Daredevill Odesláno 2. února 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. února 2020 70/30 bere Tikal v Holešovicích.A šlo by to ještě konkrétněji prosím? Našel jsem tam 4 druhy a ani u jednoho není popis 70/30, jen 80/20. Děkuju za trpělivost. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
14titi Odesláno 2. února 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. února 2020 Ahoj, Berte měl bych taky zájem o kurzík nejspíš pro začátečníky. Cítím se v přípravě kávy jako mírně pokročilý, ale raději bych to vzal z gruntu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 2. února 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. února 2020 Zatím projeven předběžný zájem takto: Začátečníci - espresso od A do Z(předpokládaný termín 15.3.2020) 1. Maxmilian2. Pepino7773. bananovec4. dimple5. 14titi Pokročilí - profilování kávy 1. ony Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ondrejm Odesláno 2. února 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. února 2020 Berte, taky bych se rád zúčastnil - začátečník. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ony Odesláno 2. února 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. února 2020 Berte dik za odpoved teraz mám ECM Synchronika a rozmýšľam že kadiaľ ďalej a bude to asi profilácia od kedy je v predaji ECM Flow Control Kit stále to mám v hlave.Teraz trošku viac fičim na V60. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 2. února 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. února 2020 Zatím projeven předběžný zájem takto: Začátečníci - espresso od A do Z(předpokládaný termín 15.3.2020) 1. Maxmilian2. Pepino7773. bananovec4. dimple5. 14titi6. ondrejm Pokročilí - profilování kávy 1. ony Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 2. února 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. února 2020 Berte dik za odpoved teraz mám ECM Synchronika a rozmýšľam že kadiaľ ďalej a bude to asi profilácia od kedy je v predaji ECM Flow Control Kit stále to mám v hlave.Teraz trošku viac fičim na V60. Nad čím rozmýšlíš? :-) Za cenu necelých 200 Euro naprosto parádně rozšíříš možnosti své mašiny. Pokud nutně nepotřebuješ do ruky velkou páku (la pavoni, elektra), nebo nechceš pádla (la marzocco) nebo si nechceš hrát na programátora (spousta dalších), tak je tohle SUPER volba! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 2. února 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. února 2020 Zatím projeven předběžný zájem takto: Začátečníci - espresso od A do Z(předpokládaný termín 15.3.2020) 1. Maxmilian2. Pepino7773. bananovec4. dimple5. 14titi6. ondrejm7. jore1 Pokročilí - profilování kávy 1. ony Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
redd Odesláno 2. února 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. února 2020 Jé, mě by zajímalo profilování. Nějaký dotaz k espressu se samozřejmě asi taky najde. Jen mě úplně neberou směsi s vyšším podílem robusty. Já tedy vlastně jedu 100 % arabiku (jednodruhovky, občas směs na espresso). Ale chápu, že směsi s robustou můžou být vizuálně přívětivější (crema, tygr) + když někdo je zvyklý na klasický italský espresso. Určitě bych si ale chtěl osahat ovládání profilace a její vliv (v nějakém základním režimu). Za ten považuju možnost dlouhé preinfuze (např při 2 barech), pak se to pustí naplno a na konci zas případně stáhnout. Samozřejmě chápu, že je možné si s tím hrát v průběhu... ale to už považuju za takový bonus, když si s tím chce člověk hrát. Sám uvažuji o rozšíření svého HX s E61 o profilaci. Proto bych se velmi rád zúčastnil, ale vůbec nevím, jak to bude vypadat v březnu doma. Jsem čerstvě po narození dvojčat, tak je to teď časově celkem mazec. Předem tedy díky za bližší info o akci... ale potvrdit účast budu schopen až relativně před akcí samotnou. Díky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 2. února 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. února 2020 Zatím projeven předběžný zájem takto: Začátečníci - espresso od A do Z(předpokládaný termín 15.3.2020) 1. Maxmilian2. Pepino7773. bananovec4. dimple5. 14titi6. ondrejm7. jore1 Pokročilí - profilování kávy(zatím bez předpokládaného termínu) 1. ony2. redd Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mamenec Odesláno 2. února 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. února 2020 Koupil bych kombinaci moka + frenchpress. Za me na chalupu ultimatni reseni. V konvicce udelas "espresso", kdyz chces neco alternativniho, tak ve FP udelas vynikajici kavu (od jednoho hrnku po litrovou konvici rano k snidani pro celou rodinu). A jako bonus jde ve FP naslehat vyborne mleko do kafe z konvicky.Aeropress je super a muzes ho prikoupit, ale je to spis reseni na cesty nebo do prace. Vic lidi s tim moc neobslouzis...Pokud do toho budes sypat dobrou kavu, tak z toho i dobra kava potece. A vzhledem k cene dobre kavy to jsou dost levne nastroje, takze klidne vyzkousej vsechny. Kazdy ma neco do sebe... Odesláno z mého SM-J530F pomocí TapatalkDiky za super tip! Zkusil jsem uslehat mlecnou penu ve FP a s kafem z mokka konvicky jsem udelal manzelce docela pitelny latte takze sem nabral spoustu kladnejch bodu Odesláno z mého Redmi Note 6 Pro pomocí Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vE13Lius Odesláno 2. února 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. února 2020 Ahoj, jestli je pořád místo v začátečnících, tak bych se taky rád zúčastnil. Předem díky, skvělej to počin. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 3. února 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. února 2020 Zatím projeven předběžný zájem takto: Začátečníci - espresso od A do Z(předpokládaný termín 15.3.2020) 1. Maxmilian2. Pepino7773. bananovec4. dimple5. 14titi6. ondrejm7. jore18. vE13Lius Pokročilí - profilování kávy(zatím bez předpokládaného termínu) 1. ony2. redd Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jan Procházka Odesláno 3. února 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. února 2020 Ahoj, rád bych se vměstnal do skupiny začátečníků jestli je ještě prostor.Díky, Honza Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tikal Odesláno 3. února 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. února 2020 A šlo by to ještě konkrétněji prosím? Našel jsem tam 4 druhy a ani u jednoho není popis 70/30, jen 80/20. Děkuju za trpělivost. Oni ho oficiálně nemají v nabídce, stačí poslat mail a chtít 70/30, zbytek zařídí . Berte, pokud se zase bude hulit u tebe v obýváku, zavžuji účast na obou kurzech Jinak mohu potvrdit, že jak to jednou vyladíte, tak to chodí, jako hodinky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Daredevill Odesláno 3. února 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. února 2020 Děkuji, on mi to Bert už poslal do SZ. Už mám zařízeno a zítra vyzvedávám. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 3. února 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. února 2020 Začátečníci - espresso od A do Z(termín 15.3.2020, Praha) 1. Maxmilian2. Pepino7773. bananovec4. dimple5. 14titi6. ondrejm7. jore18. vE13Lius9. Jan Procházka Přátelé, nominace uzavřena. Stejně trochu počítám s tím, že někdo nebude v daný termín moci. Nyní k organizaci: Navrhuji pokračovat po SZ, hromadně Vás oslovím příští týden, a budeme si doupřesňovat, jak to naše kávičkové setkání proběhne. Neděste se, stroje, suroviny i učební materiál dodám já :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tikal Odesláno 3. února 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. února 2020 A máte se věru na co těšit, Bert je jeko pedagog nepřekonatelný.. Je to asi rok po kurzu a já už při pohledu na kávovar udržím moč a ani už tak často nepláču.Jen ty prsty, přes které mě mlátil ukazovátkem, ještě nefungují jak by měli, ale což, hlavně, že mám dobrý kafe Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ony Odesláno 3. února 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. února 2020 Berte Dik za odpoved potreboval som vedieť či to je funkčné lebo tá gulička na ovládanie mi tam moc nesedela. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lostekos Odesláno 3. února 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. února 2020 Chvíľu sa s tým ECM flow control kitom hrám a na svetlo pražené kávy je to úplne super. Bez profilácie je ťažké spraviť z nich espresso tak, aby hlavná chuť nebola kyslosť. Profilácia umožní dlhú predinfúziu a potom kontrolu prietoku tak, aby extrakcia nebola príliš rýchla a výsledok má celú škálu chutí podobne ako filtrovaná káva. Ovládanie nie je príliš presné, ale nie je to ani tak tou guličkou ako ihlovým ventilom, ktorý tá gulička otvára. Je pomerne ťažké urdžať na uzde tlak počas predinfúzie aby nevyletel príliš hore. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se