montemar Odesláno 19. října 2014 Nahlásit Odesláno 19. října 2014 .. tak me napadlo, jak je tezke zbavit se nepotrebnych veci... napr. hadru.. mam par kousku, ktere evidentne nenosim, nicmene premluvit se k tomu, abych je vyhodil, nedokazu.. prece nevyhodim sacko, ktery me stalo 4k, co na tom ze uz spoustu let visi ve skrini...
Qvido Odesláno 19. října 2014 Nahlásit Odesláno 19. října 2014 Já tridil poctivě několik let, petky do pytle v garáži ten po čase do příslušného kontejneru. Moji snahu ohodnotili konšelé více než třetinovym zdražením popelnic, od té doby jsem třídit přestal. The Tap Tap
straspol Odesláno 19. října 2014 Nahlásit Odesláno 19. října 2014 Na šatstvo jsou speciální kontejnery. Můžeš takový vyhledat a šaty odložit, jdou na charitu. U nás v Řepích býval zaparkovaný čas od času v Šímovce, ale co jsem se přestěhoval na Malvazinky, nějak jsem ho tady ještě nezahlídnul. Bývají ale k vidějí i jinde, takové hranaté.....nebo to prodej..?
CEGY Odesláno 19. října 2014 Nahlásit Odesláno 19. října 2014 Ja tridil tenhle tejden. Hadry co uz nenosim nebo co jsem z nich vyrost. Odnesl jsem je zase nasim mistnim bezdomovcum, co sedej kazdy den na lavicce pred Penny. Proto jsou take diky mne hosi oznacovani jako lejlepe oblikani homelessaci na Praze 9.
montemar Odesláno 19. října 2014 Autor Nahlásit Odesláno 19. října 2014 ono to neni zas tak jednoduchy, dusledne tridit.. treba v rakousku to fakt hodne zerou..pytlik od caje:- cedulka : do papiru- provazek : textil- skobicka - kov- obsah sacku - bio- sacek - asi papir.. ale kam pak v domacnosti umistit 8 kosu?
Daemonultimate Odesláno 19. října 2014 Nahlásit Odesláno 19. října 2014 Starý hadry, téma, hm, tak šup s nima do prodejní sekce :)
panedge Odesláno 19. října 2014 Nahlásit Odesláno 19. října 2014 Stary hadry vozim uz leta na charitu.A chce to bejt tvrdej,zadna nostalgie kvuli saku
Wanderer Odesláno 19. října 2014 Nahlásit Odesláno 19. října 2014 Tohle me ceka taky. Mam objednanou novou skrin a rad bych, aby nebyla skladistem starejch hadru. Takze budou dve hromady. Ale jak pise tady pan kytarista, bude to chtit tvrdej pristup. Nekde jsem cetl, ze nema cenu skladovat obleceni, co nemel clovek dva roky na sobe. Bohuzel v tehle konzumni dobe je to normalni. Moje babicka byla svadlena, presivala a sila za totace kdeco a dneska by se asi neuzivila.
wizard-ov Odesláno 19. října 2014 Nahlásit Odesláno 19. října 2014 No jestli to není fialové sáčko s ohnutými pruhovanými rukávy, tak ho střel ne ?
straspol Odesláno 19. října 2014 Nahlásit Odesláno 19. října 2014 Stary hadry vozim uz leta na charitu.A chce to bejt tvrdej,zadna nostalgie kvuli sakuVON NEMÁ NOSTALGII KVŮLI SAKU, VON JE NOSTALGICKEJ KVŮLI TĚM ČTYŘEM LITRŮM...
tommas4 Odesláno 19. října 2014 Nahlásit Odesláno 19. října 2014 Ad oblečení - jednou zhruba za dva tři roky natvrdo vytřídit, to co nenosím / nevejdu se / je mi velké jde dokontejneru určeného pro oblečení a provozuje si ho charita, v každém větším městě se najde třeba u obchoďáku Ad tříděný odpad - jsem přesvědčený, že to smysl má, třídím pet lahve, papír a přidám k dobru co se mi staloa proč k tomu být částečně skeptický: před pár lety, naivní a plný elánu, navíc ještě z ciziny zvyklý třídit jsem ve své firmě přirozeně začal řešitodpady, objednal jsem kontejner na papír, na plasty, na sklo a jeden a klasický na netříděný odpad, natáhlzaměstnance do toho aby začali třídit, nakoupil koše atd atda pak za první Q co jsem to zavedl faktura:1x netříděný kontejner, týdenní vývoz, známka á 4000,-1x sklo, vyvezeno 2x á 4500,-1x plasty, vyvezeno 4x á 3800,-1x papír, vyvezeno 4x á 3800,-sklaplo mi celkem dost, kontejnery jsem nechal odvézt pryč, mám dva kontejnery na netříděný odpad,na plastové pet lahve máme lis, dáváme je do pytlů a jak je pytel plný tak ho dáme do městského kontíkuna plast, pro papír si jezdí třikrát za rok ze sběrny a výtěžek nechávají dětem ze školky na výlet, sklo dávámedo netříděného a já mám klid, platím výrazně méně- a to je ono - protože pokud budu za to že třídím, platit výrazně více, tak proč???A dnes už si umím také odpovědět - protože v každé vesnici je míst na tříděný odpad asi tak šest na dva tisíceobyvatel, a ty vývozy se platí z městských rozpočtů (našich daní) a to je pro firmy zabývající se odpadovýmhospodářstvím kšeft, monopolní a neotřesitelný. Nezávidím, to fakt nemám za potřebí, ale vadí mi to zneužívání.Takže asi tak, každá dobrá věc musí být nějak zneužita mám pocit, od elektráren na slunce až po odpadky.
JaRooN Odesláno 19. října 2014 Nahlásit Odesláno 19. října 2014 Tridime celkem strizlive - plast, papir, hadry - odvazim do mestskeho kontejneru. Ale jsem skeptik. Byl jsem ve firme, ktera ze zakona musela tridit. Jezdil jsem na svozovy dvur. Konkretni situace - dovezu trideny odpad a na muj dotaz, kde to mam slozit - doprostred dvora. ???? Ale ja mam trideny!!! Dejte to doprostred dvora, zamestnanci to roztridi, protoze lidem nejde verit. ???? V te chvili prijel nakladak s kontejnery s tridenym odpadem a vsechny vysypal na jednu hromadu! Tak at mi pak nekdo vysvetli, proc tridit? Jo a bylo to na Praze 10.
villain83 Odesláno 19. října 2014 Nahlásit Odesláno 19. října 2014 Ja tridil tenhle tejden. Hadry co uz nenosim nebo co jsem z nich vyrost. Odnesl jsem je zase nasim mistnim bezdomovcum, co sedej kazdy den na lavicce pred Penny. Proto jsou take diky mne hosi oznacovani jako lejlepe oblikani homelessaci na Praze 9. :-)))
financ Odesláno 19. října 2014 Nahlásit Odesláno 19. října 2014 Kontejner na hadry mame u skoly, 2x rocne to protridim a balicek tam hodim po ceste s deckama. Bezne tridime papir, plasty, sklo a na chalupe jeste na kompost.Na vetsi zelezny veci u nas funguje nejaky dedecek hribecek, kdyz jsme menili radiatory, tak ten prvni zmizel driv, nez jsem stihl vymontovat druhy.
Gustaf Odesláno 19. října 2014 Nahlásit Odesláno 19. října 2014 ja kdyz probiral hadry, tak to bylo taky neco. miliony tricek a taky se mi s nima nechtelo loucit..tak musela zakrocit zena a uz to litalo :-D jsem holt mekkej :-D
villain83 Odesláno 19. října 2014 Nahlásit Odesláno 19. října 2014 My teda taky tridime,plasty,sklo,papir.Kontak na hadry mame kousek od baraku,dobry je,ze do nej se jen tak nekdo nedostane.
FrantisekH Odesláno 19. října 2014 Nahlásit Odesláno 19. října 2014 soused má taky dobrý třídící program, hoří, nehoří a hoří s hodně kouřem
Liqid Odesláno 19. října 2014 Nahlásit Odesláno 19. října 2014 Třídím PETky a papír, protože jinak bych musel mít asi o popelnici navíc. Starý oblečení házím do pytle a nechávám v garáži, občas je potřeba něco utřít a pak se mi to hodí. Jinak stejná zkušenost jako CEGY, všechno na jednu hromadu a pak spálit nebo zavést. Hlavně že to stát zaplatí a unie dotuje.
Daemonultimate Odesláno 19. října 2014 Nahlásit Odesláno 19. října 2014 Vidim, že se to rozjíždí, tak se přidám. Moje nejlepší zkušenost s tříděním odpadu je na pražském letišti. Asi před rokem (nevím přesně) se tam místo starých košů rozdělených na třídění odpadu objevily nové zásobníky, zřejmě vyrobeny podle bezpečnostních požadavků v skoro nevýbušném provedení. A tak lidé chodí a třídí odpad, docela to funguje. Pak přijede uklízečka s vozíkem, všechny koše tříděného odpadu nasype do jednoho pytle a chvátá dál.
tommas4 Odesláno 19. října 2014 Nahlásit Odesláno 19. října 2014 (upraveno) Ještě doplním že se mi moc líbí severský systémhttp://www.dansk-retursystem.dk/content/us/the_environment/deposit_marks_and_eco-labels kdy každá pet lahev a plechovka je zálohovaná, funguje to, za několik let bydlení na severu jsemviděl celkově asi tolik vyhozených petek a plechovek jako u nás při včerejší odpolední procházce po lese . . . ed. - a když někdo zvenku dováží své výrobky na sever, tak prostě musí mít tu známku v odkaze na etiketě,od Budvaru po Evian, a jde to, akorát drahý vína ji mají ručně dolepovanou Upraveno 19. října 2014 uživatelem tommas4
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se