Přejít na obsah

(Pomyselny)rebricek nemeckych hodinarskych znaciek

F.B.

Doporučené příspěvky

Není to teda německá firma, ale Richard Mille nevyrábí vůbec nic, jen ty strojky a pouzdra navrhuje a nechává je vyrobit jinde. Kam byste je s Aldou v pomyslných žebříčcích šoupli ? 

No, pouzdra možná nechávali zrobit třeba v eltónu - a hnedka je 50% prestiže v kopru ........ :D :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ani ne, ja mam svuj zebricek,pres to vlak nejede a Nomos v nem na trojce rozhodne nemuze byt. To uz by si to vic zaslouzil LEHMANN. Made in Germany jak se patri.

Shagu, k tvoji otazce "preco nie":

System regulace s narauvzdornym ulozenim, system natahu (jak automat, tak manual), oscilator, svycarsky krok, celkova konstrukce stroje, materialy pouzite jak na kalibrech, tak na pouzdru, utesneni, system korunky, nastroje pouzite pri vyrobe, technologie vyroby novych kalibru, spousta patentu, dosahovana presnost pri vyrobe, atd. atd.

Ja beru Nomos neco jako Elton, ale se zpracovanim na mnohem vyssi urovni.

A jak uz sem psal, pouzdro je polovina hodinek a Nomos ho nedela, nechava si jej delat ve Svajcu, nedelaji ani dialy, rucky. Buh vi, jestli vubec delaji kompletni kalibry, respektive jestli jsou schopni udelat naprosto vsechny komponenty kalibru (samo krome sutru apod.)

sepsal jsi to pěkně,já to řadím ale mezi špičkový tuning

Odkaz ke komentáři

Jenom bych doplnil, že Tutima vytvořila úplně první kalibr s minutovou repeticí, který byl kompletně vytvořen na něměcké půdě.

Měl jsem tu čest si jej, při návštěvě v Tutimě v GH vyzkoušet a dokonce jsem viděl i výrobu od začátku do konce :)

sshow_hommage_180113_M1-1600x740.jpg

Odkaz ke komentáři

Jenom bych doplnil, že Tutima vytvořila úplně první kalibr s minutovou repeticí, který byl kompletně vytvořen na něměcké půdě.

Měl jsem tu čest si jej, při návštěvě v Tutimě v GH vyzkoušet a dokonce jsem viděl i výrobu od začátku do konce :)

Krásný kousek, slyšel jsi je i odbíjet? 

Odkaz ke komentáři

Krásný kousek, slyšel jsi je i odbíjet? 

Slyšel, hotová symfonie.

A docela mě dostalo, když jsem se jedné slečny, která leštila kladívko pro odbíjení zeptal, jak dlouho jí to zabere. Prý minimálně dvě hodiny jedna strana.

Gdo jim dělá pouzdra?

Tak to jsem se bohužel neptal...

Odkaz ke komentáři

Největší rozdíl je v kvalitě zpracování částí strojku, které nejsou vidět průhledem. Lange dělá všechno dokonale, ale GO vypadají ze strany ciferníku pomalu jako lepší ETA. Dále je velký rozdíl v základních kalibrech např. Lange L086.1 vs. GO kal. 39.

Odkaz ke komentáři

A v čom sa najviac odlišuje Lange (1.) od GO (podľa väčšiny diskutujúcich 2.) ?  Sú ďaleko nad ostatnými značkami, tak by ma zaujímalo v ktorých parametroch je GO "slabšie"

Mně přijde, že Swatch své značky více vymezuje, a GO mají své místo zkrátka až za Breguety, Jaquet Drozem, Blancpainem, zatímco značky pod Richemontem jsou silnější a víc samostatné - nikdo se nebojí, že by ALS ohrozil VC, JLC...

Upraveno uživatelem sery.vlk
Odkaz ke komentáři

Co treba Nomosacke automaty, kdyz Ti alpha a beta nevoni :)?

Rekl bych ze obe znacky umi spickovou hodinarinu, ale Lange je zamereny na vyssi cenovou uz jen tim, ze vyrabi hodinky pouze z drahych kovu (poud se pletu tak me opravte), kdezto GO ma hodinky i z nizsi cenove.(v porovnani s Lange).

At to tady neusne :) Mate nekdo informace, ktera z nemeckych znacek (Lange a GO nepocitam) ma in house kalibr, ktery nema absolutne zadne konstrukcni vazby na ETU, Peseux, Lemanii atd.atd. Proste kalibr, ktery je novy, komplet od zakladu.

Odkaz ke komentáři

Nomos dělá mezi 75 až 95% (podle typu) kalibru sám. Je pravda, že design kalbrů alpha, beta, gamma a delta vychází z Peseux 7001, nicméně současné strojky jsou 4. iterace od původního kalibru, takže se všeobecně uznávají jako inhouse.

Jejich automaty, kalibry epsilon, zeta a nový worldtimer xi už jsou kompletně nově navržené a vyrobené kalibry.

Dále ještě dělají pro Wempe špičokvé strojky theta (rezerva chodu 80 hodin) a jota (tourbillon), které se vyrovnají minimálně těm z Glashutte Original.

Odkaz ke komentáři

Safra Honzo, ty se nedas. :) Nomos mi voni co o to, ale potrebuji ho vysprtnout z trojky :)

Tak to trochu znesnadnime. Plati vyse napsane, plus kdo umi udelat vic nez 90% kalibru in house. Cili nenakupuje vic nez 10 procent komponentu do sveho kalibru.

A ted uz dej Honzo s Nomosem pokoj, pac ten to neumi ´ :) :)

edit: az takoveho najdem, muzeme ho dat na uroven Damaska. Pac ten to umi. :)

Aldo,Damasko nemůžeš stavět někde vysoko.Ano má inhaus,ale mezi něneckými hodináři je ještě v plínkách,proto bych ho tam neřadil,tohle pomyslné umístnění ukáže až čas,jestli si to zaslouží.To že jsme neslyšeli o nespolehlivosti nebo naopak,ještě neznamená,že patří mezi ty nejlepší.Namíchaná omáčka,byť pravdivá,ještě neznamená že jsou to perfektní hodinky.

Odkaz ke komentáři

Aldo, presti si znovu i prvni cast... ta druha je hlavne o kompletaci strojku.

EDIT: Debata uz ztraci smysl. Akorat se motame v kruhu a uz asi nikam nedoiterujeme... Uroven a vnimani znacky se nezaklada pouze na vyspelosti materialu pouzitych pri vyrobe strojku nebo pouzdra hodinek. Je to i o designu, historii, marketingu a penetraci trhu.

Rolex je uspesny prave proto, ze cela desetileti dokaze namichat vyvazeny koktejl se vsemi slozkami nutnymi pro uspech, tedy vcetne marketingu. Neni to o genialnim Oyster pouzdru, ale o tom, ze vytvorili adekvatne beznym potrebam odolne pouzdro (spousta modelu i dnes deklaruje nizsich ale plne dostacujicich 100 m), presne a dobre servisovatelne strojky, univerzalni design a dokazali to prodat.

Damasko "trpi" (mozna netrpi a je to strategie) tim, ze maji dokonale vycizelovanou materialovou technologii na vyrobu pouzder, vyvijeji a vyrabeji strojky s inovativnimi materialy, ale v ostatnich aspektech zaostavaji (sami za sebou). Je to typicky overengineering :). Vyrabeji perfektni hodinky, ale dokud nebudou mit vsechny slozky uspesne hodinarske firmy vyvazene (ne nutne vsechny spickove), tak nemuzou obsadit treti pricku.

Upraveno uživatelem skalis
Odkaz ke komentáři

Mate nekdo informace, ktera z nemeckych znacek (Lange a GO nepocitam) ma in house kalibr, ktery nema absolutne zadne konstrukcni vazby na ETU, Peseux, Lemanii atd.atd. Proste kalibr, ktery je novy, komplet od zakladu.

Žiaľ okrem manufaktúrnych výrobcov, čo robia pár kusov ročne ako napr. Lang&Heyne a i., takého nenájdeme. Každý vychádza z nejakého základu, hoci nie každý to priznáva. Hoci to môže byť X-tá generácia a na pôvodný kaliber sa veľmi nepodobá, základ tam vždy bude. Ale rovnaké to je aj u Swiss výrobcov, dokonca aj z HH ligy včetne minútových repetícií, večného kalendára, či tourbilona a zväčša to nikoho netrápi. Teoreticky by sa mohli nájsť, keby firmy vykopali svoje staré kalibre z pred ETA éry a stavali na nich, roky ich vylepšovali a modernizovali.

Odkaz ke komentáři

Kucíí, pokud si nenastavíte kritéria (např. pouzdro-30%, kalibr-50%, deign-10%, ostatní-10%), podle kterých chcete hodnotit něco tak širokého, jako jsou hodinky, tak se nikam neposunete a budete jen ztrácet čas, to je můj názor. Alu už u designu se zase pohádáme...takže se blížíme vláknu...Pro janka hodinky blablabla.

přece si nemyslíš že na konci tohodle vlákna bude nějaký žebříček? nebo už nějaký vlákno takhle dopadlo? :-)

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...