bcmike Odesláno 12. září Nahlásit Odesláno 12. září před 12 hodinami, Bert napsal: Pokud bych měl rozpočet 35, uvažoval bych i o bazarovém zboží. Co mlíko? Taky, nebo jen káva? Mlíko vůbec.
Bert Odesláno 12. září Nahlásit Odesláno 12. září No paráda, tak Ti stačí jeden bojler. Blahopřeji, právě jsi ušetřil Tak popojedem: máš názor, jestli HX nebo PID? 1
redd Odesláno 12. září Nahlásit Odesláno 12. září před 31 minutami, Bert napsal: No paráda, tak Ti stačí jeden bojler. Blahopřeji, právě jsi ušetřil Tak popojedem: máš názor, jestli HX nebo PID? @Bert PID není typ kávovaru, ale to ty víš @bcmike Bez potřeby šlehání mléka stačí single boiler, právě ale s PID funkcí. Pokud budeš dělat víc káv po sobě, tak boiler by neměl být úplně malý. Nebo nějaký mechanický stroj jako europiccola (ale tam nevím, jestli by tě to s ním bavilo) Já bych ale stejně šel do HX typu (heat exchanger), abych mléko šlehat mohl (návštěvy, ženy vždy chtějí mléko, atd.) Na předchozí straně doporučovaná kombinace lelit mara a df64 je podle mě jedna z velmi dobrých voleb v rámci rozpočtu
bcmike Odesláno 12. září Nahlásit Odesláno 12. září PID bude dostačující, na návštěvy dlabu. Stejně dobrý kafe neocení. Jinak si espresso dělám jenom pro sebe takže jedno a konec. Ten DF64 se mi moc nelíbí. Lelit mi přijde přeplácaný, mám raději jednodušší styl.
enGiN Odesláno 12. září Nahlásit Odesláno 12. září před 28 minutami, bcmike napsal: PID bude dostačující, na návštěvy dlabu. Stejně dobrý kafe neocení. Jinak si espresso dělám jenom pro sebe takže jedno a konec. Ten DF64 se mi moc nelíbí. Lelit mi přijde přeplácaný, mám raději jednodušší styl. Když jsem vybíral, uvažoval jsem i o Profitec Go, který je "jednodušší", ale nakonec jsem vybral Lelit kvůli hlavě E61. U mlýnků jsem pak uvažoval nad Timemore Sculptor 064S, ale ten mi zase připadal zbytečně drahý (byť hezčí). Jinak hodně doporučuju Lance Hendricka, jestli neznáš:
Jocker Odesláno 12. září Nahlásit Odesláno 12. září S pákou se dá začít i bez e61. Gaggia, Rancilio, a třeba se postupně dopravuješ k E61. A budeš mít radost jak se tvoje kávomilství vyvíjí. Pořádný mlýnek je základ a DF64 Niche zero je dobrá budget volba.
redd Odesláno 12. září Nahlásit Odesláno 12. září Kurva Berte, to není slovíčkaření Otázka není, jestli HX nebo PID. PID totiž v každém případě, ať už je to single boiler nebo HX. Já mám HX s PIDem. Věřím, že tvůj double boiler má taky PID pro každý boiler 1
Jocker Odesláno 12. září Nahlásit Odesláno 12. září Na bazosi se povaluje jedna ECM Classica s PIDem po servisu…22k. Šel bych do toho
DaLo Odesláno 12. září Nahlásit Odesláno 12. září Pokud jenom kafe a do 35, tak ECM Puristika. Nadhernej design, single boiler, PID, shot timer, regulace tlaku. 1
bcmike Odesláno 12. září Nahlásit Odesláno 12. září Každý bych chtěl jezdit Mercedesem, ale ne každý na ně má. Děkuji Vám za rady a tipy. Co tento: https://www.mironet.cz/la-pavoni-lpsmcb01eu-cerna-pakovy-kavovar-1400-w+dp765465/?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=1727833401&utm_content=CjwKCAjwiY_GBhBEEiwAFaghviIuT3ZbTI38zfWyvM2ElFQ8HSsr3lJq5LI0NzIeJhDkPwU-BpMwmxoCuYoQAvD_BwE&gclid=CjwKCAjwiY_GBhBEEiwAFaghviIuT3ZbTI38zfWyvM2ElFQ8HSsr3lJq5LI0NzIeJhDkPwU-BpMwmxoCuYoQAvD_BwE&gad_source=1&gad_campaignid=1727833401&gbraid=0AAAAAD3mp_ehriHVxQUZEOzkrzTj5XFj7&gclid=CjwKCAjwiY_GBhBEEiwAFaghviIuT3ZbTI38zfWyvM2ElFQ8HSsr3lJq5LI0NzIeJhDkPwU-BpMwmxoCuYoQAvD_BwE
Bert Odesláno 12. září Nahlásit Odesláno 12. září Tady máš v Německu o docela dost levnější. Předpokládám, že v ITA ještě lépe. https://www.coffeefriend.de/p/kaffeemaschine-la-pavoni-mini-cellini-lpsmcs01eu/
Rimmer Odesláno 29. září Nahlásit Odesláno 29. září Prosím, poradíte cestovní ruční mlýnek na presso? (cestovní tj. opravdu 1-2 dávky, nějak solidně skladný/skládací) Máme na cesty Wacaco Picopresso, ale s ručním Porlexem Mini (na jiné typy kafe / snad i jiné kávovary moc fajn) neudělám dost jemné mletí, abych na Wacaco tlakoměru udělal viditelný přetlak, takže z toho mám takový v podstatě dripper. Jednou jsem se hecnul, namlel kafe na prach tureckým mlýnkem seřízeným na džezvu a pak to tlakovalo tak dobře, že prdlo těsnění a měl jsem postaráno o zábavu s výměnou (oficiálně je kávovar manželčin, takže zavládl velký smutek, ale to je už jiné vyprávění)
filltos Odesláno 2. října Nahlásit Odesláno 2. října (upraveno) V 29. 9. 2025 v 14:36, Rimmer napsal: Prosím, poradíte cestovní ruční mlýnek na presso? (cestovní tj. opravdu 1-2 dávky, nějak solidně skladný/skládací) Máme na cesty Wacaco Picopresso, ale s ručním Porlexem Mini (na jiné typy kafe / snad i jiné kávovary moc fajn) neudělám dost jemné mletí, abych na Wacaco tlakoměru udělal viditelný přetlak, takže z toho mám takový v podstatě dripper. Jednou jsem se hecnul, namlel kafe na prach tureckým mlýnkem seřízeným na džezvu a pak to tlakovalo tak dobře, že prdlo těsnění a měl jsem postaráno o zábavu s výměnou (oficiálně je kávovar manželčin, takže zavládl velký smutek, ale to je už jiné vyprávění) Já mám už skoro 5 let tuhle čínu https://www.aliexpress.com/item/1005006579068441.html?spm=a2g0o.productlist.main.17.628a6529r6cnBg&algo_pvid=d770b7a1-d741-40c4-8a70-82209f6bfafb&pdp_ext_f={"order"%3A"20"%2C"eval"%3A"1"%2C"fromPage"%3A"search"}&utparam-url=scene%3Asearch|query_from%3A|x_object_id%3A1005006579068441|_p_origin_prod%3A Mám ho ale celý nerez, takže to váží půl kila oproti Porlexu mini (cca 250g). Tenhle v odkazu už je jen z hliníku a má cca 350g. Mám taky picopresso a v pohodě mě to do něj umele. Vejde se tam cca 20g světle praženýho kafe, po namletí už je ale nádobka dost plná a je lepší to vysypat nadvakrát. Nevím, kolik dáváš do picopressa gramů, při menším množství se to vejde. Jinak to nemá zas tak jemný odstupňování v hrubosti (cca cca 11 kliků na celou otočku), ale mě to k tomu picopressu nevadí, stačí to i když je třeba přidat ubrat. Jediný větší nedostatek je, že když chci přejít na hrubší mletí, tak se spodní kámen "přilepí" na tu osičku a je potřeba tomu pomoct. Už mám grif, tak mi to zas tak nevadí. Takže to je klasika čína s malinkýma ústupkama Nemůžu teda porovnávat kvalitu mletí na jemno s jinými (Timemore, commandante atd.) Ale to už je trochu jiná cenovka a jak říkám, tak pro picopresso to namele. Přikládám velikostní porovnání s Porlexem Mini. Upraveno 2. října uživatelem filltos 1
Maro Odesláno 2. října Nahlásit Odesláno 2. října Tak zrovna timemore stoji cca stejně, ale ja s nim melu na filtr, tak u jemneho mletínevim jak funguje. A taky je pravda, ze uz pomalu mam pocit, ze kameny by mohly byt ostřejší, ale tak zas uz ho mam nějaký ten pátek, tak je mozna čas na obměnu...
filltos Odesláno 2. října Nahlásit Odesláno 2. října (upraveno) Pravda, timemore stojí podobně, ale s tím nemám zkušenosti, jestli zvládne na espresso. Ale asi to bude stejný... Nevím, jak hodně se liší mletí do klasický mašiny na espresso oproti tomu picopressu, ale ten můj na to moje picopresso stačí Upraveno 2. října uživatelem filltos
Pačes Odesláno 20. října Nahlásit Odesláno 20. října Hoj kávomilci. Jsem teď dospěl k upgrade k mé spokojenosti a ceně: mlýnek DF54 - velká spokojenost, nízká cena, stroj - Elba Gentile - HX, PID, rotačka, manometr v hlavě, plynulá teplota a zase relativně poříznivá cena. 1
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se