Přejít na obsah

BIKE [2007-2020]

Doporučené příspěvky

Odesláno

Dneska bylo naprosto nadherne, 24 stupnu, slunicko, tak jsme vyrazili na cele odpoledne, spousta bikeru a hikeru, vecer pak domaci hamburgery a pivo. Dobry relax po narocnem tydnu.

IMGP4662_1.jpg

IMGP4626_1.jpg

IMGP4660_1.jpg

Odesláno

Tak jsem v sobotu i v neděli zkoušel, testoval a myslím, že jsem s koupí dobře udělal... Parádní svezení.

Tímto ještě jednou děkuji zdejšímu členovi "obrbobr".

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno

Kluci, žádám o radu. Jako malej jsem bicykloval pořád, a bylo jedno na čem. Bohužel, starý Olpran zůstal rozebraný ve starém sklepě a při stěhování jsem o něho bohužel (nebo bohudík) přišel. Teď sice lezu po skalách co to jde, ale další forma pohybu by se mi ještě líbila a kolo mi celkem chybí.

Takže to začíná výběrem kola. Za domem mám krásný les, takže něco do terénu (asi MTB). Rozpočet  neni moc naditý, takže kolo do 15k. MÁ OTÁZKA: dá se něco pořádného pořídit? kde? jsou takhle na zimu na kola slevy?  Děkuji za všechny rady.

Odesláno

Kluci, žádám o radu. Jako malej jsem bicykloval pořád, a bylo jedno na čem. Bohužel, starý Olpran zůstal rozebraný ve starém sklepě a při stěhování jsem o něho bohužel (nebo bohudík) přišel. Teď sice lezu po skalách co to jde, ale další forma pohybu by se mi ještě líbila a kolo mi celkem chybí.

Takže to začíná výběrem kola. Za domem mám krásný les, takže něco do terénu (asi MTB). Rozpočet  neni moc naditý, takže kolo do 15k. MÁ OTÁZKA: dá se něco pořádného pořídit? kde? jsou takhle na zimu na kola slevy?  Děkuji za všechny rady.

Nebudem delat reklamu ale www.mojeko.cz  velky vyber i slevy .

Odesláno

Teď jsem si uvědomil, že pár metrů od práce mam Cyklopoint. Tam se asi bude dát vybrat :)

Akorát se v tom nevyznám. Co Merida? Mám ji zafixovanou z TdF jako jednu ze značek. Jak jsou na tom jejich kola? 

Odesláno

Víkendové dovádění, krásnej podzim, to se musí nechat  :clap:

Odesláno

Z. Paul - muzu se zeptat jak jsi vysoky? Kolem 15tis. to bude asi jedine na hardtail a kdyz hardtail, mozna by nebylo marne podivat se po 29". Myslim ze pod 20tis. by se ted na podzim nejake zakladnejsi 29" mohly dat sehnat. 

Odesláno

Pěkný počasí a fotky. Co to je za kola, myslim značku?

Iron Horse Mk3, jedna z prvnich znacek co mela DW link system (uz se dlouho nevyrabi), moje je SC Blur LT. 

Odesláno

Z. Paul - muzu se zeptat jak jsi vysoky? Kolem 15tis. to bude asi jedine na hardtail a kdyz hardtail, mozna by nebylo marne podivat se po 29". Myslim ze pod 20tis. by se ted na podzim nejake zakladnejsi 29" mohly dat sehnat.

Merim cca 184cm :) hardtail je asi s pevnym ramem (tzv. Ne celopero) jestli tomu rozumim spravne (neorientuju se uplne presne) ze? Koukal jsem prave na 29", ale popravde - ja rozdil poznal jen diky obrazku kde srovnavali 26" a 29" pri prejezdu diry :D a tak nejak si to domyslel :D

Odesláno

Takže to začíná výběrem kola. Za domem mám krásný les, takže něco do terénu (asi MTB). Rozpočet neni moc naditý, takže kolo do 15k. MÁ OTÁZKA: dá se něco pořádného pořídit? kde? jsou takhle na zimu na kola slevy? Děkuji za všechny rady.

Vybíral jsem stejně. Nakonec jsem vzal Meridu matts 100D za nějakých 12 po slevě. S origo vidlici jsem vydržel asi 300km, pak jsem koupil tuneneho epicona. Brzdy má ta tristovka v odkazu stejný- brzdí to, ale v dlouhým klesání jsem ustavil zadní desky i kotouč :-D jinak osazena je ta moje stovka hůř-je to na aliviu, ale zatím všechno funguje jak má a až něco odejde,tak koupím lepší řadu. Ale dle rady v cyklopointu nemá smysl jít veis než do deore. Rám má ta tristovka taky stejnej-je to základní model,ale zatím s mejma 90kg a 182cm drží. A to si myslím že dostává docela zabrat :-) Kdyby Tě něco ještě zajímalo, klidně napiš, podělil se o zkušenosti s levným základním kolem. :-)
Odesláno (upraveno)

Já bych 29 nechtěl, ta je vcelku neobratná, dobrej kompromis je 27,5 . Trošku průšvih kola za patnáct, že nebude příliš dobře osazené, stačí si pět přidat a jsi úplně někde jinde, ale tak to je se vším, takže velmi těžké rozhodování. Přeji šťastnou ruku, jo a  jinak Merida je nuda, kup si něco, že se za tebou lidi otočí až projedeš, na kole je základ dobře vypadat přeci :cheers:  

Merim cca 184cm :) hardtail je asi s pevnym ramem (tzv. Ne celopero) jestli tomu rozumim spravne (neorientuju se uplne presne) ze? Koukal jsem prave na 29", ale popravde - ja rozdil poznal jen diky obrazku kde srovnavali 26" a 29" pri prejezdu diry :D a tak nejak si to domyslel :D

Upraveno uživatelem African
Odesláno

Tak jsem v sobotu i v neděli zkoušel, testoval a myslím, že jsem s koupí dobře udělal... Parádní svezení.

Tímto ještě jednou děkuji zdejšímu členovi "obrbobr".

Ahoj Jirko,

jsem rád, že kolo slouží :-)

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...