montemar Odesláno 1. dubna 2014 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 1. dubna 2014 dnes takto Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
organic Odesláno 1. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. dubna 2014 O víkendu přivezla švagrová Goudu z Holandska. Překvapilo mě, že půl kila KVALITNÍHO sýra stálo 2.09?. Za to bych v Čechách koupil tak dvacet deka ajdamu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
obrbobr Odesláno 1. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. dubna 2014 za mě zase toto, pěkně uleželé (prošlá spotřební doba ), hodinka při pokojové teplotě (smrádek v celým bytě) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
svijanskymaz Odesláno 2. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. dubna 2014 Před pár lety jsem byl na exkurzi v Loštické výrobně na syrečky. Dozvěděl jsem se tam, že jsou prakticky bez tuku a po řádném naladění jsme vyrazili do spřátelené hospody hned za rohem, kde měli na jídeláku tuto pochoutku na sto způsobů a kde jsem ve vstupu narazil na toto.P7247981.JPGPekne to je,ale olomoucaky proste uz stoja za prd.Kedysi som ich citil uz pri vchode do potravin,ale musela tam prebehnut nejaka zmena technologie,pretoze su proste ine...Su zdrave,to ano,ale proste hnusne.A ziadne zranie,nakladanie a neviem co im nepomoze. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jovani Odesláno 3. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. dubna 2014 dobre syry su aj zo salasa Kozi Vrsok Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Toams Odesláno 3. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. dubna 2014 (upraveno) ked idem okolo trznice, beriem od Holandskeho kluka, ceny dopohody a syry chutia, bohuzial trochu vyber obmedzeny ... ale zato "stare" syry praskaju v zuboch len taky fukot p.s. trznice v Holesovicich Upraveno 3. dubna 2014 uživatelem TomasP Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
obrbobr Odesláno 3. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. dubna 2014 tak to mám úplně stejný názor,řekl bych, že dříve ty sirečky nějak lépe zrály. Dneska nejsem schopnej zráním dostat stejnou strukturu jako dříve.Nejlépe to poznám, když dělám z tvarůžků pomazánku. Dříve jsem tvarůžky krásně rozmačkal do tvarohu, dnes to tak dobře nejde :-( Pekne to je,ale olomoucaky proste uz stoja za prd.Kedysi som ich citil uz pri vchode do potravin,ale musela tam prebehnut nejaka zmena technologie,pretoze su proste ine...Su zdrave,to ano,ale proste hnusne.A ziadne zranie,nakladanie a neviem co im nepomoze. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 3. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. dubna 2014 Jsi mi udelal chut na tvargle jako blazen. A cerstvy tesinsky chleba. Mnaaaaam, mam plnou hubu slin. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vaba Odesláno 4. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. dubna 2014 Pohybuji se v oboru vyroby (at mlecnych vyrobku, tak i potravin vseobecne) - kvalitu (spise nekvalitu mohu) potvrdit. Vysvetleni by bylo na prednasku o pouzivanych technologiich a surovinach.Ale je kazdeho vec, co povazuje za dobre a chutne. tak to mám úplně stejný názor,řekl bych, že dříve ty sirečky nějak lépe zrály. Dneska nejsem schopnej zráním dostat stejnou strukturu jako dříve.Nejlépe to poznám, když dělám z tvarůžků pomazánku. Dříve jsem tvarůžky krásně rozmačkal do tvarohu, dnes to tak dobře nejde :-( Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JaRooN Odesláno 4. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. dubna 2014 Pohybuji se v oboru vyroby (at mlecnych vyrobku, tak i potravin vseobecne) - kvalitu (spise nekvalitu mohu) potvrdit. Vysvetleni by bylo na prednasku o pouzivanych technologiich a surovinach.Ale je kazdeho vec, co povazuje za dobre a chutne.Souhlasim. Staci srovnat kvalitu dnesniho mleka. Kdysi jsem prisel domu, dva litry mleka nalil do hrnce a za 2 dny z toho byla kyška. Dnes? Vylijete mleko do hrnce a za 2 dny smrdi hnilobou...Jedna mala pikoška z Madety: pred par lety koupili linku na vyrobu mlecnych vyrobku. Byla pouzita, zanovni z Nemecka. Nainstalovali, pustili do ni mleko a chteli zahajit vyrobu. Linka mela na vstupu analyzator kvality mleka. Po vyhodnoceni toho, co oni povazovali za mleko (po odtucneni a ziskani smetany samozrejme), linka vyhodnotila zacatek procesu a vypsala hlasku: Proces preplachovani zahajen. Obsah tanku s "mlekem" protekl linkou a odtekl do kanalu. Technik z Nemecka napichl pocitac a "udivenym" vedoucim oznamil, ze voda s obsahem tuku 0,7% neni mleko a neni k vyrobe vhodna...Tak si udelejte obrazek sami. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
montemar Odesláno 5. dubna 2014 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 5. dubna 2014 pepa a camembert made in france. naprosto srovnatelne. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 5. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. dubna 2014 Hoďte se rybám s takovýma vláknama,slintám si do klávesnice jak bernardýn a doma ani kousek sýra Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jezevcik2 Odesláno 5. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. dubna 2014 Jestli je pravda to, že se živočišný tuk sebere a nahradí rostlinným, tak si o kvalitě sýrů můžeme nechat jen zdát. To, co dělá francouzskě sýry tak dobrými, je mimo jiné vysoké procento tuku v sušině. Pro kardiaky špatná zpráva a pro gurmány je to tak, že čím tučnější, tím lahodnější. Některé druhy jsou spíše jako smradlavé máslo. Montemare promiň, ale dej s tím Pepou pokoj. To, co jsem popsal je Liga mistrů a ty nám furt dokola předhazuješ žáčky :-)Syrečky si také pamatuji v naturálnější a náležitě smradlavé podobě. Opět bych sázel z jisté části na tuk. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
montemar Odesláno 6. dubna 2014 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 6. dubna 2014 jasne, konspiracni teorie mame v oblibe .. nicmene, ja fakt nevidim zasadni rozdil.. sedlcansky je mirne slanejsi, to ano.. ale srovnani s beznym prumyslove vyrabenym syrem z pasterovaneho mleka, v tomto pripade http://www.obchodnicentrum-milada.cz/Camembert-mon-sire-chlaz-1x240g-d236896.htm dopadlo z meho subjektivniho nahledu dobre. prirozene, s tradicnim, rucne vyrabenym camembertem de normandie aoc, by vysledek asi dopadl jinak.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FrantisekH Odesláno 6. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. dubna 2014 (upraveno) podstatne je jak komu chutna a ne jestli je dost hogo fogo?.dobrou chut montemar Upraveno 6. dubna 2014 uživatelem FrantisekH Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jovani Odesláno 6. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. dubna 2014 syr Coulommiers de Caractere z LIDLa, dost dobry Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PepaSFI Odesláno 6. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. dubna 2014 já si myslím že ty syrečky špatně zrají prostě proto že se jim jaksi nedá šance. Kdo pamatuje obchody před cca 20 a víc rokama tak má jasno. Ty olomoučáky přišly do obchodu ještě napůl tvarohové a ležely tam jen tak na pultě, někdy pod skleněným poklopem, někdy jen tak, při pokojové teplotě. Doma se zjistilo že je to samý tvaroh tak se to na pár dní odložilo do regálu uzrát. Rozvážková auta taky nebyla chlazená. Ten proces se krásně rozběhl protože ho nezastavilo žádné podchlazení. Jenže to je z dnešního pohledu špatně. Všechno se chladí, i ten nejmenší obchod má chlazený regál, syrečky se nemusí dávat pod poklop protože podchlazené zkrátka nesmrdí. Už nejsou uvnitř nezralé, fabriku opouští víceméně hotové. Jen už to nemá tu sílu dvou set koní jak píše Jerome Klapka Jerome http://www.oook.cz/library/jerome-boat/k04.html Ale když se trošku nechá uzrát tak to celkem funguje. V sobotu jsem snídal takový týden odleželý pětiválec a teď tam mám nachystané dva Romadury, koncem týdne by mohly mít tu pravou sílu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 6. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. dubna 2014 Děláš mě Pepo chutě,nejraděj mám krásně měkký Romadur,chleba s máslem a pivo /někdy i cibule/.Jednoduché a kuwa dobré.Ohledně těch syrečků si myslím,že se to začíná nějak šidit,zkrátka není to ono,všechno se nahrazuje a urychluje. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
juk Odesláno 12. března 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. března 2024 Malá biodiverzita u sýrařské plísně. https://www.irozhlas.cz/zivotni-styl/vareni-jidlo/hermelin-je-v-ohrozeni-vyrobci-camemebertu-celi-tomu-ze-se-uslechtila-plisen_2403121142_kac Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jero Odesláno 12. března 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. března 2024 Syrečky stojí za hovno, protože dle EU legislativy se nesmí výroba realizovat na dřevěných deskách, ale na plastu, nebo nerezu, má to diametrálně odlišné vlastnosti, to dřevo mělo svůj smysl. Těch změn bylo víc co se na tom podepsaly. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se