palom Odesláno 25. září 2013 Nahlásit Odesláno 25. září 2013 ..začínam v tom poriadne lietať. podarilo sa mi naškrabať nejaké to strelivo a rád by som sa poobzeral po dobrých potápkach za rozumnú cenu (na PO zatiaľ nemám :-)...problém však nastal, že som asi dospel a na moje 15cm zápästie sa už 45mm budíky nehodia.Poraďte, aký priemer je ideálny?...stručne sa popíšem ako kolega lekár tu z fóra: vychrtlá, nízka postava :-)díky za každú radu nielen ohľadom priemeru, hrúbky a pod...(ak máte podobnú kostiruku, priložte foto svojich subiek na wriste)
Frostie Odesláno 25. září 2013 Nahlásit Odesláno 25. září 2013 ..začínam v tom poriadne lietať. podarilo sa mi naškrabať nejaké to strelivo a rád by som sa poobzeral po dobrých potápkach za rozumnú cenu (na PO zatiaľ nemám :-)...problém však nastal, že som asi dospel a na moje 15cm zápästie sa už 45mm budíky nehodia.Poraďte, aký priemer je ideálny?...stručne sa popíšem ako kolega lekár tu z fóra: vychrtlá, nízka postava :-)díky za každú radu nielen ohľadom priemeru, hrúbky a pod...(ak máte podobnú kostiruku, priložte foto svojich subiek na wriste) na podprůměrnou 15 cm sirku bude cokoli nad 40 mm skoro moc velké... ale abych nebyl moc OT, zkusím třeba toto, i když to nejsou úplně čisté potápky a mají WR 50M: http://www.orientuhren.de/orient-automatik-3star-fem5u00ew9-p-491.html SARBy, 37 mm bez korunky, WR 100M: http://www.seiyajapan.com/collections/seiko/products/s-sarb035
Radek124 Odesláno 25. září 2013 Nahlásit Odesláno 25. září 2013 (upraveno) Zápěstí mám teda spíš k 18 centimetrům a nemám problém nosit kousky ráže 44mm, ale dneska mi za relativně směšný obolus došly tyhle retro "kosmonautské" pidiFortisky s průměrem lunety pod 39mm - a po přezutí na velcro vypadají naprosto parádně. Zbavovat se jich v dohledné době určitě nehodlám - ale berme to třeba jako přímý důkaz proti stále častějším tvrzením, že seriózní mechanické potápky pro menší zápěstí vlastně ani neexistují... Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 25. září 2013 uživatelem Radek124
prischera Odesláno 25. září 2013 Nahlásit Odesláno 25. září 2013 Mám 16,5 42mm Seiko jsou s rezervou, 42mm Orienty na hraně, 39mm Speedy OK, ale větší by už taky moc nešly. Hodně záleží na tvaru pouzdra, chce to vyzkoušet.
Dee Odesláno 25. září 2013 Nahlásit Odesláno 25. září 2013 Hele a chces styl potapek, nebo neco s 200m? Napada me totiz treba Seiko SNZF se delalo v nekolika velikostech, mam pocit ze ty mensi mely snad pod 38mm
McStinger Odesláno 25. září 2013 Nahlásit Odesláno 25. září 2013 Longines HC 39 mm Ak nie vyslovene potápky, takSinn 556 38 mmMG 29er 37 mm A trochu šibnutý tip, ale nebál by som sa pozrieť aj na dámske potápky, mnohé vyzerajú ako zmenšenina mužských, napr. Oris Aquis Date v čiernom, 36 mm.
USER47 Odesláno 25. září 2013 Nahlásit Odesláno 25. září 2013 Taky trochu úchylnej tip: Nomos Ahoi. Nejsou to teda potápky, jako spíš hodinky někam na výletní parník s možností občasný koupele, ale třeba tě zaujmou:). WR 200m, 40mm pouzdro, inhouse strojovna.
cesa3 Odesláno 26. září 2013 Nahlásit Odesláno 26. září 2013 (upraveno) Mám také malé zápěstí 16cm a u Dušáka jsem koukal na Tissot Sea Star a vypadají opravdu nádherně a ani těch 42mm není moc http://www.hodinky.cz/tissot-t-sport-seastar-1000-t066-407-11-057-00.html A nebo zkusil bych se podívat na menší potápky pro Dámy http://www.hodinky-koscom.cz/cz/oris-733-7652-41-54-rs http://www.hodinky-koscom.cz/cz/oris-733-7652-41-54-mb Upraveno 26. září 2013 uživatelem cesa3
bandicoot Odesláno 26. září 2013 Nahlásit Odesláno 26. září 2013 Vyflák bych se na potápky (tzn. něco s diver lunetou) a pořídil Sinn 556 I nebo A, podle vkusu soudruha.200m WR, antimagnetisch, stoss sicher, pěkně pískované, skvělý AR, co cheš víc.
spineshank Odesláno 26. září 2013 Nahlásit Odesláno 26. září 2013 myslím že díky tvaru bych pouvažoval nad diverama od Oris 44mm,ale chce to zkusit na živo pro sichr živo
ggrand Odesláno 26. září 2013 Nahlásit Odesláno 26. září 2013 Nevím no... dycky mám se zakladatelem vlákna nějaký problém, nevím proč. Třeba teď nějak nechápu, jaké chce hodinky, když neřekne cenu.PS: Přes 38mm bych rozhodně nešel.
Exiztence Odesláno 26. září 2013 Nahlásit Odesláno 26. září 2013 Co Rado Original Diver XL? 39mm 300M.Dámské Orisy:http://www.chrono24.com/en/oris/aquis-dateneu--incl-mwst-mit-boxpapieren--id2102613.htm36mm 300MMožná né úplně potápky ale 200M a dobrá velikost:http://www.chronoshop.cz/airman-18/glycine-airman-18-386618
palom Odesláno 26. září 2013 Autor Nahlásit Odesláno 26. září 2013 Nevím no... dycky mám se zakladatelem vlákna nějaký problém, nevím proč. Třeba teď nějak nechápu, jaké chce hodinky, když neřekne cenu.PS: Přes 38mm bych rozhodně nešel.nemaj so mnou prosim problem . tak ako vela clenov tu na fore nevie co chcu....preto by nemenili hodinky ako ponozky. moja ziadost o radu skor znela, na aky tvar rozmery a pod. sa zamerat. tipy na konkretne modely(a velmi dobre od prispevkov v tomto vlakne) su len bonusom za ktory nesmierne dakujem.dakujem vsetkym a cenim si lazdu pomoc...
palom Odesláno 26. září 2013 Autor Nahlásit Odesláno 26. září 2013 Zápěstí mám teda spíš k 18 centimetrům a nemám problém nosit kousky ráže 44mm, ale dneska mi za relativně směšný obolus došly tyhle retro "kosmonautské" pidiFortisky s průměrem lunety pod 39mm - a po přezutí na velcro vypadají naprosto parádně. Zbavovat se jich v dohledné době určitě nehodlám - ale berme to třeba jako přímý důkaz proti stále častějším tvrzením, že seriózní mechanické potápky pro menší zápěstí vlastně ani neexistují... 6-R0020156.JPGo tomto modely som ani nevedel, su nadherne...smiem sa spytat, co bol smiesny obolus?...nech mozem zavidiet tvojej sikovnosti?
Radek124 Odesláno 26. září 2013 Nahlásit Odesláno 26. září 2013 Ahoj, žádná extra šikovnost, jenom štěstí ve zdejší inzerci (koukám že to ještě není zamčené). Závit na korunce zatím drží, až povolí tak samozřejmě půjdou na servis ať to stojí co to stojí. Každopádně jsou parádně lehké, s tou plochou "oyster" základnou nevypadají blbě ani na "normální" tlapě - a díky zkosené lunetě pod svetr+manžetu větrovky vklouznou jako nic, což se například o "modernějších" 43,5mm Marinemaster-based kosmonautech rozhodně říct nedalo...
palom Odesláno 26. září 2013 Autor Nahlásit Odesláno 26. září 2013 Ahoj, žádná extra šikovnost, jenom štěstí ve zdejší inzerci (koukám že to ještě není zamčené). Závit na korunce zatím drží, až povolí tak samozřejmě půjdou na servis ať to stojí co to stojí. Každopádně jsou parádně lehké, s tou plochou "oyster" základnou nevypadají blbě ani na "normální" tlapě - a díky zkosené lunetě pod svetr+manžetu větrovky vklouznou jako nic, což se například o "modernějších" 43,5mm Marinemaster-based kosmonautech rozhodně říct nedalo...uz si vspominam :-)...tie ma oslovili, ale mal som strach nieco riesit so servisom, to je pre mna otrava.klobuk dole, ze sa najdu inzerenti, ktori na chybu upozornia!..a je len na teba, ci ides do toho rizika
mikulíšek Odesláno 26. září 2013 Nahlásit Odesláno 26. září 2013 (upraveno) Potápky chudých od Orientu tzn. Maka/Ray jsou sic 41,5mm, ale opticky působí subtilnějším dojmem. Sám mám zápěstí 16,5 cm a oproti dalším mým 42mm kouskům vypadají Maka výrazně menší. Podle mě jde tedy spíš o tvar a design než o velikost jako takovou. Zaměřil bych se tedy na modely, kde je pouzdro o něco menší než korunka, korunka se "svažuje" směrem ven a samotný číselník má tak kolem 32 mm. Upraveno 26. září 2013 uživatelem mikulíšek
Juraj11 Odesláno 26. září 2013 Nahlásit Odesláno 26. září 2013 Podle mě je ideální velikost 42mm-problém je v tom,že ono ani nejde tak o obvod zápěstí jako o jeho šířku .mnoho členů tu nosí cibule větší jak 42mm a na jejich packách to vypadá dobře,pak si je nasadím,sponu nezapnu a hodinky na mojí tlapě vypadají blbě .A propo nosím co mám v podpisu a prej to vypadá normálně .Tak že nejlepší varianta je zkusit na živo
palom Odesláno 26. září 2013 Autor Nahlásit Odesláno 26. září 2013 Podle mě je ideální velikost 42mm-problém je v tom,že ono ani nejde tak o obvod zápěstí jako o jeho šířku .mnoho členů tu nosí cibule větší jak 42mm a na jejich packách to vypadá dobře,pak si je nasadím,sponu nezapnu a hodinky na mojí tlapě vypadají blbě .A propo nosím co mám v podpisu a prej to vypadá normálně .Tak že nejlepší varianta je zkusit na živo mozes prihodit foto?...doxy su tiez jedny v mojom hladaciku, ale mam strach ze budu vyzerat ako hokejovy puk na buly...tieto suby je problem zohnat, nie to este vyskusat nazivo :-)
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se