sheepeck Odesláno 1. července 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. července 2007 Jen oprava stavajiciho (a chybneho) pohledu na vodotesnost. Pokud je na hodinkach napsano u udaje o vodotesnosti 3, 5 nebo 10 ATM, tak to neznamena 30, 50 nebo 100 m hloubky, nybrz "jen" 20, 40 a 90m. Nejak se zapomina na to, ze tlak vzduchu u hladiny je uz 1 ATM, takze v desetimetrove hloubce jsou to 2ATM a na 3 ATM se dostavame uz ve dvaceti. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Kamil Odesláno 1. července 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. července 2007 Ono se to tu už mnohokrát probíralo, je to ještě trochu jinak (hlavně poslední věta na obr.): Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sheepeck Odesláno 1. července 2007 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 1. července 2007 O tom jsem nemluvil. Jde o to, ze na nekterych hodnikach je udaj o vodotesnosti uveden v atmosferach a nikoli v metrech a lide to spatne chapou tak, jak jsem napsal vyse. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 1. července 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. července 2007 Jen oprava stavajiciho (a chybneho) pohledu na vodotesnost. Pokud je na hodinkach napsano u udaje o vodotesnosti 3, 5 nebo 10 ATM, tak to neznamena 30, 50 nebo 100 m hloubky, nybrz "jen" 20, 40 a 90m. Nejak se zapomina na to, ze tlak vzduchu u hladiny je uz 1 ATM, takze v desetimetrove hloubce jsou to 2ATM a na 3 ATM se dostavame uz ve dvaceti. No ale v hodinkách je přece taky tlak 1 ATM, takže u hladiny je to vlastně vyrovnané, takže jakoby nula. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Foundryman Odesláno 1. července 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. července 2007 Obvyklá záměna pojmů tlak a přetlak. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mike. Odesláno 1. července 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. července 2007 (upraveno) Ono se to tu už mnohokrát probíralo, je to ještě trochu jinak (hlavně poslední věta na obr.): Pekna tabulka, tady tu jsem jeste nevidel. (myslim s temi obrazky, jinak tu vodotesnost samozrejme znam... ) Upraveno 1. července 2007 uživatelem Michael Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sheepeck Odesláno 1. července 2007 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 1. července 2007 No ale v hodinkách je přece taky tlak 1 ATM, takže u hladiny je to vlastně vyrovnané, takže jakoby nula. Ach tak. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VS Odesláno 2. července 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. července 2007 Mě by spíš zajímalo, jakým zázrakem Prim testuje hodinky na přetlak/podtlak 5 ATM. Ten přetlak chápu, ale podtlak? To je nafoukne a vloží do vakua? Ale uvádí to u všech. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cabos Odesláno 2. července 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. července 2007 Mě by spíš zajímalo, jakým zázrakem Prim testuje hodinky na přetlak/podtlak 5 ATM. Ten přetlak chápu, ale podtlak? To je nafoukne a vloží do vakua? Ale uvádí to u všech. Neni potreba je nafukovat, po vlozeni do vakua je v nich prave ten pretlak 1bar (100kPa)... Jinak prave zkousky tesnosti jsou zalozeny na vytvoreni rozdilnych tlaku vne/uvnitr hodinek (proto pretlak/podtlak) a mereni deformace sklicka (dynka) - pruhyb se meri mikrometrem, je-li nejaky, hodinky drzi, kdyz ne, tak nejsou vodotesne. Samozrejme se to tyka beznych typu hodinek a ne zazraku do Marianskeho prikopu s 5mm sklicky apod... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 2. července 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. července 2007 Ví někdo jak se měří a kontroluje vodotěsnost u hodinek s odolností 1000m a víc? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cali Odesláno 2. července 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. července 2007 Ví někdo jak se měří a kontroluje vodotěsnost u hodinek s odolností 1000m a víc? podla mna uplne rovnako ako u 50M len sa proste v tej meracej komore vyvynie vacsi tlak/podtlak. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cabos Odesláno 2. července 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. července 2007 Ví někdo jak se měří a kontroluje vodotěsnost u hodinek s odolností 1000m a víc? No myslim, ze tam uz to neni o vodotesnosti, ale celkove odolnosti hodinek jako takovych. Tedy je treba doplnit nedestruktivne... V 1000m je to tlak cca 16t na sklicko/dynko hodinek prumerne velikosti. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
old black Odesláno 2. července 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. července 2007 Nemáš chybu v řádu? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cabos Odesláno 2. července 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. července 2007 Myslim ze ne, zda se to moc, nebo malo ???? Hodinky jsem bral 40mm... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
old black Odesláno 2. července 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. července 2007 Moc: 100 kg/cm2 x 12,56 cm2 = 1256 kg (1,256 t) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cabos Odesláno 2. července 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. července 2007 Jojo, je to tak - 1,6t zase "ofous" sypu si popel na hlavu!!!!! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cabos Odesláno 2. července 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. července 2007 I tak je to na bezneho hodinare mimo jeho moznosti.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VS Odesláno 2. července 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. července 2007 I tak je to na bezneho hodinare mimo jeho moznosti.... Myslím, že tlak 100 bar není nijak extrémní. Problém bude spíš odhadnout možnosti hodinek, aby to nebyla zkouška destrukční Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Messiah Odesláno 2. července 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. července 2007 Myslím, že tlak 100 bar není nijak extrémní. Problém bude spíš odhadnout možnosti hodinek, aby to nebyla zkouška destrukční Uz jsem jedny w.r. 100 videl zniceny zkouskou asi tam mel vyrobce napsat pravdu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mike. Odesláno 16. ledna 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. ledna 2008 (upraveno) Pánové (případně i dámy ), mám takový trochu hloupý dotaz. Mám nějaké starší hodinky a nevím, jestli jsou vodotěsné, i když možná ano a chci je otestovat na vodotěsnost. Tak se chci zeptat, jestli třeba nějak nevadí "nevodotěsným" hodinkám ten test vodotěsnosti nebo jestli jim to nemůže uškodit? (A nemusí to být jen staré, ale tak celkově mě to zajímá.) Myslím, že by jim to "vadit" nemělo, ale raději se zeptám. Díky, Mike. Upraveno 16. ledna 2008 uživatelem Mike. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se