Přejít na obsah

Zase ta Monstra

karel hb

Doporučené příspěvky

Před hodinou, Chronopetr napsal:

Chlapi, na jakých zápěstích jsou ty Monstra nositelný? Resp. na jakém ještě vypadají dobře a kde už si člověk připadá, jak když si v šesti letech zkoušel tátovy hodinky? Mám zápěstí něco přes 17 cm, ještě unosím  skx, želvy, ale z Monster i kvůli výšce a celkově trochu agresivnějšímu tvaru mám respekt. Asi potřeba zkusit, ale nejsem ten typ, co v klidu zkouší, i když ví, že nekoupí...

Já mám 16,5 cm a myslím, že je to ještě ok, nožky nepřetékají. Ale tahle velikost je pro mě strop, na želvy nebo nové samuraje (obé 44 mm) se už necítím. Výhoda monster je krátké pouzdro (lug-to-lug). Monstra sluší i mojí ženě s menším zápěstím než mám já. SKX mám taky a ty vypadají na zápěstí trochu menší. Přikládám aktuální fotku, snad to pomůže si udělat představu.

476762776_naruce.thumb.JPG.189b33262167afbab6d5ab8bba47cbf3.JPG

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

[mention]Chronopetr [/mention] je to tak, Monstra vlastne vubec nejsou hodinky na velkou ruku. Ja mam taky 16.5 a nosim je rad a myslim naprosto v pohode. Co mam kamose, kteri bezne nosi hodinky treba 43-44mm tak sou na ne naopak Monstra uz od pohledu celkem maly.

Pro ukazku dvojkovy prisery s dvojkovym Super Engineerem na me male ruce.

a25af97102ffea260b51aa85912d24eb.jpg

Odkaz ke komentáři

Díky všem za povzbudivé komentáře a fotky. Mám to asi jako hodně lidí tady, že při výběru hodinek se většinou vrátím zase k Seiko. A ty Monstra jsem si zkrátka odpíral, i když srdce brečelo, rozum velel Neblbni, budeš jak děcko s budíkem na ruce! No tož uvidíme, jdu je zas poctivě omrknout ;-). Ještě jednou díky. 

Odkaz ke komentáři

Já jsem dokonce Monstra pustil právě proto, že jsem s fotek měl dojem, že to budou kladiva - ruku mám taky 17,5 a byly úplně akorát - jenže tím nesplnily ty monstrózní očekávání, tak letěly. Sliboval jsem si že budou mít "hlubší" číselník, ale byly i relativně ploché, vedle mých SKA371 prcky. Možná se k ním zase vrátím, už budu mít alespoň představu, že kupuji malé hodinky... 

Odkaz ke komentáři

Můžu ještě pár dotazů k Monstrům? Je nějaký zásadní rozdíl ve zpracování Monster oproti Baby Monster, tedy pětkové řadě? Z recenzí samozřejmě něco vyčíst lze a vzhledem k cenovému rozdílu by to bylo i logický. Teď se mi jedná spíš o tu uživatelskou stránku, jestli jsou zkušenosti s nepřesnostmi jak v provedení, tak v chodu, častější servírování, apod.? A ještě k té ceně. Na eBay i Chronu jsou např. SKX779, což mi připadá jako klasika všech klasik, až za neuvěřitelně nízké ceny okolo 6 - 7 tis. Samozřejmě jeté, ale vzhledově velmi zachovalé. Je to reálné nebo jsou tu už nějaké skládačky z aftermarketu, apod.?

Moc díky.

Odkaz ke komentáři

Pro Monstra 1. generace považuji přiměřenou cenu 8tisíc vč. tahu ale v parádním stavu, 6-7tisíc za zachovalý stav OK - rozhodně ne ale neuvěřitelně nízké... u nás je Monster jako šafránu, ale v Japonsku je jich pořád dost a prodávají se za tyto ceny, vč, cla...já je měl už 4x - poslední jsem pouštěl loni v létě... druhý dotaz neumím posoudit - Baby Monstra jsem nikdy neměl - nelíbí se mně - to bych raději Baby Tuna.. nad těmi uvažuji...

image.png.4be834f45856bf01fb9b34581675fee2.png 

Odkaz ke komentáři

bejbymonstra jsou prostě jenom pětky, mně se taky nikdy nelíbily, oproti monstrům mají divný proporce, i když se zdají podobné. z těch všech monster designů jsou podle mě nejlepší prostě jenom klasický monstra, první nebo druhá generace. sere mě, že jsem černý 1.gen prodal tady na fóru lehce jetý za dvojku. mám jetý oranžový a asi bych byl raději, kdybych si byl býval nechal ty černý.

Odkaz ke komentáři

před 47 minutami, Snekofon napsal:

Pro Monstra 1. generace považuji přiměřenou cenu 8tisíc vč. tahu ale v parádním stavu, 6-7tisíc za zachovalý stav OK - rozhodně ne ale neuvěřitelně nízké... u nás je Monster jako šafránu, ale v Japonsku je jich pořád dost a prodávají se za tyto ceny, vč, cla...já je měl už 4x - poslední jsem pouštěl loni v létě... druhý dotaz neumím posoudit - Baby Monstra jsem nikdy neměl - nelíbí se mně - to bych raději Baby Tuna.. nad těmi uvažuji...

Díky za zhodnocení aktuálních cen. Vzhledem je stoupajícím cenám Seiko, a vůbec starých úspěšných modelů, mi tyto ceny za jedničky připadají hodně dobré. 

Ty baby tuna, co posíláš, jsou nádherný. Samozřejmě jsem na ně narazil a nadchly mě, ale ten rozměr už asi fakt moje pacinka nedá...:-(

Odkaz ke komentáři

• po 3 týdnech...
Ahoj, nemáš náhodou odkaz na stránku? Cena kolem 8k i s poplatky za proclení je teda dobrá.

Odesláno z mého PCT-L29 pomocí Tapatalk

Odkaz ke komentáři

před 21 minutami, Regi napsal:

Ahoj, nemáš náhodou odkaz na stránku? Cena kolem 8k i s poplatky za proclení je teda dobrá.

Odesláno z mého PCT-L29 pomocí Tapatalk

No taky musím říct, že od té doby, co ta jedničková monstra na eBay, popř. Chrono24 sleduji, se cena slušně vypadajících pohybuje na minimálně 8-9000 + pošta a případně dph, když je to mimo EU. Levněji počítám jedině při ojedinělých příležitostech tady na fóru, případně těch zahraničních, kde ale často narazím na zaklínadlo CONUS ONLY 😞

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...