Wanderer Odesláno 29. května 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. května 2018 Obávám se, že víc toho asi nezjistíš. Klasické Chronographe Suisse. Tyhle kalibry se montovaly pod mnoha, dnes už neznámými názvy. Jen co názvů na ciferníku se protočilo u obdobných hodinek ve zdejší inzerci... Dataci máš nejspíš správně, případně začátek šedesátých let, viz počty vyrobených kusů. Kalibr bych tipnul spíš na 148, na mobilu se mi fotky špatně porovnávávají. Mrkni sem. http://www.ranfft.de/cgi-bin/bidfun-db.cgi?10&ranfft&&2uswk&Landeron_148 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
colommbo Odesláno 29. května 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. května 2018 Děkuju! Taky si říkám klasický Chronographe Suisse, jakých je hafo, jen s jiným, v tomto případě mně velmi blízkým, označením. Kalibr fakt vypadá spíš jako 148, v hodinkách je uvedeno 248, tak ti nějak nevim, Maruš... Ale že by mi to nějak vadilo... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
orol Odesláno 29. května 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. května 2018 Když je na strojku 248 tak to bude 248 Je to pokračovatel Landeronu 48 s nějakou úpravou/vylepšením.Klasika jak má být. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wanderer Odesláno 29. května 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. května 2018 Narazil jsem na rozdíl v tvaru můstku setrvačky, ale jestli je tam vyraženo 248, tak je to jak píše Orol. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
colommbo Odesláno 29. května 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. května 2018 Děkuju vám všem, máte to u mě... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr.S Odesláno 28. listopadu 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. listopadu 2018 Najde se zde někdo, kdo by věděl něco o těchto hodinách? Zřejmě jsou německé, osmidenní co jsem tak vyčetl z nápisů. A asi z nějakého auta. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Seamaster Odesláno 29. listopadu 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. listopadu 2018 Jsou to automobilove hodiny 50-60. leta, VW, Ford, Opel, Porsche, Mercedes atd. Podobne jako v te dobe vsude najdes radio Blaupunkt, tak tento firmam dodaval Kienzle palubni hodiny. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr.S Odesláno 3. prosince 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. prosince 2018 Děkuji za reakci, já zatím nikde nic konkrétního nenašel. Minulé pondělí jsem je natáhnul a pořád ještě jdou, pouze s malým zpožděním. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 3. prosince 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. prosince 2018 Musíš hledat víc Ten plastový límec vypadá originálně? Není to nějaký bastl? Mně se v něm ty hodiny zdají moc utopené. Tipnul bych si, že v tom byl původně jiný budík. No ale teoreticky bys podle toho plastu našel z jakého auta je. Což ale, pokud to není takto původní, bude informace k ničemu. Prostě autohodiny. Našel jsem je například v jednom brouku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr.S Odesláno 3. prosince 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. prosince 2018 To já nevím, jestli je to originál ten límec. Donesl mi je kamarád, že se mu někde válely a že ani nejdou. A oni jdou už týden. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 3. prosince 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. prosince 2018 Jé, buď aspoň trochu aktivní badatel a né pecka. Koukni jestli něco nevypadá vrtané, broušené, nepůvodní, jestli ta žárovička má kam svítit... prostě něco. Cokoliv. Natáhnout je moc velká snaha není. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr.S Odesláno 3. prosince 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. prosince 2018 Pokusím se hlouběji prozkoumat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
radegh Odesláno 10. ledna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. ledna 2019 Ahoj,za kamaráda prosím o pomoc při identifikaci hodinek na obrázku. Kamarádův taťka je dostal, tak by je oba zajímalo, co to vlastně je zač. Strýc Gůgl prozatím mlčí a já jsem zatím nic takového neviděl.Předem díky za pomoc! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 10. ledna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. ledna 2019 Tomu se říká být skoupý na foto On by se mobil opotřeboval Jinak dvě stejné černé ručičky na černém podkladu, to je geniální řešení Je to nějaká předělávka/skládačka/bastl. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
radegh Odesláno 10. ledna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. ledna 2019 Uznávám, fotek mohlo být víc, ale obdržel jsem pouze tuto s dotazem co to jéé? při pohledu na ručičky mě napadlo to stejný, že to je nějaká předělávka. A teda ne úplně hezká. Šlo mě spíš o to, jestli někdo nezná toho výrobce. Já jsem k tomu nic nenašel. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 10. ledna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. ledna 2019 Za minimální snahu minimální odpověď Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
radegh Odesláno 10. ledna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. ledna 2019 to je fér Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
radegh Odesláno 11. ledna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. ledna 2019 Ahoj,za kamaráda prosím o pomoc při identifikaci hodinek na obrázku. Kamarádův taťka je dostal, tak by je oba zajímalo, co to vlastně je zač. Strýc Gůgl prozatím mlčí a já jsem zatím nic takového neviděl.Předem díky za pomoc! media-share-0-02-01-6aea55f9ae4fbb796bbbde1acee90182c7663c42ba9fbe3bf7e2dc29fa6c9390-8eb89fff-be77-45a2-b247-416dd84903be.jpgDnes jsem obdržel více fotek. Dá se zhruba zjistit, z kolikátých let hodinky jsou? Tipuju 50. léta? Něco bližšího ke strojku? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Snekofon Odesláno 11. ledna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. ledna 2019 řekl bych, že se jedná o kalibr AS 1203, případně jeho modifikaci.http://www.ranfft.de/cgi-bin/bidfun-db.cgi?10&ranfft&&2uswk&AS_1203 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
honza.hasic Odesláno 11. ledna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. ledna 2019 (upraveno) Dobrý den, kolegové, poraďte prosím kde sehnat strojek (nebo čím nahradit) France Ebauches - FE140 je to taková lidová podivnost ale hodinky (Pratina) jsou pěkný a jdou ale zastavují se a po třech pokusech o opravu to vzdal i můj velmi trpělivý hodinář. Zkoušel jsem nahradit primkovým 68 ale vo fous nesedí otvor na hřídel. Upraveno 11. ledna 2019 uživatelem honza.hasic Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se