capitainprice Odesláno 8. března 2014 Nahlásit Odesláno 8. března 2014 Zdravím, chtěla bych se na něco zeptat.V ruce mám dědovo hodinky, ještě před půlhodinou neměly ani jednu ručičku. Potom co jsem je našla, zjistila jsem, že jediné co na těch hodnikách funguje je vteřinovka. Po otevření mě praštil do očí nápis Remotoir Cylindre Patent. Sedla jsem ke googlu a narazila na tohle forum. Zajímá mě jestli půjdou spravit (čemuž ani já sama moc nevěřím), popřípadě kde, a jak staré asi jsou (podle internetu 20. léta). Kdyby mi někdo na něco z toho odpověděl, byla bych ráda :-)
bohus76 Odesláno 8. března 2014 Nahlásit Odesláno 8. března 2014 Chtělo by to hlavně fotky ze předu a také fotky stroje,aby se vědělo zda je kompletní a v jakém stavu /rez apod./
capitainprice Odesláno 8. března 2014 Autor Nahlásit Odesláno 8. března 2014 budu se je sem snažit dát co nejdříve, zatím můžu říct že zrezlé nejsou vůbec (kremě toho obalu ve kterém byly), možná jenom trochu špinavé.. jestli jsou kompletní nedokážu říct, takové podobné jsem viděla asi jednou.. :-)
jajak Odesláno 10. března 2014 Nahlásit Odesláno 10. března 2014 Sice asi neporadím (bez fotky tedy určitě ne), ale zeptám se:Zesplzně?
SCIFI Odesláno 11. března 2014 Nahlásit Odesláno 11. března 2014 Sice asi neporadím (bez fotky tedy určitě ne), ale zeptám se:Zesplzně?taky si říkám kde se tak mluví. já teda mluvit ani psát neumím ale dědovo mi trhá uši až u zadku
Z. Paul Odesláno 11. března 2014 Nahlásit Odesláno 11. března 2014 u nás se to taky říká taky si říkám kde se tak mluví. já teda mluvit ani psát neumím ale dědovo mi trhá uši až u zadku
speedmaster1 Odesláno 26. března 2014 Nahlásit Odesláno 26. března 2014 u nás se taky řiká - dědovo - a celkem běžně . co je na tom.
Tittus Odesláno 27. března 2014 Nahlásit Odesláno 27. března 2014 (upraveno) Je to hrozné... Karlovo most. Edit: upraveno, aby byl Bedjasson spokojen. Upraveno 27. března 2014 uživatelem Tittus
Hasňa Odesláno 27. března 2014 Nahlásit Odesláno 27. března 2014 Ale nic, jen jsem zertoval na tema tveho prispevku bez vyznamu a pointy. Jinak "dedovo" hodinky je fakt hruza. Takhle mluvi kamarad ze Strakonic a je to jako kdyz nekdo prejede nehtem po tabuli.
kdojinej Odesláno 28. března 2014 Nahlásit Odesláno 28. března 2014 U nás na jihu se tak mluví taky. Dědovo, Strejdovo, Kosovo, Tetovo...
M916 Odesláno 29. března 2014 Nahlásit Odesláno 29. března 2014 Nu, moc jsme tady nepomohli, ale "Dědovo hodinky", to je špatně? U nás doma v Liberci se taky tak běžně mluví. Jestli to teda ale nebude tím, že pocházím z Plzně Mimochodem - pro jajaka: že je někdo zesplzně, to jsem slyšel leda tak od pražáků. V životě jsem nepotkal plzeňáka, který by tenhle nesmysl vyslovil.Chcete-li po "našem" - tuten nesmysl
Hasňa Odesláno 29. března 2014 Nahlásit Odesláno 29. března 2014 Dedovo auto, <br />dedova palenka, <br />deduv dum, <br /><br />dedovy hodinky, domy, palenky.
kdojinej Odesláno 29. března 2014 Nahlásit Odesláno 29. března 2014 dedovo auto, dedovo palenka, dedovo dum, dedovo hodinky, domy, palenky, br,br,br,br
Hasňa Odesláno 29. března 2014 Nahlásit Odesláno 29. března 2014 Mrveni cestiny a neznalost sklonovani neni zadne nareci, to je mrveni cestiny. IMHO
kdojinej Odesláno 29. března 2014 Nahlásit Odesláno 29. března 2014 Mrveni cestiny, IMHO? Odkud si priletel?
M916 Odesláno 29. března 2014 Nahlásit Odesláno 29. března 2014 Hasňo, jestli si myslíš, že neumíme česky, je to tvůj problém. Tohle fórum je o hodinkách, takže dědovy hodinky jsou naprosto stejné jako dědovo hodinky a v tom je ten zásadní nesmysl. Netuším, proč by se nemohlo v našich debatách objevit nářečí, pokud mu ostatní porozumí... a pokud by někdo potřeboval náš slovník, tak "tudle" jeden je.
mischa Odesláno 29. března 2014 Nahlásit Odesláno 29. března 2014 No, já to mám tak: dědovo housle, dědovo boty atd.... nicméně Karlův most, Palackého náměstí, atd. prostě, tam, kde mám úctu a ne rodinný krb, tak spisovně. U těch velikánů tak, jak má být. Ale čeština je swyně... třeba Palachovo náměstí, nojo nikdy nebude náměstí J. Palacha
Karlos Odesláno 30. března 2014 Nahlásit Odesláno 30. března 2014 Třeba dědovo svetr vám fakt zní normálně?A to Palackého náměstí tam nepatří.
bohus76 Odesláno 30. března 2014 Nahlásit Odesláno 30. března 2014 Myslím,že je to dost Trhá mi ten název uši,ale chápu,že je to z nářečí.Tož asi tak.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se