montemar Odesláno 26. března 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. března 2014 ... já vím... o hodinkách moc témat nezakladám.. snad mi snow a instant prominou... :)' Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KFL Odesláno 26. března 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. března 2014 A? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasič Odesláno 26. března 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. března 2014 Sýr za ráfkem? A? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 26. března 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. března 2014 Kvalitní sýr a chilli - to je bašta. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KFL Odesláno 26. března 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. března 2014 To je fakt, takovy zeletavsky utavito... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
filo-boxer Odesláno 26. března 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. března 2014 Poprosil bych debatovat v kulinariu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
montemar Odesláno 26. března 2014 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 26. března 2014 (upraveno) .. jsme syrova velmoc, podle me top 10 world.. sedlcansky hermelin.. niva... romadur... olomoucke tvaruzky.. to jsou vyjimecny zalezitosti... edt.: a pak je tu nevycerpatelna studnice pocinaje fetou a konce treba .. casu marzu... notabene, tak smradlavej syr, ze ti podlomi kolena je myslim dost chlapsky tema ) a Upraveno 26. března 2014 uživatelem montemar Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jezevcik2 Odesláno 26. března 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. března 2014 .. jsme syrova velmoc, podle me top 10 world.. sedlcansky hermelin.. niva... romadur... olomoucke tvaruzky.. to jsou vyjimecny zalezitosti... To je asi tak absurdní, jako kdyby Francouzi nebo Italové tvrdili, že jsou pivní velmoc. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Zmizík Odesláno 26. března 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. března 2014 To je asi tak absurdní, jako kdyby Francouzi nebo Italové tvrdili, že jsou pivní velmoc.No absurdní je spíš motat pojmy prvních deset a velmoc. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
montemar Odesláno 27. března 2014 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 27. března 2014 No absurdní je spíš motat pojmy prvních deset a velmoc.mas pravdu. top 10 je blbost. ale na velmoci trvam.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jezevcik2 Odesláno 27. března 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. března 2014 mas pravdu. top 10 je blbost. ale na velmoci trvam..Pokud se budeme bavit o tavených sýrech, pak možná ano. Jinak je to taky blbost. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frantik Odesláno 27. března 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. března 2014 .......stejne tak bych Sedlcanskyho pepu nepovazoval za syr a u nivy se o tom da spekulovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jezevcik2 Odesláno 27. března 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. března 2014 Sedlčanský Pepa je celkem k snědku, když ho zapomeneš na dně nákupní tašky a najdeš ho tam při příštím velkém nákupu. Jinak je to spíše tvaroh. Když už Nivu, tak Zlatou, ale pořád je to odvar. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frantik Odesláno 27. března 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. března 2014 Sedlčanský Pepa je celkem k snědku, když ho zapomeneš na dně nákupní tašky a najdeš ho tam při příštím velkém nákupu. Jinak je to spíše tvaroh. Když už Nivu, tak Zlatou, ale pořád je to odvar.Tak! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
montemar Odesláno 27. března 2014 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 27. března 2014 top deset ne, ale zas takova traga to taky neni zdroj : http://files.syry-zlin-2012.webnode.sk/200000129-14d80168b4/SÝRY%20-%20ZLÍN%20-%202012%20sborn%C3%ADk.pdf Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jovani Odesláno 27. března 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. března 2014 cisty ovci syr Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
montemar Odesláno 27. března 2014 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 27. března 2014 (upraveno) ve svycarsku bylo jeste relativne donedavna zvykem vyplacet cast mzdy naturalne - SÝREM .. takze je dost mozna, ze prace hodinare na vasich stribrnych cibulich po dedovi byla honorovana peknym petikilovym bochnickem gruyeru Upraveno 27. března 2014 uživatelem montemar Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tommas4 Odesláno 27. března 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. března 2014 První pokusy s domácí výrobou někdy šest let zpět (z Dánskýho kupovanýho ekomlíka)dneska už jsem mnohem lepší a poučenější Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
shag Odesláno 27. března 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. března 2014 To bolo asi dost drahe nie? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tommas4 Odesláno 27. března 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. března 2014 Jako vlastní sýry? Ani ne, tedy pokud žiješ v dánsku tak stejně nekoupíš jiný mlíko, takže cena vstupní surovinyje normálně úměrná cenám jinde a výdělku. Ale to je historie, v ČR kupuju mlíko normálně z farmy pod horama.Jinak je poměr asi kilo sýra z cca 10 litrů mléka (polotvrdý sýr a la gouda, eidam atd.), na parmazán je potřebavýrazně více, na měkký čerstvý sýr zase méně. Nejhorší je doba zrání, ale už mám výrobu kontinuální (rozumějkdyž mě to chytne tak vyrobím), a protože dělám spíše tvrdé sýry co zrají ve vosku, tak jestli leží a čeká na měčtyři nebo deset měsíců je pak jedno. Moje výroba je totiž pořád částečně pokus / omyl Nejsem třeba schopnej vyrobit gruyére a nivu, to vždy byla tragédie. Jinak je potřeba jen syřidlo, kultura, ty stojí poměrně málo, a pak čas to vyrobit a znalost výrobního postupu,ovšem gastromagor to dříve nebo později vychytá. A není nic lepšího než pochvala od hosta kterému domácísýr chutná, to je za odměnu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se