tico1 Odesláno 12. května 2013 Nahlásit Odesláno 12. května 2013 Asi pred pol rokom mi napadlo, či vlastne existujú náramkové hodinky s plynulým pohybom sek. ručičky, ako je to dnes dosť bežné pri nástenných hodinách. Odpoveďou na moju otázku bol mechanizmus Seiko Spring Drive. Prvým kanditátom bol model SNR001 z radu Spring Drive, ktorý je dostupný aj ČR/SR. Hoci sa mi model SNR001 vcelku páčil, niečo tomu chýbalo. Ďalšie hladanie už viedlo priamo k SBGA003 a tým aj mojmu zisteniu, že existuje niečo ako Grand Seiko. Prvý pohlad na ceny ma asi na 4 mesiace schladil, ale nastala recidíva. Parametre SBGA003SBGA003 používa kaliber 9R65 (30 rubínov), ktorý je len kozmetickou úpravou pôvodného kalibru 5R65, používaného v non-GS Spring Drive modeloch (rozdiel je prakticky len v zdobení). Papierová presnosť je +/- 1 sec/deň resp. +/- 15 sec/mesiac, rezerva chodu pri plnom náťahu je 72 hodín. Strojček má okrem automatického náťahu aj možnosť ručného. Puzdro SBGA003 je nerezové, pričom sú skombinované leštené a kartáčované plochy, v pomere cca 80:20. Z rovnakého materiálu je aj ťah, pomer leštených a kartáčovaných plôch je tu opačný. Ťah nemá na preklápacej spone možnosť jemného doladenia dĺžky, ale vďaka 2 dĺžkam článkov je možné jeho dĺžku vyladiť vcelku presne. Maximálny priemer zápästia, na ktoré sa dá ťah prispôsobiť, je asi 20-20,5 cm. Korunka je šrubovacia, s možnosťou rýchlej zmeny dátumu. Ciferník SGBA003 je prehľadný, jedinou komplikáciou je (pre mňa veľmi užitočný) ukazovateľ rezervy chodu. Sklíčko (zafír) je klenuté a mierne vystupuje z profilu lunety. Zaujímavosťou je trochu dlhšia hodinová ručička, ktorá sa takmer "dotýka" indexov. Priemer puzdra bez korunky je 41mm, výška 12mm. Rozteč nožičiek je 20mm a sú prevŕtané skrz. Hmotnosť hodiniek je 150 gramov. PresnosťZ približne 2 a pol dňa od nastavenia času nevznikla dostatočná odchýlka na to, aby som vedel aspoň spoľahlivo určiť jej znamienko. Hodinky boli na ruke asi 1/3 celkového času. FotoSom mizerný fotograf. Ale dúfam, že hodinkám nekrivdím až tak, ako oficiálny render od Seika.
gougy Odesláno 12. května 2013 Nahlásit Odesláno 12. května 2013 hodinky blízké dokonalosti (dokonalé neexistují..), gratuluji a těším se na další fotky a poznatky po delší době užívání
tombed Odesláno 12. května 2013 Nahlásit Odesláno 12. května 2013 ještě jednou gratuluji a díky za recenzi, řada GS je pro mne dreamwatchová řada
MarcelG Odesláno 12. května 2013 Nahlásit Odesláno 12. května 2013 Velké gratulace k velmi vyspělé volbě!! parádní. Více fotek bude rozhodně jen ku prospěchu
tico1 Odesláno 12. května 2013 Autor Nahlásit Odesláno 12. května 2013 Plánujem presedlať na kožu alebo kaučuk, tak nejaké foto ešte určite bude
Sorbus Odesláno 12. května 2013 Nahlásit Odesláno 12. května 2013 (upraveno) Krásné hodinky s typickým nadčasovým Grand Seiko designem. Upřímně blahopřeji a díky za recenzi. Nějaká forma mikroregulace tahu by byla užitečná, ale jak píšeš, jde to bezproblémově vyřešit odebráním vhodných článků. Mně se originální tah nosí dobře a k hodinkám skvěle padne, takže jsem ho i přes svou velkou náklonnost k řemínkům u mých hodinek SBGR051 ponechal. Pokud se nicméně rozhodneš nahradit ho kůží nebo kaučukem, tak jsem velmi zvědavý na fotky. Upraveno 12. května 2013 uživatelem Sorbus
Daemonultimate Odesláno 12. května 2013 Nahlásit Odesláno 12. května 2013 (upraveno) Pěkná recenze.Mám rád Seiko,zprostředkovávají slušnou technickou úrovenˇ za lidovější ceny ( a umí i pěkně drahé kousky jako tento).Tenhle model je velmi elegantní a nepostrádá detaily,pro které si jej člověk zamiluje.Moc dobře. Upraveno 12. května 2013 uživatelem Daemonultimate
matobp Odesláno 12. května 2013 Nahlásit Odesláno 12. května 2013 Pekne hodinky,gratulujem len ta cena
tico1 Odesláno 12. května 2013 Autor Nahlásit Odesláno 12. května 2013 Vdaka za reakcie. Mám zhruba predstavu, ako vyzerajú na koži - a výsledok vôbec nie je zlý, hoci mám dojem, že z už dosť konzervatívneho vzhladu urobí ultra-konzervatívny (zaujal ma hlavne čierny hirsch lord). V prípade kaučuku (napr. hirsch hevea) idem naslepo, ale láka ma tá kombinácia. Ak má niekto iný nápad, kludne navrhnite... Nemám pre tieto veci velmi cit a predstavu.
lukin_ova Odesláno 12. května 2013 Nahlásit Odesláno 12. května 2013 WOW. Paráda. Super hodinky a výborná recenze.V jediné věci s Tebou nesouhlasím a to že jsi mizerný fotograf. Přidej další fotky, ať se máme čím kochat a přijmi mou gratulaci.
tico1 Odesláno 12. května 2013 Autor Nahlásit Odesláno 12. května 2013 (upraveno) "Detail" tzv. glide wheel (uplne hore), ktoré je u Spring Drive akýmsi ekvivalentom zotrvačky. Otáča sa presne 8krát za sec, pričom na svojej oske má umiestnený trvalý magnet. Prostredníctvom neho je glide wheel jednak brzdené, druhak slúži pre integrovaný obvod na meranie rýchlosti jeho otáčania, ktorá sa porovnáva s frekvenciou quartz kryštálu. Ano, sú vlastne quartzky :-D Mimochodom, pri veľmi pozornom pohlade je možné všimnúť si na zadnom zafíre časť nápisu " * Grand * Seiko * " so štylizovaným levom. (približne v polovici polomeru). Takmer to nevidno voľným okom, nieto fotoaparátom. Upraveno 12. května 2013 uživatelem tico1
villain83 Odesláno 12. května 2013 Nahlásit Odesláno 12. května 2013 Tohle je bomba,myslím,že jeden z vrcholných kusů od Seika,cena je mazec,ale myslím,že odpovídá zpracování a "noblese" GS,veliká gratulace!
Bob Odesláno 12. května 2013 Nahlásit Odesláno 12. května 2013 Ja bych to nosil opacne, kaslat na to kolik je hodin, jen se kochat strojkem! Parada!
financ Odesláno 12. května 2013 Nahlásit Odesláno 12. května 2013 Ještě jednou gratuluju. Hodinky kterým nic nechybí, ani nic nepřebývá.Na kterým chronosrazu je uvidíme? :-)
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se