atim Odesláno 19. června 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. června 2022 Dostal se ke mne tenhle krasavec, má něco kolem 50 let, je to jenom O/I zapnout nebo vypnout, trochu jsem to vyčistil bude to chtít vyměnit těsnění, elektriku jsem předělal na naši zastrcku a jede to, má s tím někdo osobní zkušenost? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 19. června 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. června 2022 Tyhle přístroje jsou všechny skoro stejné. Ten Tvůj je (myslím) La Pavoni. Já mám Arte di Poccino. A jedna rada: je to vo rukách ... EDIT: Nebo Faema. Jo, a myslím, že ten pojišťovák je dodělávanej. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
atim Odesláno 19. června 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. června 2022 Je to La Pavoni, dobrej postřeh, zkoušel jsem proplach a když se moc vaří voda tak to lítá všude do stran, když to včas vypneš, tak to teče krásně, takže to bude o těch rukách, přesně jak říkáš. Akorát začínat s pákou na tomhle parostroji bude asi celkem dobrodružství. Ale proč ne, pořád jsem chtěl Rok espresso, tak si to vyžeru ještě víc. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 19. června 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. června 2022 První, co bych udělal, by bylo, že bych místo pojišťováku dal manometr, a nebo ho nech, a sežeň si origo maňas nad měrku. Aspoň budeš vědět, kolik to tlačí. Začínal bych s přípravou klidně ve spodní polovině "zeleného" pole. Zkus si to odměřit a pohledat. To, že vše lítá kolem může být znakem netěsností. Jsi si jistý, že je vše ok? Promiň, že se tak blbě ptám, ale to víš ... raději EDIT. Takhle: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
atim Odesláno 19. června 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. června 2022 Vše Ok nebude určitě, ten manometr bude super řešení, a pretesnim to určitě, když se to nahriva tak to tenounce piska jak myši hnízdo, ale strašně se mi líbí ten design a proces, tak si s tím chci pohrát, akorát ze na páku jsem analfabet ale baví mě to moc, díky za rady! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 19. června 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. června 2022 Jen tak na první dobrou, ať máš o čem přemýšlet Nastavení rozsahu páky. Páka je dole, čas pohybu nahoru. Jak dlouhá pauza? Preinfuze - hloubka stlačení páky a čas. Návrat páky do horní úvratě. Čas. Pauza ano či ne? Rychlost páky směrem dolů při vytlačování espressa. Hele, je toho málo ... Co s tím? Do hajzlu, nemá to backflush, jak z toho dostat tlak? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
F.B. Odesláno 28. června 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. června 2022 Ked uz som sa dnes po rokoch rozpisal...tak pre kazdeho, kto ma rad kavu, appka na najdenie dobrych hipster/specialty coffee kaviarni v Europe: https://apps.apple.com/sk/app/european-coffee-trip/id1524488773 https://play.google.com/store/apps/details?id=cz.europeancoffeetrip.android F. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 28. června 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. června 2022 ...... appka na najdenie dobrych hipster/specialty coffee kaviarni v Europe ..... Dobrá hipster kavárna je oxymoron. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maro Odesláno 28. června 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. června 2022 (upraveno) Před hodinou, Bert napsal: ...... appka na najdenie dobrych hipster/specialty coffee kaviarni v Europe ..... Dobrá hipster kavárna je oxymoron. Mazelab? Ta to podle mě splňuje perfektně Upraveno 28. června 2022 uživatelem Maro Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 28. června 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. června 2022 Si děláš prdel? Z téhle jejich kávy by se průměrný espresso fanoušek poblil, posral a pochcal ... EDIT: a nebo jsi to myslel tak, že právě ta jejich břečka potvrzuje onen protimluv .... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maro Odesláno 1. července 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. července 2022 Asi nejsem fanoušek toho správného espressa. Já osobně naopak nemůžu vystát klasickou Itálii, naopak Mazelab, co jsem u nich mel bylo dycky presny opak. Prakticky nikdy jsem u nich nemel hořké espresso, prekvapive ale vzdycky plne chuti a velmi silné, coz jsem zatim nikde jinde nenasel. Dokonce i moje princezna, ktera espresso vypit nezvladne a vsude jede flatwhite nebo filtr tak tady rikala, ze by si ho dala. Ale je pravda, že to, cos vyfotil nevypadá vůbec dobře, na druhou stranu jsem tam nikdy nic takového nedostal, tohle vypadá, že už nějakou dobu někde stálo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
adamg Odesláno 1. července 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. července 2022 to bude spíše káva filtrovaná. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maro Odesláno 1. července 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. července 2022 No vypadá to tak, ale rikal jsem si, že by bert při hetu na espresso nevyfotil filtr... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 1. července 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. července 2022 Tohle nefotil Bert To je z jejich stránek. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zceyee Odesláno 1. července 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. července 2022 V 28. 6. 2022 v 21:11, Bert napsal: Dobrá hipster kavárna je oxymoron. http://www.oxymoron-berlin.de/en/galery/ Ja si na tyhle nobl veci nepotrpim, to radsi preziju hipstery u vedlejsiho stolu, nesmej teda mluvit moc nahlas nebo reci ktere rozumim. Tady se mi celkem libilo, https://goo.gl/maps/SF13WcnZTVvamVrG9 Dokazal bys nalinkovat nekolik kavaren kde nepotkam, resp. nebude vetsinove zastoupeni klientely hipsteru? Rad bych nejakou navstivil, mimo Prahu pokud mozno, vezmu to vzdycky v ramci nejakeho vyletu. V navaznosti na vlakno humor by me take zajimalo jestli si nekde neobjevil nejakou nipsterskou kavarnu ( https://en.wikipedia.org/wiki/Nipster ). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Denjl Odesláno 1. července 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. července 2022 Kluciii, musím se tu pochlubit s radostí, která jde do finále )Po roce a půl od objednání nám 25.7. Konečně z Californské továrny Loringu vypluje novy stroj ) minuly týden jsme to byli okouknout v Miláně na WOC a je to nádhera současně i nova budova pražírny vypadá, ze se dodělá podle plánu, takže na podzim Vás kávomilce čekám ))Bude tam i plně vybavený showroom s LaMarzoccama, takže nějaký kávový školení co se tady onehdá domlouvalo můžeme udělat klidně u nás na Pražírně )Konec hlášení Sent from my iPhone using Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zceyee Odesláno 1. července 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. července 2022 před 12 minutami, Denjl napsal: ..... Kdy otevirate a gps souradnice prosim. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 1. července 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. července 2022 Paráda borci. Jen tak dál. Palec hore. Těším se. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MíraMíra Odesláno 1. července 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. července 2022 před 3 hodinami, Denjl napsal: Kluciii, musím se tu pochlubit s radostí, která jde do finále ) Po roce a půl od objednání nám 25.7. Konečně z Californské továrny Loringu vypluje novy stroj ) minuly týden jsme to byli okouknout v Miláně na WOC a je to nádhera současně i nova budova pražírny vypadá, ze se dodělá podle plánu, takže na podzim Vás kávomilce čekám )) Bude tam i plně vybavený showroom s LaMarzoccama, takže nějaký kávový školení co se tady onehdá domlouvalo můžeme udělat klidně u nás na Pražírně ) Konec hlášení Sent from my iPhone using Tapatalk Sice pořádně vůbec nevím na co se dívám, ale vypadá to zatraceně dobře. Kafe si dělám jen celkem obyč, většinou v moka konvičce, ale co vyleze z tohohle "stroje času" bych klidně okusil. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Denjl Odesláno 2. července 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. července 2022 Kdy otevirate a gps souradnice prosim.Budova i novy stroj by měly byt tak nějak v průběhu srpna ready, takže plán je nějak v průběhu září a října…. Každopádně už stříháme metr, protože stávající prostory i stávající stroj už nestačí…Pražírnu děláme v Hradčanech u Tišnova na ulici Čebínská 223 tak budu rad když se pak stavíte ) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se