cynik Odesláno 15. března 2014 Nahlásit Odesláno 15. března 2014 K tomu tahu. Origo je fakt povedenej já osobně neplánuju, že bych hledal jinej, ale gumu to chce pochystat určitě k vodě a na léto. Pravda. Tak jsem si pořídil tuto.
Marcus Odesláno 15. března 2014 Nahlásit Odesláno 15. března 2014 Na zkoušku jsem vzal gumu německé značky Marburger. V Globusu - Hodinky a klenoty je za 109 Kč. http://www.amazon.de/Marburger-Uhrband-Kunststoff-silberfarbige-Schließe/dp/B0010YY0C4/ref=sr_1_81?s=watch&ie=UTF8&qid=1394920957&sr=1-81&keywords=Marburger+Uhrband
karel hb Odesláno 16. března 2014 Autor Nahlásit Odesláno 16. března 2014 Tak se jako pachatel vracím zpět na místo činu a to i v myšlenkových pochodech, i když poněkud pozměněných. Naivně jsem si myslel, že dilema Monster mám jednou pro vždy vyřešeno s tím, že se nejedná o hodinky pro mne a že se bez nich obejdu. Na začátku vlákna jsem tvrdil, že jedině stará Monstra, ale pozměnil jsem názor a musím říct, že dnes mne bere spíš new model. Jediná věc, která se mi opravdu líbila a stále líbí víc na starém modelu, je korunka. Pokud bych se měl držet "klasiky" a pominout různé dostupné barevné mutace, tj. vybírat z varianty černá versus oranžová, šel bych do oranžové a to z jednoho důvodu. U černého cifru se mi moc nelíbí stříbrné olemování indexů versus bílé olemování ručiček, to u orange je to sladěno mnohem lépe a to černá na černou. V tom vidím největší vizuální posun i oproti starému orange modelu a to i v čitelnosti.Nicméně, protože jsem si ověřil, že orange dial je na mne moc agresívní, i když na fotkách se mi líbí moc a navíc mi přijde, že minutový věnec trochu v té oranžové zaniká a na mne to vzhledem k suprovému zbytku hodinek působí vizuálně tak nějak lacině, rozhodl jsem se pro zoufalý krok. Objednal jsem si variantu, která tu moc frekventovaná není, ale leží mi v hlavě už od koupě starých orange Monster. Pokud si ověřím, že mi stále budou vadit určité funkční věci (tlačila mne korunka, tlačila mne extenze atd.), tak je asi záhy posunu do prodejní sekce, i když už jsem se předběžně domlouval s pár členy i nečleny, kteří by měli zájem. Mám teď Suma, která mají korunku i extenzi řešenou podobně a tam mi to nevadí. Já vím, že jde o úplně jiné hodinky co do tvaru pouzdra a tahu, ale ten červíček mi nedá a hlodá a hlodá. Tak jsem se rozhodl to jednou pro vždy rozštípnout a dát Monstrům poslední šanci. Buď se zamiluju a vše bude sedět nebo půjdou do světa a bude to už definitivní a já budu mít ohledně tohoto modelu od Seika konečně čistou hlavu.Ve své podstatě mi Suma bohatě stačí, ale jsou taková hodně slušňácká a uhlazená a já na léto k vodě pokukoval spíš po něčem veselém a rozpustilém, ale majitelé Monster mi určitě rozumí. Tak mi držte palce, příští týden by měla new Monstra dorazit a já nevím, jestli se mám bát nebo těšit. Jo a co jsem to objednal? Seiko Monster SRP311 Zdroj: discountwatchstore.com
Jörg8X Odesláno 16. března 2014 Nahlásit Odesláno 16. března 2014 karel: super volba! na tyhle mám taky políčeno... těším se na fotky
Jörg8X Odesláno 16. března 2014 Nahlásit Odesláno 16. března 2014 (upraveno) Trochu hudby k rannej rozcvičke Moc se mi ty barevné limitky nelíbí, ale vrtič super, o tom žádná Upraveno 16. března 2014 uživatelem Jörg8X
Jörg8X Odesláno 16. března 2014 Nahlásit Odesláno 16. března 2014 Tak mam takový menší problém Když jsem do gumy hodně silou narval stěžejky, tak se trochu zdeformovala (viz fotka) a samozřejmě mi ten 1-2 mm teď chybí, protože teď to vypadá, že je ta guma úzká... Zkusil jsem to v horké vodě trochu natáhnout zpátky, ale výsledek nic moc.Máte někdo nějaký nápad co s tím?
ggrand Odesláno 16. března 2014 Nahlásit Odesláno 16. března 2014 Provrtat gumu nebo prostě prstama gumu roztáhnout a až pak ji dát na hodinky.
Návštěvník Strocek Odesláno 16. března 2014 Nahlásit Odesláno 16. března 2014 Tak mam takový menší problém Když jsem do gumy hodně silou narval stěžejky, tak se trochu zdeformovala (viz fotka) a samozřejmě mi ten 1-2 mm teď chybí, protože teď to vypadá, že je ta guma úzká... Zkusil jsem to v horké vodě trochu natáhnout zpátky, ale výsledek nic moc.Máte někdo nějaký nápad co s tím? já bych to zkusil jehlou zajet vedle stěžejky a zkusil to trochu rozkvedlat. K tomu bych ještě kápnul lehce WD olej a musí to jít.
Návštěvník Strocek Odesláno 16. března 2014 Nahlásit Odesláno 16. března 2014 Jo a co jsem to objednal? Seiko Monster SRP311 Zdroj: discountwatchstore.com Musím říct, že se mě osobně líbí nejvíc a už jsem to tady ve vlákně zmiňoval nebo možná v jiném vlákně o Monstrech. Já bych je taky bral, vlastně to byl u mě favorit, ale bál jsem se tý úpravy PVD, až bude prosívat stříbrná, tak to bude vypadat blbě a já jsem si ty Monstry vybral právě jako na takový drsnější aktivity takže počítám, že s nima někde fláknu. To byl asi jedinej důvod proč jsem si je nevzal, kdyby je dělali ve stříbrný tak bych do nich asi skočil. Ono těch barev který by nebyly špatný je docela dost a chápu, že někteří mají těch Monster ve více variantách. Ona verze upír taky není špatná a modrá limitka? Jak by se mi slušela
lucid Odesláno 17. března 2014 Nahlásit Odesláno 17. března 2014 Jo a co jsem to objednal? Seiko Monster SRP311Jsem docela zvědavý jaká bude jejich reálná barva - na té tvojí a některých dalších fotkách je sytě oranžová, na dalších už ale tak výrazná není - viz foto. Ta sytější je mi ale sympatičtější.
brumko Odesláno 17. března 2014 Nahlásit Odesláno 17. března 2014 Tak mam takový menší problém Když jsem do gumy hodně silou narval stěžejky, tak se trochu zdeformovala (viz fotka) a samozřejmě mi ten 1-2 mm teď chybí, protože teď to vypadá, že je ta guma úzká... Zkusil jsem to v horké vodě trochu natáhnout zpátky, ale výsledek nic moc.Máte někdo nějaký nápad co s tím? V prípade, že kúpiš lacnú gumu s malými dierkami, tak vložiť do nej hrubé 2,5mm Seiko stěžejky je utrpenie. Ako tu už písal člen kamilb, je lepšie použiť Rolex stěžejky, ktoré majú na koncoch rovnakú hrúbku ako na Monstrách/1,25mm/ a stred majú len 2mm.Taktiež som skúšal kúpiť lacnú gumu s malými dierkami a Seiko stěžejky tam dostať bolo takmer nemožné, takže po pol hodine trápenia som sa tak nasral, že guma skončila porezaná na tenké plátky v koši. Ak tam hrubé stěžejky aj náhodou dostaneš /akože sa Ti to podarilo/, tak ich odtiaľ bezbolestne nevyberieš.S prevŕtaním makkej gumy je taktiež problém.Podtrženo-sečteno: Buď kúp drahšiu gumu na Seiko alebo Rolex stěžejky.
obrbobr Odesláno 17. března 2014 Nahlásit Odesláno 17. března 2014 s tou gumou se mi to stalo samozřejmě taky, stačí stěžejky vzít před tím mejdlovou vodou a vsunou se tam o něco lépe.Pokud to nebude stačit, tak za gumu tahat směrem os stěžejek, mě to stačilo :-))Nebo použít tenčí stěžejky.Vrtání gumy
Jörg8X Odesláno 17. března 2014 Nahlásit Odesláno 17. března 2014 Taktiež som skúšal kúpiť lacnú gumu s malými dierkami a Seiko stěžejky tam dostať bolo takmer nemožné, takže po pol hodine trápenia som sa tak n....l, že guma skončila porezaná na tenké plátky v koši. Tak jsem nakonec dopadl Prostě nešlo je vyndat zpátky...Takže jsem si na ebay objednal další 2 gumy (různé) a 10ks stěžejek (Seiko) - a s tím si doufám při dalším pokusu vystačím A zkusím ještě objednat ty rolexácké, to je dobrá rada... Každopádně díky všem za rady, to mýdlo zkusím
gathol Odesláno 17. března 2014 Nahlásit Odesláno 17. března 2014 Já si se stěžejkami užil u Isofrane, pro příště už je tam nechám, jen co budu mít rezervní Jinak se krom střídání NATO strapů připravuju na léto a musím říct, že se mi originál guma pomalu začíná líbit. Sice je trochu tužší, ale má něco do sebe
Amser Odesláno 18. března 2014 Nahlásit Odesláno 18. března 2014 (upraveno) Takže, po nějaké době jsem zpět. Chronobundus (či jak se to zde zove) jsem asi ještě nechytil a to i přesto, že jsem black Monstery (starý typ pro upřesnění) od doby jejich nákupu před cca půl rokem nesundal z ruky a nosím je 24/7. Jediné, co mi na nich trochu vadilo (po mé předchozí quartz éře) byla přesnost. +7sec (stabilních) prostě na mě bylo moc. Proto jsem se, zhruba před měsícem, rozhodl pro seřízení. Protože jsem homo poměrně habilis a mám celkem velké zkušenosti s jemnou mechanikou (byť jiného zaměření, než hodinařina), rozhodl jsem se, že se pokusím hodinky si seřídit sám. Vyzbrojen znalostmi načerpanými s Googlu a nepříliš drahou hodinářskou soupravou jsem tedy odvážně pronikl do nitra hodinek (pokud se dá takto honosně nazvat pouhé odšroubování dýnka ;-) ). Nemaje tiktátor měřič (čti vibrograf), zvolil jsem metodu pokus-omyl. Tak tedy pokus č.1 - posunout seřizovací páčku o cca 0,3mm (měřeno na úrovni vlásku) směrem k pomalejšímu chodu. Omyl. Sice jsem na netu četl, že Monstry jsou extrémě háklivé na i velice drobné manipulace s pracovní délkou vlásku, ale nepříjemně mě překvapilo, jak moc. I po tomto, téměř neznatelném, posunu hodinky náhle dělaly -15sec. Pár dní jsem to tak nechal, ale ochylka se nezměnila, stále -15sec... Následoval tedy... Pokus č.2 - posun seřizovací páčky o cca 0,2mm zpět k rychlejšímu chodu. Bingo! Štěstí začátečníka opět sedlo na vola. Po tomto druhém seřízení už jsou hodinky v takovém režimu, který mi vyhovuje. Po třech týdnech měření a běžném pracovním režimu (kancldiving) jsem vypočítal, že momentální průměrná odchylka mých Monster je nyní +5sec, ale týdně!!! Tj. + 0,7sec/24... To si, myslím, je na tento kalibr celkem slušné a jsem prozatím spokojený. Uvidíme, jak se budou hodinky chovat v dlouhodobějším časovém horizontu (rok, dva), ani by mě nemrzelo, kdyby se ještě o těch 0,7sec denně zbrzdili. ;-) Resumé - Monstry jsou opravdu pěkné, návykové a po mém výše popsaném zákroku nyní i relativně přesné hodinky. Chuděry ostatní moje quartz kousky - od té doby, co mám monstry, "tikají" pouze na poličce. Otázka k ostatním majitelům Monster - Jak jsou na tom Monstery se stabilitou chodu vzhledem k dlouhodobější časové ose? (V řádu let). Jakou přesnost mají ty vaše? Upraveno 18. března 2014 uživatelem Amser
lub Odesláno 18. března 2014 Nahlásit Odesláno 18. března 2014 Tj. + 0,7sec/24... ...i relativně přesné hodinky. super výsledek.u 7s26 je to kus od kusu, některé mi jdou relativně rovnoměrně, u jiných rychlost chodu závisí na úrovni natažení..pokud je nosíš pořád = plně natažené, tak se stabilita chodu dá vychytat.moje monstra jdou na ruce lehce napřed a když je sundám, tak se zase maličko zpožďují.s tím seřizováním jsem si taky vyhrál, spokojenej jsem byl tak na pátý pokus, je to fakt opruz hnout s páčkou opravdu minimálně, bez pořádné lupy se nechytám.
Amser Odesláno 18. března 2014 Nahlásit Odesláno 18. března 2014 (upraveno) 2 lub - Já mám celkem ucházející (tj. se skleněnou čočkou) hodinářskou lupu 6x. Bez ní bych to taky jen tak lehce nedal... Upraveno 18. března 2014 uživatelem Amser
Jörg8X Odesláno 18. března 2014 Nahlásit Odesláno 18. března 2014 Pokus č.2 - posun seřizovací páčky o cca 0,2mm zpět k rychlejšímu chodu. Bingo! Štěstí začátečníka opět sedlo na vola. Po tomto druhém seřízení už jsou hodinky v takovém režimu, který mi vyhovuje. Po třech týdnech měření a běžném pracovním režimu (kancldiving) jsem vypočítal, že momentální průměrná odchylka mých Monster je nyní +5sec, ale týdně!!! Tj. + 0,7sec/24... To si, myslím, je na tento kalibr celkem slušné a jsem prozatím spokojený. Uvidíme, jak se budou hodinky chovat v dlouhodobějším časovém horizontu (rok, dva), ani by mě nemrzelo, kdyby se ještě o těch 0,7sec denně zbrzdili. ;-) Tak to je super výsledek Já ty svoje mám teprve cca 3 měsíce a jdou relativně dost do plusu, odhaduju tak +25/den, ale zatím mě to nechává v klidu
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se