M109 Odesláno 3. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. prosince 2020 před 32 minutami, kolky87 napsal: S BOSP mám len najlepšie skúsenosti. Mám od nich dvoje topánky už 10 rokov. Ešte neboli taký známy ako sú teraz šili len zakazkovovo pre vojsko, políciu. Podrážky my síce zvetrali ale 10 rokov je slušné. Najlepšie je na tom, že my ich vymenili a topánky ako nové. Čiže majú aj pozáručný servis čo je veľké plus. K topánkam aj nové šnúrky a vložky zadarmo. Idú dobrým smerom, len nech im ten entuziazmus ostane ešte dlho. Odoslané z MI 6 pomocou Tapatalku To sa dobre počúva. Mám z nich dobrý pocit, a principiálne radšej podporím firmy doma (v Československu) ako na ďalekom východe. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kolky87 Odesláno 3. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. prosince 2020 Mám k nim od výrobcu impregnáciu na báze vody s obsahom modifikovaných reaktívnych silikónových polymérov na obuv s membránou, znie to strašne učene (alebo ako veľmi premyslená nadávka) , ale vraj neznižuje priepustnosť vodných pár. Toť otázka, kedy koženú obuv voskovať?K téme koža a voskovanie my dosť pomohol tento článok. http://bushcraftportal.cz/2015/05/pece-o-kozene-boty/Ural pro grizzly som držal v ruke a topánka porovnateľná s meindlom. Keby som nekupoval nedávno meindl Island tak by som šiel určite do Uralu. U nás som ich našiel v jednej predajni pracovných odevov. Čo je asi aj raritka keďže nemajú ani kamennú predajňu. Manager predajne my dokonca povedal, že vie vybaviť aj lacnejšie ako to predávajú na ich e-shope to som len zíral Odoslané z MI 6 pomocou Tapatalku Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kolky87 Odesláno 3. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. prosince 2020 na jaro jdu vyzkoušet tohle, už jsem vyhodil dva litry za větší blbosti... https://www.zdapartizanske.sk/turisticka-obuvTak o tomto projekte som nepočul ....nevyzerajú zle. Stále ma tešia domáce produkty. Dokonca mám doma aj topánky botas. Zaujímavý ich príbeh znovuzrodenia. Odoslané z MI 6 pomocou Tapatalku Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M109 Odesláno 3. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. prosince 2020 před 22 minutami, kolky87 napsal: K téme koža a voskovanie my dosť pomohol tento článok. http://bushcraftportal.cz/2015/05/pece-o-kozene-boty/ Ural pro grizzly som držal v ruke a topánka porovnateľná s meindlom. Keby som nekupoval nedávno meindl Island tak by som šiel určite do Uralu. U nás som ich našiel v jednej predajni pracovných odevov. Čo je asi aj raritka keďže nemajú ani kamennú predajňu. Manager predajne my dokonca povedal, že vie vybaviť aj lacnejšie ako to predávajú na ich e-shope to som len zíral Odoslané z MI 6 pomocou Tapatalku Ďakujem, článok si odkladám. Ja som pravidelne natieral a leštil len kanady, krém sme myslím fasovali, ale čo v ňom bolo, netuším. A bolo to dávno... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
moco Odesláno 3. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. prosince 2020 (upraveno) Kdyby jsi viděl, že je kůže suchá, tak doporučuji jemný film za studena nějakým kondicionérem... já použil opěvovaný Limmer a na impregnaci je hodně chválený sprej Cherry Blossom PS: je to strašná alchimie, četl jsem o tom desítky diskuzí na Outdoor-forum.cz Upraveno 3. prosince 2020 uživatelem moco Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
moco Odesláno 3. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. prosince 2020 před 1 minutou, krtenek napsal: Já používám toto: https://shop.festovni-veci.cz/cs/domu/45-100-kondicioner-na-kozenou-obuv.html Ten je taky vyhlášený Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M109 Odesláno 3. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. prosince 2020 před 16 minutami, krtenek napsal: Viz @kolky87 Vosk až nebude fungovat membrána. Do té doby stačí výživa - kondicionér na kůži. před 2 minutami, moco napsal: Kdyby jsi viděl, že je kůže suchá, tak doporučuji jemný film za studena nějakým kondicionérem... já použil opěvovaný Limmer a na impregnaci je hodně chválený sprej Cherry Blossom Vďaka, páni, odporúčania ukladám. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
moco Odesláno 3. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. prosince 2020 Ten sprej nešetři, ani ten co už máš....celý sprej vystříkej na ty boty, mezi každou vrstvou počkej 10 min. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
moco Odesláno 5. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. prosince 2020 Můžete mi někdo zasvěcený dát tip na osvědčenou značku sněžnic (budu je nosit s Meindl Island)? Nebo mi rovnou nějaké, co vám leží ve sklepě, klidně prodejte. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wawrik Odesláno 5. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. prosince 2020 @moco Záleží, aký terén. Na prašan mám jednoduché a skvelé snežnice z Lidlu, ale už dlho som ich tam nevidel. Ak niečo technickejšie, kde budeš mať prudšie svahy smerom nadol, tak dosť odporúčam TSL438 s prešľapom - to znamená, že päta ti môže ísť pod rovinu snežnice. Dolu svahom potom nemusíš mať stále pokrčené kolená ako idiot. Sú aj dosť ľahké. Nevýhoda je, že potom horšie nesú na prašane, lebo nosná plocha je menšia. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom4 Odesláno 5. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. prosince 2020 Taky šlapu na TSL, mám je tak 7 let bez ztráty kytičky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
moco Odesláno 5. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. prosince 2020 Na prašan asi ne, budu je tahat jen v ČR (zatím) a tady těch prašanových dnů moc není. Takže ten alpinistický tip bude vhodnější. Na TSL jsem koukal a taky mi je web doporučil Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom4 Odesláno 5. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. prosince 2020 Doporučuje několik místních chronomagorů, momentka je 3 roky zpátky, Jeseníky a se mnou tam ještě byli Melly, Roura74, Long a nejsem si jistý jestli jsem někoho nevynechal? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
moco Odesláno 5. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. prosince 2020 před 51 minutami, wawrik napsal: @moco Záleží, aký terén. Na prašan mám jednoduché a skvelé snežnice z Lidlu, ale už dlho som ich tam nevidel. Ak niečo technickejšie, kde budeš mať prudšie svahy smerom nadol, tak dosť odporúčam TSL438 s prešľapom - to znamená, že päta ti môže ísť pod rovinu snežnice. Dolu svahom potom nemusíš mať stále pokrčené kolená ako idiot. Sú aj dosť ľahké. Nevýhoda je, že potom horšie nesú na prašane, lebo nosná plocha je menšia. Ty 438 vypadají fajn, jenže já mám boty 47EU a co jsem zběžně koukal, tak všude jsou ty 438 jen do 46EU. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wawrik Odesláno 5. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. prosince 2020 @moco Ak ozaj chceš snežnice s dierou na pätu, myslím, že iné neexistujú, alebo aspoň pred pár rokmi neexistovali. Budeš to musieť vyskúšať, pri tých hraničných veľkostiach dosť záleží na veľkosti a tvare podrážky, takže čisto teoreticky by tam vliezť mohla. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michal_l Odesláno 6. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. prosince 2020 MSR Lightning, s nima jsem v Tatrách vylezl všude, po ledu jak na mačkách... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 23. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. prosince 2020 Kluk má tady ty prďácký Grisporty a tak nějak přemýšlím, že dám po letech šanci nějaké kožené botce zase, parádně se udržují. A kdy jako už trochu napadne sníh? Tohle už se nedá, vždyť to je den co den kluk jak dobytek od hlavy až k patě, po kom jenom může být Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eskimak Odesláno 23. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. prosince 2020 před 1 minutou, African napsal: Chvilu som myslel ze na tom vianocnom stole napravo od boticiek su kolace... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
liskus Odesláno 23. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. prosince 2020 Kluk má tady ty prďácký Grisporty a tak nějak přemýšlím, že dám po letech šanci nějaké kožené botce zase, parádně se udržují. A kdy jako už trochu napadne sníh? Tohle už se nedá, vždyť to je den co den kluk jak dobytek od hlavy až k patě, po kom jenom může být Nedam dopustit na Alasky od HanwaguSent from my iPhone using Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 23. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. prosince 2020 před 16 minutami, eskimak napsal: Chvilu som myslel ze na tom vianocnom stole napravo od boticiek su kolace... To jsou chlebíčky Né, to je stolek na chodbě kam je chlapec odložil, taky dostal čočku a nějaká bonboniéra. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se