ZJ Odesláno 15. října 2025 Nahlásit Odesláno 15. října 2025 Tak jsem si včera místo starých Najků pořídil tyhle Kander Denali . Dnes jsem je pár hodin protáhl po lese a potokem a zatím OK
African Odesláno 16. října 2025 Nahlásit Odesláno 16. října 2025 Od LS si dávám pouzu, výborné zkušenosti doposud s AKU, tak bude změna... nemáte někdo Rock model a zkušenosti s ním? Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Kotlick Odesláno 16. října 2025 Nahlásit Odesláno 16. října 2025 před 15 hodinami, African napsal: LS už několikáté velké zklamání Raptor na běhání něco málo přes rok starý....v létě běhám v jiných, v zimě běhám v jiných, takže tohle pouze do šeredného, deštivého počasí, uběhli velké prdlajs a bláto jim očividně nedělá dobře....jsem je omyl a oni se na mě šklebí jak debil. Ještě jsem zapomněl zmínit že stáli pouze 4.500,- Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Hmm to je hodně divná díra. To se ani nerozlepilo, to prostě prasklo nad podešví. Nějaká divná konstrukce, nebo ten materiál je hroznej shit. Je to kůže, nebo nějaká eko sračka?
African Odesláno 16. října 2025 Nahlásit Odesláno 16. října 2025 10 minutes ago, Kotlick said: Hmm to je hodně divná díra. To se ani nerozlepilo, to prostě prasklo nad podešví. Nějaká divná konstrukce, nebo ten materiál je hroznej shit. Je to kůže, nebo nějaká eko sračka? Nubuk kůže...ale vidíš jak je furt nacucaná vodou a to bylo po každém běhání. A to už je defakto vysušená. Sám jsem si říkal, že ta bota nemůže mít dlouhou výdrž když je pokaždé nasosaná vodou jak houba. Prostě špatný, nepovedený model, tečka...
Prochy68 Odesláno 16. října 2025 Nahlásit Odesláno 16. října 2025 Podle fotky to nevypada jako nubuk, teda myslim v miste te praskliny.
African Odesláno 16. října 2025 Nahlásit Odesláno 16. října 2025 1 minute ago, Prochy68 said: Podle fotky to nevypada jako nubuk, teda myslim v miste te praskliny. Píšou že je, ale z vlastní zkušenosti vím co je dnes variant toho nubuku a hlavně různých sraček. Tady to je takový načechraný jako v kombinaci s nějakým plastem Odpo můžu udělat detail přímo toho materiálu.... https://www.4camping.cz/p/panske-boty-la-sportiva-ultra-raptor-ii-leather-gtx/?gad_source=1&gad_campaignid=21139257068&gbraid=0AAAAADwDJTx1ddroSBpoKSorMTJdTvok9&gclid=CjwKCAjwr8LHBhBKEiwAy47uUqSKGBKfZ6ldONBcUry_APXaxqMmQ-hVfrnQgk04GFjpyeQrrYsS1RoC2okQAvD_BwE#44-5-cerna
Prochy68 Odesláno 16. října 2025 Nahlásit Odesláno 16. října 2025 před 1 minutou, African napsal: Píšou že je, ale z vlastní zkušenosti vím co je dnes variant toho nubuku a hlavně různých sraček. Tady to je takový načechraný jako v kombinaci s nějakým plastem Odpo můžu udělat detail přímo toho materiálu.... https://www.4camping.cz/p/panske-boty-la-sportiva-ultra-raptor-ii-leather-gtx/?gad_source=1&gad_campaignid=21139257068&gbraid=0AAAAADwDJTx1ddroSBpoKSorMTJdTvok9&gclid=CjwKCAjwr8LHBhBKEiwAy47uUqSKGBKfZ6ldONBcUry_APXaxqMmQ-hVfrnQgk04GFjpyeQrrYsS1RoC2okQAvD_BwE#44-5-cerna To je ekologickej obnovitelnej nubuk
Maro Odesláno 16. října 2025 Nahlásit Odesláno 16. října 2025 Bych to zkusil reklamovat, tohle neni uplne normalni opotřebení. Jinak k AKU, neni kolem nich ted nahodou ta aféra s vytunelovanym Alpitrekem?
African Odesláno 16. října 2025 Nahlásit Odesláno 16. října 2025 7 hours ago, Prochy68 said: To je ekologickej obnovitelnej nubuk Tak jsem koukal a je to nubuk v kombinaci s nějakými chlupy z kočky Proto tak žerou vodu, no nic, zalepil jsem to, nějaký kiláček ještě dají a šup s nimi do popelnice... Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Kotlick Odesláno 22. října 2025 Nahlásit Odesláno 22. října 2025 V 16. 10. 2025 v 17:45, African napsal: Tak jsem koukal a je to nubuk v kombinaci s nějakými chlupy z kočky Proto tak žerou vodu, no nic, zalepil jsem to, nějaký kiláček ještě dají a šup s nimi do popelnice... Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. No to vypadá, že vzali tu nejtenší část kůže, myslím u krav je to na břichu a podlepili to tou černou látkou aby to alespoň chvíli drželo pokupě. Horší varianta by mohla být, že je to nějaká eko kůže, (často jsou to zbytky z broušení kůže, které se zpracují a nalepí na nosnou tkaninu) nebo je to rovnou PU kůže, tzn. chemická náhražka. To co mi dneska chodí za vzorky "kůží" do práce je fakt mazec. Skoro to nejde rozeznat od přírodních kůží a musím to různě řezat, pálit apod. abych se někam dobral.
African Odesláno 23. října 2025 Nahlásit Odesláno 23. října 2025 12 hours ago, Kotlick said: No to vypadá, že vzali tu nejtenší část kůže, myslím u krav je to na břichu a podlepili to tou černou látkou aby to alespoň chvíli drželo pokupě. Horší varianta by mohla být, že je to nějaká eko kůže, (často jsou to zbytky z broušení kůže, které se zpracují a nalepí na nosnou tkaninu) nebo je to rovnou PU kůže, tzn. chemická náhražka. To co mi dneska chodí za vzorky "kůží" do práce je fakt mazec. Skoro to nejde rozeznat od přírodních kůží a musím to různě řezat, pálit apod. abych se někam dobral. Co teď hledám botku a konzultuji kvalitu s prodejci, a to i v hodně známých nejmenovaných prodejnách, tak se všichni shodli že La Sportiva boty totální shit poslední dobou u nízké obuvi. U vysoké trekové dobrý, u profi lezecké super, ale nízká obuv reklamací jak nikdy před tím a to už i prověřených stálic jako je Ultra Raptor.
Radek124 Odesláno 23. října 2025 Nahlásit Odesláno 23. října 2025 Díky za upozornění pánové - zrovna jsem špekuloval co dalšího si koupit "do fronty" a koukám že La Sportiva to asi nebude. Zatraceně, pochopím že se mi po pár stovkách nazutí/vyzutí začne rozpadat polstrování kolem achilovky, ale dezintegrace předku je u "waterproof" boty za pět litrů fakt na přeshubu - a ještě aby jim kunčaft těma cirkusovýma nápisama dělal "chodící reklamu"
Kotlick Odesláno 23. října 2025 Nahlásit Odesláno 23. října 2025 @Radek124 "Zatraceně, pochopím že se mi po pár stovkách nazutí/vyzutí začne rozpadat polstrování kolem achilovky" - používat obouvací lžíci a je po problému. Ničení opatku obouváním a šlapaním po něm je jedna z nejčastějších chyb, kdy si zničíš botu dřív než je nutné.
Radek Cigi Odesláno 23. října 2025 Nahlásit Odesláno 23. října 2025 No, zrovna před dvěma měsíci jsem si koupil v akci za 7k - La Sportiva Aequilibrium LT jako náhradu za Meindl Vakuum GTX, které byly skvělé, ale chtěl jsem změnu a nějaké barvičky ... Teď to tady čtu, tak jsem znervózněl ...
AlfGS Odesláno 23. října 2025 Nahlásit Odesláno 23. října 2025 V 20. 2. 2025 v 12:28, AlfGS napsal: Na doporučení tady na foru jsem pořídil Garmont Dragontail a zatím po cca 25km spokojenost.Zelenej zmrd je měl v akci za cca 2500Kč vč. pošty Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Tak hlásím po 8. měsících a pár set nachozených km maximální spokojenost.
African Odesláno 23. října 2025 Nahlásit Odesláno 23. října 2025 16 minutes ago, Radek Cigi said: No, zrovna před dvěma měsíci jsem si koupil v akci za 7k - La Sportiva Aequilibrium LT jako náhradu za Meindl Vakuum GTX, které byly skvělé, ale chtěl jsem změnu a nějaké barvičky ... Teď to tady čtu, tak jsem znervózněl ... Ta bude úplně na klid jak jsem psal výše, tady si kvalitu drží protože jde o trochu víc... navíc bude pravděpodobně stále Made in Italy. Takže se neboj nic 1
Prochy68 Odesláno 23. října 2025 Nahlásit Odesláno 23. října 2025 @African ti pak pripadne poradi, jaky lepidlo 1
African Odesláno 23. října 2025 Nahlásit Odesláno 23. října 2025 2 hours ago, Prochy68 said: @African ti pak pripadne poradi, jaky lepidlo Tak to mám odjakživa, pokouším se vždy vycucnout z bot co nejvíce a dnes už je povinností každého člověka co trochu trajdá pěšky Ty Millety lepím taky co jsem je koupil, tam zase špatný vnitřek paty a obsázky a podrážky a...no všechno taky špatně. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Zdenek1307 Odesláno 24. října 2025 Nahlásit Odesláno 24. října 2025 Moje (a přítelčiny) Frictiony zatím drží "very strongly" Možná to bude i tím, že jsme dost začali lítat v těch trailových keckách.
African Odesláno 24. října 2025 Nahlásit Odesláno 24. října 2025 4 minutes ago, Zdenek1307 said: Moje (a přítelčiny) Frictiony zatím drží "very strongly" Možná to bude i tím, že jsme dost začali lítat v těch trailových keckách. Já měl do roka obě paty na dranc a obsázka degraduje před očima Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se