT: Samozřejmě se najdou vyjímky v obou skupinách.

Upraveno uživatelem Tomas_2002
Odkaz ke komentáři

Duku, jasný, máš to dobře promyšlený. Držim palce ať to vyjde, zajímavej stroj.

Jinak nevim kde to všichni jezdíte, ale já se, ať jsem u nás v jakejkoli horách nebo u sebe v polabí, na vyjížďkách spíš bojim a jsem za tři hodiny rád, že potkám vůbec někoho:)

Jasně, někde v jizerkách na cyklostezce jich bude třeba dost, ale že by najednou třeba vedle na Hvozdu byla fronta, to teda fakt ne-e..

Upraveno uživatelem Micey
Odkaz ke komentáři

My byli ted v Rakousku u Achensee, tedy bez kol. Co me tam na prvni pohled zarazilo byl fakt, ze elektrokola uz tam byla ve vetsine, a to si nemyslim, ze byla vsechna z pujcoven. Jezdili tam na nich mladi/stari, ve dresech i bez dresu. Silnicni kola jsem zahledl jen 2 vymazlena Colnaga. Podle me je to novy trend, ktery prijde i k nam. Prave drive jsem si myslel, ze je to jen domena senioru ci lidi po urazu, ale nyni uz mam dojem, ze u lidi prevlada lenost ci high-tech pohled na cyklistiku...

Ja se v elektrokolach prilis neorientuju, ale v nekterych lokalitach je diky elektrokolam opravdu dost nacpano, hlavne vas nekde az dost neprijemne predjizdi a z kopcu je casto videt, ze nejsou pani kola, ze to treba maji pujcene z pujcovny. Jako celkove je mi to jedno, dokud budu moci, tak si kopce dam rad za sve, ale nekdy je v terenu videt i kolo, na kterem "operator" ani neslape a pripomina mi to spise nejakou e-motorku. A to si myslim, ze uz na cyklostezky ci do prirody moc nepatri...

Odkaz ke komentáři

Tak je pravda, ze ta mentalita se zmeni rychle. Pred 2 mesici si e-kola koupili pritelciny rodice (za 2M uz dali 1300km) a kdyz jsem je ted bral na par dni k nam na chalupu do Podjestedi, tak jsme resili jestli dat vystup na Ralsko nebo Jested. No a padl dotaz - kam se da vyjet na kole? - Rikam Jested ano, Ralsko ne. Takze Jested:-) a to jsme puvodne meli jit pesky. Ale oni ze maji ty nova kola, a ze je boli nohy, takze proc to nevyuzit... a jinak po lese taky na kolech (po cestach teda).

Upraveno uživatelem odjinud
Odkaz ke komentáři

My byli ted v Rakousku u Achensee, tedy bez kol. Co me tam na prvni pohled zarazilo byl fakt, ze elektrokola uz tam byla ve vetsine, a to si nemyslim, ze byla vsechna z pujcoven. Jezdili tam na nich mladi/stari, ve dresech i bez dresu. Silnicni kola jsem zahledl jen 2 vymazlena Colnaga. Podle me je to novy trend, ktery prijde i k nam. Prave drive jsem si myslel, ze je to jen domena senioru ci lidi po urazu, ale nyni uz mam dojem, ze u lidi prevlada lenost ci high-tech pohled na cyklistiku...

Ja se v elektrokolach prilis neorientuju, ale v nekterych lokalitach je diky elektrokolam opravdu dost nacpano, hlavne vas nekde az dost neprijemne predjizdi a z kopcu je casto videt, ze nejsou pani kola, ze to treba maji pujcene z pujcovny. Jako celkove je mi to jedno, dokud budu moci, tak si kopce dam rad za sve, ale nekdy je v terenu videt i kolo, na kterem "operator" ani neslape a pripomina mi to spise nejakou e-motorku. A to si myslim, ze uz na cyklostezky ci do prirody moc nepatri...

V Německu se prý jen za loňský rok prodalo snad 980.000 elektrokol ....

Odkaz ke komentáři

Mě to třeba vadí dost. Jako když jsem byl v Egyptě a lezli jsme na Sinaj. Německý a Ruský turisty tam táhli místní "šerpové". Na vrcholu pak lidí jako namrdáno že jsi si neměl kam dřepnout.

Stejně tak si myslím, že není dobrý že každej blbeček teď leze na Everest.

Nemám na to abych vylezl na Everest ? No tak tam nelezu. Takhle už jenom zbývá aby na Everest udělali kabinovou lanovku aby si každý vořežprut mohl na vrcholu udělat selfíčko.

Co mám zkušenost, tak analogoví bikeři se v lese a na cestách chovají slušně, vyšlápnou si vrchol, vydejchaj se, daj si polívku a pivo a jedou domů. "Zpovykaní" elektrikáři všude dělají bordel a řvou jak lesy. Prostě takoví Homolkovi na kolech co by normálně do kopce v životě nejeli ...

EDIT: Samozřejmě se najdou vyjímky v obou skupinách.

O lanovce na Everest z čínské strany se mluví už dlouho, a čím dál tím víc lidí to podporuje....takže se ještě možná dočkáme :-( Upraveno uživatelem African
Odkaz ke komentáři

O lanovce na Everest z čínské strany se mluví už dlouho, a čím dál tím víc lidí to podporuje. Tak přeci když tam lezou nabušení borci, tak proč by nemohli suchaři s nadváhou že jo wawriku? :-) :-) :-) Promiň, ale to tvé včerejší moudro mě nedá chvilku spát.... :-)

Je to síce offtopic, ale budeš sa čudovať - ja proti preplnenému Everestu nemám vôbec nič. Na rozdiel od ostatných si totiž vôbec nemyslím, že ten Everest je ?zadarmo? (nemyslím finančne). Je to kruto odmakaný výstup aj pre tých turistov, čo si zaplatia agentúru. A že tam bude lanovka (nebude, ale pre účely debaty sa tvárme, že bude :))? No a čo, pôjdem inde. Komu ide o divokú prírodu, nájde si ju aj dnes. Komu ide o dobrodružné výzvy, nájde si ich aj dnes.

Počet obyvateľov Zeme sa za posledných 50 rokov zdvojnásobil. Príde mi normálne, že ten dvojnásobný počet ľudí musí byť niekde vidieť, takže to, čo predtým bolo dobrodružstvo pre pár najsilnejších, ochotných riskovať život, je dnes masovým trávením času. Pokojne o tom môžeme v inom vlákne podebatovať, pokiaľ sa teda neplánuješ naďalej tváriť tak ?nad vecou? (to je eufemizmus).

Odkaz ke komentáři

O víkendech se vyhýbám profláklým lokacím (Vysočina aréna, Milovy a pod.), kde bývá hlava na hlavě,

naštěstí tady máme fakt hafo možností kam se vydat

standardně v lese potkám max dva tři cyklisty nebo dvojice za vyjížďku, takže slunce v duši a mír v srdci :-)

Jinak nevim kde to všichni jezdíte, ale já se, ať jsem u nás v jakejkoli horách nebo u sebe v polabí, na vyjížďkách spíš bojim a jsem za tři hodiny rád, že potkám vůbec někoho:)

Odkaz ke komentáři

Je to síce offtopic, ale budeš sa čudovať - ja proti preplnenému Everestu nemám vôbec nič. Na rozdiel od ostatných si totiž vôbec nemyslím, že ten Everest je ?zadarmo? (nemyslím finančne). Je to kruto odmakaný výstup aj pre tých turistov, čo si zaplatia agentúru. A že tam bude lanovka (nebude, ale pre účely debaty sa tvárme, že bude :))? No a čo, pôjdem inde. Komu ide o divokú prírodu, nájde si ju aj dnes. Komu ide o dobrodružné výzvy, nájde si ich aj dnes.

Počet obyvateľov Zeme sa za posledných 50 rokov zdvojnásobil. Príde mi normálne, že ten dvojnásobný počet ľudí musí byť niekde vidieť, takže to, čo predtým bolo dobrodružstvo pre pár najsilnejších, ochotných riskovať život, je dnes masovým trávením času. Pokojne o tom môžeme v inom vlákne podebatovať, pokiaľ sa teda neplánuješ naďalej tváriť tak ?nad vecou? (to je eufemizmus).

Já si teprve před chvíli přečetl že jsme si včera moc nerozumněli, takže to tvé moudro beru zpět :angel: 

Odkaz ke komentáři

Něco pro Afriho od Cannondejlu .... https://www.youtube.com/watch?v=IV9C2kJ5PvI

Hm, zajímavé, nevěděl jsem. Myslím že dost uživatelů to potěší, já osobně upřímně na tyto fíčuriny moc nejsem, takže bych se bez toho určitě obešel. Myslím že rozumnější by bylo u nových modelů mít na výběr, dát to jako doplňkovou výbavu.

Odkaz ke komentáři

4odjinud:

No a není to super, ze ti rodiče od přítelkyně se teď tak hejbou?

Kdyby ebike neměli, tak třeba seděj jako pecky doma a koukaj na seriály, nebo jdou do obchodaku.

A teď, když to přeženu, tak koukaj jestli je v nedeli ráno hezky a už se těší na výlet! Super ne?

Joe

Odkaz ke komentáři

Mám už docela dlouho k plné spokojenosti jak jinak než Cannondejla :D Ale jak píšu k plné spokojenosti a nestále svět, pokud potřebuješ sváču sebou tak L, mě stačí olizovat duši když mám hlad, takže mám M. Ale nářadí, duše na pohodu, zipy super.

https://www.bikeclinic.cz/catalog/kc-00051482--16-c-dale-brasna-podsedlova-sp/

post-364-0-88844900-1565180078_thumb.jpeg

Odkaz ke komentáři

Ona je velka akorat, foto trochu mate - duse (250g), pumpicka, 2 montpaky, predni svetlo a zadni blikacka.... a musi se to fakt dukladne skladat a mackat, aby se dala zavrit.

No co, mam doma nekde jeste jednu starou z Lidlu, byla za pade i s lepenim...

Odkaz ke komentáři

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...