Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Kucí, to vám neumím povědět, já dělám do výtahů :D - toto dokážu přečíst - ale jak má nejlépe vypadat amplituda, nevím. To bude muset říct nějakej hodinář.

Odesláno

Amplituda:

jak se setrvačka točí sem a tam, tak ten rozkmit mezi polohou, kdy se zastaví, na jedné a druhé straně se dá změřit ve stupních a amplituda je tahle hodnota - jak moc se jeden bod setrvačky vychýlí od jedné polohy s nulovou rychlostí rotace do té druhé polohy. 

čím větší amplituda (do určité hodnoty) tím "silnější je pružina a jen tak něco z vnějšku jí "nerozhází" a bude schopna si udržet stabilní chod, (např. pokud má stojek už jen málo energie v pérovníků díky aktuálně malé rezervě nátahu, bude se to projevovat i na amlitudě - bude menší, protože energie dodaná bude taky menší; amplituda se mění i s polohou hodinek, protože v různých polohách setrvačky vůči tíze je v mechanismu jiné tření a tedy opět energie dodaná je jiná a tedy i rozkmit (aplituda) je jiný)

uvedl jsem výše "čím větší (do určité hodnoty) tím...",

to "do určité hodnoty" je důležitý, protože kdyby byla amplituda zase moc velká taky to košér není, ale tady tápu a nevím, čím to a jak z toho ven. Matně se mi vyjevuje, že při příliš velké amlitudě je něco v nepořádku s paletou na kotvě...mlžím?

každopádně: Aplituda by měla být ve všech polohách co nejpodobnější a neměla by vykazovat velké rozdíly.

Beat error:

a beat error meřený v milisekundách: Setrvačka kmitá na obě strany. když oba "beaty", tedy obě vychýlení na jednu i druhou stranu trvají stejně dlouho, je beat error "0", pokud jeden výkmit trvá např. o 0,3ms déle než ten druhý, je beat error "0,3"ms

beat error by tedy měl opět vykazovat co nejmenší hodnoty, nejlépe "0" ve všech polohách :-)

výše popsané je vědění, se kterým pokojně žuiju já, pokud je to jinak, prosím o osvětu a nápravu výše napsaného

Odesláno
  V 2. 3. 2014 v 9:24, Kristian.nov napsal:

Konečně sem narazil na vrtič, kterej splňuje všechno co od něj chci... Trvalo to několik let:-D

Tak ten je fakt uzasny. Gratuluji, to cekani se vyplatilo... Mas moji poklonu.

Odesláno
  V 2. 3. 2014 v 9:24, Kristian.nov napsal:

Konečně sem narazil na vrtič, kterej splňuje všechno co od něj chci... Trvalo to několik let:-D

Kde se dá takový sehnat?

Odesláno

Je to kousek od Wolf Designs... Ty dělají podle mě velice pěkný vrtiče a vůbec krabice... A nechají si je taky patřičně zaplatit. Sehnat se dají na např německých e-shopech, ale i u nás...

Za ty prachy co za něj chtějí normálně bych ho nevzal, ale na Aukru proběh fungl novej za ani ne cenu poloviční a to sem neodolal:-)

Návštěvník LukeD
Odesláno

Krása. Mě na těch Autáviích úplně neskutečně přitahuje oko ten design pravého mini ciferníku chronografu, resp. ty jeho černé pásky. To je po designové stránce geniální nápad!

Odesláno

Sem ulovil na Aukru jednu drobnost...:-)

Škoda, že nemají ocelový pouzdro, ale jinak jsou vcelku fešný... Cifr má pěknou patinu... Značená korunka, vevnitř oblíbená 7734

Mam toho ale nějak moc, tak možná se u mě dlouho neohřejou...

post-13836-0-27085200-1394489329_thumb.jpg

post-13836-0-89678000-1394489333_thumb.jpg

post-13836-0-30609500-1394489332_thumb.jpg

post-13836-0-73775200-1394489330_thumb.jpg

post-13836-0-48300300-1394489335_thumb.jpg

post-13836-0-18783900-1394489337_thumb.jpg

post-13836-0-76926500-1394489338_thumb.jpg

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...