Přejít na obsah

Jaká chrona (60. - 80. léta) máte právě na ruce?

VintageLover

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 17,1tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Populární příspěvky

VintageLover

Tak pěkné pondělí všem.        

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

VintageLover

Dneska jsou to přesně 2 roky, co nás opustil Honza, Wanderer, takže na jeho počest sem něco hodím, tak jako za starejch dobrejch časů.  

VintageLover

Pátek je tady

064fbe0d9e9b61d869dfdb8e1c

Tak nevím, jestli tohle patří do tohoto vlákna. Hodinky hezké, ale těchto je v "NOS" stavu podezřele hodně a přitom žádné nošené. Jen na Chronu24 je jich devět:

https://www.chrono24.com/search/index.htm?query=Jacques+Monnat&dosearch=true&searchexplain=1&watchTypes=&accessoryTypes=

EDIT: Jedna diskuse na toto téma:

https://forums.watchuseek.com/f11/nos-jacques-monnat-chronographs-where-did-they-all-come-4522195.html

Upraveno uživatelem malda
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

"As for the watches they're not fakes. They were made by the Jenny factory like so many other watches were. Same build quality as Ollech & Wajs etc. They never made it to the Palmer company who ordered them. They're mostly NOS, though some were sold previously."

"I hear there were fifty found in Europe. The company that has them commissioned 'Palmer co' in NYC went broke and possibly never took possession. They have been manufactured by' Jenny' who made similar and the same for many other brands ? Jenny, Ollech & Wajs and so on ? that had a few different watches created using the movements of the day including valjoux 72 and a few others. The blue dial, pink seconds hand was one that existed in small number and another batch was found a couple of years ago in pristine condition. I've had mine for a year and I bought it from another 'wuser' . The dealers around the place certainly know them and knew the story of then."

Jestli je to pravda, tak je to zajímavej kus historie. Hodinky jako takový jsou jinak parádní a ta růžová ručka je skvělá. :D

Odkaz ke komentáři

Hodinky moc pěkný, růžová vteřinovka fakt bomba.

Ale docela jsem zvědav, jestli tuhle story někdo rozlouskne:) Mě na nich svrchu připadá vše originální (pouzdro, tlačítka, dial, ručky atd..), ale nemám dobrý pocit z dýnka, resp. nápisu. Nějak na mě působí, že v sedmdesátkách by ho takhle neudělali...už jsem pár dobových dýnek viděl, ale na žadném nebyl nápis udělaný podobnou technikou....

Odkaz ke komentáři

Tohle mi přapdne autentický víc...že by tedy nějaká novější skládačka ze starých komponent ve stylu Fortis Marinemaster?

Odkaz ke komentáři

Tady jsou dokonce 20 ATU, jinak na Ebay je jich také poměrně hodně - na mně to víc působí jako vintage style v líbivých barvách, jako mucholapka, ale sám budu zvědavý na vnitřek...nikdo to na Ebay nemá vyfocené otevřené....

BTW zajímavé že na dýnku mají všechny vyraženo stejné číslo, ale ty divná dýnka to mají hodně hrubě vytlačené....

EDIT: vyfocený vnitřek je zde, ale jsem příznivce teorie nové skládačky - a to pozor na základě INTUICE!  :clap:

Upraveno uživatelem Snekofon
Odkaz ke komentáři

Mně přijde, že je to podobný příběh jako hromada NOS vintážek Sorna a trochu mi začínají smrdět i ty Tissoty, také se jich v poslední době objevila hromada v NOS stavu.

Halt vintážní hodinky jsou perspektivní odvětví....  Jen můj názor

Odkaz ke komentáři

Mně přijde, že je to podobný příběh jako hromada NOS vintážek Sorna a trochu mi začínají smrdět i ty Tissoty, také se jich v poslední době objevila hromada v NOS stavu.

Halt vintážní hodinky jsou perspektivní odvětví....  Jen můj názor

Bohužel to tak asi bude....na e-bay jsem našel i tuto verzi:

Odkaz ke komentáři

Já jsem taky zastáncem skládačky, byť nejspíš z většiny z originálních dílů. Dýnko sice může být staré NOS, ale ty nápisy jsou dodělávané teď.

Ručky asi budou novodobé. Pochybuji, že by tak křiklavá fialová vydržela 40 let. Strojek, pokud je ve všech 7736, tak bude původní z 60/70 let.

Ciferník? Nedokážu tvrdit. Je možné, že původní, nepoužitý, ale také na zakázku nový. Tady pomůže jen test tritia v lumi (jak silně a dlouho svítí).

Tady jsou jedny "původní" kde lze předpokládat, že jsou z těch 60.let. Zajímavé je, že mají strojek značený wakmann.

https://www.chrono24.com/all/jacques-monnat-chronograph----vintage--id7573128.htm

A další kousek, který má už jasnou patinu. Ten má zcela jiné ručky. Nejspíš opět skládačka.

https://www.chrono24.com/all/jacques-monnat-mans-wristwatch-chronograph--id10029328.htm

A srovnání všech vedle sebe

Upraveno uživatelem Dzos
Odkaz ke komentáři

Mám je asi dva roky a nikdy jsem si nemyslel, že by to mohly být full vintážní originály.

Extrémně rozleštěné pouzdro jak ?psí kulky?, nádherně čistý cifr a růžová vteřinovka nenechávají nikoho na pochybách, že se jedná o reedici nebo skládačku. Strojek Valjoux 7736 je jediný vintage. Přesto mě to nepohoršuje a nosím je strašně rád.

Je spoustu firem, které dělají reedice nebo skládačky. Třeba zmiňovaná Sorna nebo Watchco, která dělá staré Omegy. Když jsem měl od nich Omegy SHOM, vnímal jsem je jako vintážní Omegy. Jestli takové hodinky patří do tohoto vlákna nebo jinam nechám na moderátorech (-:

Jacque Monnaty jsou moc zajímavé hodinky a Honzo nenechej si zkazit radost (-:

Odkaz ke komentáři

Za mě jsou hodinky super a myslím, že Honzovi nikdo kazit radost nechce. To pátrání po "pravdě" je z mé strany spíš taková amatérská deformace či podobné chronopostižení a taky se nebavíme o nějakém Holy Grailu, ale  ani o padělku....Oni už i tenkrát ty hodinky skládali všlijak (teď nemyslím konkrétně jen JM). Mám Avia Marino chrono viz. foto, a našel jsem Jacques Monnat skoro stejné a viděl jsem i další značky, které se lišily snad jen v nápisu...

Odkaz ke komentáři

Zdar,

díky za vaše reakce. Taky jsem si je trochu vyguglil před koupí, ale nebudu to zde plevelit a udělám na hodinky Jacques Monnat recenzi.

Jsou koupeny zde od seriozního člena fora. Mám doklad o servisu strojku ze Švýcarska, kde je identifikován strojek jako Valjoux 7736, 

takže jsem nepovažoval za nutné nechat před koupí hodinky otevřít.

Odkaz ke komentáři

Jsou to určitě hezké hodinky a myslím, že to nikdo nechce schazovat, i když se s největší pravděpodobností jedná o skládačku.

Jedná se spíše o pátrání po původu hodinek, protože se množí exponenciální řadou....

Sehnat strojky Valjoux 7736 asi nebude větší problém

Tady jsou jedny z původních

https://www.ebay.com/itm/Jacques-Monnat-Valjoux-7736-Men-s-Swiss-17J-Diver-20-ATM-Hand-Wind-Watch-Lizard/232972195127?hash=item363e399537:g:wPIAAOSwZPdbyfYI:rk:76:pf:0

Odkaz ke komentáři

Taky si myslím, že jsou to pěkné hodinky a na denní nošení v pohodě. On si jen Bezous trochu naběhl, když nejdřív napsal bez dalšího "NOS stav" a po reakcích doplnil, že si ty hodinky před koupí googlil.

Odkaz ke komentáři

Jj, souhlasím s Maldou i Tikalem. Pokud si je Bezous koupil s tím, že ví, že to není NOS původní nenošený kousek z 60.let, tak je to v pohodě. Spíš jsem měl strach, že mohl naletět na nějakou báchorku o nálezu ve skříni po dědečkovi.

Odkaz ke komentáři

Pravda, poznámka o NOS stavu tady trochu rozproudila diskusi ...  nechám je otevřít a nafotím vnitřek. Další pátrání vítáno.

Dnes na ruce skutečné vintážky Fortis, stejný tvar ručičky, barva žlutá.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...