filltos Odesláno 16. července 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. července 2018 Mám Porlex Mini s tím novým uchycením a můžu potvrdit, že to je už bez problémů. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
warann Odesláno 16. července 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. července 2018 (upraveno) Dík za rady, zkusím ten Porlex. A ještě ke kávě samotné. Docela teď přes léto ujíždíme na cold brew (pro přípravu používám Hario Mizudashi) a docela se potvrdilo "varování", který jsem předem četl a sice, že spotřeba kávy vzroste poměrně enormně. Každopádně zkoušíme různý druhy kávy a docela bych ocenil i další tipy pro tenhle druh přípravy. Upraveno 16. července 2018 uživatelem warann Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Effe Odesláno 16. července 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. července 2018 Mám Handground , jsem s ním spokojený , ale asi se bude cypatě shánět.....https://store.handground.com/collections/frontpage Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RedAce666 Odesláno 16. července 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. července 2018 Dík za rady, zkusím ten Porlex. A ještě ke kávě samotné. Docela teď přes léto ujíždíme na cold brew (pro přípravu používám Hario Mizudashi) a docela se potvrdilo "varování", který jsem předem četl a sice, že spotřeba kávy vzroste poměrně enormně. Každopádně zkoušíme různý druhy kávy a docela bych ocenil i další tipy pro tenhle druh přípravy.Cold brew mam v lete taky moc rad, jen jsem postupne dosel k tomu, ze ve finale neni v te priprave moc rozdil. Zkousel sem ten japonsky ice-drip, klasicky cold brew (vlastne frenchpress studenou vodou pres noc) a nebo klasicky horky drip na led a kdyz je dobra kava, tak i vysledny napoj chutna skvele. Ice drip vypada efektne a chutove asi nejčistší, cold-brew je pohodlny, drip na led je zase pohotovy...No a kavu ti samozrejme muzu zcela sobecky doporucit tu svoji :-) Odesláno z mého SM-J530F pomocí Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Glob Odesláno 16. července 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. července 2018 Využívám aktivně Porlex, Lodos a B.O.Garantie ( předchůdce Lodosu ). Porlex už má klíčku v pořádku, jiný tvar uchycení už problémy nedělá. Keramické kameny jsou sice hojně preferovány, ale spíše kávu drtí. Takže pokud budeš mít na mlýnku nízce praženou kávu, musíš trochu zabrat, ale dá se. Pohyblivý vnější kámen zase třeba Lodos nemá. Ale výsledek není o moc odlišný. Lodos Istanbul bych klidně doporučil s tím, že je to český výrobek a náhradní kameny Ti klidně prodají. Všechny tyhle mlýnky mají společné to, že zrna nejsou stejně veliká po umletí. To lze docílit jen velmi drahým mlynkem ( tuším, ze Lido a Commandante také nejsou moc veliký zázrak ). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Glob Odesláno 16. července 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. července 2018 (upraveno) Každý den melu ručně přes 100 g kávy. Spíše více. Možná mlýnek od ROKu by mohl být fajn. Ale není cestovní. Stylovka. Upraveno 16. července 2018 uživatelem Glob Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
noviisek Odesláno 16. července 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. července 2018 U mě je malý hario a aku šroubovák festool jsou super kombinace. Comandante jsem měl v ruce a mlýnek je to super, ale ta cena je pro mě ko kritérium. Takhle mám dva mlýnky hario na doma. Když někam jedu, namelu si dopředu, jako správný barbar. Odesláno z mého ONEPLUS A3003 pomocí Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
filltos Odesláno 16. července 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. července 2018 Všechny tyhle mlýnky mají společné to, že zrna nejsou stejně veliká po umletí. To lze docílit jen velmi drahým mlynkem ...A jakej způsob mletí používají ty dražší mlýnky, aby namletá směs byla homogenní? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Effe Odesláno 16. července 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. července 2018 Ruční mlýnky mají vesměs kónické mlecí kameny ,jejich uložení na hřídeli nebývá přesné proto mají větší házivost .U dražších elektrických mlýnků jsou většinou ploché kameny na hřídeli a ložiscích ,tam se dá dosáhnou větší přesnosti . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
warann Odesláno 16. července 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. července 2018 Každý den melu ručně přes 100 g kávy. Spíše více. Možná mlýnek od ROKu by mohl být fajn. Ale není cestovní. Stylovka.Tak ten Rok to je docela mazec. Jinak Lido se mi stále nedaří najít. A pokud jde o tu velikost zrn po umletí, tak mi není úplně jasný, zda to zásadně vadí u moka konvičky či french pressu. Třeba u esperessa je to jasný, ale u těhle druhů přípravy by to asi vadit nemuselo. Nebo ....? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Effe Odesláno 16. července 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. července 2018 Já myslím ,že na všechno kromě espressa je to cajk..... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RedAce666 Odesláno 16. července 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. července 2018 Lido je od firmy Orphan Espresso, u nas se asi neprodava, maji ho treba na britskem eshopu coffeehit.co.uk ale zas by to melo byt s postovnym zdarma.U levnych rucnich mlynku neni ani tak problem ve tvaru mlecich kamenu (existuji spickove rucni i elektricke konicke mlynky) jako spis v konstrukci a cene. Takhle maly a levny mlynek ma vnitrni mleci kamen na relativne tenke hridelce, ktera je na vystupu plovouci a diky konickemu tvaru se jakztakz sama stredi. Zdaleka to ale neni dokonale a zvlast u hrubsiho mleti je to loterie. Resi to lepsi materialy, loziska atd. ale roste pak velikost i cena a dostanes se prave k mlynkum jako je Lido, Kinu, Comandante,...Na alternativy to staci uplne stejne jako na espresso. Nemam rad to tvrzeni, ze na alternativy z nejakeho duvodu staci horsi mlynek nez na espresso (jestli neco, je to prave naopak). To kafe s tim nameles, ale zadny zazrak to nebude. Ale tak je to se vsim... Odesláno z mého SM-J530F pomocí Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Glob Odesláno 16. července 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. července 2018 Souhlasím. Většina prodávaných mlýnků má vlastně stejnou konstrukci. Takže plus minus bude i výsledek stejný. To uložení v ložiskách, kvalita a přesnost výroby hraje roli. A pokud chce člověk konzistentní mletí u ručního mlýnku, je to už s cenou dost mimo. Navíc bez prozkoumání nebo recenzí těžko určit, jaký bude z mlýnků výsledek. Například celkem drahé mlýnky Zassenhaus (model Panama se mi líbí) kupují mlecí kameny od Lodosu. Ale bude výsledné mletí lepší? Zahraniční recenze jsou spíše toho názoru, že moc ne. Jako dobrá káva jde udělat samozřejmě s Porlexem. Čas měří i Primky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Glob Odesláno 16. července 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. července 2018 A jak píše Red. U hrubého mletí je to loterie a u velmi jemného (třeba na džezvu) už zase o sebe škrtají kameny vlivem nepřesné výroby. Pokud se s tímto smíříte, jsou to dobré mlýnky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
warann Odesláno 16. července 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. července 2018 Dík za osvětu. Hloub se do tématu aktuálně radši nebudu pouštět, ono pak někdy končí všelijak ;-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Glob Odesláno 16. července 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. července 2018 Tady je vidět, jak to má vyřešený mlýnek Helor. To je taky kvalitní strojek. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RedAce666 Odesláno 16. července 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. července 2018 Dík za osvětu. Hloub se do tématu aktuálně radši nebudu pouštět, ono pak někdy končí všelijak ;-)Konci to vzdycky stejne - utopis v tom spoustu penez, casu a mas pocit, ze si na tom hur nez na zacatku Odesláno z mého SM-J530F pomocí Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
warann Odesláno 16. července 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. července 2018 Čas měří i Primky.A já si furt říkal, co jsme spolu kdysi řešili....Primky...tedy myslím ;-) Konci to vzdycky stejne - utopis v tom spoustu penez, casu a mas pocit, ze si na tom hur nez na zacatku Odesláno z mého SM-J530F pomocí TapatalkTak nějak jsem to myslel. A pocit, že jsem na tom hůř mám už teď neb mi vrazili pod nos mnohastránkovou obratovou předvahu a já na to čučím jako tele. No nic, dost bylo off topicu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Glob Odesláno 16. července 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. července 2018 Marku, no jasně, že Primky. A já u nich tak nějak i zůstal. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zceyee Odesláno 20. července 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. července 2018 Hmm, mam spoustu věcí na filtrovanou kávu (mlýnek, váhu hario), spoustu porcelánových a skleněných šíleností. Teď mi je z kafe nějak divně, když ho pít přestanu tak je to daleko lepší. Takže přestávám pít kafe, udělal jsem si ho teď asi po dvou měsících a odešla mi konvice. Neví někdo o nějakym kafe-bazaru, kde bych ty věci mohl inzerovat? Myslim ze kdysi neco bylo, ale uz to nemuzu najit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se