Přejít na obsah

Kam na dovolenou - tipy

Doporučené příspěvky

@Ajaj

jo jo, pokud nenajdu parťáka a nějaký dobrý místo co mě chytne, vymyslím něco doma. Hřeben Nízkých Tater, nebo VT popř. mám furt v hlavě nějakou část cesty SNP.

Ještě mě lákala cesta od severu na jih po CZ/SK hranici. 😉

Upraveno uživatelem guzmic
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 9 hodinami, kloubik napsal:

Konkrétní tip na cestovku/zajezd nemám, ale co třeba Korsika a dát si kousek z GR20?

A tak přesně tohle bych udělal já mít tu možnost jako  guzmic 👍 Nedávno ji šel kamarád a mega nadšený, navíc Korsiku mám projetou na mašině a je to absoltuní pecka....

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Už to tady bylo stokrát, tak to tu může bejt po stoprvý:) 

V únoru s dětma (5,7) k moři? Zatim koukáme na Kanáry a Omán, byť ten už je asi moc daleko. Ne Egypt ani jinou Afriku.. je mi jasný že ty Kanáry budou spíš do vyhřívanýho bazénu než do moře, to asi neva.

Uniká mi něco zásadního? Dík.

Odkaz ke komentáři

před 3 minutami, Micey napsal:

V únoru s dětma (5,7) k moři? Zatim koukáme na Kanáry a Omán, byť ten už je asi moc daleko. Ne Egypt ani jinou Afriku.. je mi jasný že ty Kanáry budou spíš do vyhřívanýho bazénu než do moře, to asi neva.

Je dost pozdě, všechno dobrý za slušný peníz je rozebraný, čekám na last momenty tak to docela sleduji. Mrkni na Kapverdské ostrovy, ty jdou ještě dobře, teplo, krásné koupání ale zase jinak na těch ostrovech prdlajs, žádné velké objevování.... Čedok je má myslím napřímo. Na Kanáry je brzy, taky jsme je zvažovali, studeno a hodně fouká.

Odkaz ke komentáři

Kanary jak ktere - hodne fouka napr. na Fuerteventure. My byli loni v breznu na 2 tydny na Tenerife. Ocean studeny, ja tam parkrat vlezl, deti se cvachtaly u brehu a hraly s piskem, jinak pokud se chcete vice koupat tak vyhrivany bazen na ubytku je nutnost. Nefoukalo tam. Jeden den byla vichrice, boure, dest, jinak pekne pocasi a teplo. Jeste je rozdil mezi severem a jihem, Na jihu je teplo, pekne a nefouka, na severu (navetrne strane ostrova) byva horsi pocasi, ale je tam zajimavejsi priroda. Staci treba zajet si tam na vylet z jihu, je to hodinka jizdy.

V breznu jsme byli v Dubaii, to bylo jine kafe, more teple jak chcanky :D 

Upraveno uživatelem M@C
Odkaz ke komentáři

V 16. 1. 2023 v 12:16, Micey napsal:

Byly jsme na Gran Canaria a na Tenerife. A normálně se koupali v moři (v oceánu). Je tam černý písek, tak boty. Jsou tam hrozný kopce, některý hotely daleko od moře a na kopcích. Na Gran Canárii jsme měli hotel, kde jsme nastupovali v sedmém patře místo v přízemí. Tam si musíš dávat pozor jaký hotel vybrat. Ale to jsme tam byly v sezóně.

Upraveno uživatelem garisz
Odkaz ke komentáři

pánové a dámy, rád bych jel do Egypta na poznávací zájezd. Rád bych viděl ona profláklá místa - Káhiru, pyramidy v Gize, Alexandrii, údolí králů (případně i královen) chrámy v Luxoru a Karnaku  a cokoli nad bude plus. Nabídky ck Invia,Čedok, Fischer, Blue Style atp. mě moc neuspokojují, přijde mi málo času na památky –něco ve stylu napravo vidíte, nalevo vidíte a jedem dál. A pořád jsou tam dny volna u moře, které bych radši věnoval návštěvám památek a zajímavých míst.. Asi nejblíž je CK Sen, ale s tou nemám žádnou zkušenost. Máte prosím někdo nějaké doporučení na cestovku, která by byla primárně zaměřena na poznávačku Egypta ? Preferovaně s českým průvodcem kvůli ženě, ale zvládneme i angličtinu. Díky za vaše návrhy, doporučení a přínosné komentáře.

Odkaz ke komentáři

před 3 hodinami, nickie napsal:

pánové a dámy, rád bych jel do Egypta na poznávací zájezd. Rád bych viděl ona profláklá místa - Káhiru, pyramidy v Gize, Alexandrii, údolí králů (případně i královen) chrámy v Luxoru a Karnaku  a cokoli nad bude plus. Nabídky ck Invia,Čedok, Fischer, Blue Style atp. mě moc neuspokojují, přijde mi málo času na památky –něco ve stylu napravo vidíte, nalevo vidíte a jedem dál. A pořád jsou tam dny volna u moře, které bych radši věnoval návštěvám památek a zajímavých míst.. Asi nejblíž je CK Sen, ale s tou nemám žádnou zkušenost. Máte prosím někdo nějaké doporučení na cestovku, která by byla primárně zaměřena na poznávačku Egypta ? Preferovaně s českým průvodcem kvůli ženě, ale zvládneme i angličtinu. Díky za vaše návrhy, doporučení a přínosné komentáře.

Mrkni na CK Poznání co nabízí, táta s nimi byl dvakrát, dělal USA, PERU a nadšený. Ale je pravda, že jako mrchu tě budou tahat všude, jde jim o to vidět co nejvíc.

https://www.poznani.cz/egypt/poznavaci-zajezdy/

Odkaz ke komentáři

Vypůjčím si nadpis 🙂 máte prosím někdo tip na místo u moře v Itálii cca od Říma nahoru na východní straně, ale ne Bibione (písek, davy tobogány, blázinec) ? Uvažujeme o městské turistice (Řím, Florencie, atd) plus pár dní u moře. Jsem spíš na Chorvatský model, kameny, stromy. Asi to bude nereálné.... kdyby náhodou, díky.

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Panove dik za tipy na unorovy more, prosel sem toho dost, nakonec jedem na hory, neb napadlo:)

Nicmene, zacinam pokukovat po letnim Chorvatsku.. poslednich par let jezdime na Krk, supr, ale uz to mame projety. Byl by treba nejakej konkretni tip na nedaleky (Istrie, pobrezi max k Zadaru) Chorvatsko, ve formatu apartman pro dva dospely a dve deti, bazen, idealne spis mensi vesnice, klidek.. Booking umim, spis mi slo o nejakej tajnej tip:) Jo a do ctyriceti za tejden, at se moc nerozvasnujem. Dik.

Odkaz ke komentáři

@Micey

můžu doporučit Noví vinodolski

je tam málo lidí, parádní pláž a vstup do bazénů celý den.

Mě se tam moc líbilo, mladá tam byla když měla 3 roky a je to fakt blízko.

The View beach
https://maps.app.goo.gl/KFrWSPJTdt2jmF56A

Odkaz ke komentáři

V 17. 11. 2022 v 17:51, neuromancer napsal:

@African Afri, mluvíš mi z duše😎👍, zrovna včera jsme se s kolegou bavili, že na jaře bude nejvyšší čas vyrazit do JAR, po 3 letech už mám pěkný absťák🇿🇦🍷🥩 

Máme ten náš milovaný Krůger park dnes nějáký pod vodou 😢

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...