cigi Odesláno 1. srpna 2008 Nahlásit Odesláno 1. srpna 2008 Hlavně si nekupujte židli po internetu, jestli na ní chcete sedět dlouho, je třeba si ji osedět, jako např. vyzkoušet boty. Já třeba potřebuju malou tvrdou židli s výraznou podpěrou v bedrech - tak mám ahrend. Jinak bych taky nešel ke kováříčkovi (kdyby to bylo pro mě) a bral vitra, hag, ahrend, herman miller, bene.
lolohh Odesláno 4. srpna 2008 Nahlásit Odesláno 4. srpna 2008 Děkuju všem za rady a porady. Seděl jsem na mnoha židlích a v mnoha křeslech, každé mi něčím vadí. Takže poprosím YPA, aby mi vyřezal tu, co je na obrázku, abych získal čas na další přemýšlení a zkoušení. Když dělá teď se dřevem, tak by to neměl snad být problém, budky dělá přece úžasný Jen nevím, do čeho mu obtisku prdel, aby to byla židle na míru. YPO, jestli to čteš, můžeš prosím přesunout celé vlákno do Ostatní diskuze a zábava? Tady to nemá co dělat. Díky. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Návštěvník YPO Odesláno 4. srpna 2008 Nahlásit Odesláno 4. srpna 2008 Děkuju všem za rady a porady. Seděl jsem na mnoha židlích a v mnoha křeslech, každé mi něčím vadí. Takže poprosím YPA, aby mi vyřezal tu, co je na obrázku, abych získal čas na další přemýšlení a zkoušení. Když dělá teď se dřevem, tak by to neměl snad být problém, budky dělá přece úžasný Jen nevím, do čeho mu obtisku prdel, aby to byla židle na míru. YPO, jestli to čteš, můžeš prosím přesunout celé vlákno do Ostatní diskuze a zábava? Tady to nemá co dělat. Díky. .... tohle vystrouhám rybičkou při snídani (pošli sken zadku) ....
Traveller Odesláno 11. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 11. dubna 2011 Omlouvám se za vyhrabání tohoto vlákna, ale je to pro mě téma velmi aktuální. Náš zaměstnavatel rozhodl, že letos nakoupí cca 300 kousků křesel a já jsem se dostal do testovacího týmu. Máme 5 typů křesel od 4000 po 8000 Kč a po týdnu se střídáme. Zatím jsem velmi rozpačitý (to je jen velmi slušný výraz). Na většině se nedá sedět a to mám to svoje tak 15 let staré a pořád mi přijde lepší. Zdá se mi, že všechna křesla mají velký sedák (50x50 cm) moje staré 40x45, u žádného nejde posunout zadní podpora zad více dopředu (jen nějaká malá bederní podpěra - ta je navíc nízko), křesla při pohybu vržou... Kupodivu zatím nejlépe dopadají levnější modely. Rád bych tedy požádal ty z vás, co celý den "sedí" o nějakou zpětnou vazbu. Jaké křeslo máte, co na něj říkáte, co vám na něm vadí a naopak, co vám vyhovuje. Nemusíme se držet v cenové relaci 4-8 tisíc (já si klidně připlatím) ... Jen pro info, ve výběru jsou křesla tohoto typu:
onney Odesláno 11. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 11. dubna 2011 Tak to první nedoporučuju. Sedák je dobrý, ale opěradlo stojí za prd.
Horhe Odesláno 11. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 11. dubna 2011 Tak to první nedoporučuju. Sedák je dobrý, ale opěradlo stojí za prd. Přesně tak, mám ho taky, a ještě se mi ho nepodařilo naštelovat tak, aby bylo pohodlný.
miccalek Odesláno 11. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 11. dubna 2011 Záleží na tom, kde v tom křesle sedíš. Pokud u PC, tak opěrky rozhodně sundavací, protože to se prostě s nima nedá. Co se sedáku týče, čím větší, tím lepší rozložení zadní hmoty a menší riziko hemoroidů. Abych tu ale jen nemlátil prázdnou slámu a dal i nějaké typy do placu: měl jsem od Ikey jejich legendární Klappe (nebo kllape?) a bylo úplně napytel. Tvrdé jako prase a (navzdory mnoha štelovacím prvkům) nešlo pořádně seřídit na moji výšku a váhua nemělo oddělávací područky.pak jsem měl od Ikey eště jedno, úplně z druhého konce cenového spektra, něco za tisícovku a byla to špica.
Traveller Odesláno 11. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 11. dubna 2011 Přesně tak, mám ho taky, a ještě se mi ho nepodařilo naštelovat tak, aby bylo pohodlný. Zatím jsem otestoval 3 a toto je můj favorit. Kupodivu má ve srovnání s těmi "vymakanějšími" podpěru zad blíž a tím i funkční. U těch větších prostě buď sedím vzadu a podpírám záda a nedošáhnu na klávesnici a nevidím pořádně na monitor nebo záda nepodpírám vůbec. Navíc u nich nejde měnit sklon opěrky (nebo jsem na to nepřišel)... Jo a zavazejí mi u nich nožky - jsou moc dlouhé a pořád si o ně otloukám paty... Zkoušel někdo to křeslo s pružinou pod sedákem - co se kývá nezávisle na opěrce zad?
Aldo Odesláno 11. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 11. dubna 2011 Když se ptáš, tak jsem si vzpomněl na jednu starší tiskovou zprávu: http://www.archiweb.cz/news.php?action=show&id=6810&type=9 tenkrát jsem o ní uvažoval, když dávali to šrotovný za starou židli, nakonec z toho sešlo, ale přišla mi taková hodně nastavitelná, vyhrála nějaký ergonomický ceny a tak, je mi jasný, že to jsou marketingový kecy, ale 300 židlí už je pěkná zakázka pro každýho dodavatele, takže by snad neměl být problém sehnat zkušební kus. Jinak, aby to mělo nastavitelný i bedra, tak to musí být ta T51, nižší řady už jsou ošizený. http://www.top-office.cz/kancelarske-zidle-t51/ Sice nemám osobní zkušenost, protože toho naštěstí moc nenasedím, ale třeba to pomůže...
Traveller Odesláno 11. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 11. dubna 2011 Jinak, aby to mělo nastavitelný i bedra, tak to musí být ta T51, nižší řady už jsou ošizený. http://www.top-office.cz/kancelarske-zidle-t51/ Sice nemám osobní zkušenost, protože toho naštěstí moc nenasedím, ale třeba to pomůže... Dík za tip - zkusím z nich vyrazit vzorek.
hciq Odesláno 11. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 11. dubna 2011 (upraveno) Špička mezi kancelářskejma židlema je firma HAG klik a úplnej úlet v ergonomii je jejich model HAG Capisco. U nás je zastupuje Nordesign. Nejsou úplně levný, ale skoro nerozbitný. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 11. dubna 2011 uživatelem hciq
eskimak Odesláno 12. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 12. dubna 2011 steelcase V praci vsetci sedime na Steelcase a mozem len doporucit. Ale tipujem ze cenovo inde nez hlada zadavatel.
Viktor Odesláno 12. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 12. dubna 2011 Mám židli HAG H03 asi patnáct roků, jednou výměna látky, jinak je funkčně pořád stejná jako v době koupě. Neskutečnej držák. Ale ne každýmu vyhovuje "vratkost" sedáku, mně jo, údajně to udržuje svaly v lehkým napětí, což je dobrý proti únavě.
NIGHTinGALE Odesláno 8. května 2012 Nahlásit Odesláno 8. května 2012 Špička mezi kancelářskejma židlema je firma HAG klik a úplnej úlet v ergonomii je jejich model HAG Capisco. U nás je zastupuje Nordesign. Nejsou úplně levný, ale skoro nerozbitný. Včera jsem si objednal židli Therapia Energy, trošku mi připomíná ten HAG Capisco. Takže mám vlastně fake Mám to na doma do pracovny, takže jsem nechtěl utratit nějaký fest velký částky, nesedím na ní celej den. Ta Therapia byla na horní hranici toho, co jsem do domácí židle ochoten investovat. Odborná porota veletrhu For Office 2012 udělila židli Therapia Energy ocenění Grand Prix s odůvodněním, že splňuje ergonomické parametry. Tak snad bude dobrá. A navíc je to českej výrobce, čemuž jsem rád. Dodací lhůta 14 dnů taky v pohodě. Jinak jsem zkoušel i Swopper a nějak nevím. Ceny vyšší, než ta Therapia a nepřišlo mi to až tak úžasný. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
tmoris Odesláno 8. května 2012 Nahlásit Odesláno 8. května 2012 budes spokojen. ja mam o neco vetsi model kvuli me vysky a je to fakt parada, bolest zad ci krku je minulosti.
utrejch Odesláno 8. května 2012 Nahlásit Odesláno 8. května 2012 Zkoušel někdo to křeslo s pružinou pod sedákem - co se kývá nezávisle na opěrce zad? Mam v praci model ergonomic a nemuzu si stezovat. Prvnich 14 dni jsem cejtil svaly na zadech, ale to beru spis jako pozitivum. Na vsech predeslych zidlich jsem se valel jako prase, tady nemuzu a je to celkem fajn ...
Viktor Odesláno 8. května 2012 Nahlásit Odesláno 8. května 2012 Měl jsem dlouho HAG, před půl rokem jsem si koupil do kanclu slovenskou židli ASANA a jsem zatím spokojenej. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Záda nebolí a výfuk se nepaří.
bohus76 Odesláno 8. května 2012 Nahlásit Odesláno 8. května 2012 Já mám vyhlídnutého domů ke komplu něco takového,co na to odborníci? Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
rorda Odesláno 8. května 2012 Nahlásit Odesláno 8. května 2012 Měl jsem - stejná konstrukce, pouze jiný materiál kvůli prodyšnosti, NEBRAT - šuntózně vyrobené v Číně, po třech letech provozu to bylo tak rozvrzané, že bych nevěřil, přitom se jedná o masivní křeslo, které bylo problém narvat složené do kombíka ...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se