Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
před 2 minutami, Radek Cigi napsal:

Já mám ty TX5 jako pracovní, žádné velké kilometry, ale spíš mých 106 kg 😅. Určitě je tam měkčí směs kvůli gripu. Nestěžoval jsem si, jen konstatoval 😄.

No jo, každej by to chtěl na věky, i já 😀

• Haha 1
Odesláno
V 22. 3. 2026 v 10:50, AlfGS napsal:

Já se teda docela "napálil" s botami Garmont Dragontail Wp.

Když byly nové dobrý, sedí krásně, noha jak v bavlnce ale že bude podrážka po 13 měsících ( řekněme nachozeno cca 1000km ) možná o chlup víc vypadat takto zešlapaná, že mám obavu aby bota ještě pár měsíců vydržela a na krajích sem ji neprošlapal úplně....

A to jsem v nich nechodil horské tůry, jen skoro každodenní venčení psů, lesní cesty, něco asfalt a pole.

Jo a taky jak se trochu ošlapaly, tak třeba na sníh byly nepoužitelný, klouzalo to v nich jako prase.

Za mě příště tohle fakt ne ee. Nebýt toho, že je zelenej zmrd měl v akci asi za 2,5 tis byl bych na sebe docela nasranej.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Tak 1000 km zase není tak málo... Ale když vidím tu sešlapanost, napadá mne souvislost s nerovnoměrným opotřebením pneumatik, třeba vadnou geometrií. Já mám taky vždycky nejdřív sešlapanou vnější stranu podrážek, zejména na patě. Prostě pokládám nohu nejdřív na vnější stranu chodidel, vím že to asi není dobře ale mám to tak celý život a nikdy jsem se nezajímal o to, jestli je to správně nebo špatně a co s tím dělat. Nicméně předpokládám, že podrážka je konstruovaná na rovnoměrné zatížení po celé šířce. Úplná rovnoměrnost tam být samozřejmě nemůže, protože je jasné, že v podélném směru došlapuji převážně na patu a odrážím se z přední části, ale říkám si, že stejně jako pneumatika se i bota sešlapává nejdřív na nejvíc zatížených místech a pokud nedošlapujeme správně, tato místa mohou být  sešlapaná nadoraz i za kratší dobu.

Odesláno
před 7 minutami, Ivan Lelák napsal:

Tak 1000 km zase není tak málo... Ale když vidím tu sešlapanost, napadá mne souvislost s nerovnoměrným opotřebením pneumatik, třeba vadnou geometrií. Já mám taky vždycky nejdřív sešlapanou vnější stranu podrážek, zejména na patě. Prostě pokládám nohu nejdřív na vnější stranu chodidel, vím že to asi není dobře ale mám to tak celý život a nikdy jsem se nezajímal o to, jestli je to správně nebo špatně a co s tím dělat. Nicméně předpokládám, že podrážka je konstruovaná na rovnoměrné zatížení po celé šířce. Úplná rovnoměrnost tam být samozřejmě nemůže, protože je jasné, že v podélném směru došlapuji převážně na patu a odrážím se z přední části, ale říkám si, že stejně jako pneumatika se i bota sešlapává nejdřív na nejvíc zatížených místech a pokud nedošlapujeme správně, tato místa mohou být  sešlapaná nadoraz i za kratší dobu.

Celý odstavec o tom, že jeden z vás má nohy do X a druhý do O... :D Nič z toho nie je správne ani nesprávne.

• Haha 2
Odesláno
Před hodinou, Ivan Lelák napsal:

Vnejsi strana paty je pri behu idealni neutralni doslap, takze pri chuzi to snad bude podobny

Odesláno
před 17 hodinami, wawrik napsal:

Celý odstavec o tom, že jeden z vás má nohy do X a druhý do O... :D Nič z toho nie je správne ani nesprávne.

😀😀!! Ono to bude malinko složitější, já rozhodně nemám nohy do O (a snad ani do X) a přesto mám nejdřív opotřebované vnější strany podrážek. Ale mně šlo spíš o to, že někomu mohou podrážky vydržet 3000 km a někomu 300 km, nejen podle celkového, ale i lokálního zatížení. A že je to normální.

Odesláno
před 16 hodinami, Prochy68 napsal:

Vnejsi strana paty je pri behu idealni neutralni doslap, takze pri chuzi to snad bude podobny

To jsem netušil, díky.

• po 2 týdnech...
Odesláno

Poradíte na jakou značku, nebo jaký obchod (kde poradí) se obrátit?
Požadavky:
- hodně lehké provedení (např s prodyšným/rychleschnoucím vrškem)
- pohyb hlavně město a zpevněné povrchy
- pro širší nohu
- klíčový požadavek: maximálně odpružené/pohodlné (potřebuji šetřit chromé koleno)

Díky!

Odesláno
Odesláno

Anacapa bych do města nedoporučil, ten vzorek pujde hodně rychle do pryč. Spíš nějaké se silniční podrážkou, třeba Cliftony.

• Like 1
Odesláno

Na Sportovne ted meli Cliftony v akci. Jedny jsem poridil. Jsou to teda super mekouse. Do mesta na beton akorat.

Odesláno

Prodejce HOKA v okolí jsem našel a v týdnu vyrazím na Cliftony kouknout osobně.

Díky za tipy a pokud někdo doporučí i další značky, budu jen rád.

Odesláno

Kdyby ti vyhovovaly tak ještě mužu doporučit Merrell moab Speed, mám ale starší model, bez gorace a ty taky pěkně tlumí, kupoval jsem je kvůli problému s kloubama. Nemají sice silniční vzorek, ale neubývá tak rychle jak ty anacapa.

Odesláno
před 20 hodinami, Mareka01 napsal:

Poradíte na jakou značku, nebo jaký obchod (kde poradí) se obrátit?
Požadavky:
- hodně lehké provedení (např s prodyšným/rychleschnoucím vrškem)
- pohyb hlavně město a zpevněné povrchy
- pro širší nohu
- klíčový požadavek: maximálně odpružené/pohodlné (potřebuji šetřit chromé koleno)

Díky!

Ty Hoky mají v Rockpointu, 4campingu, i Sportvisionu osobně k prohlédnutí. Skladová dostupnost (treba Cliftonů) se dá ověřit na netu přímo na danou prodejnu, nebo objednat a zkusit na místě. 

Ať slouží!

Odesláno

Sice to nejsou teda trekove boty, ale kdyz jsme tu o nich mluvili, tak pridam par zkusenosti po prvnich odchozenych kilometrech s Hoka Clifton 10.

Boty jsou brutalne odpruzene. Az mam z toho dojem, jak kdyby clovek chodil po posteli po matraci. Nedivil bych se, kdyby to nekdo povazoval az za neprijemne. Na moje ostruhy pro chozeni po betonu po meste je to fajn pohodlne. Kdyz jsem ale jeste behaval, tak na behani bych tohle asi nechtel. Za prve to pohlti hodne energie a za druhe clovek ztraci kontakt s podkladem.

Shrnuti: kdo hleda super mekke odpruzene boty, bude spokojen.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...