Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Gratulace, alespon mi je vyfouknul nekdo odsud :).

... když už je to venku. Splnil se mi další "tikající" sen - chrono, Heuer a Lemania 5100, jsem teď šťastnej jako blecha. A taky proto, že konečně mám něco pořádného, čím mohu přispět do tohoto vlákna a aspoň trochu se přiblížit ke skvostům co tu jsou publikovány.

Dovolte mi představit Heuer 510.500

attachicon.gifDSC_7815xxx.jpg

Něco o hodinkách:

Jedná se o první typ řady 510.500, který se vyznačuje jen jedním okénkem - datumu. Do řady 510.5XX se dával kalibr Lemania - v jiných řadách u Hujerů tento strojek nenajdete, a byl používán i po převzetí Tagem (1985). U mého modelu je kalibr Lemania 5100 (28,800bph, 17kamenů, výška 8,2mm, průměr 31mm, hmotnost 21g, představený v roce 1978). U modelů druhé série s Day/Date je Lemania 5012 (21,600bph) a označení bylo 510.500-12.
Lemanii 5100 snad netřeba dlouze představovat... vysoká spolehlivost a odolnost, hlavně při otřesech i u spuštěných stopek. Kvalita se osvědčila v armádách, letectví a v kosmonautice (kal.5100 vydržel zrychlení přesahující 7G bez znatelné ztráty přesnosti). To vše díky bytelnosti strojku... je to prostě "kus železa", ale tím pádem strojek není žádný krasavec. Taky doteď je 5100 nejvyšší chrono, ETA-Valjoux 7750 je o 0,3mm nižší.  

Pouzdro je ocelové, velikost 41(43 s korunkou)x45mm a tloušťka 15mm, prostě macek. Hodinové indexy a tři ručičky mají tritium, ale to už tolik nesvítí. Jinak stáří zatím jen odhaduji na rok 1985 +/-. Prostě období, kdy Heuer převzal Tag. Spona na tahu je již signovaná Tag Heuer, to ale není známka špatného či nepůvodního tahu. Co jsem zatím dohledal na netu, tak to prý bylo při "přechodu" z Heueru na Tag Heuer běžné. 

Pod řadou 510.5XX jsou známé i různé povrchové úpravy pouzdra, např. 510.501(Black), 510.502(Olive) nebo 510.503 (pískované pouzdro se stříbrným cifrem).
Další Lemania v řadě 510.5XX, ale v jiných pouzdrech např. 510.403, 510.511 Carrera, 510.508(Gold), 510.513 Cortina), 510.543, 510.547 (Boxing)

• Odpovědi 17,5tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Populární příspěvky

M-72

Tak je to kompletní 😁

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

M-72

145.013 145.026 145.036

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

VintageLover

528976

Odesláno

Sinn? Moment :D

Sinn tam prodávali cca týden zpět byl to hodně podobný kousek. :-) taky za 25 českejch

Odesláno (upraveno)

Sinn tam prodávali cca týden zpět byl to hodně podobný kousek. :-) taky za 25 českejch

O tech Sinnech jsem slysel, ale nejak jsem je nezaregistroval, jak na webu nebo FB... to bych o nich jinak taky zauvazoval.

Edit: Jsem ted nasel fajn odkaz kolegu, kde jsou kousky s 5100 pekne pohromade http://forums.timezone.com/index.php?t=msg&th=550398&rid=0

Upraveno uživatelem libor2002
Odesláno

O tech Sinnech jsem slysel, ale nejak jsem je nezaregistroval, jak na webu nebo FB... to bych o nich jinak taky zauvazoval.

Edit: Jsem ted nasel fajn odkaz kolegu, kde jsou kousky s 5100 pekne pohromade http://forums.timezone.com/index.php?t=msg&th=550398&rid=0

Libore,moc dobrej clanecek,jdu utirat oslintanej telefon :-)).

Hele a vis co me napadlo? Co kdybys k temhle hodinkam udelal opak sveho vlakna a nasel nejakej film,kde se mihnou?

Odesláno

Hele a vis co me napadlo? Co kdybys k temhle hodinkam udelal opak sveho vlakna a nasel nejakej film,kde se mihnou?

V podstatě už o nich něco bylo. Malej "štěk" ve filmu Delta Force, kde měl Lee Marvin 510.502 http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/72141-liborovy-filmové-vintage-postřehy/?p=1423155

Tak napadlo mě to taky, že by byla frajeřina představit je s nějakým filmem, ale obávám se, že Heuer s 510.500 kariéru v Hollywoodu neudělal  :sad01_anim: .

Odesláno

Jo nějakou drobnou z kapsy vyndám... :D

Když já si nemůžu pomoct, mě daleko víc berou Silverstony

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...