Přejít na obsah

sýr


Doporučené příspěvky

  • Odpovědi 77
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Před pár lety jsem byl na exkurzi v Loštické výrobně na syrečky. Dozvěděl jsem se tam, že jsou prakticky bez tuku a po řádném naladění jsme vyrazili do spřátelené hospody hned za rohem, kde měli na jídeláku tuto pochoutku na sto způsobů a kde jsem ve vstupu narazil na toto.

attachicon.gifP7247981.JPG

Pekne to je,ale olomoucaky proste uz stoja za prd.Kedysi som ich citil uz pri vchode do potravin,ale musela tam prebehnut nejaka zmena technologie,pretoze su proste ine...Su zdrave,to ano,ale proste hnusne.A ziadne zranie,nakladanie a neviem co im nepomoze.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ked idem okolo trznice, beriem od Holandskeho kluka, ceny dopohody a syry chutia, bohuzial trochu vyber obmedzeny ... ale zato "stare" syry praskaju v zuboch len taky fukot :)

 

p.s. trznice v Holesovicich

Upraveno uživatelem TomasP
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak to mám úplně stejný názor,

řekl bych, že dříve ty sirečky nějak lépe zrály. Dneska nejsem schopnej zráním dostat stejnou strukturu jako dříve.

Nejlépe to poznám, když dělám z tvarůžků pomazánku. Dříve jsem tvarůžky krásně rozmačkal do tvarohu, dnes to tak dobře nejde :-(

 

 

Pekne to je,ale olomoucaky proste uz stoja za prd.Kedysi som ich citil uz pri vchode do potravin,ale musela tam prebehnut nejaka zmena technologie,pretoze su proste ine...Su zdrave,to ano,ale proste hnusne.A ziadne zranie,nakladanie a neviem co im nepomoze.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

 Pohybuji se v oboru vyroby (at mlecnych vyrobku, tak i potravin vseobecne) - kvalitu (spise nekvalitu mohu) potvrdit. Vysvetleni by bylo na prednasku o pouzivanych technologiich a surovinach.

Ale je kazdeho vec, co povazuje za dobre a chutne.

 

tak to mám úplně stejný názor,

řekl bych, že dříve ty sirečky nějak lépe zrály. Dneska nejsem schopnej zráním dostat stejnou strukturu jako dříve.

Nejlépe to poznám, když dělám z tvarůžků pomazánku. Dříve jsem tvarůžky krásně rozmačkal do tvarohu, dnes to tak dobře nejde :-(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pohybuji se v oboru vyroby (at mlecnych vyrobku, tak i potravin vseobecne) - kvalitu (spise nekvalitu mohu) potvrdit. Vysvetleni by bylo na prednasku o pouzivanych technologiich a surovinach.

Ale je kazdeho vec, co povazuje za dobre a chutne.

Souhlasim. Staci srovnat kvalitu dnesniho mleka. Kdysi jsem prisel domu, dva litry mleka nalil do hrnce a za 2 dny z toho byla kyška. Dnes? Vylijete mleko do hrnce a za 2 dny smrdi hnilobou...

Jedna mala pikoška z Madety: pred par lety koupili linku na vyrobu mlecnych vyrobku. Byla pouzita, zanovni z Nemecka. Nainstalovali, pustili do ni mleko a chteli zahajit vyrobu. Linka mela na vstupu analyzator kvality mleka. Po vyhodnoceni toho, co oni povazovali za mleko (po odtucneni a ziskani smetany samozrejme), linka vyhodnotila zacatek procesu a vypsala hlasku: Proces preplachovani zahajen. Obsah tanku s "mlekem" protekl linkou a odtekl do kanalu. Technik z Nemecka napichl pocitac a "udivenym" vedoucim oznamil, ze voda s obsahem tuku 0,7% neni mleko a neni k vyrobe vhodna...

Tak si udelejte obrazek sami.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jestli je pravda to, že se živočišný tuk sebere a nahradí rostlinným, tak si o kvalitě sýrů můžeme nechat jen zdát. To, co dělá francouzskě sýry tak dobrými, je mimo jiné vysoké procento tuku v sušině. Pro kardiaky špatná zpráva a pro gurmány je to tak, že čím tučnější, tím lahodnější. Některé druhy jsou spíše jako smradlavé máslo. Montemare promiň, ale dej s tím Pepou pokoj. To, co jsem popsal je Liga mistrů a ty nám furt dokola předhazuješ žáčky :-)

Syrečky si také pamatuji v naturálnější a náležitě smradlavé podobě. Opět bych sázel z jisté části na tuk.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jasne, konspiracni teorie mame v oblibe :) .. nicmene, ja fakt nevidim zasadni rozdil.. sedlcansky je mirne slanejsi, to ano.. ale srovnani s beznym prumyslove vyrabenym syrem z pasterovaneho mleka, v tomto pripade http://www.obchodnicentrum-milada.cz/Camembert-mon-sire-chlaz-1x240g-d236896.htm

dopadlo z meho subjektivniho nahledu dobre. prirozene, s tradicnim, rucne vyrabenym camembertem de normandie aoc, by vysledek asi dopadl jinak..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

já si myslím že ty syrečky špatně zrají prostě proto že se jim jaksi nedá šance. Kdo pamatuje obchody před cca 20 a víc rokama tak má jasno. Ty olomoučáky přišly do obchodu ještě napůl tvarohové a ležely tam jen tak na pultě, někdy pod skleněným poklopem, někdy jen tak, při pokojové teplotě. Doma se zjistilo že je to samý tvaroh tak se to na pár dní odložilo do regálu uzrát. Rozvážková auta taky nebyla chlazená. Ten proces se krásně rozběhl protože ho nezastavilo žádné podchlazení. Jenže to je z dnešního pohledu špatně. Všechno se chladí, i ten nejmenší obchod má chlazený regál, syrečky se nemusí dávat pod poklop protože podchlazené zkrátka nesmrdí. Už nejsou uvnitř nezralé, fabriku opouští víceméně hotové. Jen už to nemá tu sílu dvou set koní jak píše Jerome Klapka Jerome http://www.oook.cz/library/jerome-boat/k04.html  Ale když se trošku nechá uzrát tak to celkem funguje. V sobotu jsem snídal takový týden odleželý pětiválec a teď tam mám nachystané dva Romadury, koncem týdne by mohly mít tu pravou sílu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Děláš mě Pepo chutě,nejraděj mám krásně měkký Romadur,chleba s máslem a pivo /někdy i cibule/.Jednoduché a kuwa dobré.

Ohledně těch syrečků si myslím,že se to začíná nějak šidit,zkrátka není to ono,všechno se nahrazuje a urychluje.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Po letech...

Syrečky stojí za hovno, protože dle EU legislativy se nesmí výroba realizovat na dřevěných deskách, ale na plastu, nebo nerezu, má to diametrálně odlišné vlastnosti, to dřevo mělo svůj smysl. Těch změn bylo víc co se na tom podepsaly.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...