Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Já ti dám posedlost! :)

Zaposlouchej se do libých tónů kyvadlových stavů z Rampuyi, které tkají ten nejfantastičtější denim ze zimbabwské bavlny pro Momotaro...

Denim fabrics for Momotaro Jeans are made by artisans who want to create the best denim in the world and still strictly use shuttle looms in doing so. In order to weave heavy ounce denim with primitive feel, as low tension as possible and without losing any of the cotton's original character, careful selection of power looms for heavy ounce fabrics and artisanal technique weaving as slowly and as carefully as possible, is required and will finally create genuine denim. View the above video showing shuttle looms in action producing fabrics in the Rampuya mill for Momotaro denim.

Upraveno uživatelem organic
  • po 4 týdnech...
Odesláno

Gustin včera večer otevřel pre-order na 26oz jeany. To už je matroš jak utkaný z lana (na obrázku srovnání z 13.5 oz, což je docela pevný matroš).

Ne že bych měl zájem, jsem saturovaný modrou, ale jen tak ze zvědavosti jsem mrknul na web a 100 párů kalhot bylo rozebráno za 12 hodin i přesto, že cena je skoro 200 dolarů.

Odesláno

26 oz  :eek:  Já si v těch 13 oz připadám jak v brnění, tohle bych nedal. Spíš přemýšlím o něčem lehčím na léto...

Odesláno

Já teda nevím, kolik mám oz na těch svých leviskách, ale jsou taknějak pořád tvrdý a nenosí se mi teda moc příjemně. Změknou časem? Nebo je mám šetrně vyprat.

Pokud se nějak nezjemní, na léto to moc nebude.

Odesláno

Asi takhle, Wranglery koupíš v Globusu ve slevě za pětikilo, nebo ve značkovém shopu za dvojku. Měl jsem troje za posledních pár let a docela vydrží. Jen je to konfekce, třeba já osobně radši koukám po fandovských malých manufakturách :)

• po měsíci...
Odesláno (upraveno)

Tak todle vlákno mě pěkně s..e. Nestačí že místo toho toho abych podporoval všechny (dvě) děti na studijích, vrážím všechny volný prachy do hodinek, ale abych na starý kolena já kozel kterýmu táhne skoro na páďo ještě přemejšlel co si vezmu na sebe za gatě, abych nebyl ouplně out....

Čert vás vzal!!!!!!!!! všechny kompletně!

A hlavně Organica kterej todle vlákno vymyslel  :guitar: .

Upraveno uživatelem habadej
Odesláno

Co se tyka prani ci cisteni.

Akorat Kalhoty promachnu v potoce.

Nevim, jestli to takto ma byt, ale napr. po roce noseni prevazne kazdy den pricemz prani jednou jen proto, ze jsem byl polity Pivem jinak bych je jeste nepral (vsechny Jeans peru jen tehdy pokud jsou maximalne spinavy popr. mokrou houbickou otru nejakou necistotu).

Nebyl nikdy problem. ;).

V 18. 5. 2014 v 9:04, vwtyp11 napsal:

3raw v poslední době... Nyní raw Pd...
Největší boj je obhájit si to dlouhý nošení před prvni prackou;)
Rovnou se zeptám, co chemické čištění???

Odesláno
  V 10. 5. 2014 v 15:48, amph napsal:

super vlakno hosi. Prispeju taky se svou troskou do mlyna: http://denimheads.blogspot.cz/2013/05/momotaro-vintage-0201-retired.html

attachicon.gifIMG_0333.jpg

To jsou tvoje jetý Momotaro? Jestli jo, tak klobouk dolů. Moje Momo takhle budou vypadat tak za dva roky :)

V 10. 5. 2014 v 19:41, habadej napsal:

Tak todle vlákno mě pěkně s..e. Nestačí že místo toho toho abych podporoval všechny (dvě) děti na studijích, vrážím všechny volný prachy do hodinek, ale abych na starý kolena já kozel kterýmu táhne skoro na páďo ještě přemejšlel co si vezmu na sebe za gatě, abych nebyl ouplně out....

Čert vás vzal!!!!!!!!! všechny kompletně!

A hlavně Organica kterej todle vlákno vymyslel  :guitar: .

Já vám jen otevřel oči, tedy aspoň, těm, co tuhle úchylku neznali.. Mě se myšlenka: "Vem gatě a otiskni do nich pár let svého života" líbí.

Navíc je to klasika, návrat ke kořenům.Malé manufaktury, které jdou proti chrlení hadrů z Číny a drží kvalitu.

Moje první raw jeans, co jsem pořídil v lisotpadu loňského roku (Unbranded) už začínají mít "personalizovanou" patinu.

A abych jen nekecal Heavyweight Denim Competition

Odesláno

Prej "otiskni do nich pár let svého života"... já v nich mám otisknuté tři měsíce (nota bene ty chladnější) a musel jsem je odložit, protože smrdí jak hadry bezdomovce  :lol2: Problém je, že v bytě, kde bydlím, se nedá udělat průvan. Teď jak bylo pár týdnů pěkně, věšel jsem je na celý den do rozvaleného okna,  nevím ani kolikrát - bez efektu. Ještě si teď zkusím udělat místo v mrazáku a vrazím je tam, jak se tady psalo, a jestli nezabere ani to, tak to vzdám a vyperu je. Mohl bych v nich ještě na nějaký výlet do přírody v rámci pozdního zabíhání, ale do kanclu se v nich už prostě nedá. Vypadají pořád jako nové, ale smrdí fakt jak kdybyste je stáhli z ožralce na Hlaváku. Což je divné, když na Hlaváku jsem byl letos jenom dvakrát...  :lol:

Odesláno
  V 23. 5. 2014 v 6:52, organic napsal:

To jsou tvoje jetý Momotaro? Jestli jo, tak klobouk dolů. Moje Momo takhle budou vypadat tak za dva roky :)

jojo, uz par let "otiskuju svuj zivot do dzin" takze se mi jich par nahromadilo. A thle je asi po 2 letech mam pocit. S tim pranim bych to nebral jako dogma, proste kdyz smrdi (charakteriticky jako bezdomovec :) ), tak vyprat. Kvalitni dziny to daji bez viditelny ztraty indiga. Naopak pokud se nebudou prat nikdy, tak ten material tolik nevydrzi. Coz samozrejme pri vysokych cenach kvalitnich dzin clovek tak trochu ocekava

Odesláno

Já se toho praní bojím ještě z jednoho důvodu: Pořídil jsem je ve velikosti dost "na tělo" a ony nepovolily tolik, jak jsem čekal - abych do nich po vyprání ještě nemusel hubnout  :lol2:

Jinak teda ta raw úprava pouští sytou modrou do navlhčeného ubrousku jako ďas - to když jsem z nich čistil nějaký cákanec bláta.

Odesláno (upraveno)

Já teda pral zatím jednou za půl roku :) To je tím, že mám troje a střídám. Ne v pračce, ale ručně ve vaně. Napustil jsem hodně vlažnou vodu, tak 30°C, cca 10cm vody, přidal tekutý prášek, džíny celé namočil, zatížil PETkama s minerálkou na hodinu, aby byly celé pod vodou, pak trošku promačkal, vypustil vodu s práškem, vymáchal ve stejně teplý čistý vodě, lehce ždímnul v ruce a pověsil ven na šňůru. Gustiny jsou ze "sanforized" denimu, nemusíš se bát markantního sražení. A i kdyby, ono to zase povolí. Já mám jinej problém, za půl roku jsem shodil 10 kilo a gatě mi jsou velký :( U džínů to až tak nevadí, ale nosím dost často obleky, mám jich doma asi deset a vypadám v nich, jak kdybych to měl po fotrovi :) Zrovna včera jsem díky vedru vytáhl jeden krásný Hugo Boss šedý oblek na léto a úplně to na mě visí. Gatě sundám zapnutý v pase. Shit!

BTW, dneska tahám KURO

Upraveno uživatelem organic

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...