krutor Odesláno 19. května Nahlásit Sdílet Odesláno 19. května No uplne cerstva ne, nechal jsem mlynek v praci. Jedna umleta par hodin a jinak uz to bylo rovnou mleta, ale cerstve rozbalena. Tak to testnu znovu v pondeli... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petr_cha Odesláno 19. května Nahlásit Sdílet Odesláno 19. května Moje stara paka zustala ve starem byte, tak jsem premyslel, jestli a jak resit kafe na novem miste, kde na to jsem navic sam a jen prilezitostne, spise pro navstevy... no dostali jste me zase... bialetti v nerezu a rucni porlex uz jsou na ceste... :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
redd Odesláno 19. května Nahlásit Sdílet Odesláno 19. května U filtrované kávy crema většinou vůbec není, respektivě není důležitá jako ukazatel kvality Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eifell3 Odesláno 20. května Nahlásit Sdílet Odesláno 20. května V 16. 5. 2024 v 12:13, Jehlan napsal: Souhlas, Chesnut C 2 - Mám 14 dní a spokojenost. Kvalitní materiály, provedení a funkčnost. Mám chestnut c3 a je to pecka pro moku nebo filtr,ale na espresso je to pořád malá přesnost nastavení hrubosti. Je to hlavně neskutečně rychlé oproti všem lodosům nebo hariím. S upgradem z aliku se tomu da ještě pomoct. https://a.aliexpress.com/_EJDWipl Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eifell3 Odesláno 20. května Nahlásit Sdílet Odesláno 20. května V 11. 5. 2024 v 20:26, Strocek napsal: Pánové du si pro radu. Máme Kávovar Philips 5000 už 5 let a jednou za čas vzadu vlevo pod kávovarem dělá louži vody. Není to čistá voda, přijde mi, že to asi bude voda z průplachu při zapnutí a vypnutí, není vyloženě čistá. Nějak extra to neteče, ale loužička se tam časem vytvoří. Pravidelně čistím, mažu, vodvápňuju, ale tohle nevim čím by to mohlo být, jestli nemá někdo podobnou zkušenost než se s tím obrátím na servis. Kromě tý louže je všechno OK, ale ta loužička mě sere , protože tam bejt určitě nemá. Poslední dobou jedu kávu z Doubleshotu, neměl jsem lepší, není úplně levná, ale nemám s tím problém. Klidně bych zkusil i nějakou jinou pražírnu v Praze, tak jestli by měl chtěl někdo nasměrovat. Bude toho určitě hodně, ale nechal bych si poradit z osobní zkušenosti. Díky Čau, Čistil sis spařovací jednotku? Jak to vypadá uvnitř? Zkus to rozebrat a urcite půjde vidět, kde to teče. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Strocek Odesláno 20. května Nahlásit Sdílet Odesláno 20. května Čau , jasně, takhle to čistim, včetně odvápnění. Předpokládám, že že už jsem na to kápnul, ale čekám na opravnou sadu gumiček těsnění a vyměnim je kde se dá a předpokládám, že to bude v tom. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eifell3 Odesláno 20. května Nahlásit Sdílet Odesláno 20. května před 34 minutami, Strocek napsal: Čau , jasně, takhle to čistim, včetně odvápnění. Předpokládám, že že už jsem na to kápnul, ale čekám na opravnou sadu gumiček těsnění a vyměnim je kde se dá a předpokládám, že to bude v tom. Takže přetěsníš spařovací jednotku? Neblbne ti drenážní ventil? Je to pěkný hajzl a občas se zasekává, ale to znamená, že ti všechno teče do odpadní nádobky, pak máš prázdný hrnek a suchý odpad. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Strocek Odesláno 20. května Nahlásit Sdílet Odesláno 20. května Konzultoval jsem to i se servisem a doporučili přetěsnit ventil za spařovací jednotkou. Když už to budu dělat, tak přetěsním asi i ostatní, je na to sada gumiček a neni to nic složitýho, podle YT . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eifell3 Odesláno 20. května Nahlásit Sdílet Odesláno 20. května To je dobrý, mě čeká výměna parního ventilu na ascasu. Po 4 letech přestal těsnit a nové těsnění mu nepomáhá. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petr_cha Odesláno 20. května Nahlásit Sdílet Odesláno 20. května A dopr... ta moka konvicka je mala a moje indukce pod ni odmita varit. :-o)) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
filltos Odesláno 20. května Nahlásit Sdílet Odesláno 20. května Zkoušel si to i na nejmenší plotně? Mě jede jen na tý nejmenší, ještě zkus dát teplou vodu dolů, jestli se chytne. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 20. května Nahlásit Sdílet Odesláno 20. května A nebo v odpovídající velikosti takto: https://www.ignazrosler.cz/redukce-na-indukci-12cm/?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjw6auyBhDzARIsALIo6v87beAisVmW_c4L1sulYv-qRkhqIMtNZld_GvwzBSMdMUdgLd-2H-IaAg9QEALw_wcB Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dagoberd Odesláno 20. května Nahlásit Sdílet Odesláno 20. května Jeden z deseti pankáčů doporučuje V60 a na pořádný espresso do kavárny. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petr_cha Odesláno 20. května Nahlásit Sdílet Odesláno 20. května A nebo v odpovídající velikosti takto: https://www.ignazrosler.cz/redukce-na-indukci-12cm/?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjw6auyBhDzARIsALIo6v87beAisVmW_c4L1sulYv-qRkhqIMtNZld_GvwzBSMdMUdgLd-2H-IaAg9QEALw_wcB Prej indukce chce aspon 13 cm a moje konvicka je 10 cm :-) chvili jsem to zkousel, ze jsem ji dal do hrnce, ale jsou pak zas dve indukcni vrstvy na sobe a hreje to nejak malo... to by podobne asi dopadlo i s tou indukcni podlozkou.. proste zbytecne dve tluste vrstvy na sobe.. budu muset dat dve veci vedle sebe.. konvicku a nejaky mini hrnec a v nem si ohrat asi dalsi vodu, nebo rovnou vajicka.. smankote.. to jsou necekane starosti :-)) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 20. května Nahlásit Sdílet Odesláno 20. května Těch 12 právě většinou vyjde. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
krutor Odesláno 20. května Nahlásit Sdílet Odesláno 20. května Ja uz jsem klikal objednat a ted zvazuju jakou velikost. Mam od kamose nejakou starou se spodnim prumerem 8cm a jede. Nicmene u te Bialetti venus 2 pisou ze neni na indukci, u 4 ze uz jo. Do tehle se vlezou asi 2 dcl. Vybrat moka konvicku je pomalu slozite jako hodinky... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petr_cha Odesláno 20. května Nahlásit Sdílet Odesláno 20. května Ale jako seikar jsem nemohl nesahnout po prave japonske mechanice.. :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petr_cha Odesláno 20. května Nahlásit Sdílet Odesláno 20. května Ja vzal Venus 4... :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
filltos Odesláno 20. května Nahlásit Sdílet Odesláno 20. května (upraveno) Já mám starou Venus 2 a funguje mi. Ale jen na tý nejmenší plotně. Upraveno 20. května uživatelem filltos Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
krutor Odesláno 20. května Nahlásit Sdílet Odesláno 20. května Ma nejaky zasadni vliv na chut kdyz si udelam ve venus 4 jednu kavu? Obcas by se vetsi pro hosty hodila, ale vetsinou budu delat jednu kavu a nekdy dvojitou. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se