StanoBare Odesláno 23. května Nahlásit Sdílet Odesláno 23. května (upraveno) před 12 hodinami, Maro napsal: ...sehnat podobnou botu těm Asicsum, ale se zvýšeným kotnikem. Uvědomuji si, že to nikdy nebude pevný kotník jako u klasické pohorky, ale přece jenom nějaký větší support v té oblasti by se hodil....Gorac je za mě silně preferovaný vzhledem k tomu že to bude "primární bota" na většinu aktivit. Ak by si predsa len ten GTX nebral ako prioritu, tak vrele odporúčam: 1. Salomon Genesis S/lab - fantastická trail topánka s výborným odpružením, používam ju už prioritne na ľahší trek aj bežnú prevádzku. Perfekto podrážka Contagrip (pozor, nejde o ten istý a horší Contagrip ako u lacnejších modelov!). Materiál zvršku Matryx je dosť dobrý, nemám pripomienok, veľmi dobre dýcha a rovnako rýchlo schne, takže GTX neriešim. Podobne aj ich systém Quickdraw, je u S/lab lepší = nepovoľuje sa tak ako u lacnejších. Ponožkový systém zvršku výborne obopne nohu, ale nemáš pocit, žeby zvieral = dobre fixuje. jasné, návlek nejde až nad kotník,no tým, že má spevnené strany topánky = výborne fixuje nohu v teréne. 2. LaSportiva Cyklon - túto používam už len ako turistickú pre stredne náročné túry rôznorodého terénu, resp. prístup ku skalám, ak lezieme (batoh aj s materiálom). Je to svižná trailovka, výborne fixuje nohu, bol som skeptický ku elastickému integrovanému návleku, ale fakt to zafixuje aj kotník. Samozrejme, nie je to betón fix, ale stačí to a neobmedzuje. BOA systém super. Najlepšia priľnavosť podrážky aj v mokrom teréne aké som kedy mal. Rýchlo schne. Už som to aj spomínal, jediná nevýhoda - ak je veľmi horúco. Fixácia zvršku ide na úkor priedušnosti. Do 25°C v pohode, ak je moc horúco, tak už cítiť v topánke akumulované teplo, ale nosil som ich aj v 30°C. Špeciál kopyto = nutnosť dobre vyskúšať!! 3. LaSportiva Jackal II BOA - perfektná topánka, je určená na dlhé trate. Odstránili nedostatky priedušnosti z Cyklon, takže dýcha super. Inovovaný návlek, ktorý stále dobre zafixuje kotník, je perforovaný = priedušnoť lepšia. 2xBOA = ešte lepšie zaviažeš šnúrky a nezávisle na sebe. Lepšie tlmí ako Cyklon. Ak GTX: 1. Nike trail Pegasus 4 GTX - takisto veľmi dobrá trailovka, kľudne aj na pešie túry. Tlmenie fajn, aj tu fixácii kotníka napomáha integrovaný návlek. ale nefixuje tak dobre ako u LaSportiva. Pôsobili na mňa v prednej časti širšie = menej stabilne ako LaSportiva, ale to chce skúsiť. 2. Salewa Dropline MID GTX - niečo na spôsob spomenutých Hoka Anacapa 2 MID. Pri skúšaní mi prišli v klenbe chodidla trochu širšie, doťah šnúrok nebol ideálny, ale napr. kolegovi sadli perfektne a chváli si ich. Používa ich na ľahšie túry. To len pridávam ako tip na výber. Po mojom skúšaní týchto vs. LaS Cyklon som okamžite vybral Cyklon (a keby mali veľkosť a kus inú farbu, tak Jackal II BOA) 3. Tecnica Magma Mid GTX - tvarovateľná topánka, vynikajúce kopyto, fixácia takisto. Podrážka super. Vizuálne veľmi pekná. Určite zvládne aj náročnejšie túry, alebo ťažší náklad v batohu. Tu bol osobne veľmi tuhý boj, ktoré vybrať - Tecnica vs. LaSportiva Cyklon/Jackal II Upraveno 23. května uživatelem StanoBare Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lucid Odesláno 24. května Nahlásit Sdílet Odesláno 24. května Já trpím na puchýře podobně jako @Prochy68. U mne je to ale dáno i tím, že mám široká chodidla a nohy mi k tomu ještě v průběhu chůze otečou. Zkoušel jsem si vzít do širších a volnějších bot silnější ponožky a následně je vyměnit za tenčí, ale pomůže to jen částečně. Spokojenější jsem s barefoot. Nemá někdo zkušenost nebo osvědčený tip na nějakou trackovou, i kotníkovou barefoot obuv? V nabídce různých výrobců jsou, ale právě zkušenosti a nekomerční recenze u nich většinou postrádám. Díky moc! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 24. května Nahlásit Sdílet Odesláno 24. května Prvních patnáct km mají Tranga Leather za sebou, nějaké otlaky jsou, ale jedná se o funglovku a vcelku tvrdou botu připravenou na mačky..to se poddá Nahoře mi nemohli poskytnout lepší den k otestování vodotěsnosti, chčije a chčije co jsem je obul Podrážku namíchal vibram hezky, na mokré skále a jiném mokrém povrchu drží jak přibitý, super, vypadá to na spokojenost, pokud tedy ty bolavé otlaky nebudou každý výlet Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prochy68 Odesláno 24. května Nahlásit Sdílet Odesláno 24. května před 8 hodinami, lucid napsal: Já trpím na puchýře podobně jako @Prochy68. U mne je to ale dáno i tím, že mám široká chodidla a nohy mi k tomu ještě v průběhu chůze otečou. Zkoušel jsem si vzít do širších a volnějších bot silnější ponožky a následně je vyměnit za tenčí, ale pomůže to jen částečně. Spokojenější jsem s barefoot. Nemá někdo zkušenost nebo osvědčený tip na nějakou trackovou, i kotníkovou barefoot obuv? V nabídce různých výrobců jsou, ale právě zkušenosti a nekomerční recenze u nich většinou postrádám. Díky moc! Já teď pořídil tohle https://bennon.cz/kategorie/barefoot/ Mladej od nich nosí pracovní obuv a náhodou jsme na to narazili. Mám to teda na venčení a do lesa. Jeste je chci přihodit do baglu na nějakej trek pro ulevení když na to bude vhodnej terén. A jsou za tašku hrušek. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prochy68 Odesláno 24. května Nahlásit Sdílet Odesláno 24. května před 1 hodinou, African napsal: Prvních patnáct km mají Tranga Leather za sebou, nějaké otlaky jsou, ale jedná se o funglovku a vcelku tvrdou botu připravenou na mačky..to se poddá Nahoře mi nemohli poskytnout lepší den k otestování vodotěsnosti, chčije a chčije co jsem je obul Podrážku namíchal vibram hezky, na mokré skále a jiném mokrém povrchu drží jak přibitý, super, vypadá to na spokojenost, pokud tedy ty bolavé otlaky nebudou každý výlet Škoda že pro ně nemám využití, ale někdy něco podobného taky zkusím. Tak ať brzy povolí Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lucid Odesláno 24. května Nahlásit Sdílet Odesláno 24. května před 2 hodinami, Prochy68 napsal: Já teď pořídil tohle https://bennon.cz/kategorie/barefoot/ Mladej od nich nosí pracovní obuv a náhodou jsme na to narazili. Mám to teda na venčení a do lesa. Jeste je chci přihodit do baglu na nějakej trek pro ulevení když na to bude vhodnej terén. A jsou za tašku hrušek. Díky za tip, ty vypadají tak do toho lesa nebo na lehčí výlety, cena je ale výborná, to ano Někde jsem ale viděl i na náročnější, ale bohužel neznám nikoho, kdo by s nimi měl nějakou zkušenost. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wawrik Odesláno 24. května Nahlásit Sdílet Odesláno 24. května před 22 hodinami, StanoBare napsal: 1. Salomon Genesis S/lab - ... Ponožkový systém zvršku výborne obopne nohu, ale nemáš pocit, žeby zvieral = dobre fixuje. Dobrý postreh, dobré recenzie Až teraz, keď to čítam, som si uvedomil jednu vec - Tecnicy si už vôbec nezaväzujem, na rozdiel od predchádzajúcich topánok (rôznych verzií Salomonov s Contagrip podrážkou). Som zvyknutý - pokiaľ chodím naľahko - mať topánky zaviazané iba tak, aby som ich dokázal obúvať aj vyzúvať bez pomoci rúk a nemusel sa zdržovať so zaväzovaním. Doťahujem ich iba v zostupoch, v echt ťažkom kamenistom teréne, pri behu alebo s ťažším báglom 12+ kg. A tie Tecnicy som nezaťahoval už dva roky, jednoducho mi tak dobre obopínajú nohu, že sa mi chodidlo v topánke nepretáča ani neposúva, a to ani pri šikmých dynamických došľapoch (zbeh), ani pri vyššej záťaži. Zaujímavé, zrejme mi to kopyto naozaj sadlo na chlp presne. A asi pomáha aj tá termoformovacia pena okolo päty, ktorú som nenahrieval, takže je (asi) stále v roztiahnutej forme. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maro Odesláno 24. května Nahlásit Sdílet Odesláno 24. května Ty LaSportivy vypadají super, ale trochu se bojím, jak sednou, mam tu znacku moc rad, ale vetsinou to neni uplne ono. Včera jsem zkoušel ty Hoky a vlastně je to přesně to, co chci. Zkusím vyzkouset ještě na ty tecnicy, ale aktuálně Hoka silný favorit, lehké, tenké, ale kotník cca pevný, byť teda cenovka není úplně přátelská. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kapo Odesláno 24. května Nahlásit Sdílet Odesláno 24. května před 3 hodinami, lucid napsal: Díky za tip, ty vypadají tak do toho lesa nebo na lehčí výlety, cena je ale výborná, to ano Někde jsem ale viděl i na náročnější, ale bohužel neznám nikoho, kdo by s nimi měl nějakou zkušenost. Nosil jsem je dvě sezóny, letos je donosím a pak koupím nové. Dělal jsem v nich i túry v lehčím terénu (do 15 km, v báglu jen větrovku a pár drobností) a pokud jsi zvyklý nosit bareffoty, tak nebudeš mít problém. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
StanoBare Odesláno 24. května Nahlásit Sdílet Odesláno 24. května před 1 hodinou, Maro napsal: Ty LaSportivy vypadají super, ale trochu se bojím, jak sednou, mam tu znacku moc rad, ale vetsinou to neni uplne ono. LaSportiva Cyklon alebo Jackal II BOA je presne ten prechod od trail bežeckých - ako si dával Asics - k zvýšenej fixácii kotníka. Ešte ma napadol model od Mammut Aenergy MID GTX, ten teda nemal tak fixovaný zvršok a kotník ako Cyklon, či Jackal II BOA, ale dosť futuro model. Cena je krute vysoká, to len na okraj. před 1 hodinou, Maro napsal: Včera jsem zkoušel ty Hoky a vlastně je to přesně to, co chci. Zkusím vyzkouset ještě na ty tecnicy, ale aktuálně Hoka silný favorit, lehké, tenké, ale kotník cca pevný, byť teda cenovka není úplně přátelská. Ak nemáš kde LaSportivy vyskúšať a nechce sa ti ich riešiť cez e-shopy (a pre kľud duše selektovať výber), tak kľudne choď do tých Hoka. Je to dosť rozšírená značka. Tie MID verzie sú už viac trek a to bude aj u Tecnica Magma MID GTX. Ale to samozrejme nevadí. Tecnica má možnosť ešte tepelne dotvarovať zvršok tvojej nohe - C.A.S. + ako uvádzajú, prispôsobujú sa už počas skúšania (15min). Beriem s rezervou tieto omáčky, ale ono to fakt tak bolo, aspoň u mňa. Cítiš ako sa to pekne "poddá". Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
StanoBare Odesláno 24. května Nahlásit Sdílet Odesláno 24. května před 2 hodinami, wawrik napsal: ...som si uvedomil jednu vec - Tecnicy si už vôbec nezaväzujem, na rozdiel od predchádzajúcich topánok (rôznych verzií Salomonov s Contagrip podrážkou). Presne tak, Salomon S/lab Genesis obopnú nohu, takže netreba extra ani doťahovať. Jedine ak si vezmem tenkú ponožku a trochu cítim posúvanie päty hore-dole, ale inak netreba. před 2 hodinami, wawrik napsal: Som zvyknutý - pokiaľ chodím naľahko - mať topánky zaviazané iba tak, aby som ich dokázal obúvať aj vyzúvať bez pomoci rúk a nemusel sa zdržovať so zaväzovaním. Doťahujem ich iba v zostupoch, v echt ťažkom kamenistom teréne, pri behu alebo s ťažším báglom 12+ kg... A od toho máme čo? Máme BOA systém Cvak cvak, nemusíš sa ani zohýnať, len nadvihneš trochu nohu, rýchlovka a máš dotiahnuté. A to sa ti ani trochu nehýbe noha v topánke počas chôdze, ak vieš vyzuť/nazuť bez šnurovania? Potom ti sedí kopyto topánky dokonale. Tiež to tak mám rád. Máš pravdu, aj som to spomenul pre Mara, že Tecnica sa dá tepelne dotvarovať. My sme to skúsili, ale zhodli sme sa, že úplne stačí aj to samostatné dotvarovanie. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wawrik Odesláno 25. května Nahlásit Sdílet Odesláno 25. května (upraveno) před 9 hodinami, StanoBare napsal: A od toho máme čo? Máme BOA systém Cvak cvak, nemusíš sa ani zohýnať, len nadvihneš trochu nohu, rýchlovka a máš dotiahnuté. No ale ja nemusím ani to Inak súhlas, BOA je skvelý systém, mal som ich na niektorých Speedcrossoch, a keď už tie boty dotiahnuť musím, je to rýchlejšie, jednoduchšie a aj precíznejšie. Ak treba topánky šnurovať či zaťahovať, je to top systém, nič lepšie IMHO nie je. Inak som si kúpil tie LaS Aequilibrium Speed, a tam mi BOA bude chýbať. Škoda, že zrovna do tohoto modelu to nedali, pritom v tom rade ju bežne používajú. Asi by ma aj celkom zaujímalo, koľko sú licenčné poplatky... před 9 hodinami, StanoBare napsal: Tecnica má možnosť ešte tepelne dotvarovať zvršok tvojej nohe - C.A.S. + ako uvádzajú, prispôsobujú sa už počas skúšania (15min). Beriem s rezervou tieto omáčky, ale ono to fakt tak bolo, aspoň u mňa. Cítiš ako sa to pekne "poddá". Aha, ty si ich nakoniec kúpil... Čo hovoríš na podrážku? Mne už príde o chlp lepšia ako Contagrip zo špičkových Salomonov, ktorá bola pre mňa doteraz etalónom univerzálnej nešmykľavej podrážky do rôznych terénov. A Vibram u Tecnicy sa mi na rozdiel od nej takmer neodiera ani na asfalte, po dvoch rokoch má len minimálne známky opotrebenia. Upraveno 25. května uživatelem wawrik Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
StanoBare Odesláno 25. května Nahlásit Sdílet Odesláno 25. května před 10 hodinami, wawrik napsal: Inak som si kúpil tie LaS Aequilibrium Speed, a tam mi BOA bude chýbať. Škoda, že zrovna do tohoto modelu to nedali, pritom v tom rade ju bežne používajú. Asi by ma aj celkom zaujímalo, koľko sú licenčné poplatky... Kúpúil si? Ohoo, paráda, tak to sa teším na dojmy! Ano, napríklad tvarom podobný Cyklon Cross GTX má BOA. Možno vyskúšali ten svoj quickdraw systém, možno ním zrazia 0.147g dole :-))))) LaS pri týchto špeciál modeloch by nedávali niečo, čo nefunguje. To sú roky testovania, veď Cyklon testovali koľko - 3 roky? Verím, že aj tebou skúšaný Speed Aequilibrium si týmto prešiel a vyšlo im, že ten doťah systém je z nejakého dôvodu lepší. Nemyslím, žeby si lámali hlavu s nejakými licenčnými poplatkami u týchto high tech modeloch. Ten quickdraw je centrálny doťah, napr. u Salomon Genesisi si vôbecnemusím ešte dodatočne podotahovať šnúrky v dolnej časti u špičky a potom ešte dotiahnuť tým systémom. U BOA s bočným umiestnením to tak zo začiatku je, on nedoťahuje rovnomerne, ale časom, ako si noha sadne, tak to už robiť netreba. před 10 hodinami, wawrik napsal: Aha, ty si ich nakoniec kúpil... Čo hovoríš na podrážku? Mne už príde o chlp lepšia ako Contagrip zo špičkových Salomonov, ktorá bola pre mňa doteraz etalónom univerzálnej nešmykľavej podrážky do rôznych terénov. A Vibram u Tecnicy sa mi na rozdiel od nej takmer neodiera ani na asfalte, po dvoch rokoch má len minimálne známky opotrebenia. Nekúpil, ako som už písal, nakoniec som sa rozhodol pre LaS Cyklon (túry a prístupovky, ak ideme liezť a strašne som chcel vyskúšať BOA) a Salomon Genesis S/lab pre trail beh a stredné túry v horúčavách. Sú ešte priedušnejšie ako Tecnica magma bez GTX. Tecnicu Magma bez GTX (low cut) si kúpil člen rodiny, takže info mám z hneď prvej ruky. Dali sme aj tepelne upraviť. Vyskúšal som si ich aj ja. Čo sme tak vysledovali, nemáme žiadne pripomienky k podrážke, ale zatiaľ Tecnicy v mokrom teréne neboli, takže šmykľavosť posúdime až s ato stane. Čo sa týka opotrebovanosti, tak u Genesis S/Lab je výborná, mám ich vyše roka a to v nich chodím všade, aj po asfalte, nevidím výraznejšie opotrebenie vs. Vibram Tecnica. Ale opotrebenie bude, nerobím si ilúzie. Tecnica má samozrejme tvrdšiu podrážku ako Contagrip u Genesis. Ale nad tým všetkým je aj tak podrážka od LaS Cyklon, to je pecka. Mokré kamene, drží, paráda. Veľmi oceňujem, že ak napríklad ideme z lezenia dole, batoh cca 15-18kg, predsa len si už unavený a pekne podrážka drží. Tam to opotrebenie bude potom aj najvyššie, niečo za niečo. A ešte k Tecnica Magma - páči sa nám to bočné vyvedenie gumy z podrážky až na zvršok v kamenistom teréne. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
StanoBare Odesláno 25. května Nahlásit Sdílet Odesláno 25. května Tecnica Magma má samozrejme tvrdšiu podrážku ako Contagrip u Genesis - teda, že je menej odpružená. Inak, čo poviete na novinky z modular topánok? Dávnejšie som uvažoval, či by šlo urobiť výmenné podrážky, len ich nacvakneš ako napríklad mačky. Samozrejme, takých nápadov je plno, pamätám si na Salewy(?), ktoré mali zboku podrážky otvor, kde si si pootočením spevnil podrážku, tou ich variabilitou si tak dostal topánky povedzme od B po D, takže noha tak netrpela v ľahšom teréne. Salomon má teraz S/lab X Alpine Modular: A novinka od NNormal. Model Kboix. V teréne si meníš celú midsole vrstvu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wawrik Odesláno 26. května Nahlásit Sdílet Odesláno 26. května Alpine Modular je teda zaujímavý koncept. Či som sa ja s tými LaS neunáhlil... Ja som pred časom bol dosť paf z topánok, ktoré som tu na IS videl v obchode - podrážka s integrovanými nesmekmi/hrotmi. Dosť som dúfal, že sa niečo také v modifikovanej forme dostane aj do hitech modelov veľkých výrobcov s podrážkami Vibram či Continental: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
StanoBare Odesláno 26. května Nahlásit Sdílet Odesláno 26. května Alpine Modular - potreboval by som to vidieť na vlastné oči, o koľko ten návlek zväčší objem pôvodnej topánky. Neboj, onedlho to bude mať aj LaSportiva a ty už za ten čas otestuješ Speedy. Integrované hroty - poznám to, ale obávam sa, či to v reále bude dobre fungovať. Stačí, že zatrepem podrážku a už tak pohodlne dobre nevyklopím/nezaklopím, takže aby to nakoniec nevadilo. Ale určite je to šikovný nápad. Mohli by už niečo také urobiť, len oni vždy vyzdvihnú výhody už samotnej podrážky Vibram, či Continental pre daný terén. Viem si predstaviť spôsob nesmekov, ale namiesto hrotov by bola iná podrážka, napr. viac "lepivá" pre skalný terén. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 26. května Nahlásit Sdílet Odesláno 26. května @StanoBare Podobné řešené s dvojicí různě vysokých a tvrdých "vložek" jsem viděl tuhle u Haglöfs. Sháněl jsem koncem zimy právě "něco nízkého s 3D fuseklí" (abych furt zevnitř nemusel vyklepávat kamínky ) a až na velikost byl první pocit na noze vynikající - i díky tomu že na té botce vepředu nestraší žádná úzká špičatá šaškovská "špice/radlice", tj. netřeba kupovat a vláčet o 2 čísla větší škrpál. Problém byl že jak ty vrstvy nejsou slepené/sešité (podrážka je v podstatě "barefoot" s bachratou EVA vložkou, tak jako na tom Tvém odkazu) to už při špacírování na krámě zevnitř dost trapně vrzalo ...no a naštěstí (jak je v onom obchodě zvykem) měli od každého modelu skladem jenom jednu jedinou velikost a blbé kecy jak by bylo drahé držet toho víc, takže jsem s díky ušetřil a nemusel to doma kutilsky umravňovat chemoprénem Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
StanoBare Odesláno 26. května Nahlásit Sdílet Odesláno 26. května Radek - máš pravdu, akonáhle nie sú zošité, alebo zlepené spolu, tak materiál pracuje a to môže vydávať zvuky. Možno by sa to časom poddalo. To by chcelo extra super doťah šnúrok, aby tam nebola možnosť minipohybu, ale aj tak to tam bude pracovať. A dík za info, o týchto Haglöfs som nevedel. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wawrik Odesláno 26. května Nahlásit Sdílet Odesláno 26. května Moje duplexné Arcteryxy sú ticho. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 27. května Nahlásit Sdílet Odesláno 27. května Jsem naštvaný, přišel mi poslední kus Ultra Leather raptor za dobrý peníz, ale na patě je nekvalitně sešitá látka Přemýšlím jestli to nechat nebo vrátit.... pět se mě za ně upřímně nechce dávat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se