Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

jj, imho je to proste fermentovana kava cibetka je vetsinou jen na obrazku.

Ja si pamatuju jak se mi v "Cerstvy kave" snazily vnutit kavu sloni, to samy jako cibetkova, jenom to vykadil slon 😮

Pak mi prodali 4 mesice starou espresso smes...

Odesláno
  V 11. 10. 2020 v 19:06, Bert napsal:

Já si jako skeptik a kávový praktik pouze dovolím doplnit: kdyby všechny cibetkové kávy, co se na světě za rok prodají, byly opravdu z cibetek, tak musí být na světě cibetek asi desetkrát více, musí být velké jako buvol, a mít furt sračku ....

Rozšířit  

Tak proti tomu souhlasím, ročně je to prý jen asi půl tuny - vše ostatní je tím pádem dílem chemie

Odesláno

Uz ste to z ty opicky nebo co to je nekdo opravdu pil? Je to fakt lepsi? Ja tentokrat filtr odnekud z Nemecka, za me lepsi nez vetsina radoby filtru, ale treba The Barn umi mnohem lepsi. Kazdopadne espresso na miste meli vynikajici.

aec6ffb161fd89cccffbb1105df6735e.jpg

Odesláno

Tak jsem si jeden z těch Mazzeru objednal. Už před strašnou dobou jsem si tu po diskuzi s bertem a ostatními vysnil Rocket appartamento. No jenže pak jedno dítě, druhé dítě, stavba baráku a kavovar stále v nedohlednu. Tak jsem začal aspoň mlynkem. Mám radost. 

Odesláno
  V 13. 10. 2020 v 17:50, Daredevill napsal:

Tak jsem si jeden z těch Mazzeru objednal. Už před strašnou dobou jsem si tu po diskuzi s bertem a ostatními vysnil Rocket appartamento. No jenže pak jedno dítě, druhé dítě, stavba baráku a kavovar stále v nedohlednu. Tak jsem začal aspoň mlynkem. Mám radost. 

Rozšířit  

Dobre si spravil!

Odesláno

Kafaři - hahaha - nechal jsem na lince pytlik od toho cibetkového a uvařil normální směsku 80% dvou druhů arabiky a 20% robusty na středně hnědé pražení z pražírny Voznice a všichni jen mlaskali, jak je to hned znát 🙂 🙂 🙂

ještěže jsem čajař 🙂

Odesláno
  V 13. 10. 2020 v 17:50, Daredevill napsal:

Rozšířit  

Že já sem lezu... Na Bazoši jsem našel jeden epesní červenej Mazzer v Brně za 5.000 a když jsem ho viděl naživo, tak jsem taky neodolal...

Odesláno

Panove, jdu si pro radu, vcera jsem si koupil Gaggiu a ted k tomu potrebuju to nejdulezitejsi - mlynek :) da se sehnat neco do 3 tisic, aby to bylo pitelne? Nejake tipy? Diky!

A44FF91B-009E-4179-B690-4F48D7A200B0.jpeg

Odesláno

S tím ručním bych byl taky opatrnej ,mám Handground a nechtěl bych být na něj odkázaný....

Ke Gaggii mám Ascaso Steel I , mám k němu nějaké výtky ale jinak cajk ....

IMG_20201017_162845.jpg

Odesláno

Acsaso i-steel s kovovym ulozenim kamenov je za danu cenu fajn. Uzival som ho par rokov, pred 2 dnami som upgradol na Fiorenzato F4E nano (este to ladim), Ascaso pojde na bazos. Ale do 3t to asi nevojde.

Odesláno

Já Ascaso koupil zánovní v Hraspu . Jsem s ním celkem spokojený , nejvíc mě dráždí to "lepení" namleté kávy na výsypník.

Koupil jsem nový , ale ani s ním to není o moc lepší .

Screenshot 2020-10-18 10.24.04.png

Odesláno
  V 18. 10. 2020 v 10:38, filltos napsal:
S tím lepením - někde sem četl, že stačí dát do kafenásypky ke kafi kapku vody...
Edit: ale nevím, zda je to pravda.
Ta kapka vody (RDT) funguje skvěle proti vzniku statické elektřiny. Ta ale vzniká spíš u větších plochých kamenů. Tady bych ale spíš čekal, že problém bude v hrudkování, proti kterému ta voda moc nepomůže.

Odesláno z mého M2003J15SC pomocí Tapatalk

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...