A@A Posted June 5, 2007 Report Share Posted June 5, 2007 (edited) Ja chodim na Dunajsku, tam tiez predavaju aj stroje, ale su specializovany na kvalitu, Francis Francis, La Pavoni. Chodim tam skoro denne, ale urcite sa zajdem pozriet aj na Mickiewiczovu. Kde to presne je? La Pavoni hmmmmmm nadhera. Pripravoval som na tomto stroji asi 100kav. Fakt kvalita. Bol som s nim nadmieru spokojny. Len tie hadicky na caffe late pripadne caffe au lait a podobne zalezitosti s mliekom su onicom. Pokial to nepreplachnes hned po pouziti tak to zacne plesniviet casom a vyzera to onicom. Nepouzival som to. Skor bocnu dyzu s parou. S tym je to rychlejsie a omnho kvalitnejsia pena sa da vyslahat..... ale chce to prax Prehliadol som tvoju poziadavku, kde sa nachadza predajna. Na Mickiewiczovej mas Faxcopy, potom za nim ide agentura Cool agent, servis bicyklov a nasledne za tym sa nachadza ten obchod. Nazov som zabudol ale ked pojdem dnes okolo dopisem ho. Edited June 5, 2007 by A@A Link to comment Share on other sites More sharing options...
safi Posted June 5, 2007 Report Share Posted June 5, 2007 Dobry vyber, prezrad co si si pekneho vybral? Qing Shan Lv Shui Tea..nějak mi sem teď nejde vložit odkaz. Cena bez dopravného cca 8USD. Link to comment Share on other sites More sharing options...
A@A Posted June 5, 2007 Report Share Posted June 5, 2007 Qing Shan Lv Shui Tea..nějak mi sem teď nejde vložit odkaz. Cena bez dopravného cca 8USD. Vyskusal som cca 150druhov sypanych cajov ale tento este nie. Potom poprosim o komentar Link to comment Share on other sites More sharing options...
elloco Posted June 5, 2007 Report Share Posted June 5, 2007 (edited) Tak kromě všeho výše zmíněného hraje velkou roli ještě hrubost mletí a míra upěchování do toho forichtungu u pressovaru. A decalc (ale to už asi bylo myšleno celkovou údržbou..) Edited June 5, 2007 by elloco Link to comment Share on other sites More sharing options...
old black Posted June 5, 2007 Report Share Posted June 5, 2007 Vážení gurmáni poraďte. Do práce jsme koupili před rokem dvě AEG CaFamosa, je to drek, víc v servisu, jak v činnosti. Preso taky nic moc. Dejte tip na lepší, díky. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Ondra Posted June 5, 2007 Report Share Posted June 5, 2007 Já mám takovou zkušennost, že musím čaj a kávu střídat... vždy po nějaké době pití kafe přejdu na čaj a opačně... prostě mi to přestane chutnat... mám to tak i u jídla, hudby, filmu, hodinek... apod. Link to comment Share on other sites More sharing options...
A@A Posted June 5, 2007 Report Share Posted June 5, 2007 Vážení gurmáni poraďte. Do práce jsme koupili před rokem dvě AEG CaFamosa, je to drek, víc v servisu, jak v činnosti. Preso taky nic moc. Dejte tip na lepší, díky. Ja by som zvolil urcite La Pavoni ale to je moj subjektivny nazor lebo som s nim pracoval a bol som velmi spokojny. Prikladam linku kde si ich mozes pozriet aj s cenami. Mozeme poziadat o radu Seamana mozno poradi nieco lepsie. http://www.kafe.sk/obchod/1069.html Este par znaciek na koniec, kt vyrabaju celkom kvalitne stroje ale nezaraucujem ci robia aj kancelarske. San Marco, San Marino, San Remo, La Bella, Rancilio, LaCimbali, Faema, Brazilia, Bezzera, Carimalli, Nuova Simonelli, La Pavoni, La Scala Link to comment Share on other sites More sharing options...
seaman Posted June 5, 2007 Report Share Posted June 5, 2007 Vážení gurmáni poraďte. Do práce jsme koupili před rokem dvě AEG CaFamosa, je to drek, víc v servisu, jak v činnosti. Preso taky nic moc. Dejte tip na lepší, díky. Do prace by som odporucal kavovar na takzvane pady, su to take papierove vlozky s mletou a spravne utlacenou kavou, tam by uzivatel nemal nic pokazit, alebo automaticky stroj na zrnkovu kavu, ktory si ju zomelie, spravi presso a pouzitu vyklopi do nadobky na odpad, tam su rozne moznosti napr. Saeco, Gaggia... Pri tychto kavovaroch sa da regulovat hrubka mletia, mnozstvo kavy a myslim, ze aj cas... Ja osobne by som uprednostnil pakovy kavovar s moznostou pouzit pady aj mletu kavu, pokial je tam clovek, napr. sekretarka, ktora to pripravuje, inak asi ten automat. ...teraz ma napada, dalsou alternativou by mohlo byt Nespresso, este som to neskusal, maju predajnu aj kaviaren na Parizskej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
seaman Posted June 5, 2007 Report Share Posted June 5, 2007 (edited) Ja by som zvolil urcite La Pavoni ale to je moj subjektivny nazor lebo som s nim pracoval a bol som velmi spokojny. Prikladam linku kde si ich mozes pozriet aj s cenami. Mozeme poziadat o radu Seamana mozno poradi nieco lepsie. http://www.kafe.sk/obchod/1069.html Este par znaciek na koniec, kt vyrabaju celkom kvalitne stroje ale nezaraucujem ci robia aj kancelarske. San Marco, San Marino, San Remo, La Bella, Rancilio, LaCimbali, Faema, Brazilia, Bezzera, Carimalli, Nuova Simonelli, La Pavoni, La Scala Tak to je pekny vyber znaciek :-))))) ale do prace by som odporucal nieco s jednoduchou manipulaciou, aj ked ja by som tiez odporucal La Pavoni, uz mam jeden aj vyhliadnuty, je to Domus Bar aj s mlyncekom. http://www.kafe.sk/components/com_virtuema...832d1eaf4d6.jpg Edited June 5, 2007 by seaman Link to comment Share on other sites More sharing options...
A@A Posted June 5, 2007 Report Share Posted June 5, 2007 Tak to je pekny vyber znaciek :-))))) ale do prace by som odporucal nieco s jednoduchou manipulaciou, aj ked ja by som tiez odporucal La Pavoni, uz mam jeden aj vyhliadnuty, je to Domus Bar aj s mlyncekom. http://www.kafe.sk/components/com_virtuema...832d1eaf4d6.jpg vyzera velmi dobre Link to comment Share on other sites More sharing options...
seaman Posted June 5, 2007 Report Share Posted June 5, 2007 vyzera velmi dobre Je to poriadna masina, este ma laka Francis Francis X1, inspirovany Fiatom 500, je to taka designova klasika, ale funkcnostou vyhrava Pavoni. Je dobre, ze ma aj mlyncek, tak mozes doma experimetovat s hrubkou mletia a mas vzdy cerstvo zomletu kavu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
A@A Posted June 5, 2007 Report Share Posted June 5, 2007 A N K E T A Aku kavu mate najradsej a preco? Link to comment Share on other sites More sharing options...
seaman Posted June 5, 2007 Report Share Posted June 5, 2007 A N K E T A Aku kavu mate najradsej a preco? U kav je podstatne, ako maju vyvazenu kyslost a horkost, niekto uprednostnuje kyslejsie, niekto horkejsie, ja horkejsie. V lete mam rad kavy s jemnejsou aromou, ako napr. Java, Sumatra, India Malabar a v zime zase s vyraznejsou aromou ako napr. Cuba, Burundi Orofino. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubson Posted June 5, 2007 Report Share Posted June 5, 2007 poslední dobou piju zlatou lavazu... nejsem moc velký znalec, ale chutná mi stejně jako Illy akorát že je podstatně levnější Link to comment Share on other sites More sharing options...
A@A Posted June 5, 2007 Report Share Posted June 5, 2007 U kav je podstatne, ako maju vyvazenu kyslost a horkost, niekto uprednostnuje kyslejsie, niekto horkejsie, ja horkejsie. V lete mam rad kavy s jemnejsou aromou, ako napr. Java, Sumatra, India Malabar a v zime zase s vyraznejsou aromou ako napr. Cuba, Burundi Orofino. co tak india s kardamonom? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Filipes Posted June 5, 2007 Report Share Posted June 5, 2007 Jihlavanku s rumem Link to comment Share on other sites More sharing options...
seaman Posted June 5, 2007 Report Share Posted June 5, 2007 co tak india s kardamonom? Tu som nepil, takze nemozem hodnotit. Pil si uz Kopi Luwak, alebo po nasom Cibetkovu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
A@A Posted June 5, 2007 Report Share Posted June 5, 2007 Tu som nepil, takze nemozem hodnotit. Pil si uz Kopi Luwak, alebo po nasom Cibetkovu? Uff tak to neviem ale zda sa mi,ze skor nie. Inak ten kardamon je indicke korenie,kt sa dava na vrch kavy a je to velmi aromaticke az sa ti chce kychat Link to comment Share on other sites More sharing options...
safi Posted June 5, 2007 Report Share Posted June 5, 2007 A N K E T A Aku kavu mate najradsej a preco? z těch globálních jednoznačně Illy :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
seaman Posted June 5, 2007 Report Share Posted June 5, 2007 Uff tak to neviem ale zda sa mi,ze skor nie. Inak ten kardamon je indicke korenie,kt sa dava na vrch kavy a je to velmi aromaticke az sa ti chce kychat Musim vyskusat, inak keby si pil Cibetkovu, urcite by si to vedel, kilo stoji cca 12.000,- Sk, co je oproti nejakej standardnej kave za cca 1.000,- rozdiel. Ja som ju pil, je taka olejova, vyvazena, ale to nemoze pit niekto, kto pred tym nepil ine druhy, k tomu sa musi clovek takpovediac prepit, aby ju vedel ocenit. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now