Přejít na obsah

B uhren


gandalf

Doporučené příspěvky

Týbrďo, já najít takovou klasiku, tak bych neváhal. Počítám, že by to stálo asi ranec, zvlášť u výrobce, ale zkusil bych to. Pouzdro, strojek, korunka i sklíčko vypadá slušně, ručky jsou kaput a cifr asi taky, ale jsou to Lange a to je největší chronofrajeřina.

Jdi do toho!!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kamarád je našel při mrcasu /teťákem/ volně v zemi. Opravdu. Ve směru od Českých Budějovic směrem na Ktiš ustupovala německá armáda do amerického zajetí, včetně leteckých jednotek z letiště u Českých Budějovic. /mimochodem na té trase se ztatil i archiv budějovického gestapa a nikdy nebyl nelezen/ Cestou se vojáci postupně odzbrojovali a zbavovali osobních známek a podobně. Náhodou o tom dost vím protože jsem se v 80. létech podílel svým způsobem na likvidaci jednoho z největších nálezů munice a zbraní.

Upraveno uživatelem gandalf
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník YPO

myslel sem to tak, že někdo řeší 3 - 5atm na plavaní x jakože na ho.vno..... todle leželo desítky let v zemi a strojku je téměř prd (teda jestli ten nález správně chápu)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na pohlad vyzera stroj celkom dobre ale IMO iba na pohlad. Hrdzave je vsetko co hrdzave byt moze a hrdza bude dlhodoba, takze do hlbky. To mimo ine znamena, ze vacsina srobikov sa pri pokuse o odsrobovanie ulomi. Voda je od nepamati najvacsi nepriatel mechanickych hodiniek, to ti potvrdi kazdy hodinar tak isto ako to, ze jedina skutocna istotoa je hodinky do vody pokial mozno netahat vobec :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jako nález je to teda něco.

Mě zase při pohledu na takové hodinky překvapuje, že i tak velká a těžká setrvačka vydržela jistě náročné podmínky používání v letadle a okolo, kde o silné otřesy a nárazy není nouze.

Jinak tohle sice vypadá zespodu relativně dobře, ale rezavé, hlavně zvrchu, pod ciferníkem, to bude fest. Ale jinak to vážně vypadá, že pouzdro bylo dělané pečlivě a docela těsnilo. Největší roli ale hrály podmínky. Viděl jsem kapesní hodinky vykopané z pod stromu, které byly skoro nepoškozené, setrvačka normálně pohyblivá.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...