klobadysek Odesláno 20. března 2014 Nahlásit Odesláno 20. března 2014 Dneska jsem při tom krásném počasí prvního jarního dne projížděl pěknými Valaškými vesnicemi s krásnými názvy jako Jablůnka. Malebná krajina, udržované vesničky, ne jako u nás v Sudetech. Ale jedno bylo do očí - bilboardy u cest a na domech. Dost to kazilo kouzlo těch míst. Jejich informativní smysl minimální a pochybuji, že majitelé Night Clubu z Veselí nad Moravou finacují údržbu silnic. Té reklamy je v Česku příliž, říkám to jen z pohledu člověka který prožil polovinu života mimo Česko.
Hasňa Odesláno 20. března 2014 Nahlásit Odesláno 20. března 2014 To je hnus, ale to je v pravomoci obce. V Rakousku to neni a je to skutecne velke esteticke zlepseni. Lidi musi tlacit na zastupitelstvo. Je to vlastne vizitka jejich pasivity.
straspol Odesláno 20. března 2014 Nahlásit Odesláno 20. března 2014 V 20. 3. 2014 v 15:09, Frantik napsal: Navic kamery nejdou vsude, nejsou doma, nejsou v prirode, na chate, mimo velka mesta, apod. To neni Orwell.Jak to víš, todleto? Satelity ve dne ani nevidíš. Ony Tebe jo...
tommas4 Odesláno 20. března 2014 Nahlásit Odesláno 20. března 2014 Ehm, satelit který by disponoval technikou k "přečtení novin na ulici" je urban legend, podívejte se jaké mají třeba rozlišení fotografie při pátrání po zmizelém letadle. Satelity to neumí. Ty nejlepší co jsou na oběžné dráze už umí rozlišit objekt cca velikosti člověka. Na mapové podklady, na válečnou špionáž se používají letadla, od komerčního snímkování (google) po vojenský AWACS.
straspol Odesláno 20. března 2014 Nahlásit Odesláno 20. března 2014 V 20. 3. 2014 v 17:47, Hasňa napsal: Ja si myslim, kdyz se podivam do historie, ze ziju v te nejlepsi mozne dobe. Zubar ktery neboli, 70 let zadna valka, zadny hlad, zadny mor, zadny bolsevik, nevim co furt pindate na nejake kamery. Kdyz bylo ve meste par set lidi a cestovalo se na povozu do vedlejsi vesnice, tak nebyly treba. Hospodsky vsechny znal a kdyz nekdo nekoho prastil, tak to vedelo cele mesto. Dneska jsem rad ze ty kamery jsou a hajzli z celeho sveta v preplnenych mestech jsou diky nim chytani a drzeni na uzde. V paranoidnim svete kde me stresuje pocit, ze zrovna na me vsechny ty kamery miri a nekdo se u monitoru diva, jak piju kafe, nebo co o hodinkach pisu na forum neziju. To musi byt hroznej zivot.<br />Kdo viděl masový hroby v Bosně, nechal si trhat zub v Indii nebo chcípá na AIDS v Africe, ten Ti tohle asi nepotvrdí. A kdo měl co dělat s policajtama, soudama, sociálkou nebo jakýmkoli státním úřadem, řekne Ti, že bolševiků je všude jak nasráno. A že zrovna ten Tvůj zadek je v klidu, teple a relativním bezpečí, to neznamená, že lidem v Bangkoku nebo třeba na Krymu je teď dobře já se do Tebe nechci navážet, ale každá doba je nějak fajn a nějak těžká... po světě jsem se nalítal docela dost a leccos viděl a zažil..
straspol Odesláno 20. března 2014 Nahlásit Odesláno 20. března 2014 V 20. 3. 2014 v 19:06, tommas4 napsal: Ehm, satelit který by disponoval technikou k "přečtení novin na ulici" je urban legend, podívejte se jaké mají třeba rozlišení fotografie při pátrání po zmizelém letadle. Satelity to neumí. Ty nejlepší co jsou na oběžné dráze už umí rozlišit objekt cca velikosti člověka. Na mapové podklady, na válečnou špionáž se používají letadla, od komerčního snímkování (google) po vojenský AWACS.Docela mi stačí ten divný pocit, když mě navigace zjebe že jedu rychle a změří mi rychlost přesněji než tachometr..
tommas4 Odesláno 20. března 2014 Nahlásit Odesláno 20. března 2014 To beru pozitivně, satelity vysílají signál díky kterému nám to funguje. Ostatně není to tak dlouho co byl systém gps pouze pro US vojenské účely a civilové chytali signál s uměle vytvořenou chybou v řádech desítek metrů. A nejhůře to funguje v domovském NYC, stačí zajet na Manhattanu mezi ty "paneláky" a signál je pryč
michalval Odesláno 20. března 2014 Autor Nahlásit Odesláno 20. března 2014 V 20. 3. 2014 v 17:06, gougy napsal: neměj obavu z toho, co znáš, horší jsou věci o nichž nemáš ani tušení Na tom něco je V 20. 3. 2014 v 15:50, TomasP napsal: A k veci, pro Safari je taky plugin AdBlock ...Vyzkouším, díky.
Hasňa Odesláno 20. března 2014 Nahlásit Odesláno 20. března 2014 Kluci v Indii a Bosne at nadavaji. Ja nemam proc. Vy taky ne. Ziju svuj zivot, se svym zadkem, tady. Videt to vase fnukani nad kamerama na ulici prave ti, kteryma se tady ohanite, v one Indii a Bosne, tak si o vas pomysli, ze jste zcela ztratili kontakt s realitou u uplne zchujili.
Návštěvník Zmizík Odesláno 20. března 2014 Nahlásit Odesláno 20. března 2014 V 20. 3. 2014 v 20:09, Hasňa napsal: Kluci v Indii a Bosne at nadavaji. Ja nemam proc. Vy taky ne. Ziju svuj zivot, se svym zadkem, tady. Videt to vase fnukani nad kamerama na ulici prave ti, kteryma se tady ohanite, v one Indii a Bosne, tak si o vas pomysli, ze jste zcela ztratili kontakt s realitou u uplne zchujili.Ztratili kontakt s realitou. :D
marosh Odesláno 20. března 2014 Nahlásit Odesláno 20. března 2014 To je zase vlákno, jak noha.Chtěl bych mít Vaše starosti.
instant Odesláno 20. března 2014 Nahlásit Odesláno 20. března 2014 ..ako moze vzniknut taketo vlakno v krajine, v ktorej je legalny alkohol?
Hasňa Odesláno 20. března 2014 Nahlásit Odesláno 20. března 2014 (upraveno) Mozna prave proto. Upraveno 20. března 2014 uživatelem Hasňa
Jezevcik2 Odesláno 21. března 2014 Nahlásit Odesláno 21. března 2014 Úryvek z jednoho článku z roku 2007, který pojednává o kamerách ve Velké Británii. Během uplynulého desetiletí bylo jen do monitorovacích kamer vládou investováno přes půl miliardy liber. Výsledkem je, že dnes připadá jedna na čtrnáct obyvatel? V roce 2016 by přitom všechny kamery měly být vybaveny softwarem schopným v reálném čase rozpoznávat konkrétní osoby. Kromě citelných zásahů do soukromí se systému nedá upřít i skutečná pomoc. Jen v loňském roce pomohl objasnit 45 tisíc zločinů, a to včetně 422 vražd, 645 znásilnění a 9.000 vloupání. Všechno je to zásah do soukromí. Jak ale jinak aspoň trochu udržet na uzdě přelidněnou planetu? To, že se to dá zneužít, je ovšem další věc.
Jarett Odesláno 21. března 2014 Nahlásit Odesláno 21. března 2014 Já bych si přál, aby každý strom byl zároveň WiFi vysílač ... mohl by to už někdo vymyslet, protože pak by to všude vypadalo jak v parku a dost možná bychom se konečně vrátili do džungle
michalval Odesláno 21. března 2014 Autor Nahlásit Odesláno 21. března 2014 marosh, instant: všechno je v pohodě, ne? Lehce filozoficky jsem si (za střízliva) postěžoval, snad ve správné sekci, a někdo mi dokonce i poradil. A tak je to spravne a tak to ma byt.
JHonza Odesláno 21. března 2014 Nahlásit Odesláno 21. března 2014 V 21. 3. 2014 v 4:51, Jarett napsal: Já bych si přál, aby každý strom byl zároveň WiFi vysílač ... mohl by to už někdo vymyslet, protože pak by to všude vypadalo jak v parku a dost možná bychom se konečně vrátili do džungle Si dělej srandu, tohle jsem potkal předloni v Agadiru:
warann Odesláno 21. března 2014 Nahlásit Odesláno 21. března 2014 Podle mě je to téma zajímavý, ale zde zjevně není vhodný prostor pro jeho probírání (hrozba buď ukrutný nudy nebo flamu). Pokud to někoho zajímá, tak můžu na daný téma doporučit knihy B. Kurase, např. Sekl se Orwell o dvacet let? a Jak zabít civilizaci.
michalval Odesláno 21. března 2014 Autor Nahlásit Odesláno 21. března 2014 V 21. 3. 2014 v 17:37, warann napsal: Podle mě je to téma zajímavý, ale zde zjevně není vhodný prostor pro jeho probírání (hrozba buď ukrutný nudy nebo flamu). Pokud to někoho zajímá, tak můžu na daný téma doporučit knihy B. Kurase, např. Sekl se Orwell o dvacet let? a Jak zabít civilizaci.Máš así pravdu. No já jsem neměl ambici otevřít další dosud neobjevenou dimenzi tohoto fóra I když se tady tlachá téměř o všem - a já jsem rád, že to tady takhle funguje.Díky za tipy.
VS Odesláno 23. března 2014 Nahlásit Odesláno 23. března 2014 Vždycky mě pobaví, kolik lidí si o sobě myslí, že jsou tak důležití, aby někomu stálo za to je sledovat.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se