Kex Odesláno 17. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 17. prosince 2013 Chlapi, co kdybyste ty posty četli? Já jsem nikde nenapsal, že jsou Paneraie na nic nebo že to není hodinařina. Já jsem se jen vyjádřil k dotazu zakladatele vlákna a sdělil mu svůj názor na tuto značku v porovnání s IWC. Nikoho a nic jsem neurážel, což nelze říct o některých z vás... Ještě jednou se omlouvám cannondalovi za OT a přeju mu šťastnou ruku při výběru.
st1g Odesláno 17. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 17. prosince 2013 Hnusnej Panerai, vrahouni jedni :-)))))) Kex to vsechno vodhalil. P.S. Tobe chybi mnohem vic, nez vitaminy.Poprvé s Tebou souhlasím :-D Jinak Panerai mám moc rád, ale IWC je moje nejoblíbenější značka :-)
kamilb Odesláno 17. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 17. prosince 2013 ... nechť si koupí quartz nebo jeho lepší verzi Spring Drive Šel bych do té lepší verze,nemusíš tak často měnit baterky.Výživné vlákno,tady si každý najde to svoje
tombed Odesláno 17. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 17. prosince 2013 Z vlákna jsem si odnesl že Panerai je fashion značka s nepřesným kalibrem... Ještě, že jsem 088 i 312 prodal (ačkoli šlapaly přesně, ale jeden nikdy neví...).
cannondale Odesláno 17. prosince 2013 Autor Nahlásit Odesláno 17. prosince 2013 Jj, tady si asi každý najde to svoje Jinak fakt supr debata...člověk je zase o něco moudřejší a poznal názory i na jiné značky a jak to tady na tomto fóru vidíte a vnímáte. Dnes jsem měl možnost vidět PAM 312 na ruce u obchodního partnera a musím říct, že ta velikost na mém zápěstí 16cm je asi moc - vypadá to fakt monstrózně, ale jsou fakt krásný! Trochu jsem se naladil na JLC, jak tu bylo zmíněno...a ceny také výživné :-)...jestli už by to ale nebylo moc? Chtěl bych si nechat prostor i do budoucna...? Nejhorší je váhání, mám strach, že to vede akorát ke zmatku:-))))
haky73 Odesláno 17. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 17. prosince 2013 Zmatek budeš mít určitě,to k tomu patří. Jinak doporučuju si projít všechny značky co máš v merku a vyzkoušet na ruce a uvidíš že nad čím váháš se jednoduše vykrystalizuje nebo naopak.
Frantik Odesláno 17. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 17. prosince 2013 Hnusnej Panerai, vrahouni jedni :-)))))) Kex to vsechno vodhalil. P.S. Tobe chybi mnohem vic, nez vitaminy. Poprvé s Tebou souhlasím :-D Jinak Panerai mám moc rád, ale IWC je moje nejoblíbenější značka :-)Ok. Ja bych vlastně ale IWC a PAM nesrovnaval. To jsou 2 jiné hodinkove světy.
st1g Odesláno 17. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 17. prosince 2013 (upraveno) Ok. Ja bych vlastně ale IWC a PAM nesrovnaval. To jsou 2 jiné hodinkove světy. Pravda. Nejlepší je mít obojí. :-) Upraveno 17. prosince 2013 uživatelem st1g
cannondale Odesláno 18. prosince 2013 Autor Nahlásit Odesláno 18. prosince 2013 Ok. Ja bych vlastně ale IWC a PAM nesrovnaval. To jsou 2 jiné hodinkove světy.Nechci znít hloupě, ale jak mám chápat "2 jiné hodinkové světy"?....ještě možná malá odbočka, jak tady vnímáte značku OMEGA? Můj názor je poněkud rozporuplný. Díky.
Daemonultimate Odesláno 18. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 18. prosince 2013 (upraveno) ....ještě možná malá odbočka, jak tady vnímáte značku OMEGA? Můj názor je poněkud rozporuplný. Díky. Značku Omega vnímám jako skvělou značku a dobrej start do luxusnější vyšší střední třídy,její produkce se mi fakt líbí,několik ikonických kusů,vlastní stroje,dokonce i turbo.Ale,a to z čistě mého pohledu,je o ten stupínek níž než IWC,Zenith,PAM,JLC a podobně.Rozhodně musíš chodit a zkoušet.Všechno to na obrázcích a videích vypadá úplně jinak než pocit,když jsou na ruce.S tvym rozpočtem je to jednoznačně inhouse,nic jinýho bych nevolil.Ty 42 PAMy by Ti na ruku mohly jít,42 mm na 16,ale u PAM je to strašně specifický,na mojí ruce jsou obvykle 44 ok,ale PAM Sub. mi jsou velký.Ruku mám kolem 17 až 17,5.Také Ti může začít překážet ta specifická ochrana korunky.Další podstatnou věcí je to,jak vnímáš hodinky Ty osobně,jak se Ti která produkce líbí,jaká značka má tvoje sympatie,jaký máš životní styl.No a potom kdy a k jaké příležitosti budeš hodinky používat.Zmíněné Aquáče od IWC jsou zajímavá volba.Skvělá značka,ale bez inhousu za dost peněz.Tady bych volil chrona,sportovní hodinky s chronem a ne tak častým day-date. Upraveno 18. prosince 2013 uživatelem Daemonultimate
azeppelin Odesláno 18. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 18. prosince 2013 (upraveno) Nechci znít hloupě, ale jak mám chápat "2 jiné hodinkové světy"?....ještě možná malá odbočka, jak tady vnímáte značku OMEGA? Můj názor je poněkud rozporuplný. Díky.Docela chápu, když má někdo dilema zda-li Moonwatche nebo IWC pilot chrono. Jsou to přece jen výrazově podobné hodinky. Ale disputace na téma PAM vs. IWC? Snad víš pocitově jaký styl je ti bližší u takto diametrálně odlišných hodinek. A v případě obou firem je to tak že na nejnižší cenové hladině jejich modelů dostaneš upravené ety a pro inhouse sáhneš hluboko do kapsy. Obě značky jsou technologicky vysoká hodinařina. To stejné Omega. Buď si kup Moony a dostaneš legendární hodinky se zajímavým strojkem na LeManii a nebo si kup něco s inhouse. Ať tady uslyšíš na Omegu cokoli, tak to ber s nadhledem. Je to možná nejlepší volba jak za adekvátní peníze získat technologii, legendárnost a přirozeně brand renomé. Je to všechno jen otázka peněz a stylu co se ti líbí. Upraveno 18. prosince 2013 uživatelem azeppelin
Frantik Odesláno 18. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 18. prosince 2013 Pravda. Nejlepší je mít obojí. :-)To je asi pravda :-)
Frantik Odesláno 18. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 18. prosince 2013 Nechci znít hloupě, ale jak mám chápat "2 jiné hodinkové světy"?....ještě možná malá odbočka, jak tady vnímáte značku OMEGA? Můj názor je poněkud rozporuplný. Díky.Podivej se na ty modely, ktere obe firmy vyrabi. Jsou proste odlisne - Panerai jsou strohe vojenske hodinky, vetsina modelu je hodne minimalistickych. Panerai se striktne drzi dvou tvaru (luminor a radiomir) a z nich vychazi vsechny modely a dlouho to i tak bude (krome Mare Nostrum). IWC je nemecka preciznost a "german inžinýring" - hodne velky rozsah modelu od leteckych historickych, pres Inženýry po oblekovky. Je toho asi vic, ale proste tyhle 2 firmy jsou kazda z jineho polu. Alespon pro me.
sicq Odesláno 18. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 18. prosince 2013 Daemon to vystihl vyborne. Porad je ale to nejdulezizejsi na tobe samotnem - uvedom si co chces, co se ti libi, co je pro tebe dulezite. Za uvedeny rozpocet si muzes vybirat, dokonce bych rekl, ze resis trochu absurdni problem (mam penize a nevim co za ne) jeste absurdnejsim zpusobem (zeptam se na nazorove pomerne vyhranenem foru, jak by mistni osazenstvo resilo mou situaci). Byt tebou zahajim tzv. prostituci. Protoc par mirne nosenych kousku klidne ruznych znacek, uvidis, co ti priroste k srdci a pak vybirej "definitivne".Jinak za me - samozrejme - Omega . Mohl bych si poridit i z Daemonem uvedenych znacek, ale (zatim?) nemam zajem. Duvody osobni, nebudu te ovlivnovat - rozpocet jsem pro*rcal v podstate stejny. A jestli chces tip na jeden ultimativni kousek, tak Omega Dark side of the Moon a mas nadosmrti vymalovano.
cannondale Odesláno 18. prosince 2013 Autor Nahlásit Odesláno 18. prosince 2013 Jasně, chápu co tím myslíte A díky za zajímavý názor od "Daemonultimate" na OMEGA!
cannondale Odesláno 18. prosince 2013 Autor Nahlásit Odesláno 18. prosince 2013 Daemon to vystihl vyborne. Porad je ale to nejdulezizejsi na tobe samotnem - uvedom si co chces, co se ti libi, co je pro tebe dulezite. Za uvedeny rozpocet si muzes vybirat, dokonce bych rekl, ze resis trochu absurdni problem (mam penize a nevim co za ne) jeste absurdnejsim zpusobem (zeptam se na nazorove pomerne vyhranenem foru, jak by mistni osazenstvo resilo mou situaci). Byt tebou zahajim tzv. prostituci. Protoc par mirne nosenych kousku klidne ruznych znacek, uvidis, co ti priroste k srdci a pak vybirej "definitivne".Jinak za me - samozrejme - Omega . Mohl bych si poridit i z Daemonem uvedenych znacek, ale (zatim?) nemam zajem. Duvody osobni, nebudu te ovlivnovat - rozpocet jsem pro*rcal v podstate stejny. A jestli chces tip na jeden ultimativni kousek, tak Omega Dark side of the Moon a mas nadosmrti vymalovano.Jj, taky si myslim, že to Daemon vystihl výbormě ...jinak "Omega Dark side of the Moon" jsou fakt krásný! Určitě bych si je dokázal představit na ruce. Možná to bude nakonec přes tuto cestu vstup k opravdovým hodinkám...? I když pocit táhne výš (PAM, IWC, JLC)Ale jak už mi to tu říkala spousta z Vás, musím si je dát na ruku a co mě chytí za srdce, to nejspíš zvolím. Taky už po několikáté opakující se zajímavý názor na IWC a jejich modely bez inhouse strojku, které jsou sice super, ale v takové značce, jako by to byli poloviční hodinky....taková značka si je asi už zaslouží...?
Daemonultimate Odesláno 18. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 18. prosince 2013 Inhouse je sice fajn, ale uz tak konstrukcne vyborna ETA, navic jeste upravena dle specifikaci IWC budr slouzit spolehlive cely zivot a ostudu neudela.O tom nikdo nepochybuje,to dokazuje i skutečnost ,že je opravdu používána i těmito značkami.A možná líp než vysněnej inhouse.Ale když je rozpočet,je potřeba uspokojit celýho vnitřního chronomagora,bez kouska pochybností.
azeppelin Odesláno 18. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 18. prosince 2013 (upraveno) Taky už po několikáté opakující se zajímavý názor na IWC a jejich modely bez inhouse strojku, které jsou sice super, ale v takové značce, jako by to byli poloviční hodinky....taková značka si je asi už zaslouží...? To není ani tak názor na kvalitu inhouse vs. ETA, ale názor na cenovou politiku. Nehledě na fakt kolik tzv. inhouse slovutných značek více či méně vychází z ETA a Lemania kalibrů. Jak různé brandy od sebe navzájem přebírají základy kalibrů, odladěnost ety vs. kdejakého ihouse. Do toho se přidávají aspekty nákladnosti servisu. IWC jsou v konečném důsledku leckdy upřímnější než konkurence, když jasně přiznají základ v ETA a nechají části, které je kontraproduktivní měnit. U jiných značek to tak průhledné třeba není a když sečteš všechny inovace a odladění, odečteš nevyladěné úpravy jen proto aby to byl inhouse, tak už je to možné vidět v jiném světle. Upraveno 18. prosince 2013 uživatelem azeppelin
cannondale Odesláno 18. prosince 2013 Autor Nahlásit Odesláno 18. prosince 2013 To není ani tak názor na kvalitu inhouse vs. ETA, ale názor na cenovou politiku. Nehledě na fakt kolik tzv. inhouse slovutných značek více či méně vychází z ETA a Lemania kalibrů. Jak různé brandy od sebe navzájem přebírají základy kalibrů, odladěnost ety vs. kdejakého ihouse. Do toho se přidávají aspekty nákladnosti servisu. IWC jsou v konečném důsledku leckdy upřímnější než konkurence, když jasně přiznají základ v ETA a nechají části, které je kontraproduktivní měnit. U jiných značek to tak průhledné třeba není a když sečteš všechny inovace a odladění, odečteš nevyladěné úpravy jen proto aby to byl inhouse, tak už je to možné vidět v jiném světle.Zajímavej názor...Chápu to tedy tak, že odladěnost IWC strojků na ETA základě je natolik daleko ve své dokonalosti, že je pak jedno, jestli je inhouse nebo ne? Cenová politika je také zajímavé téma! Možná mi to vyvrátíte, ale pokud se budu dívat pouze na peníze, nikoliv na historii značek, atd. jsou některé značky, které neodpovídají dané kvalitě a je to postavenou pouze na marketingu? Tedy poměr hodnota/ peníze. Nechci se nikoho dotknout, ale jak tu bylo také zmíněno, trochu mi to přijde u PAM a těžko říct, jestli tedy i základní modely IWC odpovídají cenám...? Naproti tomu mi právě OMEGA mi příjde v mezích...? Naopak u JLC si myslím, že ta hodnota může být reálná a odpovídá...? Díky za názory
bandicoot Odesláno 18. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 18. prosince 2013 (upraveno) @cannondale:Hodnotit Panerai deset let starou optikou (unitas zabalený marketingem) je chyba.PAM je dneska jinde - stačí mrknout na ten vývoj v posledních letech. Prostě ten prvotní potenciál podpořený marketingem skvěle využili do vlastního rozvoje, neprožrali to. Poměr hodnota/peníze se těžko vyhodnocuje, rozhodně to není jen o pár proměnných, nejde zdaleka jen o strojky, ale mj. o prestiž značky, výrobní politiku apod.Otázkou je, kolik ty sám si do toho vyhodnocení těch proměnných pustíš, co je pro tebe relevantní. Někomu vyjdou z rovnice seika pětky, jinému potuněná eta od IWC, dalšímu brnkne národní nota a někdo považuje za chronomagorský muss inhouse. Upraveno 18. prosince 2013 uživatelem bandicoot
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se