Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Tak jsem si panove vzal dnes po par letech pohorky, neco pres 30km a mam dost, jak v tom muzete chodit?

Odesláno z mého YOGA Tablet 2-1050L pomocí Tapatalk

Tak jestli jsi šel po par letech 30km tak tvá bolest nemusí pramenit jednoznačně z pohorek ;)
Odesláno

Blbe jsem to napsal, po par letech jsem nazul pohorky, kdyz tu nedavno probihala diskuze jake je to v nich super, nechal jsem se zmanipulovat :-))), pro me pohorky nejsou. Chodit umim :-)

Odesláno

Blbe jsem to napsal, po par letech jsem nazul pohorky, kdyz tu nedavno probihala diskuze jake je to v nich super, nechal jsem se zmanipulovat :-))), pro me pohorky nejsou. Chodit umim :-)

Jseš měkej no.... :-) Co jsi měl za pohorky?

Odesláno

Podobná úvaha jako Afri. Jestli jsi měl nějaký těžký "expediční" model, tak Tě umění chodit či běhat v teniskach opravdu neochrání.

Odesláno

Tak jsem si panove vzal dnes po par letech pohorky, neco pres 30km a mam dost, jak v tom muzete chodit?

Typ bot a kde jsi s nima tech 30 km šel?

Odesláno

Jsem mekej, uz na ne......:-) Mam lehky, postarsi model cca 7 let, kozeny, ale znacku uz nevim, nechal jsem je v garazi az bude pul metru snehu..... Tohle neni pro me, pro moje potreby staci nizke boty, chtel jsem to jen zkusit :-)

Odesláno

Typ bot a kde jsi s nima tech 30 km šel?

Luzicky hory, Oyibin a zpet

Odesláno

Tak potrebuju ještě jednu radu.Jake boty pořídit drahé polovicce moje Salewy se ji vizuálně líbí, ale řekl bych, ze pro ni budou dost tvrdé . Je nějaká lite verze ? Nebo by jste poradili něco jiného ? S čím mate zkušenosti ?

Odesláno

Tak potrebuju ještě jednu radu.Jake boty pořídit drahé polovicce moje Salewy se ji vizuálně líbí, ale řekl bych, ze pro ni budou dost tvrdé . Je nějaká lite verze ? Nebo by jste poradili něco jiného ? S čím mate zkušenosti ?

Asi by bylo dobrý pro začátek vědět, v jakém terénu s nimi chce chodit.

Odesláno

Hele vis sam, ze ten rozptyl je dost velky (letni Krkonose a tatranska magistrala v zime...). To je na dvoje boty. Ja se tomu cely zivot branim a cely zivot zbytecne taham po loukach pohory do skal. Jako unesu to, ale ideal to neni. A vy chodite relativne casto, co vidam fotky. Volil bych dvoje, jedny lehke, mozna nizke a jedny klidne ty tve nove, nebo podobne. Myslim ze by uz si i zena umela sama rict. Hlavne nespechat a brat az ty co sedi ve vsech smerech na 110%!

Odesláno

Hele vis sam, ze ten rozptyl je dost velky (letni Krkonose a tatranska magistrala v zime...). To je na dvoje boty. Ja se tomu cely zivot branim a cely zivot zbytecne taham po loukach pohory do skal. Jako unesu to, ale ideal to neni. A vy chodite relativne casto, co vidam fotky. Volil bych dvoje, jedny lehke, mozna nizke a jedny klidne ty tve nove, nebo podobne. Myslim ze by uz si i zena umela sama rict. Hlavne nespechat a brat az ty co sedi ve vsech smerech na 110%!

Já chci udělat z teh Salew univerzální skrpale na výlety do kopců, uvidíme jak to bude fungovat, v nejhorším prikoupim ještě něco lehkého nízkého

• po 2 týdnech...
Odesláno

Trochu odbočím od bot a navážu na debatu o GTX bundách, chci se s vámi podělit o mém případu.....řešil jsem a radil se zde před pár stránkami jakou gtx bundu, ležel jsem v tom týden, nasával info a nakonec vybral parádní Tilak Stinger Pro s 3 vrstvím GTX Pro (nejlepsí co se dá sehnat v dnešní době), fungovala super, na jednom z "mokrých" (chcanec jak sviň) výletů jsem pocítil mokro pod ramenními popruhy od batohu, bylo to poslední kilometry výletu, tak jsem to připisoval kondenzátu. Afričan mě zde ale nakopnul k testu ve sprše bez kterého se, jak jsem se dozvěděl, neobejde žádná gtx bunda :)

Po třech "nezávislých" testech jsem zjistil (měl podezření) že jeden rukáv nedrží. Poslal jsem bundu po telefonické domluvě do Tilaku na reklamaci, kde otestují vodotěsnost. Upozorňuji, že bunda v této chvíli byla stará deset dní!

Po 14 dnech mi přišla bunda, která byla opravená (podlepená gtx záplatou z vnitřní strany), což mě celkem nasralo. Ve vyjádření bylo napsáno, že našli na vnější straně mikrodírky, které zalepily. Ihned po zjištění, že mi zátěžovou bundu za desítku určenou na chození s batohem, kterou jsem si kupoval minimálně na deset let, po dvou výletech a deseti dnech stáří museli opravovat gtx záplatami jsem nelenil a volal reklamační oddělení, kde se mi dušovali, že od nich z kontroly nemůže "poškozená" bunda jít na krám. Paní mi řekla, že jsem ji musel dojebat já, já oponoval, že zase nevím, co s ní dělali oni na prodejně....pravdu jsme měli oba, tak jsme se dohodli na nové reklamaci.

Všechno dobře dopadlo...přes Vánoce uběhla 30 denní lhůta pro reklamaci a mám nachystanou novou (bundu posílali do goretexu a ten se na to asi vysral)

Na tom všem mě jen zaráží, že firma s takovým renomé je schopna evidentně novou top bundu jen opravit jako by se nechumelilo a není schopná rozlišit mechanicky poškozenou membránu od mikro trhlin od výrobce....s výstupními kontrolami si nedělám iluze. 

Jinak toto není žádný hate na Tilak, Tilak je pro mě jeden z top výrobců v EU, ale je to o lidech jako všude. 

Odesláno

Docela mě to překvapuje.

Zrovna od pondělí sháním nějakou bundu na podobné nošení a tvé zjištění mě moc neuklidnuje.

Odesláno (upraveno)

Prosím, máte niekto skúsenosti s touto značkou? Doteraz som mal Garmont, ale už majú svoje za sebou. Hľadám niečo takéto. Vďaka

https://bosp.sk/produkt/caledon-nbk

Bosp kanady nosím v práci pár měsíců a v rámci pracovní obuvi mnohem lepší než kanady AČR (velký podíl na tom má použitá vibram podrážka, kterou jsou kanady z Bardějova obohaceny a nad kopytem boty taky někdo přemýšlel narozdíl od Prabos). Žal bohu, nevím jestli to přitahuju nebo mám až takové ?štěstí?, ale opět jsem nabyl dojmu, že u jedné boty goretex nefunguje (přechod jazyka do špičky) :)

Za poslední dva tři roky jsem nabyl dojmu, že se všechno ojebává na všech úrovních kvality.... je mi smutno

Upraveno uživatelem moco
Odesláno

Docela mě to překvapuje.

Zrovna od pondělí sháním nějakou bundu na podobné nošení a tvé zjištění mě moc neuklidnuje.

?Drobné nedostatky jsou známky ruční práce? :)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...