Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Ja myslim ze moderne hodinky sa skoro nedaju trvale zmagnetizovat. Ano presnost ide do haja ked pole trva, ale ked pominie vlasok sa sam vrati do normalu. Keby to bol naozaj taky problem, ze by hrozbu predstavoval obycajny magneticky srobovak, tak sa na 80% modernych hodiniek netrepe priehlad.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak mě napadlo. Jak moc vadí mechanickým hodinkám hra na bicí? Jakože otřesy přenesené na zápěstí z paliček při úderech do činelů a bubnů? Jasně že to asi nebude to po čem hodinky touží, ale jde mi o to jestli je to třeba srovnatelné s jízdou na horském kole nebo štípáním dřeva, před kterým se zde ve spojitosti s mechanikama varovalo. Už nehraju jako dřív, ale tuhle jsem za soupravu po delší době zasedl, a nakažen chronomagem a hodinkami, první věc co jsem udělal po usednutí je, že jsem si sundal ze zápěstí svoje automaty. Tak mi jde o to jestli to byla zbytečná paranoia nebo by to ty hodinky v pohodě daly. 

Odkaz ke komentáři

Ja myslim ze moderne hodinky sa skoro nedaju trvale zmagnetizovat. Ano presnost ide do haja ked pole trva, ale ked pominie vlasok sa sam vrati do normalu. Keby to bol naozaj taky problem, ze by hrozbu predstavoval obycajny magneticky srobovak, tak sa na 80% modernych hodiniek netrepe priehlad.

Tak vlásek se asi dle zkušeností uživatelů zmagnetizovat dá. Mě by ovšem zajímalo, jak silný by magnet musel být a jak dlouho by na strojek musel působit.

Jinak pokud jde o bicí, když jsem za mlada hrával na bonga, taky jsem si vždycky hodinky sundával, přesto, že to byly "jen" digitálky. Prostě jsem chtěl mít jistotu.

Odkaz ke komentáři

@ Povidláček: Já bych je boucháním do bubnů netrápil. Pokud nehraješ v nějaké kavárně jenom metličkama, tak bych je buď někam odložil anebo si na to pořídil nějaké nárazuvzdorné quartzky. Jestli hraješ jak Miloš Meier nebo nějaký HC bubeník, tak ti mechaniky nepřežijou ani jednu písničku. Pak jsou tam ještě další negativní faktory jako reproduktory a mikrofony.

Upraveno uživatelem Marcus
Odkaz ke komentáři

Už jsem to tady někde psal- v mém bytě je místo, na kterém leží už mnoho ruček, asi stopadesát stěžejek  (DZZZZNN, to neva, dáme novou), pár armováků a spousta natahovaček, distančních kroužků, stavěcích páček, šroubečků a korunek, i semtam nějaké to sklíčko... Je to záhada, že to místo nevidím, musí toho být pěkná hromádka. Nejspíš to mizí časoprostorovým zakřivením do paralelního vesmíru. 

edit:  Jo- a nevěřil bys, jak se mi ten dobrák hodinář smál. Ten měl takovou radost, že jsem si říkal, že to snad i stálo za to.

Tak tohle místo mám doma taky, akorát se mi tam poslední dobou už dostávají i brejle, nářadí a různá potřebná lejstra a jiné potřebné věci a nejen díly na hodinky. 

ja jsem se se svymi igeny minuly tyden asi nebezpecne priblizil nejakemu magnetu, z niceho nic zacaly delat za hodinu asi 7 minut do plusu...

takovy blby uraz.

Většinou to bývá jen uvolněné smítko/bordel, které se dostalo do vlásku. Stačí vyndat kompletku a uchopit ji za můstek do pinzety a trochu nechat propružit setrvačku na vlásku a je opraveno. Nepomůže-li to, tak je to fakt zmagnetizované a potom stejný postup - jen si vezmu obyčejnou pájku na cín a očko zdeformuji tak, aby jím prošla setrvačka a potom ji při zapnuté pájce tím očkem pustím dolů a vytáhnu zpět ven a je odmagnetizováno.

Odkaz ke komentáři

Napriklad ja som ako chlapec otcove primky bezne zastavoval magnetom vymontovanym zo statoru motora velkym ako dlan... vzdy sa potom rozbehli a na presnost sa oco nikdy nestazoval.... k hodinarovi museli az ovela neskor na vymenu prasknuteho pera s tym tam museli pravidelne co 2-3 roky. Zo skusenosti tiez viem, ze magnetizmus je univerzalne zaklinadlo niektorych menicov bateriek.

Ad bicie:

ako sam pises nie je to nieco co by tym hodinkam vylozene prospievalo, ale zase nic co ti neznici ruku, by nemalo znicit ani hodinky. Ludia chodia s hodinkami na strelnicu... banici nosia do prace sport II, takze bubnovanie by mali dobre hodinky prezit tiez.

Odkaz ke komentáři

Většinou to bývá jen uvolněné smítko/bordel, které se dostalo do vlásku. Stačí vyndat kompletku a uchopit ji za můstek do pinzety a trochu nechat propružit setrvačku na vlásku a je opraveno. Nepomůže-li to, tak je to fakt zmagnetizované a potom stejný postup - jen si vezmu obyčejnou pájku na cín a očko zdeformuji tak, aby jím prošla setrvačka a potom ji při zapnuté pájce tím očkem pustím dolů a vytáhnu zpět ven a je odmagnetizováno.

diky za tip, ted jsem rozpolcen, na jedne strane straspolovo VAROVANI, na druhe strane Honzuv super navod. zni to tak jednoduse :) dam pak vedet, jak dopadne operace vyndavani zapichnute osicky z paty

Odkaz ke komentáři

Neříkej mi, že jsi si přes noc sehnal pájku a pocínoval sis vlásek a setrvačku :eek:

Pro méně šikovné - já tam nechávám pracovní očko, na kterém je cín od předchozího pájení, proto se nesmíte dotknout - aby se cín nedostal na vlásek nebo setrvačku. Tak si tam dejte očko nové a máte po problému, pak už se dotknout můžete, i když stejně nedoporučuji.

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Tak už je mi leccos jasnější. Vytekla mi doma pračka a jak mám křivou podlahu, nateklo trošku  i pod lednici. No, tak šup ledničku ven z výklenku a vytřít a vymést. Pánové, a je to tady- černá díra odhalena, mám najednou stěžejek na rok dopředu, a taky spoustu koleček, dvě krabičky s novýma setrvačkama na 66-68, spoustu vteřinovek, ručičky na Igeny,  spoustu dílů co už jsem odepsal, pár celých vraků na díly a taky jednu renovační fakturu co jsem nemohl najít, nějaké ciferníky a troje pěkné Primky co už skoro rok hledám, co já kvůli nim zotvíral krabiček !!! Záhadu jak se tam všechny ty věci dostaly jsem vyřešil obratem. Ty fungl nové  Saturny, co si vždycky na sbírkové Primky dávám, byly úplně rozžvýkané malými kočičími  zoubky a stav faktury se neodvážím popisovat.  Už kolikrát jsem si říkal, co asi miláčkové dělají, když nejsme doma...a už to vím...Já toho chlupatýho parchanta přerazím, až na to budu mít čas !!!

Odkaz ke komentáři

Tak už je mi leccos jasnější. Vytekla mi doma pračka a jak mám křivou podlahu, nateklo trošku  i pod lednici. No, tak šup ledničku ven z výklenku a vytřít a vymést. Pánové, a je to tady- černá díra odhalena, mám najednou stěžejek na rok dopředu, a taky spoustu koleček, dvě krabičky s novýma setrvačkama na 66-68, spoustu vteřinovek, ručičky na Igeny,  spoustu dílů co už jsem odepsal, pár celých vraků na díly a taky jednu renovační fakturu co jsem nemohl najít, nějaké ciferníky a troje pěkné Primky co už skoro rok hledám, co já kvůli nim zotvíral krabiček !!! Záhadu jak se tam všechny ty věci dostaly jsem vyřešil obratem. Ty fungl nové  Saturny, co si vždycky na sbírkové Primky dávám, byly úplně rozžvýkané malými kočičími  zoubky a stav faktury se neodvážím popisovat.  Už kolikrát jsem si říkal, co asi miláčkové dělají, když nejsme doma...a už to vím...Já toho chlupatýho parchanta přerazím, až na to budu mít čas !!!

Bude mňoučník? Dal bych si kousek.

Odkaz ke komentáři

Tím dává novej smysl hláška Kocoura z Red Dwarf: "Díval ses za ledničku? Když něco nemůžu najít, je to skoro vždycky tam." (Červený trpaslík, Série II Epizoda 3, ?Díky za tu vzpomínku?). Obzvláště je ftipný, že ono moudro pronáší postava Kocoura :P

Odkaz ke komentáři

Bude mňoučník? Dal bych si kousek.

Inu, už párkrát jsem tomu lotrovi sliboval špekový kabátek a pobyt v teple...máme před zimou, i s kožešinkou bych věděl co dělat... ale asi to ještě odložím. Sice někde uvnitř vím, že to byl on, ale máme doma kočičky tři a tak se to tak nějak rozptýlilo do  kolektivní viny.. musel bych je oddělat všechny... ne že bych to nedokázal, hlavně těsně poté co jsem ty věci našel bylo trochu náročné si vnitřně zpracovat všechny pocity co mi to přineslo, ale děti by se mnou asi nemluvily a pravděpodobně by to stejně ani nejedly..

Jojo, v Červeném trpaslíkovi je spousta životní moudrosti, ale ta je  někdy  tak nesdělitelná, že je to člověku stejně platný jako automat na kondomy ve Vatikánu..

Upraveno uživatelem straspol
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...