Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Když jsem se před čtyřmi lety přihlásil na toto prokleté forum, měl jsem celkem jasný cíl. Koupit si nějaké černé hodinky, které se budou hodit jak k džínům,  tak i k obleku, hlavně aby ta paráda nestála víc než 5 tisíc.

Asi po dvou měsících čtení a vybírání jsem skončil u Archimede Pilot Chrono, a snad kromě ceny, která se nějakým záhadným způsobem nafoukla na cca čtyřnásobek, byl jsem 100% spokojený. Přibližně na tři týdny.

Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.

Začala dlouhá éra nakupování a prodávání, kdy jsem v různých kombinacích nosil střídavě všechno od Festin, přes Orient a Seiko, spoustu G-Shocků, Hamilton, Glycine, Longines, Junghans... Jediný definitivní záchvěv přišel s Longines Legend Diver a Union Glashutte, u kterých jsem přesvědčený, že už mi zůstanou napořád.

Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.

Celou tu dobu jsem pošilhával po IWC, konkrétně po pilotkách. Problém ale byl v tom, že se mi nechtělo prodávat celou svou kolekci jen proto, abych si mohl koupit jedny IWC s ETA strojkem uvnitř, i kdyby ta ETA byla sebelepší.

Změna nastala až s novým zaměstnáním, kde jsem dostal k dispozici služební auto a mohl jsem tak prodat svůj současný povoz. Už když jsem jel do autobazaru, tak mi bylo jasné, že existuje spousta racionálnějších výměň, než ta, kterou jsem se chystal udělat.

Díky k tomu, že se nákupčím v autobazaru nepodařilo oholit mě až na kost, začalo další dlouhé vybírání. Mark XVI mi byly pocitově trochu malé (i přes mikro rozměry mého zápěstí mám rád větší hodinky) a na Mark XVII se mi nezdálo "výškoměrové" datum. Skandál, deziluze, další vybírání.

Úplnou náhodou v té samé době jeden známý prodával jiné IWC - rok nošené, stav 99%, bez materiálů ale se záruční kartou. Cena byla extrémně příznivá, a tak jsem vlastně omylem skončil u svých definitivních hodinek, respektive u definitivní kombinace svých hodinek. V posledních pár týdnech jsem aktivitu na foru celkem omezil, takže doufám že to znamená, že mi Archimede - LLD - Union - IWC vydrží.

Edited by Dee
  • Replies 43
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Moc pěkné čtení i ta "fantastická čtyřka" vypadá moc dobře. Typická chronoevoluce  :clap:

Posted

Gratulujem. Pribeh by mal vacsie grady, keby si predal auto, kupil hodinky a do prace jazdicky sockou. V konecnom vysledku mas hodinky a aj auto.

Posted

Heh, diky za fajn pribeh :) Mas super hodky, nech vydrzia! ;)

Posted

Mluvil jsem s tebou na ctvrtecnim srazu a prisel jsi me takovej normalni :-))))),rozumnej a hodinkove zdrzenlivej a ted toto :-))))).

a ted vazne,paradni hodinky,uz se na ne tesim nazivo.

Posted

hehe. gratuluju. archimedum davam mesic a glashuttkam dva. nechapu, proc bys to proboha nosil, kdyz mas portugaly. kup jedny sportovnejsi na liacku - tagy, hydrokonkvest apod - a mas vystarano..

Posted

Cegy: tak levna maringotka nebo tak vyznamny cil? :)

Spis vyuziju situace. Rozsoupnout se moc nebudu moct, pac se bude stavet znova..