Přejít na obsah

Kdo má jaké Grand Seiko

financ

Doporučené příspěvky

první GS mně dávají docela zabrat, od pátku nejsem schopen mít na ruce nic jiného, dycky dám něco jiného a pak po asi tak hodině tomusí jít dolů, buď je to moc velké nebo moc těžké nebo to má divné tvary... sarxy jsou chuděry jakoby šedé, nevýrazné, alpinisty totéž, panicky zkouším steelmastery, je to obří, těžké a tak furt dokola, nastává panika, úžas, je to jak droga... ještě jsem to asi s žádnejma hodinkama nezažil... a přitom jsou to starší hodinky, mají už na sobě lecjaký šrám... no, tak nevim, co bude... nelze je zatím dostat z ruky

image.thumb.png.f58fd11053be091c8c98918789bb7639.png

• Haha 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

3 hours ago, kaktusář said:

... sarxy jsou chuděry jakoby šedé, nevýrazné, ..

ja to rikal Karliku 🤣, japonci to lestenie Zaratsu volaju 😉

Ale aj GS automaty byvaju hodne tlste, to je znamy GS neduh.

Odkaz ke komentáři

před 17 minutami, kaktusář napsal:

no, uvidime, co se stane... prodam vsechny mechaniky, ktere jsem nastřádal? (abych si mohl koupit další GS?) nevíme!

Dvoje GS v quartzu davaji smysl, jdi do toho 👍:)

Upraveno uživatelem ATOM
  • Like 1
  • Haha 1
Odkaz ke komentáři

jako uvažuju tímto směrem - že výsledkem by měly být jen GS v řádu jednotek - nač jich mít plnou igelitku, že áno - (jako kdyby mi ji někdo cpal, tak neodmítnu) , ale zatím se snažím nepropadat emoční panice.

najednou mě ale přestaly všechny mechaniky, co mám doma - dávat smysl... ale musím se snažit být trpělivý... počkat, jak dlouho tento stav potrvá...

nicméně se přede mnou otevřel zcela nový obzor a je fascinující

• Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

By som sa neplasil. Naviac, nic nie je take, ako vyzera na prvy pohlad.
Ako spravny "GS magor" som mal 5 kusov. Nie som si isty, ci boli vsetky naraz, ale +/- a nie je to az take podstatne.
Lebo ved 9F je povinnost.
No, isli ako prve. Takze si daj v klude oddychovu prestavku, neskusaj ziadne GS mechaniky a moze to byt dovtedy ok. Lebo (myslim si), ked das na ruku mechaniky (teda je jedno ci spring drive, klasicku mechaniku alebo hi beat, pominme technicke rozdiely), budes v riti. :cheers:
btw., sarx aj alpinist povazujem za fajn a podarene hodinky (voci tym "vytvorom" co sa objavuju vo vedlajsom vlakne ako novinky).

IMG_0113_1.jpg

IMG_0742_1.jpg

• Like 1
Odkaz ke komentáři

před 3 minutami, EpsteinBarr napsal:

By som sa neplasil. Naviac, nic nie je take, ako vyzera na prvy pohlad.
Ako spravny "GS magor" som mal 5 kusov. Nie som si isty, ci boli vsetky naraz, ale +/- a nie je to az take podstatne.
Lebo ved 9F je povinnost.
No, isli ako prve. Takze si daj v klude oddychovu prestavku, neskusaj ziadne GS mechaniky a moze to byt dovtedy ok. Lebo (myslim si), ked das na ruku mechaniky (teda je jedno ci spring drive, klasicku mechaniku alebo hi beat, pominme technicke rozdiely), budes v riti. :cheers:
btw., sarx aj alpinist povazujem za fajn a podarene hodinky (voci tym "vytvorom" co sa objavuju vo vedlajsom vlakne ako novinky).

IMG_0113_1.jpg

IMG_0742_1.jpg

Přesně, ukvapený závěry, ale u kaktusaře standard, nic ve zlým 

Odkaz ke komentáři

Já narozdíl od kolegy @kaktusář k mechanikám stále tíhnu takže nějaký sprinkdrive či hi-beat je jen otázkou času. Zatím si užívám quartz 8J56. Od doby co ho mám děkuji @emef je to kousek co nosím nejvíce. Občas ho sice vystřídám za Steiny či astrony, ale vždy jen na chvíli. Ráno jsem vybíral co si vezmu a měl jsem jasno (Steiny) a co nakonec se mnou vyrazilo (viz foto)... takže asi tolik k tomu jak jsou jiné

IMG_20240807_070743.jpg

• Like 1
  • Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

před 35 minutami, childe napsal:

Já narozdíl od kolegy @kaktusář k mechanikám stále tíhnu takže nějaký sprinkdrive či hi-beat je jen otázkou času. Zatím si užívám quartz 8J56. Od doby co ho mám děkuji @emef je to kousek co nosím nejvíce. Občas ho sice vystřídám za Steiny či astrony, ale vždy jen na chvíli. Ráno jsem vybíral co si vezmu a měl jsem jasno (Steiny) a co nakonec se mnou vyrazilo (viz foto)... takže asi tolik k tomu jak jsou jiné

Uplne to ranni rozhodovani, co vzit na ruku, vidim. 🤣

Mas je paradni a vubec se nedivim, ze vetsinou vitezi 👍

• Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

Tak ako dnes, vedia zvitazit v suboji aj s tak tazkym kalibrom ako modre rolby DJ41 i ked su GS krapet menej pohodlne 🙂. To myslim nepotrebuje dalsi komentar.. 😉

20240807_143254.thumb.jpg.bc2e4fcb35811f13e23ab9abd0b501ad.jpg

• Like 2
  • Dát hlas 2
Odkaz ke komentáři

no, snažim se být trpělivý, ale moje vlastní reakce mě překvapila, nadšení z novejch hodinek mám většinou den, max dva... pak ta hladina drog v mozku klesá. Ale dneska už je to lepší :) než včera, pomalounku střízlivím 🙏

@EpsteinBarr samozřejmě tvoje sbírka je parádní :) věřím, že člověk nemusí mít nic jiného :) 

hlavně teď nesmím udělat blbost, to je mi jasné...vždyť všechny mé hodinky jsou jako moje děti a ty přece stále miluji stejnou silnou láskou!

Odkaz ke komentáři

V 6. 8. 2024 v 12:26, EpsteinBarr napsal:

Paradna hodinka 👍 a ty tu riesis nejake sportove modely Rolex vs GS a na ruke mas priamo odpoved :cheers:

Když usínám, tak rád sleduju čas a pohyb ruček. A to bez luminiscence nejde. Když se v noci vzbudím, tak potřebuju vědět, kolik je hodin. Jo a potřebuju GMT

A hrozně málo GS má 11-12 osvětlených indexů. 

Odkaz ke komentáři

před 2 hodinami, safi napsal:

Když usínám, tak rád sleduju čas a pohyb ruček. A to bez luminiscence nejde. Když se v noci vzbudím, tak potřebuju vědět, kolik je hodin. Jo a potřebuju GMT

A hrozně málo GS má 11-12 osvětlených indexů. 

Je fakt, že moc jich není. Mě jich krásné svítí 11

IMG_20240808_125136.jpg

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...