Přejít na obsah

Kam na dovolenou - tipy

Doporučené příspěvky

Hodím dotaz s dovolením sem - pokud lítáte s nízkonákladovkama, jak se posuzuje velikost zavazadla? Třeba Ryanair má v základní ceně baťůžek 40x25x20cm pod sedadlo (málo, ale na víkend to stačí), přeměřuje se to jak? Jakože se to cpe do té měřící klece (šablony) a pokud se to tam nacpe, tak OK? Nebo se to měří nějakým pravítkem?

Ptám se proto, že doma mám lehký sbalitelný bágl, který plně naplněn sice všechny rozměry překračuje (je cca 25-30l), ale pokud se naplní úměrně, tak se dá lehce smáčknout (nemá pevná záda) do podobného rámu, nicméně pokud by se to nějak měřilo pravítkem, tak by mohl být problém...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Strasne zalezi na tom, kdo to odbavuje.. v 95% pripadu nic neresej, pak narazis na striktniho debila.. ale jak to nacpes do klece, mel bys bejt v cajku. Zas to nemuzes pre-myslet:)

S pravitkem jsem nikdy nikoho nevidel, na to je ta klec.

Upraveno uživatelem Micey
Odkaz ke komentáři

Pokud je plné letadlo, a všichni táhnou bágl s sebou na palubu, tak si dají práci a chytají s klecí (většinou chytnou někoho s kufříkem, kterému se do klece nevejdou čouhajici kolečka )

A k pravítku: nejedná se o zážitek z Evropy, ale je to  čerstvý zážitek - odlet z Guamu, váha odbaveného zavazadla překročena o 1,5 o ound - takže vyndat 1 ploutev, potom již OK - ploutev jsem vzal s sebou na palubu bez dalších problémů . A teď to přišlo - pracovnici se nezdály rozměry zavazadla (takový rozpláclý batoh, v něm věci na potápění), tak vytáhla dřevěný metr a začala přesměrovat - po změření všech 3 rozměrů (je předepsán max. součet všech 3), a náležitém , mém nakopani baglu ve všech směrech, konstatovala OK,a odbavila. Takže i dřevěný metr lze potkat.

Odkaz ke komentáři

V 4. 4. 2024 v 15:59, odjinud napsal:

Hodím dotaz s dovolením sem - pokud lítáte s nízkonákladovkama, jak se posuzuje velikost zavazadla? Třeba Ryanair má v základní ceně baťůžek 40x25x20cm pod sedadlo (málo, ale na víkend to stačí), přeměřuje se to jak? Jakože se to cpe do té měřící klece (šablony) a pokud se to tam nacpe, tak OK? Nebo se to měří nějakým pravítkem?

Ptám se proto, že doma mám lehký sbalitelný bágl, který plně naplněn sice všechny rozměry překračuje (je cca 25-30l), ale pokud se naplní úměrně, tak se dá lehce smáčknout (nemá pevná záda) do podobného rámu, nicméně pokud by se to nějak měřilo pravítkem, tak by mohl být problém...

No hlavně neudělej takovou blbost co jsem si udělal. Většinou nechávám odbavení na letiště abych si vzal místa a u Ryanairu to pěkně zaplatíš pokud to neuděláš online. S muže to stát i víc než letenka. Jinak Ryanair je děs. Takový obchodak v oblacích, pořád do tebe budou něco cpát a kdybys potřeboval se odpočinout tak nemáš šanci.

Odkaz ke komentáři

V 25. 3. 2024 v 21:54, guzmic napsal:

Borci, uvažuju o low-end dovolené na Sardinii a chci kouknout letenky, máte nějaký tip přes co hledat? Brno, Ostrava, Bratislava nebo Vídeň, jen 1. os a 7 leté dítě. Díky za rady 

Byl sem tam už párkrát co si pamatuji nejvýhodněji bylo vždy z Bratislavy Ryanair . Pokud nepojedeš autem dá se vlakem na hlavní nádraží odtud přímo busem na letiště . Jinak Sardínie top tvrdím už léta , že není nic lepšího do 5 hodin z Evropy .

Z Bratislavy za 2 hodiny. Tam ideálně půjčit auto a pěkně si to projet .

Odkaz ke komentáři

V 4. 4. 2024 v 15:59, odjinud napsal:

o Velikonocích jsme otočili Barcelonu pouze s baťohem, letadla plná a nikdo nic nekontroloval (wizzair/vueling). Překvapilo mě, že absolutně nikdo nechtěl vidět ani občanku/pas 😀

Odkaz ke komentáři

V 7. 4. 2024 v 7:55, Marapis napsal:

Byl sem tam už párkrát co si pamatuji nejvýhodněji bylo vždy z Bratislavy Ryanair . Pokud nepojedeš autem dá se vlakem na hlavní nádraží odtud přímo busem na letiště . Jinak Sardínie top tvrdím už léta , že není nic lepšího do 5 hodin z Evropy .

Z Bratislavy za 2 hodiny. Tam ideálně půjčit auto a pěkně si to projet .

pred par minutama jsem kupoval letenky na zacatek rijna se smartwings, zpatecni 4808,- vc. 8kg zavazadla, odlet z Ruzyne 👍

Odkaz ke komentáři

Já létám přes Pelikán, několik let bez problémů. Když nevím kam, vyberu dle aktuálních akčních letenek, ideálně z Vídně, zavazadlo vždy jen palubní, vždy bez problémů, několik aerolinek, a nikdy zavazadlo nepřeměřili. Ubytko přes Booking, pojištění dle destinace, a dovolená za pět prstů kamkoliv. Jen to chce itinerář.

Odkaz ke komentáři

před 3 hodinami, Sarka Farka napsal:

pred par minutama jsem kupoval letenky na zacatek rijna se smartwings, zpatecni 4808,- vc. 8kg zavazadla, odlet z Ruzyne 👍

Já koukal nedavno konec května z Bratislavy cca za 2200 s palubním zavazadlem Ryanair

Odkaz ke komentáři

Přemýšlím o rychlovce, na nějaké čtyři dny, v polovině května. Vzhledem k okolnostem mi vychází nějaká Malaga, Rhodos, Sicílie, Sardinie. Je to všechno zhruba na stejné rovnoběžce...bude to na koupačku, nebo ještě studený? Musím letět s Ryanair a nechci letět nad 3 hodiny.

Odkaz ke komentáři

Nazdar, nemáte někdo tip na to, kde by se dalo tak na dvě hodiny zastavit a něco zajímavýho vidět (hrad, park, pěkná procházka, rozhledna, ...) na trase Plzeň - Norimberk? Nevadí trochu si zajet. O lázních v Ambergu vím :).

Díky :)

Odkaz ke komentáři

On 4/15/2024 at 12:51 PM, nickolas said:

Přemýšlím o rychlovce, na nějaké čtyři dny, v polovině května. Vzhledem k okolnostem mi vychází nějaká Malaga, Rhodos, Sicílie, Sardinie. Je to všechno zhruba na stejné rovnoběžce...bude to na koupačku, nebo ještě studený? Musím letět s Ryanair a nechci letět nad 3 hodiny.

Pokud poznávačka, tak Řím. Skvělé město, živé, kulturou, architekturou a historií napěchované. O kuchyni a kávě netřeba hovořit. 

Odkaz ke komentáři

V 15. 4. 2024 v 12:51, nickolas napsal:

ja jsem se vcera vratil z Sicilie a na koupani to bylo, v Syrakusach plna plaz, more jeste studeny.

Prvni den jsme zustali v Catanii, druhy den jsme stravili na Etne, treti den vylet do Syrakus, cvrty den vylet do Taorminy a paty den uz jen Catania a v nedeli odlet. 

Za me dokonala "mala" dovolena, byl jsem i Palermo a okoli a tezko srovnavat, obe destinace maji neco do sebe.

IMG_0223.JPG

IMG_0304.JPG

IMG_0391.JPG

IMG_0419.JPG

IMG_0383.JPG

Upraveno uživatelem Sarka Farka
Odkaz ke komentáři

Super, díky za report. Vypadá to, že zůstane u původního plánu a nebude třeba náhradního řešení v teple, ale to je na dlouhé vysvětlování :) Každopádně díky. 

Odkaz ke komentáři

před 9 hodinami, Paw napsal:

Nazdar, nemáte někdo tip na to, kde by se dalo tak na dvě hodiny zastavit a něco zajímavýho vidět (hrad, park, pěkná procházka, rozhledna, ...) na trase Plzeň - Norimberk? Nevadí trochu si zajet. O lázních v Ambergu vím :).

Možná tohle:

https://www.schloesser.bayern.de/deutsch/schloss/objekte/walhalla.htm

Odkaz ke komentáři

V 22. 4. 2024 v 8:07, Paw napsal:

Jestli je trasou Norimberk - Plzeň myšlen i okraj Norimberku, tak za návštěvu stojí tohle: https://maps.app.goo.gl/95b2ega536pwLKJD6 a okolí.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...