Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 5,3tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno
Před hodinou, Maro napsal:

No jasne ze je, ale tak je to dané zvolenou formou přípravy, kterou sis vybral, ne kávou. Pokud chces z kafe dostat maximum, tak na to potřebuješ filtr a ten stoji min jak čaj. Pokud sis vybral tuto variantu pripravy, potřebuješ proste budget minimalne zdvojnasobit. Kafe za to nemůže a přecházet kvůli tomu k čaji je chucpe.

Bylo to řečeno s  nadsázkou neber vše doslova ,🫲

Odesláno

Blbá zkušenost. 5 let starý kávovar Nespresso Creatista pro pri odvapneni z nej podtéká voda. Udělal to před rokem a teď znova. U kávovaru za 21000 to docela nasere. Loni byl na opravě Přístup Nespressa. Nejsou ochotni před opravou za 4000 Kč sdělit majiteli, o jaký problém se jedná a jestli je riziko opakování. Tenhle přístup upřímně nechápu. Zvlášť u opakované závady. Takže tenhle kávovar by měl pro nespresso vyrábět Sage, odvezu ho do Říčan do autorizovaného servisu ať se na něj podívají, když to bude velký problém, vyhodím ho. A definitivně jsme doma skončili s kávovarem na espresso. Piju ho jen já, manželka si občas udělá cappuccino. Radši si zajdeme na pořádné do kavárny. A domů pořídím Fellow Aiden na kloudnou překapávanou kávu. Víc hlav víc ví, pokud někde dělám blbost, prosím upozorněte mě. 

Odesláno

Sage a podobné jsou plné plastu a kokotin. Chce to něco poctivého. Já mám třeba Carimali Alfa. Má tak 30 let. Dělal jsem ji asi deset let zpět GO. Je tam jednoduchá elektronika. Jinak poctivé železo. Ta bude sloužit ještě dlouho. 

Odesláno (upraveno)

Ještě jsem našel tohle

PL042TEMD)Lelit

Gaggia Classic Pro

Má někdo zkušenosti?

Upraveno uživatelem Conrad
Odesláno (upraveno)

Je to pořád dokola - slušný stroj je začíná na něčem ekonomickým s hlavou E61 (tipuju tak min 1000 EUR), přihoď k tomu mlýnek alespoň za půlku ceny mašiny (500), plus další vybavení - precizní misku, slušný tamper, váhu, nahou páku, aby ses to naučil... utěrky, filtrace vody a pak ještě, že slušná surovina bude minimálně za korunu gram, spíše více. 

Takže to shrnu: Pokud nemáš rozpočet alespoň 40 na celou sestavu (spíše bych to viděl k 50) a ochotu platit dobrou surovinu, za začátku se s tím chvilku prát, aby ti z toho lezlo slušný kafe - řešit vodu, čištění atd.,  tak platí má předchozí rada.

Musíš se chtít učit a bavit tě to, jinak se na to .....

Upraveno uživatelem redd
  • Dát hlas 1
Odesláno

No a když to člověk vyladí k dokonalosti, tak už si pak v ČR nikde dobrý kafe nedáš (asi se výjimka najde), to je pak peklo za to, že piješ doma to nejlepší. Já si doma dávám Nespresso, a tak očekávám jinde jen to lepší :D 

• Dát hlas 1
Odesláno

U těch lepších je tamper v ceně, filtry také, váha stačí obyč za 2 kila, stojan na temper s pákou 3-4 stovky, bottomless páka skoro nutnost, skvělá pro správný setup, u levnějších kávovarů není v setu..

Ascaso Dream ONE (25 tis.)  /podobně  Lelit, Gaggia, Rancilio atd./  a Eureka Mignon Manuale (6 tis.), páka bottomless (2 tis.) a nějaké příslušenství (1 tis.) = 34 tis. za kvalitní set. Do 40 tis. s přehledem, řekl bych.. Ale musí to člověka určitě bavit 👍

• Dát hlas 1
Odesláno (upraveno)
Před hodinou, Axel napsal:

U těch lepších je tamper v ceně, filtry také, váha stačí obyč za 2 kila, stojan na temper s pákou 3-4 stovky, bottomless páka skoro nutnost, skvělá pro správný setup, u levnějších kávovarů není v setu..

Ascaso Dream ONE (25 tis.)  /podobně  Lelit, Gaggia, Rancilio atd./  a Eureka Mignon Manuale (6 tis.), páka bottomless (2 tis.) a nějaké příslušenství (1 tis.) = 34 tis. za kvalitní set. Do 40 tis. s přehledem, řekl bych.. Ale musí to člověka určitě bavit 👍

To je právě ono. Mám rád dobrou kávu zatím mi slouží de longi za cca 8000.  A dokonce mi chutná kafe na některých pumpách.Uvažuju o upgradu ale obávám se že nevím jak by mě rituál kolem toho bavil.A byla by blbost vrazit do toho cca 50000 Kč a aby to skončilo jako rotoped který si v záchvatu nadšení objednala žena a nyní je z něj sušák na prádlo Snad by pomohlo jít na nějaký baristicky kurz uvažuju o tom 

Upraveno uživatelem Conrad
Odesláno

Imho, nekomu jsem pred cca 15 lety tady radil pri koupi fortisu. Chtel je, ale dumal. Tak jsem mu napsal, jestli v nem neni pro ne vasen, at si je nekupuje. Zhodnot si, jestli v sobe mas vasen k priprave mega dobryho kafe. Pokud o ní pochybuješ, ušetřil jsem ti x tisic korun 😊

• Dát hlas 1

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...