Přejít na obsah

Jaké G SHOCKy máte dnes na ruce?

t2

Doporučené příspěvky

Mezi G-ecka se vam nebudu plest ... ja jen, ze jsem narazil na toto...

attachicon.gifmodra.png

Jo, jo, to je typická ukázka těch přebarvených zažloutlých. Už je to vidět dobře na původně bílých nápisech na bezelu, které jsou nyní modré.

Pokud se tedy nepletu, jakékoliv DW-9200K jiné než čiré nebo zažloutlé průhledné barvy jsou přebarvené. 

Anglicky tomu říkají "dying". Od slovíčka "dye", tedy barvivo.

Tyto na Ebay sice jsou "authentic" jak inzeruje prodávající, ale s "non-authenic" barvou.

Už jsem viděl tenhle i jiné modely přebarvené třeba i na černo. Ale ta černá není sytá a plast je jakoby kouřový. Někdy alespoň vytáhnou nápisy v prolisech bezelu novou bílou barvou.

Ale co už, ty zažloutlé se většině lidí nelíbí. Štěstí, když se těm barvičům podaří trefit nějakou z barev, které Casio na plastových částech jiných modelů mělo.

Tenhle konkrétní model je, díky své konstrukci a použitým materiálům, celkem nesmrtelný, tak je to alespoň zase vrátí zpět do života.

Jen by k těm inzerátům měli poznamenat, že plasty byly přebarveny. Ale mnohdy to prodávající možná ani nevědí a už je tak koupili jinde.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dnes dorazili :)

Sákryš, proč musí být všechny dnešní hodinky, co jinak vypadají k světu, takové velké placky. Si počkám na nějakou Baby-G verzi...  :frusty:

Ale jinak se mi taky celkem líbí ten jejich minimalizmus. Jen bych se bál, že ta malá čísílka na inverzním displeji moc neuvidím.

Odkaz ke komentáři

Sákryš, proč musí být všechny dnešní hodinky, co jinak vypadají k světu, takové velké placky. Si počkám na nějakou Baby-G verzi... :frusty:

Ale jinak se mi taky celkem líbí ten jejich minimalizmus. Jen bych se bál, že ta malá čísílka na inverzním displeji moc neuvidím.

Nie su velke len mozno fotka skresluje :)
Odkaz ke komentáři

Nie su velke len mozno fotka skresluje :)

Na mě je ten průměr 45,4 mm už moc. I když chápu, že takový je teď trend. 

Ale líbí se mi, jak jsou tenké. 11,8 mm je na G-Shocky fakt slušnej výkon. Skoro jako G-056 a GW-056 z roku 2005. A to se počítá! Teda alespoň já to oceňuju.

Odkaz ke komentáři

T2: díky za info. Tvoje zmínka o původní barvě pouzdra a pásku mě zaujala.

Model DW-9200K se vyráběl jen v roce 1998. Podle dostupných zdrojů a obrázků (viz níže) byl pouze s čirým transparentním pouzdrem a páskem. A to v 7 variantách barevných značení (nápisy, okolí displeje, možná a i symbol zobrazený při podsvícení). 

Pravda je, že ve fotkách majitelů nebo prodávajících na webu se vyskytuje více variant zabarvení pouzdra a řemenu (modré, červené, zelené atd.).

Ovšem dá se předpokládat, že se nejedná o původní barevnost, ale původní čirá pouzdra a pásky, které stářím zežloutly a majitelé je přebarvili. Což lze snadno udělat barvami na textil ponořením do lázně s pigmenty. 

Toto přebarvení se většinou snadno pozná tak, že původní bílé nebo světlé nápisy lehce chytnou použitou barvu, takže jsou třeba bleděmodré, nazelenalé apod. Také se pak mírně liší sytost barvy na pouzdru těla a pásku, jelikož jsou vyrobeny z různých typů plastů a jinak přijmou pigmenty barviva.

Tím nechci říct, že tvoje modré jsou přebarvené, za takového znalce se nepovažuju, ale tahle možnost tu je.

Pokud má někdo větší přehled a ještě jiné informace o barevných variacích modelu DW-9200K, rád si rozšířím rozhled.

Snad to tu nebude jako plevelení vlákna.

Já mám nápisy na bezelu čistě bílé, takže barvenej bezel a pásek nebude. Taky je na pásku bílej text a čiré očko za sponou. Jen místo 20BAR mám 200M. Velrybu mám stejnou. Když jsem je kupoval byly za stejnou cenu ještě fialové a černé.

Na barvení se dají koupit úplně bezbarvé asi aftermarketové bezely a pásky. Bohužel jen na pár modelů.

post-673-0-14064500-1578960772_thumb.jpg

Nebo koupit už "hotové" nabarvené: https://www.aliexpress.com/item/32861549735.html?gps-id=detail404&scm=1007.16891.96945.0&scm_id=1007.16891.96945.0&scm-url=1007.16891.96945.0&pvid=f6825bfe-d6fd-4906-a79d-1d423c88d219

Ale u géček nikdy neříkej nikdy. Bezel může být z jiných géček. Třeba DW 9200 a MRG 1:

post-673-0-86918800-1578960870_thumb.jpg

A třeba tohle nevím jestli je orig nebo dobarvované nebo limitka, nebo co vlastně:

post-673-0-96090600-1578960757_thumb.jpg

Upraveno uživatelem t2
Odkaz ke komentáři

Já mám nápisy na bezelu čistě bílé, takže barvenej bezel a pásek nebude. Taky je na pásku bílej text a čiré očko za sponou. Jen místo 20BAR mám 200M. Velrybu mám stejnou. Když jsem je kupoval byly za stejnou cenu ještě fialové a černé.

Na barvení se dají koupit úplně bezbarvé asi aftermarketové bezely a pásky. Bohužel jen na pár modelů.

attachicon.gifs-l1600.jpg

Nebo koupit už "hotové" nabarvené: https://www.aliexpress.com/item/32861549735.html?gps-id=detail404&scm=1007.16891.96945.0&scm_id=1007.16891.96945.0&scm-url=1007.16891.96945.0&pvid=f6825bfe-d6fd-4906-a79d-1d423c88d219

Ale u géček nikdy neříkej nikdy. Bezel může být z jiných géček. Třeba DW 9200 a MRG 1:

attachicon.gifmrg1b.jpg

A třeba tohle nevím jestli je orig nebo dobarvované nebo limitka, nebo co vlastně:

attachicon.gifmrg1a.jpg

t2: V jednom máš pravdu, nikdo nemůže říct s jistotou, že Japonec nenasypal do stroje s granulátem plastu pro pouzdro, nějakou jinou barvu, než bylo běžné a vyrobil tak "limitku" Géček, která se v katalozích nevyskytuje.

Málokdo by třeba tipoval, že existují růžové Frogmany ve verzi I.C.E.R.C., konkrétně GF 8250-K.

Je to sice taková blbost..., ale baví mě tohle detektivní pátrání v japonských vodách. Tedy konkrétně v katalozích a na webu. Jinam má chapadla nedosáhnou. Asi by se to dalo klasifikovat jako nějaká "chronoúchylka" :)

Možnost záměny bezelu s modelem MRG-1 mě taky napadla, jenže ten se (alespoň standardně) nevyráběl s jiným, než černým bezelem. Sice se občas vyskytne inzerát, kde prodávající hlásá, že má "very rare" verzi MR-G 1 ve variantě I.C.E.R.C., protože má na nich nasazený zažloutlý, původně čirý, bezel (patrně z DW 8900, nebo aftermaket), nebo nějaký barvený, ale ještě jsem nikde neviděl dýnko MR-G 1, kde by bylo napsáno, že je to jiná, než standardní verze modelu MR-G 1. Jestli někde takový je, rád se na něj mrknu a zase si rozšířím obzor.

Jiný model než MR-G 1, co by měl stejný tvar bezelu, mě nenapadá.

Co se týká nápisu WR 20BAR versus WR 200M, máš pravdu. Vyskytují se zjevně obě varianty. Navzdory tomu, že v G-Shock Bible jsou zobrazeny všechny modely s nápisem WR 20BAR. Ale i na té hromadné fotce, co jsem postoval, jsou minimálně některé s nápisem WR 200M. To jen potvrzuje, že na katalogy se nedá spolehnout.

Ale co se týká tvých fotek modelu MR-G 1 s různě barevnými bezely, osobně bych se přikláněl k tomu, že žádný z nich nebude originál bezel, ale buď jsou to přebarvené bezely z modelu DW-9200K nebo nějaký aftermarket. I tento bezel v čistém novém čirém provedení se pořád dá v Japonsku koupit.

Ještě k čirému očku na barevném pásku: On je totiž problém, že tenhle (strap keeper) se v horké barvící lázni rád roztaví nebo deformuje. Takže je pak často nahrazen čirým novým. Nebo ho dotyčný raději nebarví, aby ho nezničil.

Jako třeba tady: https://forums.watchuseek.com/f17/yellowed-resins-query-4429050-3.html

Ukázka barvení modelu DW-9200 třeba zde: http://mygshock.com/2008/02/27/clear-g-shock-dw-9200k-dye-job/  Mimochodem, zde má model také s nápisem "WR 200M".

A tady je ukázka přímo barvení tohoto modelu (a dalších) na modro: https://forums.watchuseek.com/f17/dolphin-whale-dye-jobs-4793087.html

Takže čert ví, jak to s tvými modrými DW-9200K bylo. Rád bych našel model DW-9200K v originálním provedení v jiné než čiré (nebo dnes už zažloutlé) transparentní barvě plastů, ale zatím jsem takový nepotkal.

Stejně tak model MR-G 1 jsem nikdy v originále neviděl s jiným než černým bezelem a páskem.

Odkaz ke komentáři

Hlásím se do klubu, chtělo to něco do sauny a na kolobku. První digošky po asi dvaceti letech a musím říct, že jsem příjemně překvapený.

Akorát žena mi nadala, jak jsem se mohl takhle odklonit od mechanik:-)

5a95ed586fcdfb416f7fe8a90abff5dd.jpg

Odkaz ke komentáři

Dneska jsem se byl podívat na nějaká Géčka. 

attachicon.gifxIMG_20200107_142053.jpg

Casio nějak podražilo, ale mají i lidovější modely:

attachicon.gifxIMG_20200107_142820.jpg

Ty GM 5600 mají sice stejný modul, ale mají větší tlačítka. Škoda, že pod bezelem je plastové pouzdro.

Kde to je prosim ?

je v ČR predajna, kde su napr. Gravitymaster,Frogmany, 5735, 5035, 5000 na vyskusanie ?Dik

Odkaz ke komentáři

Kedysi som tú legendu na zápästí nosil aj ja :)

čéče ty máš snad ke každé fotce tady nějaký komentář, ale aby ses pochlubil s něčím sám..(?)

no, abych taky jen tak neplkal, tak sem dám poslední přísrůstek..GA-400. velikost a tvar zespoda jako klasika GA/GD-100, takže mi dobře seděj na ruce.

fajn ovládání korunkou, to jsem chtěl vyzkoušet. ručka na devítce je ukazatel timeru, taky dobrá vychytávka.

jinak jsem měl mezi svátky menší záchvat po levných anadigi géčkách, takže ještě jedny jsou (snad) na cestě. na ty jsem taky zvědavej.

post-5667-0-18348900-1579443604_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...