Přejít na obsah

Vintážní Ladičky ("Electric watch")

Rodkopf

Doporučené příspěvky

Já mám v Longinách ESA 6312 a tam je nastavování a seřizování normálně korunkou jako u mechanik - 1. poloha datum, 2.poloha zastavení a čas. Tím pádem není nutno ani seřizovat jen dopředu, hodinky při seřizování času stojí.

Platí varování před seřizováním data mezi cca 22.00 a 03.00.

Na datovém věnci jsem měl taky vylámané zuby, vyřešil jsem to výměnou za nerezový.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 586
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Krásný předčasný "ježíšek", gratuluji. A strojek vypadá jako nový :). Zdá se mi to, nebo ty cívky v ladičce jsou jinak barevné?

:) Děkuji. Barvy jsou jiné. Patrně jsou hodinky po výměně jedné z cívek.

A bzučí?

Gratuluju k přírůstku

Jasan. Čekal jsem to horší. Bzukot je slyšet jen když sundám dýnko, nebo dám hodinky k uchu. Uvidíme, nebo spíš uslyšíme až bude absolutní ticho. Jinak dík.

Nezdá, já to vidím taky - je to Dukla - červenožlutá kombinace. :goof:

Jako sparťan se s tím budu muset naučit žít. :D

Tak se povedlo... Gratulace. :)

A ani si nečekal dlouho. :)

Dík. A teď ta cestička, jakou se ke mě hodinky dostaly.. :)

Korespondenci zveřejňovat nebudu, tak jen v kostce:

Napsal mi místní člen, že má doma jedny ladičky, které kdysi dávno koupil a nenosí je, jelikož kompletně zeseikovatěl. Hodinky byly prakticky v NOS stavu, jen potřebovaly novou baterii. S tím, že by mi je rád poslal zdarma. Stačí, když je tu nebudu za týden prodávat a pošlu adresu.

To mi trošku vyrazilo dech a nevěděl jsem, jestli něco takového můžu přijmout. Samozřejmě jsem nabídku přijal, jelikož touha byla obrovská. Hodinky zde ani jinde nabízet nebudu a kdyby mě omrzely, poputují zpět ke svému páníčkovi. Pak jsem se naposled zeptal, zda je nabídka myšlena opravdu vážně a za dva dny ke mě doputovaly ze Slovenska v neprůstřelném a vodotěsném balíčku.

Tibor nechtěl ani zaplatit poštovné, ani poslat mnou nabízený litr loňské :)  Prostě tohle odcitovat musím: ?Mne stačí, ak dáš tým hodinkám, aspoň na chvílu, zmysel existencie... a priprav sa na riadny bzukot, tá ladička je ako roj komárov.?

Radost málem pokazilo oživování stroje, kterému se zrovna nechtělo. První baterii jsem koupil a vyměnil sám, následovalo dlouhé ticho, vteřinovka se ani nepohla. Byl pátek večer a reklamovat baterku, nebo zjišťovat příčinu proč hodinky nejdou nebylo u koho. V sobotu ráno jsem se vydal rovnou k hodináři, který přeměřil baterku s konstatováním, že je údajně vyzkratovaná. Dal novou a ejhle, vteřinovka se na chvíli pohla a strojek zabzučel, ale to bylo všechno. Bylo mi řečeno, že strojek je po smrti. Nazdar. V neděli jsem přemýšlel, jak s hodinkami naložím. Dnes ráno jsem se vybičoval k poslednímu pokusu. Koupil jsem ještě jednu baterku Varta V 389 a v práci jsem ji šoupl do hodinek. Strojek se rozbzučel a šlape už asi děvět hodin bez odchylek.

Takže Tibore, ještě jednou veké díky.

Upraveno uživatelem Jeronimo
Odkaz ke komentáři

Taky jsem jedny hodinky odsud dostal gratis a je to fajn pocit. Gratuluju k ulovku. Hmm, jdu shanet ladicky.

Díky. Zatím to vypadá, že si je bude pujčovat mladá. Abych se snad poohlídl po nových. :mummy:

:lol2:  :lol2:  :lol2:

Že já je na jaře prodával, teď jsem mohl udělat terno. :frusty:

No jo. To jsi nemohl vědět, že tu za půl roku pofrčí nějaké pseudo qurtzky :D

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...