phweb Odesláno 13. prosince 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. prosince 2022 před 5 hodinami, EpsteinBarr napsal: @phweb Vzdy ked su mokre, alebo spinave od blata a pod., necham ich vysusit. Nasledne poriadne ocistim vodou. Necham ususit, 24-48 hodin. Aplikujem zvycajne krem, ale mam aj kondicioner: festovni veci alebo krem priamo od vyrobcu Dallape Je ale pravdou, ako kedysi pisal @wawrik ze tieto boty mam hlavne kvoli nadhernej rucnej praci. Teda nie, zeby som v nich nechodil relativne dost, ale v lete na 10km prechadzku do lesa ich netaham. No a ano, impregnovane neboli. Kuze a voda je vzdycky trochu problem. Po namoceni kuze vzdycky ztvrdne, cim rychleji uschne, tim vic. Da se toho krasne vyuzit ve spouste ruznych aplikaci, ale u bot to zrovna zadouci neni. Nejsem zrovna svec, ale prace s kuzi mne zivi. Pokud bude kuze dostatecne proolejovana a navrch osetrena nejakym vhodnym hustsim pripravkem, nemela by nasakat vodu vubec. Muzu se pripadne zkusit zeptat kolegu sevcu, co doporucuji oni. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prochy68 Odesláno 14. prosince 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. prosince 2022 Namazat a zafenovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
moco Odesláno 14. prosince 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. prosince 2022 (upraveno) @Prochy68 Sno-seal je hegeš a pokud máš gtx, tak to tam neper pod teplem, bo se ti ten vosk dostane do membrány a budeš z toho mít gumáky. Pokud nemáš gtx, tak asi v pohodě, ale ten sno-seal bych daroval Doporučuji za studena kondicionér Limmer na výživu (když bude kůže suchá) a Cherry Blossom na rezistenci proti vodě Upraveno 14. prosince 2022 uživatelem moco Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
EpsteinBarr Odesláno 14. prosince 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. prosince 2022 Tom z Festovni veci si myslim to ma zmaknute dokonale. Neviem, ci poznate jeho stranku. Odchodene, vyskusane a dokonca aj usite boty - ma toho za sebou celkom dost. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prochy68 Odesláno 14. prosince 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. prosince 2022 (upraveno) Před hodinou, moco napsal: @Prochy68 Sno-seal je hegeš a pokud máš gtx, tak to tam neper pod teplem, bo se ti ten vosk dostane do membrány a budeš z toho mít gumáky. Pokud nemáš gtx, tak asi v pohodě, ale ten sno-seal bych daroval Doporučuji za studena kondicionér Limmer na výživu (když bude kůže suchá) a Cherry Blossom na rezistenci proti vodě Ja s tim nemam problem a kuzi s goracem bych si asi ani nekoupil. Je to na zvazeni kazdeho soudruha Jo a kdyz na to prijde a jsou hodne vysuseny, tak je klidne nejdriv maznu kosmetickou vazelinou. Upraveno 14. prosince 2022 uživatelem Prochy68 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kapo Odesláno 14. prosince 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. prosince 2022 Koupit pohorky bez goráče není vůbec lehké. Já skončil u Prabos Vagabund Ankle a jsem spokojený. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prochy68 Odesláno 14. prosince 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. prosince 2022 před 23 minutami, Kapo napsal: Koupit pohorky bez goráče není vůbec lehké. Já skončil u Prabos Vagabund Ankle a jsem spokojený. Od Prabosu mam Nomady a taky spokojenost. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Happy88 Odesláno 15. prosince 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. prosince 2022 @moco máš zkušenost s použitím toho Limmer krému i na jiné kožené věci? Mám koženou tašku Kara, které bych rád po dlouhé době dodal nějakou péči. Případně pokud ne Limmer, tak si rád nechám něco pro tyhle potřeby doporučit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kapo Odesláno 15. prosince 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. prosince 2022 Limmer jsem použil na koženou taštičku, protože kůže byla hodně suchá. Po natření kůže pěkně změkla, ale dost ztmavla. Bohužel dlouho trvalo, něž se vytratil pach limmeru, takže doporučuji něco jiného. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
moco Odesláno 15. prosince 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. prosince 2022 (upraveno) @Happy88 Limmer bude na tašku asi zbytečný, neboť obsahuje určité procento impregnačních příměsí, po každém takovém použití podobného přípravku bude předmět aromatizovaný přípravkem. Pokud máš strach z určitého zápachu, tak si najdi něco s včelím voskem, který krásně voní, nebo bych se nebál sáhnout doma v kuchyni po kvalitním olivovém oleji. Vždy bych použil jen LEHKÝ nátěr. Je třeba také počítat, že po každém použití vosků a olejů předmět ztmavne. Pokud chceš zachovat barevnou stálost, dá se sehnat čirá impregnace na bázi vody, ale je to impregnace, ne kondicionér, čili výživa, resp. vždy tam bude nějaký poměr kondicionéru ku impregnaci – hledal bych větší procento toho kondicionéru. S výživou kůže na bázi vody zkušenost nemám a ani nevím, zda se dá sehnat. Každopádně bych se všemu na bázi vody vyhnul v zimním počasí. Používám třeba na Red Wing boty pro zachování barvy transparentní krém od firmy Geox. Upraveno 15. prosince 2022 uživatelem moco Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prochy68 Odesláno 15. prosince 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. prosince 2022 Tak jsou doma a dokonce to vypadá že jsem i trefil velikost Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
phweb Odesláno 15. prosince 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. prosince 2022 před 11 hodinami, Happy88 napsal: @moco máš zkušenost s použitím toho Limmer krému i na jiné kožené věci? Mám koženou tašku Kara, které bych rád po dlouhé době dodal nějakou péči. Případně pokud ne Limmer, tak si rád nechám něco pro tyhle potřeby doporučit. Pokud ji chces jenom vycistit a ozivit, tak si kup glycerinove mydlo na sedla a tim to na hadre pretri. Maji ho nejdostupneji v Decathlonu (je trochu tmavsi), nebo cire od Leathers Choice ti kdyztak klidne muzu prodat ja. Tim bych zacal. Pak jestli chces i vyzivit a naimpregnovat kuzi, tak bud paznehtovy olej (Neatsfoot oil) nebo nejaky tuk na kuzi (cesky Bang, nebo opet neco od Leatherschoice). To ze kuze ztmavne , at na ni napatlas skoro cokoliv je naprosto prirozene. Olejem ztmavne vic, balzamem vetsinou o neco mene. Pokud olej doma, tak bych se vyhnul olivovemu, protoze muze casem zluknout a spis bych zvolil slunecnicovy, ktery je mene vysychavy, exotictejsich treba kameliovy, ale na kuzi je stejne nejlepsi cisty paznehtovy. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prochy68 Odesláno 15. prosince 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. prosince 2022 Dik za tip na ten paznehtovej olej, to jsem neznal Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 15. prosince 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. prosince 2022 před 1 hodinou, Prochy68 napsal: Tak jsou doma a dokonce to vypadá že jsem i trefil velikost Hm, fajnová botička Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prochy68 Odesláno 15. prosince 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. prosince 2022 před 12 minutami, African napsal: Hm, fajnová botička Vypada dobre, ale ja to neunosim, kotnikovy nosim jen v zime na hory a uz mam asi sedmery . Tak jsem trochu doufal ze me budou maly, ale nejsou, tak holt zustanou doma :-). A davam si zavazek, ze minimalne tri roky zadny boty nekoupim.....no dobre, mozna jen dva roky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
horal Odesláno 15. prosince 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. prosince 2022 Kup si jedny do zásoby. Budeš na ně vzpomínat. Kožené futro, pohodlné bačkůrky. Boty na české hory a podhůří Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prochy68 Odesláno 15. prosince 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. prosince 2022 před 2 minutami, horal napsal: Kup si jedny do zásoby. Budeš na ně vzpomínat. Kožené futro, pohodlné bačkůrky. Boty na české hory a podhůří Ja videl ze je mas, kdyz jsem je tu hledal Kvuli ty kuzi uvnitr jsem je bral. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
horal Odesláno 15. prosince 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. prosince 2022 Mají i málo švů a cena kvalita je top. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
moco Odesláno 15. prosince 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. prosince 2022 (upraveno) @Prochy68co je to, prosím, za model? Přemýšlím, že bych je vyměnil za předimenzované Islandy. Dá se u nich repasovat podrážka? Vypadají svými vlastnostmi Very fajn Edit: Už jsem to našel JERSEY Upraveno 15. prosince 2022 uživatelem moco Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prochy68 Odesláno 15. prosince 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. prosince 2022 před 1 minutou, moco napsal: @Prochy68co je to, prosím, za model? Přemýšlím, že bych je vyměnil za předimenzované Islandy. Edit: Už jsem to našel JERSEY na eobuv neco malo pres ctyrku, ale jen omezeny vyber velikosti Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se